• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Evlenince Anlarsın'

:ssz::ssz: $560647_483779751639470_787574178_n.webp

Valla ben adet düzensizliği ile ilgili bir soru sormuştum bana evli misin dediler. Benim medeni durumumda rahimimin ne alakası var? Sevgilimle düzenli bir cinsel hayatımız olamaz mı?
Yok olamazmış.
Bu sadece bir nokta tabii ki...
Cinsellik yanı sıra, cinsel terimleri bilmen cinsel isteğinin olması zaten toplumda kadınımızca pis olarak sayılıyor.
Cinselliği çok istekli olmaya 'azgın' yaftası yapıştırılan bir kadın zaten bu tarz konularda fikrini ne derece özgür savunabilir? :26:
Diğer pek çok konuda da öyle...
Bu hayatın ta kendisi... Hepimizin yaşadığı...
Evlilikle gerçekliğe dönmüyor kimse, ısrarla anlatamıyoruz bazı kadınlarımıza ...

Anladım ne demek istediğinizi. Aslında bazen de sinirlenmiyor değilim benim üzüldüğüm, çözüm aradığım, çaba harcadığım insanlar bana saygı duymuyor, direkt çeşitli yaftaları yapıştırmayı hak görüyorlar diye. Diyorum kim ne yaparsa yapsın, ne kadar zor duruma düşerse düşsün ama onlar kalkıp bana ve benim gibilere laf ettiklerinde kopuyor mesele. İronik olan da bu zaten. Sen onları düşünürsün, onlar sana hakaret eder. Hayat işte.

Evlenmeden önce cinsel hayatın olursa illa ki senin kullanıldığını ve ileride evlenemeyeceğini düşünüyorlar. Burada iki durum var:

1.) Cinsellik erkeğe özgü müdür, kadın zevk almaz mı? Kadın kendisi için cinsellik isteyemez mi? Bu kadın fizyolojisine aykırı bir durum mudur ya da ahlaka neden aykırıdır? Kadın için istekli olmak ahlaksızlıkken erkeğe neden haktır?

2.) Evlenememek ne demektir? Hakikaten evlenmek için mi yaşıyoruz? Evlenmek neden önemlidir? Evlenememekten neden korkulur? Neden hayatımızı birinin nikahlı karısı olmak adına kendimizi kısıtlamakla, zorlamakla, bastırmakla geçmelidir? Bu doğru mudur?

Yazık işte bu mudur namuslu, temiz yaşam? Bunu mu arzuluyor onu bunu yaftalayan insanlar. O kız burada konu açsa, "ay benim kocam çiçek gibidir, beni üzmez, kısıtlamaz, ay hiç böyle değil canım yaa" diyecek olan yine aynı insanlar. Hasta bir toplumuz ne yazık ki. Kendimizi daha değerli, daha üstün mertebeden göstermek dışında bir bildiğimiz yok. Bir de din allah kitap derler. Keşke dinlerinin emrettiği gibi bir insan olsalar da bahsettiğin zavallı kızcağız gibi hayat sürenlerin önüne geçseler, kurtulmalarını sağlasalar.Bu anlayışın yok edilmesine destek olsalar. Ama yok. Ne desem boş işte. Kötüyüm ben, ahlaksızlık istiyorum.

Sevgili ayla dediklerine hak vermekle beraber toplumda kadına verilen rol evlenip çocuk doğurmakla sınırlıdır.
Mesela bir kadın kariyer yapsın yaşı topluma göre ileri bir yaş olsun ve bekar olsun...
Söylenenler, direkt evde kaldı üzerinden oluyor.
Ne kadar gelişmiş yerde olursak olalım bu böyle.
Çok şahit oldum... :19:
Bunu kadınlarımız da kabullenmiş durumda, erkeklere avlanılacak balık muamelesi yapmaktan asla vazgeçmiyorlar...

redvelvetcake, elbette olabilir bu herkesin kendi tercihidir fakat söyle bir durum var, medeni durum demeyelim de cinsel hayatin rahimle ilgisi var. Disarda ki insanlarda senin cinsel hayatini bilmedikleri icin (tanisalar dahi kimsenin cinsel yasami kimseyi ilgilendirmez) böyle bir soru sormalari cok normaldir..

