Evlenen 2011 gelinleri artık burda toplanıyoruz

oğlak terazi benzer diyorlar. benim kuzenimde terazi siz aynısınız derler hep.
beniş eşim ve babam 3 ocak. ailenin yarısı oğlak biz de.
kısmet olursa çocuğumuzda 2 ocak ya da 5 ocak olabilir.
peşpeşe ailecek kutlarız:))))

plasebo tepsi böreğini sodalı yapıyorum ben o zaman çok güzel oluyor. bir de pişirmeden önceki gün yapıp dolapta bekletiyorum o zaman süper oluyor.
sigara böreklerinide sarıp buzluğa koyuyoruz. pişirmeden önce su&yağ karışımına batırıyorum. çıtır çıtır oluyor.

Bencede çok benziyor börek tarifini verirmisin deneyim :)

sssccc
ya zahmet olmazsa arasına en sürdüğünüde üstüne ne sürdüğünüde yazabilir misin..
üzerine bi soda döküp bi gece buzdolabına koyacağız öle mii ?

akşam içinde beşamel soslu fırında patates tarifi buldum şimdi onu mu denesem bilmiyorum
güzel lezzetli bi beşamel sos yapan bilen var mıı ?

tepsi böreği yaparken iç malzeme olarak; süt, yoğurt, soda ve sıvıyağ karıştırıyorum. her katın arasına bunu döküyorum. içine ne koyacaksam peynir, patates uygun kata koyuyorum.
en üstüne 1 tek yufkayı tüm üstünü örtecek şekilde kapatıyorum. sonra böreği dilimliyorum. üstüne kalan sıvı karışımı döküyorum. beyaz kağıt ile kapatıyorum ya da bez peçete ile buzdolabına koyuyorum. alüminyum ya da poşet kurutur derdi yengem.
üstüne içindeki mazlemeye göre çörek otu, susam falan döküyorum ya da birşey dökmüyorum.

****Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar… Hal hatır sormuşlar… Sıra çocuklarına gelmiş… “Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri, “Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..

Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor. Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…****

Çok beğendim...

haftaiçi akşam eve gidince fırın açıp yemek yapmak bana zor geliyor. fırın yemeğini genelde haftasonu ve misafir günlerinde yapıyorum ben.
beşamel sos yerine hazır krema da kullanabilirsin.
patatesleri sıvı yağ, gerekli bahaaratlar ile karıştır. üzerine kremayı dök. at fırına çıkarmaya yakın birazda kaşar rendelersen süper olur. ama mümkün olduğunca sıcak yemek lazım kalınca kuruyor.

ben yufkada yapınca incecik oluyo ya yafkalar olduğu gibi kalıyo. siz nasıl yapıyosunuz ?[/QUOTE]
canım tepsin çokmu büyük acaba eğer öyleyse dediğin gibi incecik kalır,onunda kolayı var gül böreği yap oda pratik,bahsettiğim yumurta,yağ,yoğurt karışımınıda hem içe hem dışa süğr çörek oru yada susam ,bi gece beklet misafirlerinin 1 saat öncesine kadar pişir.

yemeği olmayanlar akşam kahvaltı yapsın...

benim yok :)biz plan yaptık kocişle menemen ziyafeti vericez,eve dönerken ekmek sıcacık geliyor tam saatine denk geliyorz ohh mis gibi,,bide çay demledikmi süper..

aşure yaptınızmı kızlar ben ikinciye yapıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…