Ayy boşversene ne evlenmesi yaşa daha hayatını çok lazım.Olur elbet bi gün.Zaten evlenince de borç ödemekten bi yere gidemiyosun.Bne de diyodum ki bekarken yapabildiğim herşeyi eşimle yapmak istiyorum Ö yüzden evleniyorum dedim.Şimdi şimin yaptığı şeyi yapıyoruz sadece oturuyoruz tv karşısında o kadar acele etme yani.
Nasıl barıştınız?
büyük bir tesadüf sonucu onun bir tanıdığı benimle görüşmek istedi( ortak tanıdık değil tamamen tesadüf). ben de sevdiceğimi aradım senin açından sorun yoksa onu tanımak içn görüşücem dedim.çok bozuldu sabaha kadar şarkı dinletti. sonra barıştıkakışına bıraktım ocakta evlenme planımız var ama umutlnıp hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.görlim mevlam neyler, neylerse güzel eyler:97:
Aa ilginçmiş. :) Sevdiceğinle ayrılalı çok olmamıştı herhalde ki arayıp ona haber verebilmişsin? Onun hayatına da biri girmemiş ne şans. Allah kavuşturacağı zaman böyle oluyor demek ki.
Hayata dair güzel umutların olması..
Çabalamak..
Aile hayatındaki sevgi zayıflığının arada tokat gibi yüzüne çarpması..
Yine de mutlu;azimli olmak..
Yıllarca özel kurumlarda sürünmenin verdiği yıpranmışlık(neyseki artık kamudayım)
30 yaşını geçmek..
Bu zor yaşta ayrılık yaşamak..
Geç bulup erken kaybetmek..
Güzel umutların kanatlarının kırılması..
Evlilikle ;birliktelikle;sevgiyle ;güvenle;erkek cinsiyle;eş ailesiyle;geleneklerle;mutaassıb insanlarla ilgili çok derin yaralar almak..
Bu yaraları kapatacak birini dilemek..
Hayattan sevilmeye;korunmaya dair hiçbirşey almamış olmak..
Sonra birini çok sevmek..
Hayata dair güzel şeyler hissetmek..
Ama ayrılmak zorunda kalmak..Tıpkı elinden alınan bir elma şekeri gibi..
Onu çok özlemek..
Bu özlemle katmerleşen mutlu bir yuva özlemi içinde olmak..
İşi olan;iyi niyetli ;uyumlu;güzel;yaşını göstermeyen bir kız olduğu halde; sırf evlilik yaşadığı için etraftan tercih edilmemek..
Tercih edenleri de sevememek..
Kolay sevememek..
Sevebileceği birine de rastalamamak..
Çevrenin kısıtlı olması..
Birkaç yıldan beri depresyon yaşamak..
Artık yalnız olmamak istemek..Koruyup kollayacak sevecek sevilecek bir karşı cinse içten içe ihtiyaç duymak..
Artık çocuk zamanının riske girmesi..
....
Zor şeyler..
Bekliyoruz nezaman..zaman duruyor bekledikçe..
Yine de şükürler olsun..
Hayata dair güzel umutların olması..
Çabalamak..
Aile hayatındaki sevgi zayıflığının arada tokat gibi yüzüne çarpması..
Yine de mutlu;azimli olmak..
Yıllarca özel kurumlarda sürünmenin verdiği yıpranmışlık(neyseki artık kamudayım)
30 yaşını geçmek..
Bu zor yaşta ayrılık yaşamak..
Geç bulup erken kaybetmek..
Güzel umutların kanatlarının kırılması..
Evlilikle ;birliktelikle;sevgiyle ;güvenle;erkek cinsiyle;eş ailesiyle;geleneklerle;mutaassıb insanlarla ilgili çok derin yaralar almak..
Bu yaraları kapatacak birini dilemek..
Hayattan sevilmeye;korunmaya dair hiçbirşey almamış olmak..
Sonra birini çok sevmek..
Hayata dair güzel şeyler hissetmek..
Ama ayrılmak zorunda kalmak..Tıpkı elinden alınan bir elma şekeri gibi..
Onu çok özlemek..
Bu özlemle katmerleşen mutlu bir yuva özlemi içinde olmak..
İşi olan;iyi niyetli ;uyumlu;güzel;yaşını göstermeyen bir kız olduğu halde; sırf evlilik yaşadığı için etraftan tercih edilmemek..
Tercih edenleri de sevememek..
Kolay sevememek..
Sevebileceği birine de rastalamamak..
Çevrenin kısıtlı olması..
Birkaç yıldan beri depresyon yaşamak..
Artık yalnız olmamak istemek..Koruyup kollayacak sevecek sevilecek bir karşı cinse içten içe ihtiyaç duymak..
Artık çocuk zamanının riske girmesi..
....
Zor şeyler..
Bekliyoruz nezaman..zaman duruyor bekledikçe..
Yine de şükürler olsun..
8 ay olmuştu sanrım . inş daha kavuşmuş sayılmayzevlenemezsek başlığına transfer olurum takipeyim zaten
Allah herşeyin hayırlısnı versın
Hele bu zamanda
evliliğe karar vermek.bütün mesele bu ama yapamıyorum.birbuçuk yıla yakındır görüştüğüm biri var çok iyi,çalışkan,dürüst bir insan.benim için benim memlekete gelmeye bile razı ama benim kafam çok karışık. evlenmek için çok sevmek mi lazım kızlar ? Ben görüştüğüm kişiyi asla kırmak istemiyorum,o üzülürse ben daha çok üzülürüm.artık karar vermek zorundayım çünkü onu oyalamak istemiyorum.gecen sene olsaydı belki daha yakındım evliliğe ama ozaman şartlar uygun değildi. Bir insanla evlenmek için çok iyi bir insan olması seni çok sevmesi yeterlimidir .ben de onu seviyorum ama öyle bir heyecen,bir aşk yok.böyle olunca da evliliğe cesaret edemiyorum.ne yapmalıyım kızlar?
Ben aşksız evlenemem diyorum hep umut05... Aşkla bile zorken aşksız nasıl olur bilmem ki.
arkadaşım ne aşkı ya? biraz gerçekçi olun lütfen, aşık olsanız da hayat boyu sürecek mi sanıyorsunuz bu duygu. tam tersine saplantılı bir durum olduğu için insanı tüketiyor. asıl olan sevgidir. büyüyüp gelişen ve huzuru sağlayan da saygı ve sevgidir. eğer aranızda saygı, güven ve ahlak olarak karşı taraf sağlam değilse kara sevdaya tutulun ne önemi olur ki? bitip gider siz de tükenirsiniz.
lütfen biraz mantık çerçevesinde düşünelim, hayata 18 lik ergenler gibi bakmayalım-yanlış anlamayın umut sözüm size değil genel konuşuyorum- evlilik ciddi bir kurumdur ve karar verirken bakılacak ilk şey de aşk değildir. ha sevgi olmalı ama aşk anlamsızdır ve gerek de yoktur...
Genellikle aşk olursa adam kötü olurmuş gibi algılanıyor. Aşk yoksa adam iyi. Ne garip! Aynı şey güzellik çirkinlikte de yapılır. Güzelse kötüdür, çirkinse iyidir gibi bir algılama var.
Ben ısrarla aşk olmadan bir şeyin anlamı olmaz diyorum, bir arkadaş ergen misiniz demiş, bence aşk gibi bir duyguyu görmezden gelmeye çabalamak ergenliktir. Genel konuşuyorum ben de.
Eş adayına baktığında içinde kıvılcım yerine saman tadı varsa o evlilikten hayır gelmez.
Herkese hayırlı kısmetler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?