Bekar oldugum dönemde benimde adet düzensizliklerim vardi, aslinda hala var ama eskiye nazaran simdi cok daha iyi.. Kadin dogum uzmanina gittigim zaman ayni soruyu doktor hanimda bana sormustu :)) sasirmamak lazim yani :))
Haklısın ama kadın doğum uzmanının bunu sormasındaki amaç olayı 'genel Türk toplumu üzerinden giderek' sonuca ulaşmak yüzündendir...

şimdide bekarlar evlileri deli ediyormuş :9::9: yoruma bakıp kahkaha attım :27:
valla kızlar beni deli etmiyosunuz deli olanda bi zahmet bekarların konusuna girmesin
kendileri konu açarkende başlıklarında antiparantez olarak BEKARLAR YORUM YAPMASIN desinler
hiç olmazsa değerli vakitlerini boşa harcamamış olurlar :ssz:

Evlenince,anlıyoruz zaten anyayı konyayı değil mi :ssz:

Evlenınce anlarsın lafının alınmıssın sana hakverıyorum ama kotu bır nıyetle soylendıgını sanmıyorum sımdı sole bırsey var bız bayanlar evlenmeden evvel evlılıgı cok farklı hayal edıyoruz bır cogumuz severek ne hayallerle evlenıyoruz evlenınce hersey aynı flort donemındekı gıbı kalıcak zannedıyoruz fakat kopruden gecınce prensımız sandıgımız erkekler bır ayıya donuyor:53: Evlenene kadar asık asık bakmalara doyamayan adam:86: Aynı evın ıcıne gırınce cızgılı pıcamalarıyla tv karsısından yada pc basından kakmayan saatlerce yuzunuze bakmayan bır varlıga dondugu ıcın bız bayanların hayallerı yıkılıyor erkekler evlendıkten sonra cok degısıyor atıyorum evlenmeden evvel kocam bana sunu yaparsa bosarım dıyosun ama ısın ıcıne gırınce kocan neler neler yapıyo ole kolay kolay bosayamıyosun evlenmeden evvelde anlasılması ımkansız sanırım onu anlatmaya calısıyor arkadaslar

Bunun kısmen doğru olduğuna inanıyorum...
Sırf erkeklere mana bulmak da saçma.
Biz kadınlar, sevgilimizle buluşurken gösterdiğimiz özeni evin içinde kaçta kaç yapıyoruz ki?
Biz de çoğu zaman aynı şekildeyiz.
Sonra erkekler söylenince, adı 'beğenecekse böyle beğensin'e çıkıyor.
Çok gördüm böyle kadın örneği...
Aslında işin özü şunda, biz kadınlar evliliğe çok anlam yüklüyoruz.
Zannediyoruz çok toz pembe hayat. Evlenince de olamayan bunu göremeyen asıl büyük yüzde, ben böyle olacağını tahmin etmemiştim oluyor.
Herkesin hayalleri güzeldir iyidir hoştur ama çok uçmak da iyi değil.
Bunun acısını sana yardım eli uzatan hemncinslerinden çıkarmak hiç iyi değil... :19:

Bazilari evlenince de anlamiyor:) Onlari ne yapicaz. Demek ki keramet evlilikte degil kisilikte. Empati kurmayi bilen birinin ayni seyleri yasamasina gerek yok.

O kısım çok vahim london... Ona değinmeyeceğim bile. :37:

O değil de hiç fark ettiniz mı buraya üye olurken de soruyorlar cocuk durumu nedir diye, şıklar var / henüz yok. Yani illa olacak. Kadinlar evlenip cocuk yapmaya programlanmis makineler gibi görülüyor.

Kadın erkeği memnun etmek icin yaratılmıştır cinsellik isteyemez onun gorevi zaten erkeği memnun etmek. Hasa öyle bir sey isteyebilir mı, ayıp, günah, zina, nasıl hesap verecek öteki tarafta (öteki taraf kocanın karşısı mı yaradanın karşısı mı onu çözemedim) kiz cocuk dogunca eline erkek eli değmeyecek, erkek cocuk dogunca kızları üçer beşer Eve atacak (o eve atılan kızlar kimin cocuğu onu da çözemedim)

