Evlenememek ve Bu Süreçte Yaşanan Saçmalıklar

adamı karşınıza alıp konuşturmanız bile hakaret bence 29 yaşında öğretmen bi kadına bunu yakıştıramam ben, gerekirse tayin iste başka bi memlekete git kafanı dinle bakarsın kaderin ordadır başlarım çevresinede baskısınada

bence yasınız da çok geçmiş değilo kısıde zamanı gelınce cıkar karsınızaa nasılsa siz yeterkı hayırlısı benı bulsun dıye dua edin
ancak doğru zaman ve doğru kişi ile...

80 yaşlarında bir dede o konuşan şahsen bana yaşlı teyzeler evlilikten bahsettiklerinde saygısızlık yapmamaya çalışıyorum sonuçta yaşlıdır diye. geçen biri geldi dedi böyle devam edersen dullar istemeye gelir seni falan. ne yapalım yani kovalım mı

Çevre baskısı falan filan bir tarafa. şöyle düşünüyorum da hayatımda birinin boşluğunu ne kadar çok hissettiğimi anlıyorum.şimdi tatilde ailemleyim ama işe başlayınca evim ve ben...yalnızlığı hiç sevmiyorum.evin duvarları üzerime geliyor tv bakmayı sevmem ama tv genelde açık oluyor. çok evcimen, ev hanımı bir yapım var. fıtrat olarak da evliliğe çok yakınım. evliliği kaldıramayacak biri olduğumu sanmıyorum.ve son zamanlarda bir şey fark ettim. artık vücudumun da karşı cinse ihtiyacı var. bu sebeplerden ötürü evlenmek istiyorum ama mutlu olacağım bir insanla evlenmek istiyorum tabiki. sadece görücü usulüyle karşıma birileri gelmiyor ki çeşitli vesilelerle tanışıyorum ama devamı yok. bir yerde tıkanıyor.ve ben, bunun Rabbimin imtihanı olduğunu düşünüyorum,sabrediyorum ancak yoruluyorum artık.

Eve, çat kapı, uzaktan tanıdığım bir dede gelmiş.ne yapacaktım? kovacak mıydım? ya da tersleyecek miydim? uygun dille cevabımı verdim anlamak ona kaldı. ki anladığını sanıyorum. ayrıca memleketimde çalışmıyorum. şu an tatil sebebiyle ailemin yanındayım. hayatımızın hangi sahnesinde, bu lanet olası baskı yok ki. üniversite okursun, "iş nerede" baskısı olur. evlenmezsin "niye evlenmiyorsun". evlenirsin "çocuk nerede". çocuk olur. "aaa hani ikincisi" baskısı....

sizi anlamakta zorlandığımı söylemeliyim.Lisans mezunuyum ve oldukça iyi bir işim var. ben 35 yaşında evlendim. o vakte kadar da etrafımda bekar arkadaşım kalmamıştı. hepsini eşleriyle gördükçe "evet ben de artık evlensem" diyordum ama hiçbir zaman da evlenmek için evlenmeyi düşünmedim. Bu konuda güçlü bir duruş sergilediğimi düşünüyorum, kimseye bu konuda kendime laf ettirmedim. çünkü kendime inanıp güveniyordum ve " evleneceğim adam, ADAM olacak" diyordum. Çok şükür evlendiğim kişi ADAM. 2 sene kadar önce artık evlenmesem de kendi düzenim olmalı dedim ve kendime küçük bir ev aldım. Ailemden ayrıldım ve evime taşındım. taşındığım sitede eşimle tanıştım ve şimdi evliyiz. Annem hep " ölümle evliliğin zamanı vardır. zamanı gelince kimse engel olamaz" derdi ve ben buna inanırım... lütfen siz de kendinize inanıp güvenip ve kimseye kendinize laf ettirmeyin... siz kendinize inanmazsanız kimse size saygı duymaz...

Sanırım arkadaşın kastettiği üniversite mezunu mu, ne iş yapar falan gibi sorularla ilgilenmenize bile gerek olmaması. Sanırım direk ben ilgilenmiyorum teşekkür ederim gibi bir tepki bekledi.

Sanırım arkadaşın kastettiği üniversite mezunu mu, ne iş yapar falan gibi sorularla ilgilenmenize bile gerek olmaması. Sanırım direk ben ilgilenmiyorum teşekkür ederim gibi bir tepki bekledi.

Hayırlı bir durum için aracılık ettiğini söyledi. ne düşündüğümü sorunca ben de tabiki bazı sorular sordum nihayetinde evlilik düşünüyorum kestirip atmadım. ben sorunca tavır değişti. öncesinde olumsuz bir şey söylemedi. gayet hoş konuşuyordu. bu işlerle uğraşan insanlar, koşulsuz şartsız kritersiz tamam olur dememizi bekliyorlar sanırım. biraz burnu havada olmak, hiç muhatap olmamak, soğuk olmak lazım belki de.

Şahsen görücü usulünde eğer çok tanıdık değilse bu tarz tavırlar süpriz değil bence. Hani kuzeniniz birini önerir ya da annenizin 40 yıllık arkadaşı. Dıdısının dıdısı uzaktan bir tanıdıktan her türlü süpriz gelebilir.

ben insanlara yaş gereği saygı duymadığım için lafını verip oturtuyorum bazı yaşlılarda inanılmaz bi özgüven oluyo çünkü hani ben yaşlıyım kusuruma bakılmaz diye hayır efendim herkes ağzının ayarını bilecek küçüğe küçük diye büyüğe büyük diye kusura bakma herkes dangıl dungul konuşuyo ondan sonra

benim yorumum bu şekilde oldu neticede yorum almak için konuyu açtın değil mi sana saygısızlıkta etmedim benide uygun bi dille cevaplayabilirdin ayrıca kov diyende olmadı baktın ki saçmalıyo geçer başka odaya oturursun

iyi de neden bu kadar kızıyorsun? ben sana ters bir şey demedim ki. zaten uygun dille cevapladım.

Dede 80 yasina gelmis ama ...neyse kotu konusmayayim.bosverin siz onu.elbette icinize sinecek kendinize denk bir es istemek hakkiniz. Am a nasip degilse de yapacak bisey yok. Dede bayagi bos konusmus.nasipten kismetten bi haber..Allah gonlunuze gore hayirli bir es nasip etsin.

estağf. kusura bakılacak bişey yok, siz de haklısınız. ağızlarına geleni söylemeseler iyi olur elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…