Evleneyim mi okuyum mu?

Sevdiğin biri değil heralde. Ailen evlensin diye çabaladiğina göre. Boşver evliliği bu yaşta. Evlenip koca parasina muhtaç mi olacaksin? Ankara da oturuyorsunuz hiç mi çevrenizde 25 yaşinda evlenen okumuş kiz görmediniz. Kesinlikle okumalisinnnnnnnnnnnn

sen okumana bak kardeşim o aileyle ilgili sorunları da sonra çözersiniz?

baban okumana izin veriyor değil mi yoksa zorluyor mu evlen diye?

aslında aılem okumamı cok ıstıyolar.. ama sımdı sen okursan 4 yıl sonra geleceksın 25 yasına kımı bulcaksın dıyolar.. bıde bızım oraların adetı aksaraylıyım ben kendı koylumuz dısına vermezler.. oyle yanı canım

canım ilk sayfada anlattığın kadarıyla cevaplıtım.
ne olursun geleceğin için oku...
varacağın yerlerin güzelliği için oku..
çevrende yaratacağın kültür imajı için oku.
bu imajla alacağın pozitif yaklaşımlar için oku.
pozitif yaklaşımların senin ruhunda neleri tamir edebileceğini bil ve oku.
sen bir kadının bu hayatta kendi için yapacağı tek şey için oku....
oku ki hayatın karşına çıkartığı her zorlukta elinde kocaman bir anahtarın olsun....her kapıyı açabilen...
oku ki eşin sana imrensin ve seninle gurur duysun ...
oku ki evladına isterse neler başarabileceğini kendinden örnek vererek gösterme şansın olsun...
oku ki....hayatın önce senin sonra sevdiklerinin olsun.....
ne olursun geleceğin için oku...
gelecekteki zayıf egolarını şimdiden onlar senin önüne engel olmadan ez....
herşey okumak mı??
hayır tabiki değil ama sen önce oku ki....
sonra pişman olma....
ne yaptım ben deme....
emin ol....
sevgi heryerde....
ve seni seven seni heryerde bulur....
bekler.....kocaman bir yürekle.....
sana hoşçakal canım......
çok iyi düşün ama mutlaka oku....
evlenince okurum ne olucak deme ....
çok daha zor bir karar bence.....
daha 20 yaşındasın....karşına çıkacak nice fırsatlar için okuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu......

canım kesinlikle oku,ben kızıma da her zaman derim kendi ayakların üstünde durabilmen için,bir erkeğe muhtaç kalmamak için oku.ülkemizde kadınların çoğu mesleği olmadığı içın,ekonomik bağımsızlığı olmadığı için boşanmiyorlar.

kesinlikle oku bence.. ben de 20 yaşındayım.. hata 21 sayılırım.. 3 sene war okulumun bitmesine ...ve daha da ileri olsaydı yasım yıne de okumayı secerdim.. çünkü bilgili olmak meslegını eline almış olmak hayatının geri kalanında senin sahip olabilecegın en degerli hazine...suan evlensen eşinin eline bakıcaksın.. 1 seneye klamaz cocugu kucagına alıcaksın.. ama okursan meslegın olucak hayatta bı gayenn olucak..belki okulunda belki bölümünde birini tanıyıp seveceksin.... ortada bi evlilik olacaksa mutlaka sevdiğin insanla olmalı...hayat bu nezaman ne şekilde karşına cıkacagını bılemezsın..o yuzden 25 ine geldıgınde kiminle evlencenki gibi düşünmek yanlış..eger elinde secme sansın warsa oumaktan yana kullanmalısın...umarım verecegın karar seni mutlu eder..

yanı evlenmekle okumak arasında kaldın heee şaşırdım acıkcası+evlenmeyı düşündügün kişi senın flört ettigin biri deıl yanı görücü usulu evleneceksın ilginç hanı bırını çok seversınde hemen kavusmak ıcın 4 yıl beklemeyı göze alamazsın anlarım en azından aşıkmış gözü bisey görmüyor derim...sakın kendını riske atma derim oku oku oku hayatı tanı iyi vakit geçir arkadaşlarınla geçliginin tadını çıkar 20 li yaşlar evlenmek için çok erken evlenıpte sorumluluk altına girme bu arada ailenın düşüncesıde çok enteresan sanki bi eksik etek davası var gibi geldi neyse hakkında hayırlısı olsun

canım kusura bakma ama bır kız hele bu devırde altın bılezıgını elıne almadan evlenmemelı kesınlıkle fıkrım bu