Evlenmeden cinsellik yaşayanı erkek kullanmıştır, kadının hisleri olmadıgı icin boyle bir sey isteyemez, kadının hormonları yoktur, kadın makinedir. Erkeği memnun eder, cocuk doğurur. Hicbir erkek kullanılmış kadın istemez, erkek kullanır hakkıdır kadın yapamaz, yaparsa evlenemez evlenemezse toplumdan dışlanır bu ulkede kadınlara doğar doğmaz biçilmiş ulvi amacı gerceklestiremez

Bir de evlenmeden once her haltı yiyip o zarı sağlam tutan hemcinslerime saygım sonsuz. Surtunmeyle oldu, icine girmedi, arkadan yaptık. Bu kadar namussuz olabilmek cesaret ister

Evli misin demesin, cinsel hayatın var mı desin buradaki kadinlar sonuçta birbirimizi tanımıyoruz evli misin biraz komik geliyor, ama jinekolog bakire misin demişti bana :) evli misin dese ciddi dalga geçerdim :33:

Redvelvet :1: Olayın aşağılayıcı taraflarından güzel ve değinilmemiş kısımlara değinmişsin.
Çok güzel devamı gelecektir umarım :49:

aynen öyle oluyor ama ben superwomana dönüşemedim galiba ki hala bekarları savunuyorum:9:
zaten bu kk da ya herkesin eşi süper dört dörtlük aşk kuşu modunda yada yaka silker modda
yada hep ben hep ben hep benim düşüncelerim onun anasının vıdıvıdısı onun ilgisizliği
sayılıdır gerçekleri yansıtan
evlilik bu her zaman herşey dört dörtlük olamaz ki çuvaldızı önce kendine sonra başkısına batırmalı insan
yeri gelir ağlarsın yeri gelir gülersin ama saygı sadakat ve güven olduktan sonra aşılamayacak hiç bir problem yoktur..
evliliği erken yaşta evlenip aynı yatagı paylaşmak ilişkiye girmek hoppp hemende bi çocuk yapmaktan ibaret sayan
o onu demiş bu bunu demişten hayatı eşinede kendinede zindan eden beyinlere ise anlatmak istediklerimi yazmaya kalksam....

evet canım 4 yıllık evliyim
evlenince gece yalnız kalmanın zorluğunu anladım desem :27:(gece eşim nöbete gidiyoda):27:
Kesinlikle Ayşen!
İnsan yeri geliyor anne-babasıyla sorun yaşıyor.
Nerede kaldı eşiyle yaşamayacak?
Sonuçta ne kadar beraber olursak olalım 24 saat yeri gelecek beraber olacağız onunla...
Ayrı kültür ve yetişmeden gelen 2 insan ve 2 ayrı cinsiyet.
Süper uyum beklemek, elmanın 2 yarısı gibi birbirini hayal etmek ahmaklık gibi...
Ben asla böyle düşünmedim.
Hayalim de kırmadan incitmemeye çalışarak anlaışla bir evliliği sürdürmek.
Çok yükseklerden ne uçtum ne başkasına attım tuttum, buna rağmen yargılandım ben ve benim gibiler...
Senin için sevindim bu düşünceni koruduğun için.
Teşekkür ederim :69:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sadece bir nokta tabii ki...
Cinsellik yanı sıra, cinsel terimleri bilmen cinsel isteğinin olması zaten toplumda kadınımızca pis olarak sayılıyor.
Cinselliği çok istekli olmaya 'azgın' yaftası yapıştırılan bir kadın zaten bu tarz konularda fikrini ne derece özgür savunabilir? :26:
Diğer pek çok konuda da öyle...
Bu hayatın ta kendisi... Hepimizin yaşadığı...
Evlilikle gerçekliğe dönmüyor kimse, ısrarla anlatamıyoruz bazı kadınlarımıza ...

Sevgili ayla dediklerine hak vermekle beraber toplumda kadına verilen rol evlenip çocuk doğurmakla sınırlıdır.
Mesela bir kadın kariyer yapsın yaşı topluma göre ileri bir yaş olsun ve bekar olsun...
Söylenenler, direkt evde kaldı üzerinden oluyor.
Ne kadar gelişmiş yerde olursak olalım bu böyle.
Çok şahit oldum... :19:
Bunu kadınlarımız da kabullenmiş durumda, erkeklere avlanılacak balık muamelesi yapmaktan asla vazgeçmiyorlar...

