Evlenen herkes mutsuz mu ?

Babam gibi biriyle asla evlenmem dedim cok dualar ettim şükürler olsun tam tersi bir adamla 8 senedir evliyim.Babam kötü biri olduğundan değil ama aşırı ailesine düşkün annemi kendini bizi heo ezdirdi senede bir memlekete giderdik yüzümüze bakan olmazdi babamsa ağzını acmaz 1 ay biz buna maruz kalirdik
Bunun gibi bir sürü olay var cok sinirliydi bağırınca icim ürperir surat asar küserdi dayanilmazdi benim icin neyse ki eşim cok akli basinda once çekirdek ailesine değer veren sakin huyu ahlaki güzel bir adam.
siz sevgilinizden eminseniz gerisini boşverin. inşallah cok mutlu olursunuz

Benim eşim değişmedi,bekarken de gevezeydi,hala geveze
Kimbilir,belki de sen değişirsin ve belki de iyi bir değişiklik olur.
Benim babam az konuşurdu,bizimle ilgili ve sorumluluk sahibiydi fakat iletişim eksikti.
Ben de çok konuşan adamları itici buluyordum aslında.
Fakat baktım ki konuşmaktan zarar gelmezmiş..
Eşim beni buna alıştırdı,öyle ki bazen eşim konuşmasa ben eski ben olsam çocuklar da evde değilse sessizlik epey sürebilirdi.
Beni olumlu yönde değiştirdi,aslında ben de onu olumlu etkiledim,o biraz önyargılıydı,ben insanlara baştan kredi verme taraftarıyım,evlilik bize yaradı yani:))

Ayni durumdayim babam kotu biri degil ama cok ezdirir bizi cok kavga ederler bende korkuyorum iste mutsuz olmaktan insallah mutlu olurum tesekkur ederim allah bozmasın mutluluğunuzu

Ma
Masallah

Benim esimde cok konusmuyor beni icime gocerttigi oluyor ama benim cenem masallah 3 kisiye bedel
Bende alistirmak istiyorum konusmaya. Nasil alıştın konusmaya kiz :) Sohbet muhabbet edince ediyor aslinda. Ama genel.olarak sessiz. Sinsi mi acaba diyordum onceden degil aslında. Ya bide bizim 2mizinde sesi kalın ben ona sesleniyorum mutfaktan o da odadan efendoooom düşün ki bi evde 2 yamyam yaşıyor.

Ya ben kendi evimden şartlanmışım aslında,sanki zaruri miktarda konuşmak lazım,sanki lafta parayla
Baktım eşim ota çöpe konuşuyor,önce ööf yaa diyordum içimden,sonra ben de konuştukça açıldım,meğer ne çok konuşasım varmış Önce yılların tortularını kazıdım,sonra saldım çayıra

Herkesin evliliği bir olmaz Burda herkes kendi ilişkisinden evliliğinden deneyiminden yola çıkar sen kendi hayatında ki adama bak eli ekmek tutar mı? Sonra kendine sor ben bu adamla iyi gümde kötü günde yoklukta çeksem beraber olur muyum? Hasta olsa Bakar mıyım? Evlilik kolay değil güllük gülistanlık hiç değil pembe gözlüklerinle hep birbirimizi severiz olayı da değil karşındakini ölç biç tart anlayabildiğin kadar anlamaya çalış anlayamadığın nokta da tam bi kumar zaten allah hayırlı olanı nasip etsin

Eşin de sinsi filan değil emin ol,konuşmayı sevmiyor sadece.
Bana da eşimin ailesi sinsi muamelesi yapmıştı her lafa karışıp yorum yapmadığım için:)
Hani var ya,suyun yavaş akanından,insanın yere bakanından korkacaksın sözü,onu ölçü alıyor çoğu kişi,fakat gerçeği ynsıtmıyor aslında...

Hahahaha darisi bizimkinin başına insallah. Laf bedava. Yalniz benimki icince, bi ara baya bi konusmustu simdi hatirladim. Bence onunda konuşası var. Konuşmak guzeldir. Esim diyor ki hic yorulmuyor musun niye yorulim ki tas mi tasidim sanki
Senin gibi ornekler var. Biri de annem. Biri de yengem. Yillar sonra konuşanlardan

Bende sürekli kavga gürültü içinde büyüdüm. Daha 5-6 yaşlarında bı çocukken bile annemle babamın evliliği gibi bı evlilik yaşamaktan korktugum icin ben büyüyünce evlenmicem asla dediğimde insanalr sebebini anlayamadığı için gülüp geçiyorlardı büyüyünce fikrin değişir diyorlardı. Büyüdüm çok sevdiğim bı erkek arkadaşım oldu. Onunla bile evlilik fikri beni korkuttu. Kaç yaşına geldim hala evlilik fikrine çok umutsuz çok karamsar bakıyorum. Sanırım bu tarz korkular kendiliğinden geçmiyor. Hayatında çok sevdiğin bı insan bile olsa o içindeki korku seni yiyip bitiriyor. Bunun tek çözümü gerçekten alanında uzman bı psikologdan yardım almak.

Amin. Cok haklısınız tesekkur ederim yorumunuz icin ☺

Aynen oyle hayatimdaki insani seviyorum fakat korku gitmiyor sevmek sevilmek de yetmiyor

Ya benim de orijinalim konuşkan aslında,düşün babamın arkadaşlarıyla başabaş siyaset tartışırdım 13 14 yaşımda
Ama ne oldu,aa kızlar çok konuşmaz,kızlar her lafa karışmaz,bak Ayşe hanımın kızı herşeye karışıyor mu,gazete de okumuyor boş boş (bunu diyen annem ☺)Gir mutfağa iş öğren,sonun da olan ne,işte bu

İnşallah çok mutlu bi evlilik yaparsın Canım bütün önyargılarından kurtulursun

Aynen öyle ayaklarımın üzerinde durabilirim ama ikinci bir mutsuz aile ortamini kaldırabilir miyim bundan korkuyorum açıkcası
Umarım böyle bir durum yaşamazsınız ama olur da yaşamak zorunda kalırsanız kaldırıyorsunuz zor oluyor elbette ama geçiyor. Benim ikinci evliliğim mesela :) Boşandım, depresyon sonrası kaygı bozukluğu tedavisi gördüm, toparladım hepsi geçti gitti. Ki inanın çok hassas bir insanım ama her şey insanlar için. Yaşadığınızda size çok zor ve geçmeyecek gibi gelen her şey geçiyor. Hatta geçtiğinde insanı çok daha güçlü hissettiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…