evlenemiyorum :(

Belki size geç geliyor ama ben hiiiç düşünmüyorum 20li yaşlarda evlenmeyi belki sonlarına doğru Yani aileniz istiyor diye bir ömür paylaşıcağınız kişiyi karambole seçecek değilsiniz. Sakın ha

kesinle kabus gibi bi durum olurdu, anne babaz sizin iyiliğinizi istediğini smyleyip farkından olmadan sürüklüyor,yoruyor, belki de yanlış kararlar almana sebep olacaklar.

ama sen akıllı ve gençsin, onların görmediği bir şeyi biliyorsun:duygularının ne dediğini.

annen ve babanın son bekar çocuğu musunu bu arada? sanki bi an evvel bu işide gözümüzün önünde halledelim havaları var.

fazla konrolcüler, onlara nasıl hissettiğini güzelce ama kararlı bi şekilde anlat.

anne-babalar kimsenin sahibi değil unutma, bu dünyaya seni onlar getirdi ama onlar yaratmadı, evlilik gibi bi kararı tek başına alman gerekir.

sen böyle strese girdikçe , evlenemeyeceğinden emin olabilirsin...sürekli bu konu üzerine yoğunlaşıp evlenmeye uğraşırsan o kişi karşına çıkmaz çünkü stres içinde biri ne kadar pozitif ve rahat görünebilir ki karşı tarafa...tanıştığın kişiler de senin bu ruh halini hissetmiyorlar sanma..sadece biranönce evlenmeye çalışan birini sen olsan ister miydin?

Bu konuda anne babanla konuşmalısın yani zamanı geldiğinde olacağını, biraz bu konuyu artık konuşmak istemediğini, senin de istediğini ama zorlamakla olmayacağını aksine stres olduğunu, rahat olamadığını söylemelisin...

kafanı rahatlatıp, evlenmesem de böyle de mutluyum diye düşünmeyi başardığın anda göreceksin karşına neler çıkaracak hayat...

Bu işler tamamen kısmet canım bende 23 yaşına geldim bekarım arkadaşlarım bu sene içersinde teker teker söz,nişan,evlilik olayındalar bende aday bile yok neden yok bilmiyorum herşeyin hayırlısı geç olsun temiz olsun.

bu sıkıntı tek bende düşünüyordum Ben 25 yaşındayım geçen sene okulum bitti gene bir sene eğitimle ilgilendim.Vakit geçti.şimdi evdeyim ne olacağı belli değil .benimde bu yaşıma kadar kimse olmadı hep kaçtım nedense bir tane olsun eşim olsun diye ama o devirler geride kaldı galiba .ortamda kalmadı dört duvar arasında kime rastlıcam bilemiyorum.Arkadaşlar kuzenlerde nişanlı sözlü...çıkıp dolaşabilcek kimsede kalmadı bezen sıkıntıdan akşamları tek başıma çıkıp dolaşıyorum.eşleri ayaklarını öpüyo bide..evliliği bişey sanma hiç güzel değil diyorlar..yok acele etme gez toz hayatını yaşa .ama hayatımda biri olmadan kiminle gezip tozcam ki...Herşeyin hayırlsı demek ne diyelim..sen gene çalışıyorsun kafanı dağıtıyorsun elbet kapını çalacak biri..benim kuzenim dans kursunda karşılaşmıştı sende böyle ortamlara gidebilirsin bir kız arkadaşınla uygun olursa tabi :))

bence daha gençsinn,,çlışıosundaa elbett karlına aşık olucağın ewlenmek isteyeceğin biri çıkarr,,bu işler zorla olmazz,,evlenmek içinde evlenilmezz...

