Sirf evlenmiş olmak için evlenmeyin birisiyle bir ömür var önünüzde tabiki denginizi istemeniz hakkınız.yaşlılara saygımız sonsuz ama 80yasinda düşünce olarak COk eskide kalmış onların düşünceleri..siz boşverin baskıyi hayatınıza bakın kismet bu işler.evet yaş geçince evlenmek daha zor mantık agir basıyor ama yanlis bir evliliktense hiç evlenmemek daha iyidir
Öğretmenleri sıraya dizmiş dede, vay vayy vaayyy.
Böyle tiplere yaşına başına bakmadan ağzının payını vermek lazım valla, ona mı kalmış nasıl biriyle evleneceğin, anan değil, baban değil, ahkam kesiyor, densiz.
Ben seçilmem, seçerimdeseydin.
Ayrıca yaşında da hiçbir şey yok, Allah herşeyin hayırlısını versin, kimi neyin beklediğini kimse bilemez. İnşallah en kısa zamanda çok mutlu olacağın bir eş çıkar karşına
Elindeki kağıtla kapı kapı dolaşıyor mu şimdi bu dede
Olmayanların üzerine çizik atıyor herhalde
Dede o listeden bir tane de kendine yapsın , boş vakti çok galiba .
Sizde hiç sıkmayın canınızı , 29 yaş evlilik için süper bir zamanlama . Kısmette varsa kalbinize ve mantığınıza göre biri ile karşılaşırsınız dilerim .
Elindeki kağıtla kapı kapı dolaşıyor mu şimdi bu dede
Olmayanların üzerine çizik atıyor herhalde
Dede o listeden bir tane de kendine yapsın , boş vakti çok galiba .
Sizde hiç sıkmayın canınızı , 29 yaş evlilik için süper bir zamanlama . Kısmette varsa kalbinize ve mantığınıza göre biri ile karşılaşırsınız dilerim .
Üstelik dedenin de eşi vefat etti birkaç yıl önce. öncelikle kendisinin evlenmesi lazım ama evlatları karşı çıkınca amme hizmetine kendisini adamış sanırım :)
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Dert ettiğin şeye bak :) Senin o dedeyle 1 değil 2 nesil farkın var.
Ayrıca önemli bir kültür farkın var.
O zamanlar memleketlimiz olsun ötesi önemli değil diyenler varmış.
Hatta birbirini ilk kez gerdek odasında görenler olmuş.
Gülüp geçmen lazım aslında...
Tabiki kriterleriniz olacak. Amcanın söyledikleri çok saçma. üsenmeyip liste yapmış adam çok ciddiye almış bu çöpçatma olayını.Bugün 80 yaşlarında bir dede evimize geldi. yaşlı ama ağzı bozuk, yaşını da hiç göstermeyen birisi. Bir tanıdığı için bana gelmiş. "ne diyorsunuz oğlanı getireyim mi,tanıyın görüşün" dedi. Nerede çalışıyor, ne iş yapıyor, yaşı vs. sordu bizimkiler. Yani başka ne sorulur ki? klasik sorulardır bunlar. kişiliğini ahlakını sorsak da tanımadan bilinmez.ben de "üniversite mezunu mu" dedim. bu saatten sonra ünv.mezunu olup olmadığını ne yapacaksın, yaşın zaten yerini almış gibisinden epey konuştu dede. Falan kız vardı seçerken evlenemedi, filan kız vardı seçerken şöyle şöyle biriyle evlendi demez mi! "insan olsun memleketinden olsun yeter" dedi elbette önce dürüst aklı başında iyi bir insan olsun ama benim de dengim olmasın mı? ve o kadar utandım ki dede eline bir kağıda liste yapmış, bizim kasabadaki öğretmen kızların, baba isimlerini yazmış. Evden çıkarken cebinden çıkardı, baktım benimle birlikte 5-6 kişi vardı. bu nasıl bir zihniyettir? düşünsenize onların kriteri var öğretmen olması kriteri ve listelenmiş. benim üniversite mezunu olması yaşıma uygun olması vs.gibi kriterlerim olması hak değil. neden, çünkü ben kızım, çünkü onlara göre ben yaşımı almışım...çok yoruldum . çok pişmanım üniversite yıllarında ya da mesleğe ilk başladığım yıllarda fırsat oluşturup birileriyle tanışıp evliliğe doğru gitmediğime. üzerimde o kadar çok çevre baskısı var ki anlatamam. Evet evlenmek istiyorum ama değecek biriyle evlenmek istiyorum. seveceğim-sevileceğim, dürüst, inançlı, kültürlü eğitimime, yaşıma, işime uygun bir insanla evlenmek istiyorum. o kadar saçma şeyler yaşıyorum ki bıktım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?