• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenemiyorum:((

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
merhaba arkadaşlar,
Sorunum 27 yaşıma gelmeme rağmen hala evlenemedim.Evlenmeyi bırakın tanıştığım kişiler 2-3 bilemediniz hafta sonra mesaj atıyorlar kusura bakma iyi bir insansın ama bu iş olmayacak diye...Atanalı yıl oldu ne çalıştığım yerden bir kişi bana bu niyetle yaklaştı ne çevremden biri tanışmak istedi...Tanışmak isteyen nadir 1-2 kişi oldu onlarda hemen vazgeçti .Arkadaşlarım vasıtasıyla nette tanıştık 1 hafta sonra ben istemiyorum dediler.Onlara hemen niyetimin ciddi olduğunu belirttim .Olmadı kızlar olmuyor kısmetim bağlanmış gibi bir de rezil olduğumla kalıyorum .Arkadaşlarım sırayla evlendiler.Ben plan bile yapamıyorum.Sizce nedendiir.

Konularından tanıdım artık seni...
Yaşadıklarından sonra hala evlilik diyebilmen bana garip geldi.
Neden kendine şans verip ruhunu dinlendirmiyorsun?
İşin var ne kadar güzel.
Ben atanmak için kendimi yırtıyorum.
Bir atansam hayallerim o kadar çok ki..
Kendine hedefler koysana
Evlilik kaderde varsa elbet olur
İnsan illa evlenmek, illa sevgili edinmek zorunda değil ki.

İşinin, sağlığının kıymetini bil bence artık...

Bı çok nedenı olabılır, belkıde doğru ınsan karşına çıkmadı daha
şuan belkıde bınlerce km ötede uyuyordur sen oturmuşsun bunları düşünüyorsun :31:
Hem herkes evlencek dıye bırşey yok kı, kısmetınde varsa olur
ha 27 yaşında, ha 47 yaşında, çok takma kafana :31:

benım fıkrım su:erkekler kacanı kovalar evlılık nıyetım olmayanlarla evlenmeye calısır buyuk bır cogunlugu tabıkı.sızde bırıyle tanısınca cıddıyetı bı kenara bırakın sızı merak etmesını saglıcak cumleler kurun.malesef acıkca konusmamalısınız mesela sızı aradı ne yapıyosunuz dıye sordu cevap su olmalı kendıme ozel zaman ayırdım bugun oda kesın ne yaparsın boyle zamanlarda deyınce sınemaya gıderım yalnız vs vs dıceksınız bu defa karsındakı kısı sızın ozel gunlerınıze dahıl olmak ıstıcek.ıcten ıce delırecek.yanı bırazcık oyun ıstıyor bu ısler.yalnıs anlamayın ben acıkca konusmayın derken durust olun ama merak ettırın kendınızı demek ıstıyorum.umarım anlatabılmısımdır

İşin var ne kadar güzel.
Kendine hedefler koysana

evet çok iyi bir işim var sağlığım da yerine geldi çok şükür canım konularımdan tanıdınız beni evet..Ama yaşım geldi artık diyorum ama illa evlilik demiyorum 1 insan da çıkıp bana bu niyetle yaklaşsın o da olmuyor nedenini bilemiyorum belki bir yerlerde hata yapıyorum belki kısmetim değil belki de olmayacak hiçbir zaman

evet çok iyi bir işim var sağlığım da yerine geldi çok şükür canım konularımdan tanıdınız beni evet..Ama yaşım geldi artık diyorum ama illa evlilik demiyorum 1 insan da çıkıp bana bu niyetle yaklaşsın o da olmuyor nedenini bilemiyorum belki bir yerlerde hata yapıyorum belki kısmetim değil belki de olmayacak hiçbir zaman

