Evleneyim mi okuyum mu?

yafrimu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
533
1
0
İstanbul
kızlar ben 20 yasındayım

öss ye 3. gırısım

hıc calısmadan gırdım ve ıstedıgım bolumu ıng ogretmelıgı falan oluyo yanı kazandım

ama aılem evlenmemı ıstıyo

evlenecegım kısıde hazır 1 aya kadar gelıp nısan yapmayı dusnuyolar

sımdı karar veremıyorum

okursam 4 yıl okucam ve sonunda kmınle evlenceksın dıyolar 25 yasına gelcen dıyolar

ne yapmalıyım ya
:çok üzgünüm:

Cok Guzel Canim HayirLi olsun Ins Bolumu Okuyup Istedigin Basariya Varirsin
Söyle Birsey Var Eger oKul Ve Evliligi Beraber Yurute Bilirsen Evlen Ve Okula Devam Et
Tabiki Sevdigin Birisiyse Evlen...

Ama Ben Olsaydim Eger Evlenmez Okurdum a.s.

Hakkinda Hayirlisi Olsun Cnm

oku canım kesinlikle 25 yaş çok genç bir yaş koca herzaman bulunur bende 20 yaşındayım ve 3 sene sonra biticek okulum açıktan okuyorum ben istersem evlenbilirm tabi böyle bir avantajı var açıktan okumanın..ama örgünde okumakta evlilik zor olur diye düşünüyorum seviyorsa zaten seni bekler nişan yapın son senede evlenirsiniz..a.s.

canım kesınlıkle oku derım ben
gercekten evlılıkte bırsey yok
hayatını kurtarman adına oku
evlılık özenılenek bırsey degıl
ben pışmanım okulumu yarıda bırakarak evlendım
sımdı acık ogretımden devam edıcem

Oku tabii ki..
Hem de ne güzel bir mesleğin olacakmış..
Önce okulunu bitir,mesleğini eline al,sonra evlen..
Ki 20 yaşındasın,çok küçüksün..
Evlenmek için 25 yaş bile erken bence..

aaaa
bu nasıl bir düşünce kazanıyorsun vee evlenecek insan bulamazsın diye gitmiyormusun..
millet yarın bugün koca eline bakmasın diye kızlarını okutmak için neler yapıyor..senin ailen nasıl bu şekilde düşünebilior...
çooooook ilginç

çok şaşırdım:1shok::1shok:.

Sevgili kardeşim,
Ne mutlu sana ki çok güzel bir bölüm kazanmışsın..
Hayatını kurtarabilir, geleceğini garanti altına alabilirsin..
Kolunda altın bileziğin olacak mezun olduğunda inşallah.
Üstelik henüz çok gençsin..
Önce okulunu oku, mesleğini eline al, sonra kendine uygun birileri elbet çıkar karşına..
Bu sitede okuyorsundur pek çok hemcinsimiz meslekleri olmadığı için boşanamıyorlar bile, şiddete, ihanete boyun eğiyorlar..
Mezun olduktan sonra 25 yaşında falan olacaksın ve evlenmek için ideal bir yaş..
Lütfen geç kalacağını falan düşünme ve eğitimini tamamla..
Sonra çok pişman olursun canım.. yerimseniben

sanırım ailen başlarına kalacan die korkuo benneyaptımki

evleneceğim kişi hazır demişsin sevdiğin kişimi bu ? ne kadar zamandır birliktesiniz ? bütün bir ömrü onunla mutlu huzurlu geçirebileceğine inannıyormusun ? evet ise hiç bekleme evlen benneyaptımki

okulunu yabana atma derim ben . daha çok gençsin .oku bitir bi iş sahibi ol ,ufkun açılacak çevren genişleyecek ,belkide fikirlerin değişecek dünyaya daha farklı bakmaya başlıcaksın belkide önceliklerin değişecek... ama çok seviyorum okuma kda istiyorum der isen ; gelip istesinler söz takın bi-iki sene sonra nişan okulun sonun da evlenirsiniz..

gözünü karartıp evlenme bence hele hele de yaşım geçicek düşüncesi ile asla...tatlicadiarzu