yok ben ilk çocuğum erkek kardeşim var 19 yaşında...aslında bu kadar baskı yapmıyolardıda son 2 yıldır başladı bu...bu evde nasıl rahat olucam bilmiyorum kızlar..söylemiyorummu sanıyosunuz...bulmayın bana diyorum bakın böyle ısmarlama gidip görüşünce olmuyo diyorum yok.ben ne kadar söylesemde devam edecekler.aksi gibi kendimde bulamıyorum.ya da dediğiniz gibi daha vakit gelmediği için olmuyo..ama yorumları okumak moral oldu bana herkese tek tek teşekkür ederim içimi ferahlattınız...

biliyomusun çok çok haklısın...stresli oluyorum kafam rahat olarak gitmiyorum ya sanki bi iş görüşmesiymiş gibi duygusuzca gidiyorum galiba bu görücülüklere...ya da içime sinecek biri denk gelmiyo bende anlamadım...aslında çok evlenme heveslisi gibi yaklaşmıyorum...zaten yaklaşsam gerisi gelcek belki...ama artık karaktere çok yoğunlaştım...

mesela annemin sohbetten arkadaşının oğluyla buluştum geçen 2 ay önce çocuk liseyi zor okumuş ve bana diyoki üniversiteye gitmediğime hiç pişman değilim okuyupta nolucam..ama dedim kitap okuyosunuzdur...yok diyo hiç okumuyorum...böyle bir dik başlı mütevazilikten uzak birisi...pastaneye oturmuştuk...mesela ben ilk kez tanıştığım birisinin karşısında birşeyler yemem...tanımıyorum yani sonuçta tanışmaya gitmişim değilmi...ben istemedim ama kendisine pasta istedi gayet rahat zaten oldukçada kilolu bi arkadaştı...yiyip içerken bir yandan hayat hikayesini anlatıyo hadi gelde elektrik al...biraz ortama uyum sağlayan..hani derler ya oturup kalkmasını bilen az görgülü olsun istiyorum karşımdaki insanı..bir ömrü paylaşıcam sonuçta..

mesela bir arkadaşım yeni nişanlandı çocuk çok efendi çok uyumlu arkadaşımı çok seviyo..hani birlikte hareket ediyolar...hani yıldızı barışmak derler ya öyle...
İnşallah denk gelsin bize de yaa...tüm isteyenlere

Aynenn...Duygularıma tercüman olmuşsun...Halk oyunları kursuna yazıldım çoğu bayan orta yaş üstü :) ...Dediğin gibi değişik ortamlara girmek lazım.Evet bende geçenlerde bir arkadaşımla görüştüm nişanlısıda gelmiş sürekli yanımda el eleler..Çalışıyorum çok şükür...çalışmasam kafayı yerdim hele şu bilgisayar internet olmasa tamam..bu evde kafamı dağıtabileceğim hiç bir şey yok...Evlenmekten ziyade ortam değişikliğine çok ihtiyacım var..Kendi evim eşyalarım olsun istiyorum kendi düzenim olsun kimse karışmasın...Babamı kötülemek istemiyorum ama sağolsun diliyle bizi öldürecek..Çalıştığı zaman en azından eve geliş gidiş saatlerini bilip ona göre hareket ediyoduk..şimdi tümden evde...yatma saatimiz,kalkma saatimiz ya adam banyoya ne zaman girdiğimize bile karışıyo..Babam karşı gelinecek türden bir baba değil...
Hakkımızda hayırlısı olsun...Salatı Tefriciye mi çeksem diyorum 4444 tane...

Heheh aynı baba bende emekli oldu ..oturma odasında su içerken daha o bardağı burda bırakma mutfağa gidecek diyor ...aynı baba sendromu canım..başımızda olsunda ama işte insan bu genç yaşta hareketlilik istiyor ne iş olurs ayapıcam yok o kadar ünv o okudun ama herkes meselğini yapamıyo işte. kısmetim çıkıyor benden küçük ya da lise mezunu diye istemiyorlar. gurbete çıkıyor yok gurbete kız vermem.kendi karşıma da çıkmıyor çünkü evdeyim Bide olucak mı biri diyince ben halbuki hayat arkadaşı amacıyla isterken cevrem bide ayıptır belki ama azdın mı diyor dellleniyom .Allaha dua edicez hayırlısını isticez .Allah hayırlısyla dualarımız kabul etcek.