Olumsuz düşünme
Evlilik büyük bir sorumluluk bunu kaldırabilecek, aynı yastıkta yaşlanabilecek insan elbette çıkacak karşına
Yaşın çok geç değil ki
Biraz sabır, biraz dua başka bir şeye ihtiyacın yok
Çok istiyorsan zaten Rabbim görüyordur
Benim sana söylemek istediğim, biraz kendini ruhunu dinlendirmen gerektiği...

merhaba arkadaşlar,
Sorunum 27 yaşıma gelmeme rağmen hala evlenemedim.Evlenmeyi bırakın tanıştığım kişiler 2-3 bilemediniz hafta sonra mesaj atıyorlar kusura bakma iyi bir insansın ama bu iş olmayacak diye...Atanalı yıl oldu ne çalıştığım yerden bir kişi bana bu niyetle yaklaştı ne çevremden biri tanışmak istedi...Tanışmak isteyen nadir 1-2 kişi oldu onlarda hemen vazgeçti .Arkadaşlarım vasıtasıyla nette tanıştık 1 hafta sonra ben istemiyorum dediler.Onlara hemen niyetimin ciddi olduğunu belirttim .Olmadı kızlar olmuyor kısmetim bağlanmış gibi bir de rezil olduğumla kalıyorum .Arkadaşlarım sırayla evlendiler.Ben plan bile yapamıyorum.Sizce nedendiir.

valla tatlım ben eşimle tanıştığımda ve sonrasındaki 3 hafta boyunca evliliğin "e"sinden bile bahsetmedim. en son yalvaracaktı evlilikten bahsetmem için. ve tanıştığımızın 5. haftasında babamla tanıştı. ve bunun üzerinden bir ay geçmeden de nişanlandık. umursama hiçbirisini. ben ayıp olmasın diye görüşmeye gitmiştim. arkadaşım ayarlamıştı görüşmeyi. hep havadan sudan konuştuk. ama nasipmiş. hiç aklımda evlilik var diye belirtmedim. yanına giderken de süslenip püslenmedim. en çok bu özelliğimi sevmişti zaten. hala da söyler. içinden demiş ki"şimdi takar takıştırır kendini beğendirmeye gelir bana" ben de en yalın sade halimle gitmiştim. :34: ilk gün aşık oldum. hala aşığım. aradığında hala kalbim çarpıyor. :16::16::16::16:

canım bu işler kısmet meselesi mesela ben 19 da evlendim bir çok arkadaşım 30 yaşındalar hala bekarlar evlenemedik diye üzülüp kendilerinimi harab etsinler .bence evlenmedim diye üzülmek değilde hayırlı bir insanla evlenmek için dua edin bakın neler okuyoruz ne mutsuz olanları duyuyoruz . çok şükür mutluyum allah herkese mutlu olabileceği eşler nasip etsin..............

İşin var ne kadar güzel.
Kendine hedefler koysana

Aynen bunları yazacaktım haklısın..
Ama bir ekleme yapayım shygirl, eski konularındaki gibi konuyu yazıp çekip gitme lütfen.. Her yazılanı harfi harfine oku özümse olur mu? Yardım almak için konu açıyorsun ama bence tam anlamıyla ihtiyacın olan yardımı alamadan konu açıp sadece okuyup gidiyorsun.. O yüzden de sorunların çözüm bulamıyor.. Bak lütfen dedim, bunu kendin için yap..

Genelde evlilige giden iliskiler hic aklinda yokken baslar.
Mutlu olmak istiyorsan insanlara degil bir amaca baglan.
Birseyler basarmaya calis hayatinda..

