Evlenememek ve Bu Süreçte Yaşanan Saçmalıklar

yasmn_

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
1.720
1.952
333
Antalya
Bugün 80 yaşlarında bir dede evimize geldi. yaşlı ama ağzı bozuk, yaşını da hiç göstermeyen birisi. Bir tanıdığı için bana gelmiş. "ne diyorsunuz oğlanı getireyim mi,tanıyın görüşün" dedi. Nerede çalışıyor, ne iş yapıyor, yaşı vs. sordu bizimkiler. Yani başka ne sorulur ki? klasik sorulardır bunlar. kişiliğini ahlakını sorsak da tanımadan bilinmez.ben de "üniversite mezunu mu" dedim. bu saatten sonra ünv.mezunu olup olmadığını ne yapacaksın, yaşın zaten yerini almış gibisinden epey konuştu dede. Falan kız vardı seçerken evlenemedi, filan kız vardı seçerken şöyle şöyle biriyle evlendi demez mi! "insan olsun memleketinden olsun yeter" dedi elbette önce dürüst aklı başında iyi bir insan olsun ama benim de dengim olmasın mı? ve o kadar utandım ki dede eline bir kağıda liste yapmış, bizim kasabadaki öğretmen kızların, baba isimlerini yazmış. Evden çıkarken cebinden çıkardı, baktım benimle birlikte 5-6 kişi vardı. bu nasıl bir zihniyettir? düşünsenize onların kriteri var öğretmen olması kriteri ve listelenmiş. benim üniversite mezunu olması yaşıma uygun olması vs.gibi kriterlerim olması hak değil. neden, çünkü ben kızım, çünkü onlara göre ben yaşımı almışım...çok yoruldum . çok pişmanım üniversite yıllarında ya da mesleğe ilk başladığım yıllarda fırsat oluşturup birileriyle tanışıp evliliğe doğru gitmediğime. üzerimde o kadar çok çevre baskısı var ki anlatamam. Evet evlenmek istiyorum ama değecek biriyle evlenmek istiyorum. seveceğim-sevileceğim, dürüst, inançlı, kültürlü eğitimime, yaşıma, işime uygun bir insanla evlenmek istiyorum. o kadar saçma şeyler yaşıyorum ki bıktım artık.

Sirf evlenmiş olmak için evlenmeyin birisiyle bir ömür var önünüzde tabiki denginizi istemeniz hakkınız.yaşlılara saygımız sonsuz ama 80yasinda düşünce olarak COk eskide kalmış onların düşünceleri..siz boşverin baskıyi hayatınıza bakın kismet bu işler.evet yaş geçince evlenmek daha zor mantık agir basıyor ama yanlis bir evliliktense hiç evlenmemek daha iyidir

Öğretmenleri sıraya dizmiş dede, vay vayy vaayyy.
Böyle tiplere yaşına başına bakmadan ağzının payını vermek lazım valla, ona mı kalmış nasıl biriyle evleneceğin, anan değil, baban değil, ahkam kesiyor, densiz.

Ben seçilmem, seçerim deseydin.

Ayrıca yaşında da hiçbir şey yok, Allah herşeyin hayırlısını versin, kimi neyin beklediğini kimse bilemez. İnşallah en kısa zamanda çok mutlu olacağın bir eş çıkar karşına

Elindeki kağıtla kapı kapı dolaşıyor mu şimdi bu dede

Olmayanların üzerine çizik atıyor herhalde

Dede o listeden bir tane de kendine yapsın , boş vakti çok galiba .

Sizde hiç sıkmayın canınızı , 29 yaş evlilik için süper bir zamanlama . Kısmette varsa kalbinize ve mantığınıza göre biri ile karşılaşırsınız dilerim .

Şu toplum baskısı ne illet bişey. Evde kalmak diye bi tabir olmasa kimsenin evlenmemesi kimseyi kasmasa insanlar bekar ama mutlu yaşardı Sırf bu dedeler nineler yüzünden içine sinmeyen biriyle mi evlensin kızcağız offff

Dede, öbür taraf için hazırlık yapıyor olmalı..

Çok hayırlı işlere adım atıyor, adım atmak için elinden geliyor maşallah ..

