Evlenememek

size aşırııı katılıyorum . eşimin aileden gelen ne bir evi ne bir birikimi vardı. evlenmeyi düşünmediği içinde birikim yapmamış. ama çalışkandı. nereye harcayacağını bilirdi. evlendik. şaşırmadıda. asla cimri değildir savurganda. 2 sene olmadı evleneli ilk 5 ayda evimizi , yakın zamanda da arabamızı aldık çok şükür. he hepsi tabiki borçsuz alınmadı ama boşa akıtılan bir paramız hiç olmadı. beraber el ele verdik çalışıp yapıyoruz. evi arabası olup kötü huylu olmasındansa, çalışkan ve merhametli birini aramasını tavsiye ederim konu sahibinin de
tamam da sizin eviniz arabanız var yatırımlarınız var -aileden değil çalışmış yapmışsınız
gezmiş tozmuşunuz da kurslar eğitimler de almışsınız
çünkü zaten aileden gelir yoksa piyango da vurmadıysa mecbur deliler gibi çalışmış olmanız lazım bunları yapmak için
belli bir standardınız var vs vs ise ve karşıda bu yoksa o öyle el ele veririz yaparızla olmuyor işte
ben eşşek miyim koştura koştura bi sürü şeyi yapmışım (hem deneyim hem gelir hem gelişim anlamında) o da yapsaymış, beni mi beklemiş diye düşünüyorsunuz...

tamam da sizin eviniz arabanız var yatırımlarınız var -aileden değil çalışmış yapmışsınız
gezmiş tozmuşunuz da kurslar eğitimler de almışsınız
çünkü zaten aileden gelir yoksa piyango da vurmadıysa mecbur deliler gibi çalışmış olmanız lazım bunları yapmak için
belli bir standardınız var vs vs ise ve karşıda bu yoksa o öyle el ele veririz yaparızla olmuyor işte
ben eşşek miyim koştura koştura bi sürü şeyi yapmışım (hem deneyim hem gelir hem gelişim anlamında) o da yapsaymış, beni mi beklemiş diye düşünüyorsunuz...
zaten buna bende katılıyorum . tabiki satandartların eşit olması düşüncesindeyim. sizin için en iyisini yine siz bilirsiniz :) evlilik, sizin standart yaşamınızı düşürmemeli. ya aynı kalmalı daha daha iyisi olmalı.

28 yaşındayım, evlenmeyi çok istiyorum . Birçok kişiyle görüştüm ama bir türlü nasip olmadı . Beğenemiyorum zorluyorum kendimi olmuyor . Birinin maddi durumu iyiyse tipi iyiolmuyor , diğerinin tipi iyiyse maddi durumu iyi olmuyor . Bir başkasında ikisi de varsa duygusal bir şey hissedemiyorum . O kadar bekledim diyorum tamamen her anlamda içime sinen birisiyle devam etmek istiyorum ama tam anlamıyla hiçkimse içime sinmiyor . Ne kadar zormuş evlilik kararı vermek . Kendimi genel anlamda şanslı hissediyorum , bugüne kadar istediğim şeyler oldu yolunda gitti ama ilişki anlamında gerçekten bir türlü yolumu bulamadım . İnşallah Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur . Bir kere nişan attım ve ondan sonra çok kişiyle görüştüm ama görüştüğüm herkeste o kişinin duruşunu konuşmasını aradım . Aslında ona Özlem duyduğumu düşünmüyorum sadece konuşma tarzı olarak meslek olarak yakınlık olarak öyle birini istiyorum olmayınca da kabul etmiyorum , bir yandan evlenememenin korkusu çok yer etti bende. Çocuk sahibi olmak istiyorum . Evet her durumun zorluğu var evlilik de çokzordur ama bekarlık da onun kadar zor . Benim durumumda olan var mı öyle dertleşmek istedim
Evlenememe korkusu için daha çok gençsiniz sizin yaşınızdayken tek derdim nerde gezip tozsam nerde para harcasam olurdu😀 Doya doya hayatınızı yaşayıp eğlenip sindirin sonrası kendiliğinden gelecek içinize sinen kişiyle karşılaşınca hissedip evlenirsiniz ne kriter kalır ne birşey 😀 bir telaşa aceleye kapılıp evlenenler hep mutsuz oluyor…zorlamakla olmaz zaten…kriter beklerseniz mantık evliliği yapacaksınız demektir öyle de mutlu olmanız çok zor

