Evlenememiş olmak bir eksiklik mi sanki?

Hayatkisa12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2019
149
71
13
35
Ben 27 yaşında hemşireyim.. 5 çocukluk arkadasım var benim. Bazısı üniversite okudu bazısı ev kızıydı. Ama sonuç olarak evlendi hepsi. Aynı şekilde 3ü sevdiğiyle evlendi diğer ikisi de görücü usulü evlilik yaptı. Doğuda yaşıyorum ve bilirsiniz evli olmadığım icin ya da arkadaşlarım arasında evli olmayan ben olduğum icin sürekli gözler üstümde ve ailem, arkadaşlarım da dahil olmak üzere sürekli benim evli olmama durumumu dile getiriyorlar benim canımı sıkıyorlar. Üstelik yıllarca birlikte olduğum insandan hic hoş olmayacak bir şekilde ayrıldım(aldatıldım). Onlar bunu dile getirince ister istemez içimi bir sıkıntı kaplıyor. Arkadaşlarımla görüşmek gelmiyor icimden. Cünkü bilmelerine rağmen sürekli kimse yok mu diye soruluyor bana. Hayır deyince de senin gibi güzel bir kızın hayatında kimse olmayacak da kimin olacak gibi canımı daha çok sıkacak seyler söyleniyor. Evliliği bir başarıymış gibi göstermeye çalışıyorlar bana.. Zaten kimseye güvenim yok artık, ben de sevdiğimin düzgün olmasını suan evli olmAyı isterdim ama hayırlısı değilmiş ki olmadı.. Evde kalmış muamelesi görmekten cok yoruldum. Artık bana da geç kalmışım gibi gelmeye basladı. İnsanlar neden böyle ?

kendileri mutsuz olup özgür olmayabilirler, belki seni de çekmek istiyorlardır.
çok garip ya benim evlenip evlenmemem neden başkasının ilgi alanında olsun ki?

bana da diyorlrdı sürekli ..ağzı olan konusur boşverin.. hatta millet konusmasın diye toplum içine dugunlere gitmiyrdum hoş işime gliyordu sevmem çünkü..
bi gun dayanamadım herkesin içinde aaaa evlenmıyomusun bulamadın mı kız birini evlen yahu gbi biri bişy demişti.. bende dayanamadım aaaa bakıyımmm sen evlendin başın göğe ermiş mi ? aaa ermemiş tühh demiştim herkesi bi gülme almıştı.. 33 yasındayım yeni buldum birini nişanlıyım şuan..
evlenen herkes aşık oldugu için değil eminn oll evlenmek için evleniyoırlr böyle olacagına hiç evlenme daha ii..
sen doğru bildiğin yolda ilerle bi gun seninde çıkacak karsına kafan uyuşsun sen anlaş yeter..

Yasin daha cok genc. Farkli cevreler edin hem eglenirsin hem de yeni seyler gelir hayatina. Bir seyi dert etmddiginde daha cabuk ulasiyorsun unutma.

Tayin isteme şansınız yok mu oradan ?
Eğer yoksa alın arkadaşlarınızı karşınıza konuşun açık açık ne hissettiğinizi anlatın.
Sizi gerçekten seven değer veren insan açmaz zaten bu konuyu eğer hala açıyorlarsa da görüşmeyi bırakın zaten.

Insana yakın arkadaşları bunu sorması çok acayip gercekten de

Yasınız daha çok genç.
Insanlar zaten hep o yaslarda evleniyor.
Yani geç kalmadınız.
Üzmeyin kendinizi nasipten öte köy yok.

Ya Allah aşkına siz meslek sahibi olan, okumuş genç bir kadınsınız. Şuan yerinizde olmak isteyecek milyonlarca kadın var. Arkadaşlarınızın belki de tek başarısı bir adamın eşi olmak. Neden takıyorsunuz şu nikahta atılan imzayla, Harvard’dan mezun olmuş gibi övünen insanları? Ayrıca hiç evlenmemiş olmak kötü şeyler yaşayıp hayal kırıklığına uğrayıp boşanmış olmaktan kat kat iyidir. Böyle şeyler nasip kısmet. Sizi düşürmelerine izin vermeyin. Ayrıca 27 yaş “evde kaldı” olmanız için çok çok çok erken bir yaş.

kendileri mutsuz olup özgür olmayabilirler, belki seni de çekmek istiyorlardır.
çok garip ya benim evlenip evlenmemem neden başkasının ilgi alanında olsun ki?

İnanın ki sanki kusurum var demin annemle teyzem senle beraber okul okuyan kızı da vermişler dedi

Evlenmek ne ya, hayatınızı yaşayın. Onlar yaşayamadığı için kıskanıyorlar sizi:)

İnan’ın kafam rahat. Büyük bir yanlıştan döndüm. Gözüm kör bir şekilde evliliğe gidiyordum berbat bir adamla. Ondan kurtulduğuma bi oh çekerken millet böyle deyince insan ister istemez üzülüyor.. Sanki onların sevdiği iyi çıktı evlendiler benimki kötü çıktı da o yüzden şanssız hissediyorum

Mesleğin de var emin olmadan evlenme zaten pişman olursun evlilikte de bişey yok senin kararlarını kocan veriyo ailesine uyum sağlam gerekiyo aksi halde sorun çıkıyo . Şimdi evlen diye baskı yapanlar derdini anlatınca boşan dio

Ya çıktı karşıma görüştüm de kafama uymadı bitti. Pişman olacağım bi evlilik yapmak istemedim. Pişman da değilim ama en başta annemin ağzını kapatamıyorum. Daha gecende benden 5 6 yas büyük öğretmen bir arkadaşın evine misafırliğe gitmis. Annem kızın annesine ne olacak bizim bu kızların hali evlenemediler gittiler demis. Bi de bunu bana anlatıyor. Tabi dayanamadım kızdım yeter artık diye. Kızdan sana ne evlenir evlenmez belki kızı da üzdün dedim. Ee yok kız bisey dememiş dedi. İnsanın neler hissedebileceğini düsünemiyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…