Şuan sevabına bir sevap daha eklenmiştir falan..
Tövbe estağfurullah.. !

evet ben de evlenmek için evlilik istemiyorum. mutlu olmayacaksam huzurum kaçacaksa hiç evlenmeyeyim daha iyi. bazı şeyler boş verilemiyor her zaman. bazen, insanın zoruna gidiyor işte.

Dert ettiğin şeye bak :) Senin o dedeyle 1 değil 2 nesil farkın var.
Ayrıca önemli bir kültür farkın var.

O zamanlar memleketlimiz olsun ötesi önemli değil diyenler varmış.
Hatta birbirini ilk kez gerdek odasında görenler olmuş.
Gülüp geçmen lazım aslında...

Amin. inşallah arkadaşım.

siz de haklısınız artık bıkmışsınız,
ama biraz daha sabır gösterin, bence kafanıza göre birini bulacaksınız, ama zamanı var...
burda 38 yaşında evlenip 40 yaşında doğuranı ve çok mutlu bayanları da gördük ki siz daha 29sunuz
bence hiç kulak asmayın başkalarına..

bende öle dusunuyorum . bence kısmetınızde varsa sızı blur zaten bolbol dua edın.

Üstelik dedenin de eşi vefat etti birkaç yıl önce. öncelikle kendisinin evlenmesi lazım ama evlatları karşı çıkınca amme hizmetine kendisini adamış sanırım :)
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ben de 40 filan yaşındasın sandım.
29 yaş için kendine bunu yapmaya değer mi canım ya ?
Bence dede otursun dua okuyup dursun yaş 80. bu nedir ALLAH aşkına ?

Yoook önce can sonra canan Dedenin yas zamanıda geçmiş , mahallenin teyzelerinden bir liste yapsın kendine , gençleri kendi haline bıraksın .

Rica ederim ama moral olsun diye yazmadım çünkü moral verecek bir durum yok ortada , gerçekten geç değil .

bizim akraba olan,okumuş kültürlü denilen cinsten bir amcamızla gelmişti dede. amcam da dedeye hak veriyor. her zaman gülüp geçemiyorum böyle insanlara. bir noktadan sonra can sıkıntısı. keşke sadece dedeler nineler böyle düşünse...

evlilik bir zorunluluk değildir
eskiden evliliklerin erken yaşta yapılması da kadının ekonomik özgürlüğü olmayışından kaynaklanan bir durum
çünkü önce babası bakar sonra evlendirildiği adam bakar mantığı vardı insanlarda
ki hala da var bu düşünce bazı insanlarda
ama siz kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınsanız evliliğin bir acelesi olmamalı sizin için.
evlilik zorunluluk ya da toplum baskısı nedeniyle gerçekleşmemeli
insan gerçekten evlenmek istiyorsa buna kendini hazır hissediyorsa evlenmeli bence.
o liste de hiç hoş değil zaten aklı başında olan bir insan alışveriş listesi yapar gibi evlenecek kız listesi yapmaz.
vakti gelince zaten yaşanması gerekenler yaşanır.
bence kendini üzmeye değmez

Sacma sapan seyler icin sıkma canini. Bende 26 da evlendim ama aklimda hic uoktu evlilik. . Simdi keske bi iki yil daha gezip tozsaymisim diyorum.. memurum sonucta kendi paramin tadini cikarsaymisim az daha.. evlendikten sonra geri donus cok zor.. bugunlerin kiymetini bil.. dedeyi de hic sallama bence..

Tabiki kriterleriniz olacak. Amcanın söyledikleri çok saçma. üsenmeyip liste yapmış adam çok ciddiye almış bu çöpçatma olayını.
Ben 28 yaşındayken evlenmek aklımdan geçmiyordu sonra eşimle tanıstım 1 sene içinde kendimi nihah masasında buldum yani kısmet bu işler, birisi çıkar karşınıza'iste evleneceğim adam bu dersiniz' sizde benim gibi kendinizi nikah masasında buluverirsiniz.
Kimin ne dediğini, düşündüğünü boşverin, , herşeyin bir zamanı vardır, önemli olan doğru insanı bulmak.
Allah iyilerle karşılaştırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…