Ben esimle tanismadan önce annem bana evlilik konulari actiginda "tursumu kurarsin, hic de niyetim yok" derdim.
Esimle tanistigimda hic lafini bile etmedim, ne diye ciddi oldugumu söylüyeceyimki? Bakalim ben onu begenecekmiyim, sonucta cocuklarimin babasi olacak evlenecegim adam, önce bende bir tanismam gerekiyor, öyle bir haftada bir ay´da olacak is degilki.
Bakti ben bu konulari hic acmiyorum, birazda korktu sanki onu terkedecegim diye (kacan kovalanir meselesi cok dogru) kendisi basladi kisa bir süre sonra ben ciddiyim, ciddiyim diye.
Bu isler hep böyle yürür. Ha söyle olur: Sen o adamla cikarsin, gezersin, tanisirsin, bayagi birbirinizi tanimis olursunuz, diyelim yarim senedir cikiyorsunuz hala adamda tik yok, evliligin E sinden bahsetmiyor, ozaman o iliski olmaz, olamaz, sen ciddiysen tabii. Ama öyle daha yeni merhaba dedigin adamada ben es ariyorum bu aralar demekde cok tuhaf, tabii kacarlar.
Bende su an bekar olsam, bir adamla daha yeni tanissam ve bana hemen "Ben ciddiyim, evlenmek istiyorum" dese, istemem.
Cünki onun niyeti sadece evlenmektir, benimle evlenmek, benimle bir ömür gecirmek degil. Ben olmazsam, Ayseyle evlenir, Fatmayla evlenir, kendimi özel hissetmem yani.

İşin var ne kadar güzel.
Kendine hedefler koysana

Kesinlikle katılıyorum, 27 yaş evlenmek için geç değil ama seninle yaşıt olup mesleğini sağlama alamayanlar var. Öncelikle kendine zaman ayır, ruhunu dinle, sevdiğin şeyleri tespit et, film izle kitap oku, kişiliğine yatırım yap. Sen donanımlı ve kendinden emin olduğunda inan ki tanıştığın doğru insanlar seni kaybetmemek için peşinden koşacaktır.

Şu ruh haliyle en iyi ilişkiyi bile hüsrana sürükleyebilirsin farkında mısın?

27 yasindan evlenemedi diye her tanistigina nasil ciddi oldugunu söylerse tabiiki herkesi kacirirsin.
Bekle bakalim bir kac kez cik, sonra birakda erkek sana ciddiyim desin.
Sen bile ne kadar ciddi duygularla , ciksan bile, belki 5-10 görüsmede bazi hareketlerini begenmiceksin, ozaman senin de fikrin degisecek.
Birak rahat ol flirt et cik gez dolas, tani karsindakini asik ol, sonrasi zaaten ya gelir yaaa gelmez.

Ne bu evde kalmislar gibi ilk gün ben ciddiyim, olduuuuuu......

Ben 35 yaşındayım, napalım şimdi evlenemedik diye, atayım mı kendimi bir köprüden =))

İlahi ya, kısmet işidir bunlar,yazılmışsa zaten kaçamazsın, Allah'tan hayırlısını iste

Üzülecek bir şey değil bu, çevrene bakıp kendini şartlandırıyorsun, herkes şu yaşa kadar evlenecek diye bir kaide yok

Evlenmekten daha önemli bir şey var, o da kendini gerçekleştirmen, birey olarak ayakta durabilmen. Evlilik maharet değil, evlilik bir kadının varması gereken nihai hedef de değil. Çalış, kendine bak, oku, gez. Hep aynı şeyi söylüyorum ama çamaşır, bulaşık derdine düşmek için zaman hep erkendir. Hele ki anlayışsız, odun erkeklerin ve kadın düşmanı kadınların zibil olduğu Türkiye gibi bir ülkede.

Kendi başına mutlu olduğun zaman herşey daha güzel olacak..Olabiliyorsan ilk önce kendinle beraberken mutlu ol..Böyle daha çekici gelirsin...Bana da böylesi çekici gelir..
Söylüyorum ama malesef ben de kendimle mutlu değilim.
Başkasıyla mutlu olmak istediğin zaman ya yanlış karar verir insan,Yada çekici gelmez herhalde..Mutsuzluğumu birşekilde hissettirmemeye çalışıyorum ama hissediyorlardır birşekilde..Bunu gördüğü zaman insan kendinden daha da nefret ediyor...Çünkü belki de mutsuzluğunun sebebi kendisi,bir kısır döngü..
İyi şeyler yazmadım,kendini yerden yere vursan da faydasız görüyorsun,ozaman iyice bitiyorsun,ozaman olmamak istiyorsun..Oyüzden mutlu olmaya bak,özgüvenini kazanmaya bak..Herşeyden önce kendini sev..kendine önem ver...Mutlu olduğun zaman herşey daha güzel olacak..