Tek kelime okuuuuuuuuuuuuuuu
okuuuuuuuuuuu
gerekirse nişan tak ve okuuuuuuuuuuu
okuuuuuuuuu
okuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

tabii, canım 25 yaşına gelince seni kimse almaz. çok yaşlanmış olursun. sen hemen evlen benceşakkıdıne diyorsun... işin şakası.. neden okumuyorsun onu anlamadım.... benim babam tam tersi, ben üniversitede okurken bana görücü gelmek isteyenleri bile geri çevirip, kızım okuyacak, okulu bitsin öyle demişti..25 yaş ne ki. anlamadım. üstelik çok güzel bir bölüm kazanmışsın.böyle bir bölümü neden bırakacaksın. bak elinde bir mesleğin olur ve evlendiğin zaman, aile bütçesinede katkıda bulunursun. boşanmaları unutma. ya boşanırsan... işte o zaman, hayatını tek başına sürdürebileceğin bir mesleğinin olması büyük avantaj değil mi senin için..

canım ya kesinlikle oku bak kocayı her yaşta bulursun ama okumadığına bi ömür pişman olursun ben ing öğretmeniyim 23 yaşında ama hala evlenmeyi düşünmüyorum 25ten önce ya napcan evlenip şimdi oku mesleğini eline al ilerde kocan Allah korusun anlaşamadınız senden ayrıldı en azından mesleğin olur elinde hayatına devam edersin kesinlikle oku!!!

şimdi gördüm, 1 ay sonra nişan yapmak isteyen bir erkek arkadaşın varmış... nişanı yapabilirsin... ne olacak seni seviyorsa okulun bitmesini bekleyebilir nişanlın.......

sakın sakın sakın ne olursa olsun önce eğitimini tamamla lütfen.Hedeflerini belirle ha deseydin ki birini seviyorum yine önce eğitimin derdim.İnsan hayatta ne isterse başarır yeter ki ne istediğini karar versin.Daha çooooooooooooooooooooooooooooook gençsin.Benim hayat felsefemi yazayım sana.EĞER SEN İSTERSEN O BİR HAYAL DEĞİLDİR.

canım daha çok gençsin mutlaka okumanı öneririm ben 26 yaşındayım ve bekarım evlenmeyi de daha düşünmüyorum mesela mesleğim var ve hayatımı yaşıyorum.okursan kesinlikle iyi ki okumuşum diyeceksin insanın hayata bakışı bile değişiyor kendine her zaman eş bulursun ama okul her zaman olmaz bana da zamanında birileri böyle demişti çok haklılarmış

şimdi gördüm, 1 ay sonra nişan yapmak isteyen bir erkek arkadaşın varmış... nişanı yapabilirsin... ne olacak seni seviyorsa okulun bitmesini bekleyebilir nişanlın.......

yok kızlar ya o nısan yapmak ısteyenler yurt dısından hemde ben sevmıyorum aılem ıstıyo dıye sırf..

bencede okuyum ya ama babam ıste gelmıssın 20 yasına sımdımı okucam dıyosun dıyo bana

canım,sevmediğin bir insanla nasıl evlenilir ki.... sakın o yanlışı yapma.. mutsuz olursun. babana , sevmediğini, ve okumak istediğini söyle....20 yaşında okuyacaksın zaten genelde insanlar o yaş civarında üniversiteye gidiyorlar....

aslında bıde sevdıgım bırı var polıs oda bırbırımızı sevıyoruz..

bılmem hatırlayan varmı aldattım dıye bı topıc acmıstım.. canım benı affettı yıne bırlıkteyız ama aılesı tarafından sorun oldugu ıcın evlılık onunla cok zor..

ama okucam. karar verdım.. sagolun hepınız. babamı ıkna etcem

aileniz hangi devirde yaşıyor ve bu nasıl zihniyet şok oldum.kızları ing. öğretmenliği kazanmış sevineceklerine kocaya vermek istiyorlar.kesinlikle oku sakın evlenme.çok üzülürsün çok...............

bence hem oku hem evlen böyle bir imkanın varsa evleneceğin kişiyide seviyorsan tabı

Canım 325 puanla öğretmenlik olduğuna emin misin?
İngilizce öğretmenliği çok yüksek 370 civarı olduğunu düşünüyorum..fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…