Evlenememe Sorunu

Hiç böyle bir üzüntüm olmadı çünkü evliliğin annelerimizin, teyzelerimizin veya evli arkadaşlarımıızn anlatığı gibi toz pembe, ömür boyu huzur dolu olmadığını biliyorum. Ki ben ilk senin gayet güllük gülistanlık geçeceğini zannederken meğersem en zor hatta kavgalı senenin ilk bir yıl olduğunu buradan okumak suretiyle öğrendim ve ilk zaman şoka girdim resmen..Zaten evlilikle ilgili olumsuz fikirlerim vardı burdaki evli bayanların açtığı topikleri okuduktan, çevremdeki kadınların boş bulundukları vakitlerdeki anlattıklarından yok yok bana uzak olsun..

Arkadaşın da dediği gibi çoğu kadın evliliklerini çok bal kaymakmış gibi anlatır. Ya evlenip hizmetçi mi olayım ömür boyu. İşten eve gelicem tüm işler beni bekliyor. Kedinin kuyruğunu kovaladığı gibi ömür boyu aynı halkanın etrafında dönüp durucaz. Sonra çocuk, Birde üstüne adamın anası danası.. Ayrıca bekarken don juan, romeo olan o kocalar bir sene dolmadan birer Recep İvedik'e dönüşüyor. Birkaç abla yazmış ev işleri çocuk derken duş aldığınıza şükredeceksiniz diye..Çok çok üüzlen aradaşlar bir derdim var ve eşi-eşinin ailesi bölümlerindeki açılan her konuyu her mesajı bir daha okuyun. Çevrenizdeki evliliklere daha derinden bakın derim ben

Bilmiyorum hiç çocuk yapma gibi bir düşüncem de yok,yani hiç çocuk özlememim yok, böyle ana olayım falan hiç analık duygusu geçmiyor içimden..

Bekar mutlu,kendi paramı kendime harcıyorum, canım isterse evimin işlerini yapıyorum istemezse yapmıyorum, takıyorum çantamı koluma kafa dengi arkadaşlarla gidiyoruz bir yerlere.. Olmadı güzel güzel evimde oturuyorum, arkadaşımla film izliyoruz, sohpet ediyoruz falan...

Evlenince adamın keyfi gelecek de seni parka çay içmeye götürecek... Bu özgürlüğü rahatlığı hayatta bırakmam delimiyim ben...

Niye yazdım boşuna dert ediyorsunuz diye yazıdm eminim bu forumda ah ah keşke bekar olsam diyen veya deli misin evlenceksin diye geçirenlar çoktur...

Son düzenleme:

Sizin gibi konuşanlar olunca içim rahatlıyor. Bazen gerçekten geç kaldığımı düşünüyorum. Ama nikahla ölüm saati değişmez derler. Demek ki vakit saat gelmemiş. Asıl istediğim evlenmek değil aslında. Amaç sadece evlenmek olsa çoktan yuvamı kurmuştum. Sadece öğretmen olmanız yetiyor birilerinin talip olması için alsanaalsanasmile . Yani Lamia olarak değerininz yok. Yarım gün çalışıyorsanız evinizin işini de yaparsınız e maaşınız da var bu yetiyor zaten insanlara klava: Ben içimi ısıtan iyi ki yanımda diyebileceğim kişiyle evlenmek istiyorum. Vardı bir zamanlar öyle biri. Nasip değilmiş işte.
Saç konusuna gelince ya benim saçlarım çok hassas kıyamıyorum boyatmaya. Boyatınca da yıpranıyor. Kısa saçta yakışmıyor. uzatmaya çalışıyorum bakalım. Ama bir kahkül ufak bir model değişikliği yapabilirim. Çok makyaj yapmıyorum zaten. Hafif yaparım. Ay çok mu kokoş olsam naapsam Hoş az kokoş sayılmam ya neyse şakkıdı Ama kıyafet konusunda değişimler yapabilirim. Biraz kadınsı olabilir evet. Artık sevimli elbiseler yerine daha kadınsı giyinebilirim :kedi:
Teşekkürler iyi dilekleriniz için :asigim:

brsnz

bi yandan dediklerin çok doğru ama diğer yandan ne zamana kadar yalnız kalmayacaksın?
ve arkadaşların ne zamana kadar seninle birlikte olacaklar?
insan bi hayat arkadaşı istemiyor mu yanında?
iyi kötü herşeyi beraber yaşayabileceği, birbirine destek olabilecek?
sırtını yaslayabileceğin biri olsa yanında????? güzel olmazmıydı (madden değil manen)
evliliğin mükemmel olduğunu tabiyki destekleyemem şu anda
ama iyi ki karşıma çıktı dediğim çok olmuştur
dört dörtlük olamaz hiç kimse imkansız
bizde değiliz
bence kendini bilen (neyi isteyip neyi istemediğini) her insan evlenmeli

Bazen ben de sizin gibi düşünüyorum. Yani aslında mutluyum hayatımdan. Okula gidip geliyorum geziyorum dans kurslarına gidiyorum. Ama bazen evli olup çocuk yapmayı çok istiyorum .Özellikle son 1 yıldır. Biyolijik saat denen bişey var ya anne ve eş olmaya hazır olma. Benim biyolojik saat hazır sanırım :hulya: Şöyle bir durum da var çevremde bekar arkadaşım pek kalmadı. Yani artık istediğim arkadaşımla hadi şuraya gidelim diyemiyorum .Hemen hepsi evli çünkü. Mesela bundan 3 sene önce mutluydum arkadaş çevrem genişti istediğim gibi geziyordum. O dönem aşık olduğum insan hayatımdaydı ama hemen evleneyim derdim yoktu. Arkadaşlar bir bir evlenince insan panik oluyor sanırım