Son düzenleme:
Demekki tek evlenemeyen ben degilmisim, buna sevindim
bende subatta 25 yasima gircem,
annemle babamda benim gözümün icine bakiyor artik yuvasini kursa diye
ama olmayinca olmuyor
mübarek günlerde rabbime cok dua ediyorum
Herkese dua ediyorum, Allahim tüm isteyenlere ve bana hayirli birini nasip etsin diye
insallah kabul olur tez zamanda

rabbim gönlümüzü isindirsin bize hayirli olacak kisiye

Ben evlendiysem herkes evlenir üzülme :) Benim de arkadaşlarım ailem herkes evleneiyim diye gözümün içine bakıyorlardı ve kimse ihtimal bile vermiyordu evleneceğime ben bile 29 yaşındaydım herşey bir anda oldu 30 yaşında nasıl oldu anlamadan evlendim. ailemde şimdi bir gün gelmesem hemen özleyip gel diye arıyorlar.Şu an 1 yıllık evliyim ve gayet mutluyum Allah bozmasın :)

Evlilik tamamen kısmet işi. Bende liseden arkadaşımla 12 sene sonra görüşüp evlendim ve çok mutluyum. Asla mutsuzluğa düşme illa ki kısmetinde ki kişi gelir bulur seni :)

Evlilik tamamen kısmet işi. Bende liseden arkadaşımla 12 sene sonra görüşüp evlendim ve çok mutluyum. Asla mutsuzluğa düşme illa ki kısmetinde ki kişi gelir bulur seni :)

Amin inşaallah...bu yorumlar içimize su serpiyo..ümitsizliğimizi yok ediyo...hayırlısı olsun inşaallah

Teşekkürler.Umutsuzluğa düşmek için çok erken ben 30 umda evlendim :) ayrıca eşim lisede bana çıkma teklif etmişti ben kabul etmemiştim :)) olacağı varsa oluyor işte. akışına bırak gelir bulur illa seni :)

komşumuzun kızı 32 sinde evlendi..geçen yaz..şimdide hamile ve mutlu..herkes erken evlenmek zorunda değil canım takma kafana...hem evlenemedim demek için çook erken..bi yerlerde kısmetin seni bekliyordur üzülme...yeterki hayırlısı olsun..keşke hiç evlenmeseydim dedirtecek biri olmasın..

Yasin gec degil. Tabiki secici olacaksin ister istemez. Birgun hah iste bu diyeceksin.

Gercekten yuva kurmak isteyen kimseyi yuvasiz birakmaz Allah.

Bol dualarla yilmadan ara kismetini

Bulursun insallah

Şimdi bir laf var üzüm çekirdeği armudun sapı derseniz olmaz,bu bir.İkincisi bunlar Allah'ın yazısı kısmeti neden o kadar üstünüze geliyorlar.Bence siz dua edin hayırlı bir eş için mübarek günler Allah dualarınızı kabul eder inşallah.(Bende dua edeyim:Allah'ım sen bu kuluna ve bu durumda olan diğer kullarına Ramazan-ı Şerif yüzüsuyu hürmetine hayırlı eşler, hayırlı yuvalar, hayırlı evlatlar ver.Amin)

biliyormusun insanoglunun derdi hic bitmez. once evlenmek icin sonra cocuk icin, sonra onlari buyutmek icin...derken hayat gecer..halbuki anin tadini cikarsak belkide daha iyi olacak. ayrica yasin cokta gec sayilmaz. nasibin kismetin nerdedir bilinmez, ama tabiiki arkadasin dedigi armudun sapi uzumun copu denirse o zaman durum riskli..
kimse dort dortluk degildir...Allah herkesin gonlune gore olanini versin, gonlundekinide hakkinda hayirli kilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…