- 16 Aralık 2010
- 1.826
- 223
- 163
- Konu Sahibi ceylin2011
-
- #6.581
Kızlar afiyet olsunnnn acil bişi sorabilir miyim ya napıcamı bilemedim, böreklik peyniri tuzluyor muyuzz tuzsuz çünkü böyle yapsam nasıl olur :44:
mutlu senin çalışma ssatlerin iyiymiş. eşin de işten geç geliyordu sanırım senin.
ben normal şartlarda 7-7.30 arası evde oluyorum. eşim çoktan eve gelmiş yemeği hazırlamış hatta bazen beni beklerken biraz uyumuş bile oluyor
ben oğlak burcuyum canım. 4 ocak...
hiç benm alanım değil bu soru :)
Bende Oğlakımmm
Bir börek uzmanı aranıyorrakşama misafirim var kızlar börek yapacaktım peynirinde kaldım ya
canım böreğini mayalı hamurdan yapıyorsan,una çok tuz koyduysan gerek yok..ama yufkadan yapıyorsan damak zevkine göre biraz koyarsın,ben olsam koyardım...
ama geçen su böreği yatım mesela çok az tuzlu peynirden yaptım.çok tuzsuz olursa tatsız olur.
birde börek yaparken tuzzus yerine az yağlı peynir alırsan erimez pişirirken
yukarıyı oku tatlım yardımcı olur mutlaka
balhuzur ben yufkafan yaparken peynirin içine maydanoz ve kırmızı biber koyuyorum. tuzu peynirin tadına göre koyuyorum ama börek için bimin peynirini tercih ediyorum güzel oluyor. ona tuz koymuyorum.
balhuzur benim 4 ocak, senin ne zaman doğum günün.
Yufkadan yapıyorum canım tamam biraz tuz koyayım bari tatsız olmasını istemem. Markette "böreklik peynir" diye görünce direkt aldım valla bakalım inşallah güzel olur. ÜStteki mesajları okudum da biraz yemek kursu ile ilgili bir soru yöneltilmiş sana, yemek kursuna mı başlayacaksın ne güzel hep hayalimdi bu bir türlü nasip olmadı bende internetten yemek videoları ve tv prog.ları ile yemek kursuna alternatif üretmeye çalışıyorum.
böreklik peynir tuzlu olabilir ama çünkü genelde onları kırık peynirden yapıyorşar,kalıplardan arta kalan peynirlerden yani,,onlarda tuzlu olabilir ,ama denemişsindir mutlaka ,,hiç yoksa tuz koy,,ben biraz karabiberle toz kırmızı biberde koyuyorum hoş bi aroma veriyor...
biz eşimle gidicez yemek kursuna..eğlence olsun diye...birde bu kurs 0 dan başlıyormuş
ben yapılabilecek heşeyi biliyorum..sadece uygulamalı olarak,,kaburga dolması,içli köfte,bide italyan yemeklerini öğrenmek için gidiyorum.
çünkü kursun adı türk ve dünya yemekleri..
bakalım değişik tarifleri sizinle paylaşırım,,çorbalardan başlıyoruz cumartesi günü,3 hafta çorbalar sürecek...ilk yapacağımız çorba MEKSİKA ÇORBASI pazartesi veririm tarifleri
benmde yarın misafirim gelicek yerına bu akşamdan bişiler yapmam lazım ne yapabilirim bi gün bekleyebilecek ??
tabiki paylaşırım hemde zevkle,rica ederim canımVayy harikaymış yatarifleri paylaşmana çok mutlu oluruz cidden teşekkürler şimdiden
benmde yarın misafirim gelicek yerına bu akşamdan bişiler yapmam lazım ne yapabilirim bi gün bekleyebilecek ??
meksika çorbasını bekliyoruz o zamn :)
TORTİNOLLİ Mİ NE öyle bişey meksika çorbasının adı eşimde bende bayılıyoruz bekliyorum canım
sipidi kadın meksika dedi bizde tatmam dedik:)
malzeme listesi verdi hatırladıklarım şöyle
250 gr kıyma
1 soğan
kırmızı pul biber
gerisini unuttum..
şimdi ihaleye çıkıorum.muhtemelen dönüşte yoğun olucam olmazsam hemen buraya damlarım:yoksa yarın görüşürüzzz gelinciklerrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?