28 yaşındayım, evlenmeyi çok istiyorum . Birçok kişiyle görüştüm ama bir türlü nasip olmadı . Beğenemiyorum zorluyorum kendimi olmuyor . Birinin maddi durumu iyiyse tipi iyiolmuyor , diğerinin tipi iyiyse maddi durumu iyi olmuyor . Bir başkasında ikisi de varsa duygusal bir şey hissedemiyorum . O kadar bekledim diyorum tamamen her anlamda içime sinen birisiyle devam etmek istiyorum ama tam anlamıyla hiçkimse içime sinmiyor . Ne kadar zormuş evlilik kararı vermek . Kendimi genel anlamda şanslı hissediyorum , bugüne kadar istediğim şeyler oldu yolunda gitti ama ilişki anlamında gerçekten bir türlü yolumu bulamadım . İnşallah Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur . Bir kere nişan attım ve ondan sonra çok kişiyle görüştüm ama görüştüğüm herkeste o kişinin duruşunu konuşmasını aradım . Aslında ona Özlem duyduğumu düşünmüyorum sadece konuşma tarzı olarak meslek olarak yakınlık olarak öyle birini istiyorum olmayınca da kabul etmiyorum , bir yandan evlenememenin korkusu çok yer etti bende. Çocuk sahibi olmak istiyorum . Evet her durumun zorluğu var evlilik de çokzordur ama bekarlık da onun kadar zor . Benim durumumda olan var mı öyle dertleşmek istedim
Siz de 10 ustunden 10 degilsinizdir. Bir de kendinizi karsinizdaki insanin gozunden gormeye calisin. Korkuyorsaniz standartlarinizi cok yuksek tutmayin. Benim etrafimda cok var doktor muhendis koca arayip evlenemeyen. Begenmedikleri muhendisler belli bir yastan sonra kapilarini calmayi birakti yani.

Aynı durumdayım bunu düzeltmeye çalışıyorum diyorum belki mantık yapabilirim benim istediğim değil beni beğenenle olayım ama olmuyor kendimi zorlasam da bir his oluşmuyor iki konuşmadan öteye gitmiyor sevgiyle bakamadığım birine ya da tensel hissel bisey hissedemediğim birine nasıl sevgilim kocam diyebilirim ki normal arkadaş olacak kadar duygu hissediyorum öteye gitmiyor ve 29 yaşıma giricem bundan öncede şanslı değildim karşılıklı bir sey yaşadığım ilişkim olmadı denebilir hep ben sevdim kendimden verdim kullanıldım sonuç olarak. Ama bu şekilde mantıkta yapamiyorum bilmiyorum o kadar zor ki… nolucak artık hiç bir seyi zorlamanın manası yok sanırım kaderime razı olucam. Evet telaş sarıyor ne ara karşıma biri çıkıcak evlenicem bi de çocuk düşünücem 29 yaşındayım çok zor geliyor artık benim kaderimde budur belki…

Bir kere nişan attım ve ondan sonra çok kişiyle görüştüm ama görüştüğüm herkeste o kişinin duruşunu konuşmasını aradım . Aslında ona Özlem duyduğumu düşünmüyorum sadece konuşma tarzı olarak meslek olarak yakınlık olarak öyle birini istiyorum olmayınca da kabul etmiyorum , bir yandan evlenememenin korkusu çok yer etti bende. Çocuk sahibi olmak istiyorum . Evet her durumun zorluğu var evlilik de çokzordur ama bekarlık da onun kadar zor . Benim durumumda olan var mı öyle dertleşmek istedim
Tamam sebebi yazıyor işte.

Back
X