Haa çocuk yapma isteği farklı. Ben de de öye bir istek o içgüdü olsaydı ben de arayışa girerdim :)) Maalesef bu işlerin gerçekten bir yaşı var :))

Ama sırf özenç için,çevre baskısıyla(onlara neyse o işleri onlar yapacak, o çocuğu onlar büyütecek adamın kahrını onlar çekecek sanki) veya bu içgüdü uğruna yanlış kararlar vermeyin, yanlıi insanlarla bu yola girmeyin derim..

Allah gönlünüze göre ve en önemlisi hayırlısını versin.. Verecek zaten. Kmi erkenden buluyor kimi ise sırasını bekliyor. Kader alınyazısı bilirisniz..

Evlenip balayına gideceğinize bekar kalıp alayına gidin kaydirigubbakcemile2
şaka bi yana hiçbirşeye geç kalmış değilsin 27 yaş genç bir yaş.Bence hiç kafanıza takmayın yaşamın keyfini çıkarın.

İçimde daha az Allah korkusu olsaydı alayına giderdim aslında da sempatiksalakcinni
neyse ben yne de evlenip balayına gideyim kaydirigubbakcemile5

yeminlen bu saat yüzünden oluyor ha yoksam insan koca neyim demez ah bir sevgilim olsa der bu saati sevgili bulana kadar durdurmanın bir yolunu bulmak lazım..

yeminlen bu saat yüzünden oluyor ha yoksam insan koca neyim demez ah bir sevgilim olsa der bu saati sevgili bulana kadar durdurmanın bir yolunu bulmak lazım..

evet evet yaa durduralım o saati kaydirigubbakcemile3 ama benim içinne mümkün dört bir yanım çocuk işim gereği laelaelaelaelae

dogru valla insan bi yastan sonra kendi evi kendi esyalari olsun istiyor
en basitinden evde pisicek yemege kendi karar vermek istiyor
sevmek sevilmek istiyor allah isteyen herkese nasip eder insallah

dogru valla insan bi yastan sonra kendi evi kendi esyalari olsun istiyor
en basitinden evde pisicek yemege kendi karar vermek istiyor
sevmek sevilmek istiyor allah isteyen herkese nasip eder insallah

:sinifsinif:

Dedikleriniz doğru, haklısınız.

Ama ben yanlızlığı seven birisiyim ve evlenip iki kişilik yanlızlık yaşayacağıma daha bir müddet tek kişilik yanlızlığı yaşamayı istiyorum. Belki de evliliğe hazır değilim.. Ben o büyük yükün altına girmek istemiyorum. Tüm ömür boyu ev işi, yemek, kocanın derdi, her gece onun gönlünü yapmak, üstüne ailesinn kahrını çekmek istemiyorum... 7 yıldan beri sevgilim yok, çok kişi çıkıyor ama istemiyorum. Kimseyle uğraşamam ben, kimsenin kıskançlığını, tribini de çekemem :)) Ben biraz daha gençliğimin, bekarlığımın keyfini çıkarayım müsadenizle :)) Sonrası nasip kısmet biri çıkıverir karşıma da tüm fikirlerimi anında değiştirir..

hazır olmakla ilgili sanırım. Bana saydıklarınız çokta yük gibi gelmiyor.Yeter ki seveyim eşimi. Yemeğini zevkle hazırlarım

okuduklarıma inanamadım ya arkadaşlar evlilik bu kadar kolay bir şey mi ve 27 büyük bir yaş mı gerçekten kusura bakmayın ama biraz tuaf geldi bana bu kadar evlenme merakı nedir ki. ben aksine kendimi evli olarak hayal edemiyorum hala çocuk gibi hissediyorum etraftakiler evlilik lafı açınca bile kızıyorum. bi kere aşık olmadan evlilik olmamalı allah aşkına aşık olmadığı bir adamın nasıl koynuna girebilir ki insan? diğeride çocuk sahibi olmak o kadar büyük bir yükü taşımak ve çocuk doğduktan sonra kendimi 2. plana atıp onu büyütmekte zor bir iş bence.

Eğer zahmet edip konuyla ilgili yaptığım diğer yorumlarımda okursanız derdimin herhangi biriyle evlenmek olmadığını sorunun karşıma çıkan insanlara bişey hissedememek olduğunu anlarsınız. Tuhaf gelen kısmı anlayamadım. 27 yaşında bir insanın aşık olup düzenini kurmak istemesinin nasi tuhaf ki. Size ev sorumluluğu almak çocuk sorumluluğu almak ağır gelebilir bu sizinle ilgili. Ben kendimi bu sorumluluklara hazır hissesiyorum ve aşık olup evlenmek istiyorum bunun nesi garip şakkıdı

melis1984 kesinlikle benim bekar halim gibisin inan doğru yoldasın romantik hayallar kuran tüm arkadaşlarım çok büyük hayalkırıklığı yaşadılar bende senin gibi gerçekçi yaklaştım ve diğer arkadaşlarım gibi hayalkrııklığı yaşamadım olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…