bencede kesinlikle asla ve aslaaaaaaaa mutlaka okumalısın.bende okulumu bıraktım derslerimde çok iyiyken.cahillik yapıp evlendim.hatta kaçtım:1no2:salak gibi.şimdi napıosun ersen monoton bişekilde hayat geçiriorum.eşimin iş yerinde ben duruorum.yani benimde sayılır ama.kasadan ihtiyacımı almıorum.qama meslegimi alsaydım elime herşey farklı olurdu.:a015:herzmana dedigim şey ekonomik özgürlügüm a akılsız kafam okusaydım diorum.yani evlilikte bişi yok hiç bişi yok.kendini saglama al sonra evlen.not:büyük sözü dinlemeyenin burnu boktan çıkmazmış..bencanım babamın sözünü dinlemedim.oku dedi bana okuuuuuu.ama dinleyen olmadı....Kötü Kazen

1 saniye düşünmen bile saçmalık cnm.tabiki okuuuuuuuuu..bak ben 24 yaşındayım mühendislikte okuyorum seneye bitecek işallah..25 yaşında mezun olmuş olucam yani.ve işe girmeden de evlenmeyi düşünmüyorum.bak dünyada neler oluyor.Allah korusun anlaşamazsan nolacak ya da daha kötülerini de düşün.kendi özgürlüğün için okuyup bi iş sahibi ol derim ben tatlım..bu devirde okumayana iş veren de olmuyo biliyorsun.hem koca nası bulacaksın ne demek çok şaşırdım doğrusu çokkkkk

çok güzel bir bölüm kazanmışsın. okula başlasan bir sene sonra nişan ikinci sene de düğün yapsanız olmaz mı. okulla evliliği 2 sene idare edebilirsin bence

Son düzenleme:
tatlım bu arada yerleştirilmeden emin olma kazandığına hele bir tercih yap,yerleştirildiğini öğrenince kazandım dersin :)) çünkü bende puanım geldiğinde yetiyo dedim kazandım dedim tercih yaptım ama puanlar yükselmişti o sene yerleştirilememiştim.oyüzden önce bi tercih yap ümitlenme sonra üzülürsün.bu arada evlenme fikrini de kesinlikle çıkar aklındannnn

okulu kazanmıssın bıde yani tercıh etme, oku okurken evlenebılırsın ya da sadece okuyabılırsın.

bence yalnızca okul bitince diil iş hayatına atıldıktan sonra evlenmeli bir kadın..

oku tabi kiii,ilerde ne olucağı belli olmaz.
Hem belki bende okurken sınava gircem istediğim bölüm için,24 yaşında mezun olucam ama kazanırsam,
büyük yaş değil dimi kızlaaaar??

canım allah korusun ılerde anlasamadın ayrıldın ozaman napıcaksın elıne guzel bır fırsat gecmıs bende 24 yasındayım ve hala okuyorum bunu n yasla ne alakası var eger evlenecegın kısıyı cok sevıyosan herıkısınıde bırarada yurutebılırsın oyle cok ınsan varkı karnı burnunda okula gelıyoo

napicanki 20 yasinda evlenip?

sonra cok pisman olursun,önce oku..

beklesin seni o kisi eger istiyorsa..

hem nevarki 25 yasinda,niye evlenemeyesinki o yastada?

kesinlikle okumandan yanayım..
evlilik çok aceleye gelmemeli ayrıca 25 yaş bile erken ..
önce okulunu bitir mesleğini eline al sonra düşünürsün evliliği...

bence kesinlikle oku...
25 yaşın nesi var ki?
20 yaşındayım üniversitedeyim 25den önce evlenmem ben kendi adıma ...
ayrıca üniversite ortamı çok güzel birşey, evlenip erkenden sorumluluk altına girmendense üniversite hayatını yaşamanı öneririm :sm_cool:
anlamıyorum 18 20 yaşında evlenmeyi düşünenleri de çok erken bence :1shok:
benim çevrem mi çok acayip hiç 20 yaşında falan evlenen görmedim üniversite vs. derken herkes en az 25inde evleniyor zaten ...

Oku tabiki.....
CANIMM EVLENMEKLE SENİN İÇİN COK ERKEN BENCE HAYATINI ÖLDÜRME...
ÇOÇUKLA KONUŞ..NİŞAN OLSUN DE AMA BEN OKUYUCAM DE OKULUN BİTMESİNE EVLİLİK OLR DE ...

HİÇ AKLINDAN CIKARMA KOLUNDA HEP ALTIN BİLEZİGİN OLSUN OKU BİR GÜN PİŞMAN OLUCAGINNA OKU OKU OKU OKU.......a.s.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…