Evlenememek ve Bu Süreçte Yaşanan Saçmalıklar

hatta geçen bi bakayım dedim de demet akalın 41 yaşındaymış :)
sanırım 2-3 sene oldu evleneli,
ve nazar değmesin görüldüğü üzere mutlu bir kadın,
yani hiçbir şey engel değil, evlenmenize :) karşıma çıkmaz demeyin..
ama herşeyin bir zamanı var, doğumun, ölümün ve evliliğin...

Bende 30 yasindayim ama gonlume sinsin istiyorum..yasiniz gayet normal eskidenmis bizim yasimizdakilere evde kalmis gozuyle bakmakki buda sacma kismet degilmis..eskilere gore zaman onlarin zamani degil..simdi yaslarimiz gayet normal..hic uzmeyin bence kendinizi..gec olsun guc olmasin..sonucta bi omur gecirilicek dogru kisi kolay bulunmuyor..elbet bulucaz o dogru kisiyi..ama istemiyorsaniz hic dert etmeye degmez...

Bir de övüne övüne falanla filanın arasını ben yaptım şöyle yaptım böyle yaptım diyor. oğlum için 46 öğretmen kıza gittim.47. öğretmen değildi onunla evlendirdim oğlumu demez mi? ne kadar tuhaf . ne kadar çirkin laflar bunlar. yaşlılığına veriyoruz artık.napalım...

onur kırıcı bir davranış kesinlikle
görücü usulü eşin dostun ön ayak olduğu evliliklere kesinlikle karşı değilim ama
böyle de göze soka soka listeyle falan bu işin yapılması çirkin.
bir de seçen değil de bu şekilde seçilen olmak benim hoşuma gitmezdi açıkçası
ne demek öğretmen olsun, şöyle olsun böyle olsun. hoş değil.

Yaşınızın daha ileri olduğunu düşündüm okuyunca
29 sun daha.. tam ideal zaman evlilik icin.kendine sıkıntı yapma, lüzumsuz konuşanları umursama
Sırf evlenmis olmak icin evlenmiyor kimse. Yoksa talip mi yok.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın tez zamanda seni

Ayrıca o yaştaki dedeyide şaşkınlıkla okudum.yaşını başını almış, ettiği laflara bak

Dedeye snin listen kalabalık zaten beni yazıp zahmet etme dede deseydin keşke

Hey Allahım yaa ..

Ayrıca yaşınızda hiçbişi yok 29 yaş evde kaldım tribine girilcek bi yaş değil kendinize bunu yapmayın

Nasipte kısmette varsa hiç beklemediğiniz bi anda çıkıverir evleneceğiniz kişi

beni de en çok bu tarz durumlar rahatsız ediyor. görücü usulünün, tanıştırmanın da bir adabı vardır, kuralı vardır. hep de başıma böyle saçma işler geliyor. o yüzden pişman oluyorum bu konularda kendi işimi kendim görmeliydim, görmeliyim, insan biraz da kendisi fırsat yaratacak.

Keşke ağzının payını verseydiniz dedeye. ama anlamızdı ki. Yazık ya zihniyete bak. Tabiki üniversite mezunu isteyeceksin. Senin mesleğinden olmasına öncelik vereceksin. Ben üniversite mezunu olmayan biriyle yapamam ki. Herkes dengini aricak tabi ki. 29 yaş ne ki allah aşkına ya. Anca toparlanıyoruz ayaklarımızın üzerine basıyoruz.

Onun kız aradığı adam üniversite mezunu değil diye çirkefleşmiş böyle. Yapacak bir şey yok.