Son düzenleme:
Beterin beteri vardır sürekli evlilik değilde tabi ona götüren konuşacağım muhabbet edebileceğim bi erkek olsun diyordum ama açtığım konularda bahsetmiştim kuzen ailesi benim ailem musallat oldu öyle can sıkıcı şeyler yaşadım ki kafamı toparlayamıyorum.Hep derdim zaten istemeyeceğim kişiler beni istemesin hep istemediğim şeyler karşıma çıkıyor....
Aile ve çevre baskısı olmasa evlenmek istemem istesem gönlüme ve mantığıma uygun biri olsun isterim...
Ne güzel işiniz var oysa insanlar kpss derdiyle uğraşıyor atanamıyorlar,iş bulamıyorlar...

valla tatlım ben eşimle tanıştığımda ve sonrasındaki 3 hafta boyunca evliliğin "e"sinden bile bahsetmedim. en son yalvaracaktı evlilikten bahsetmem için. ve tanıştığımızın 5. haftasında babamla tanıştı. ve bunun üzerinden bir ay geçmeden de nişanlandık. umursama hiçbirisini. ben ayıp olmasın diye görüşmeye gitmiştim. arkadaşım ayarlamıştı görüşmeyi. hep havadan sudan konuştuk. ama nasipmiş. hiç aklımda evlilik var diye belirtmedim. yanına giderken de süslenip püslenmedim. en çok bu özelliğimi sevmişti zaten. hala da söyler. içinden demiş ki"şimdi takar takıştırır kendini beğendirmeye gelir bana" ben de en yalın sade halimle gitmiştim. :34: ilk gün aşık oldum. hala aşığım. aradığında hala kalbim çarpıyor. :16::16::16::16:

ne güzel allah bozmasın,darısı benim basıma ınsallah :)

merhaba arkadaşlar,

27 yaş geç mi evlenmek için? :44:

Ben 32 yaşında evlendim, üstelik erken bile evlenmişim dedim kendi kendime evlendikten sonra valla. Ciddi anlamda erken evlenmeye karşıyım. Önce insanlar içinde kalmayacak şekilde yaşamalı, eş çocuk en son (benim fikrim tabii)

Y. lisansımı bitirdiğimde 25 yaşındaydım. Okurken evlenmezdim zaten. Özelde çalıştım, nefret ettim, atanmadan evlenmem dedim 27 yaşımda öğretmen olarak atandım. Sonra paramı dilediğimce harcamadan ve bir yatırımım olmadan evlenmem dedim, nitekim öyle de yaptım şükür. Kendimce bir yatırım da yaptım, o arada eşimle de tanıştım, sevdim. E artık oyalanmaya gerek yok diye düşündüm
evlendim. Ama açıkçası evlenmeden önce hiç sorumluluk almadığım için evlilik bana biraz zor geldi. Yeni yeni alışıyorum ve artık yemek temizlik eskisi kadar zor gelmemeye başladı. Çevremde 30 dan önce evlenen çok az kişi var. Çok acele ediyorsun canım, her şey nasip. Yapmak istediğin başka bir şey kalmadıktan sonra evlenmeyi düşün ki, evlendikten sonra yapamazsan aklında kalmasın. Ben hep bundan korktum :) Allahıma bin şükür, keşke şunu da yapıp evlenseydim dediğim bir şey olmadı şimdiye kadar..İnşAllah ta olmaz.

Back
X