Geçen gün bizim burda bankacı bi kız var benle yaşıt o da bekar. Görüşüyorum sık sık. Benim dedeme çok dert oldu bu kız evlenemedi diye. Dede istese evlenir bir daha böyle konuşma üniversite mezunu bankacı bakımlı havalı bir kız. Dedem de buna bir tanıdığın oğlunu bulmuş. ailesi çok zengin babasının işinde çalışan sünepe bir oğlanmış bilemedik. Kıza söyledik artık. Olur dedi. Çocuğun cep telefonunu verdik. Çocuk devamlı mesaj atıyomuş. Kız aramış artık.. bir akşam iş çıkışı buluşalım konuşalım adam gibi yaşımızın gerektirdiği gibi demiş. Sonra çocuk bize haber yolladı bu kız sağlam pabuç değil bana akşam buluşalım dedi. Hem de bankada çalışıyor. Bana gelmez demiş :)))))

Demem o ki dedelerin bulduğu oğlanlardan hayır gelmiyor :)))

Dedenin listesine cok guldum, en munasip kismet olan ogretmen kizlari yazmis iste Sanslisin sekerim, en azindan munasip ksimet kategorisindeki bir meslektensin, ben muhendisim, dede beni gorse ne derdi acaba Listeye girmissin, ben giremezdim bu meslekle

Saka bir yana, adam 80 yasinda, gulun gecin bence. Yani cooooooook eski bir zihniyette yetismis, ne yapsin? Bir de yaslilar biraz patavatsiz olur bilirsin, cok takmamak gerek. Ote yandan sizi %100 anliyorum, evlenememek meselesi benim de cok hassas oldugum konu, en ufak bir lafta ben de olesiye aliniyorum.

Allah herkese hayirli kismetler versin.

Son düzenleme:

Meslek takıntısı ayrı bir saçmalık zaten.
Amin.sen de bekarsın sanırım. Allah sana da hayırlı kısmetler versin.

Hayatının en önemli seçim olan eş seçimini annesine, komşu teyzeye ya da böyle dedeye bırakan erkek 1-0 yenik başlıyor gözümde. Bana görücü gelmeye teşebbüs edenler anneme söylerdi. Ben bana söyleme direk reddet derdim ama arada çok ısrar edenleri söylerdi. Boğaziçi İktisat okuyup da eğitimi bana denk olsun diye beni isteyen mi ararsın (bakalım ben iktisatı mühendisliğe denk tutuyo muyum onun kafası ile bakarsak), İstanbul'da evlenilecek kız yok anne sen bana ordan kız bul diyen mi ararsın. Hadi ya sen benim kriterlerimde evlenilecek erkek misin bakalım. Hiiç üzülme arkadaşım. Yaşın daha genç. Kendine bir hobi edin. Dans olur fotoğrafçılık olur. Orda yeni yeni insanlar tanır çevreni genişletirsin ve nasibin kısmetin seni bulur.

bu dedelerin yaptığı işler böyle oluyor demek ki.

"Dedenin listesi" Çok güldüm alınmayın nolur. 29 yaş hiç geç değil. Zaten bu devirde okuyup çalışıp hayatını kurana kadar 25-30 yaşlarına geliyorsun. Yok öyle eskisi gibi askerden gel evlen :) Kurduğunuz cümlelerden anladığım kadarıyla gayet donanımlı birisiniz denginizi istemekte haklısınız. Ruh eşinizi bulmanızı dilerim :)

Pek tercih edilmeyen meslek grubundasın canım
Herkes Öğr. olsun istiyor, müh. leri kim alacak peki

Birde mesleginden dolayı insana talip olmaları çok itici geliyor ya
Yani egitimci olsam ve sırf egitimciyim diye yanassalar, hoslasmazdm bu durumdan

Benim annem de hep annesine kız bulduran erkekten bişey olmaz kendi bulamadıysa vardır bişeyi derdi. Neyse çok genelleme yapmak istemiyorum en azından anneyle haber yollayanlar genelde bize uymayanlar gördüğümüz üzere :)

Ben de katiliyorum, bana annesini yollayan erkek sunepedir. Kendine guveniyorsan gel beni tavla arkadas

Aşık olup eğitim farkını gözardı edenleri konu dışında tutarak, beyimiz de kendine nasıl bu kadar güvenmiş anlamadım. kendisi üniversite mezunu değil ama öğretmen istiyor. Erkeklerin çalışn bayan istemesini anlarım ama kendi etine buduna bakmadan öğretmen istiyorum demesini anlayamam. Ismarlama hatun alıyorsan senin de masaya koyacağın aynı memlekette olmak dışında bir özelliğin olmalı.

işte para gelsin de nasıl gelirse gelsin,
şimdikiler çalışan kadın istiyo malum, çünkü kendilerine güvenemiyor çoğu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…