Haklısın ama kadın doğum uzmanının bunu sormasındaki amaç olayı 'genel Türk toplumu üzerinden giderek' sonuca ulaşmak yüzündendir...

banada sordu doktor evli misin yok diyorum sormak zorundayım cinsel ilişki yaşıyor musun felan diyor yok yok diyorum artık daha başka soru soracak diye bıktım en başından diyorum öle bir duurmum yok kan testi yapıyor ultrasona sokuyor her defasında bana inanmıyor:) benimde adet düzensizliğim oldu karnım hamile kadınlar gibi şişti 5 aydır adet görmüyorum doğum kontrol hapı verdi adet düzenlemesi için ilk progestan sonrada yazz diye birşey verdi haplar bitti olmadım 5 aydır napacam ben ya erken menapozamı giriyorum bu yaşta acaba kısırmı olucam çok korkuyorum.

Bence o kızlar bu zihniyetin "namuslu kadınlar"ından daha suçsuz. Hormonlarıyla düzen arasında sıkışıp kalan insanlar onlar. Yaşamayı bu kadar istiyorlar, o noktaya kadar geliyorlarsa devam edip yaptıklarının arkalarında durmalarını dilerdim, ancak böyle olamıyorlar diye onlara da suç bulamıyorum.

Dediklerinize ek olarak bu caaanım çiçek kadınlarımız ona buna laf söylerler, kimseleri beğenmezler, bir kendileri ahlaklı, bir kendileri süperdir. O erkek çocuklarına helal olan kızları da gelir burada kötülerler, sağa sola da "oğlum da çok yaramaz ehehe" diye gözleri parlayarak anlatırlar. Sevgilisiyle bir şeyler paylaşan kızların konularını okuyunca konunun ne olduğunu falan unutup direkt, "Ay evlerden ırak, bu kızı savunanlar kendi oğluna gelin olarak düşünebiliyor mu??!! Evime sokmam, kapımdan geçirmem!!" falan diye söylenirler. Yazık nedir bu düşmanlık anlamıyorum.

Bir de cinselliği ayıp, yasak olarak görüp, kendi kocasıyla bile doğru düzgün bir şeyler yaşayamazlar. Işığı kapat, soyun, yorganın altına gir, gözlerini kapat, emirlere itaat et, birkaç dakikanın geçmesini bekle ve bittii. Aman ne güzel oldu kadınlık görevini yaptın. Sen sakın bir şeyler yapma, zevk almaya çalışma, or.... olma. Sonra da gel burada ağla yok kocam benimle sevişmiyor, yok beni aldattı, or....lara gidiyor bilmem ne. He canım he haklısın. Burada bir bölümde bir konu vardı günde kaç kere cinsellik aklınıza geliyor diye. Evlilere sorulmuş bir soruydu tabi :) Çoğunluk en fazla bir kere aklına geldiğini, geldiğinde de kafasını dağıtmak için bir şeyler yaptığını söylemişti. Niye? Çünkü ayıp. Kadın düşünemez. Ama bir kişinin yorumu dikkatimi çekmişti daha çok; fazla cinsellik düşünen kadın diye bir şeyin olmadığını, olamayacağını, yapmacık bulduğunu söylemişti. Güler misin ağlar mısın işte...

Küçükken film izlenir bir cift opusur ve cocuklar kikirdar. Kadinlar da öyle. Burada Cinsellikle ilgili konu açıldığında hemen geyik yapmaya başlıyorlar kendi çaplarında dalga geciyorlar. Halbuki kendi durumları komik. Hatta acınasi. Trajikomik iste.

Ayla ve redvelvet, ikinize de aynı anda yazmak istedim...
Dediklerinize katılmakla beraber şunu da eklemek isterim:
Burada ne zaman bir cinsellikle alakalı konu açılsa, kesin hep aynı cevap gelir:
'Bir kadın cinselliği bu kadar açıklıkla konuşmaz. Sen kesin erkeksin!'
Çünkü cinsellik = erkek hobisi(!)
:37:

başkasını bilmem ama evlenince benim birçok konuda fikirlerim değişti :40:geçen yıllar çocuklar tecrübeler yaşanmışlıklar derken insanın fikirleri değişebiliyor.çok net bir şekilde ben buna katlanamam dediğin şeye katlanabiliyorsun alttan alamayacağın çok şeyi alttan alıyorsun.bence bu nedenle evliler bekarlara evlenince anlarsın diyor bu kötü bir temenni değil bazı durumları yaşamadan anlayamıyor insan bunu anlatmak istiyor çoğu evli kadın.bekarlar kırılmasın bence:31:

Sevgili Mihriban, senin yaşadıklarını da okudum KK da. Kolay şeyler yaşamadın biliyorum.
Seni birebir anlayamam... Ben çalışan çalışması gerektiğini bilen, evlenirsem de kendi ayaklarımın üstünde duran bir bireyim...
Senin bu hayata katlanman gerektiğinin farkındayım.
Bu yüzden hiçbir zaman böyle yap şöyle yap diyemem...
Sen istisnai bir durumsun...
Allah yardımcın olsun.
Kötü temenniyi sen ve senin gibi insanlar edemez tekrar ettiğim gibi, ama çoğunluk bu yönde. :31:
Anlamazsın bilmezsin keyif sana diye süzdürürler sürekli... :23:

sevgili ayla çok güzel yazmışsın :42: gerçekten eşlerine yatakda isteklerini haz aldığı şeyleri bile söyleyemeyen o kadar çok insan duydumki.

insanlar tüketiyorlar, insanlar birşeylere emek vermeden sahip olmak istiyorlar, insanlar doymayan bir varlık halini almış etrafını yakıp yıkıyorlar. bu tüketime aşklarda sevgilerde dahil oldu. aşkıda sevgiyi de kısa sürede tüketiyorlar.. artık birbirine vakit ayıramayan, robotlaşmış, sosyal ortamlarını yitirmiş, beklentilerinden asla ödün vermeyen, hiçbir esnekliği olmayan insanlar olup çıkıyorlar. bir günde sevip aşık olup bir o kadar kısa sürede de ayrılan gözünde ilahlaştırdığı aşklarını bir günde deviren partnerler epeyce arttı. sevgi emek ister, sevgi esneklik ister, sevgi şahsiyet ister. didişmek, yıpratmak, yoksaymak kimseye fayda vermiyor.

Ayşencim yazdıkça klavyenden inciler dökülmüş. :16:
Durum bu aslında, eş de olsa ana baba da olsa sürekli anlayış merhamet hoş görü olmadan kimseye ne naz ne caz ne saz çektiriliyor.
Genel hatlarıyla bir insanı tanımak mümkün ama içine girmek için önce aynı evi paylaşmak lazım tabii... :31:

mesela nereye kadar yorum yapalım, müsadeniz var mı? dün açılan konuda biri yazmış aa klitorisi, zevk suyunu biliyo

bir diğeri ee ben ilk gece öğrencem kocamdan v.s.. gerçekten bu devirde bunları bilmeyen var mı:? kendini masum göstermek adına

saçmaladıklarının farkında değller. he yedik bimiyosunuz

zaten kkda hrkes ilk aşkuyla evlenmiş, evlenene kadar el ele bile tutuşmamış, bir kızın en büük çeyiizi öpülmemiş dudakları saçmalığıyla yetişmiş

her şeyi kocişleri öğretmiş:37: oy oy oyyyyy:ssz:

bizim hiçbir şey zorumuza gitmiyor. tavırlara takılıyoruz biz... heyy bakın kkda bekarlarda var, yorumlarmızı küçük görmeyn bize hayatın bi ucundAn tutuyoruz diyoruz:3:

tavrınız ne biliyor musunuz evlennce bilirsin. sen evlenmeden bir hiçsin, uzay boşluğundasın sen, evlenene kadar bi şey bilme

bi gün ssahbin gelip, seni evinin garusu yapana kadar sus. biz toplum olarak sessiz kişi severiz.ilk gece kocişin öğrertir sana

önce hayatı sonra cinselliği

ve sen genç kız... sabh bi kalkarsın yllarca senin koruduğun o zar,seni evlilikle ödüllendirmiş, boynuna madalya olmştur

sen artık bir kadınsın. artık şimdi bireysin, artık senin varlığını kabul ederiz,çünkü mutlak bi sahibin var: kocişin

sabah uyanınca deriz ki bizde: vayy hayat buymuş:53:eferim bana:24:

<<<<<<<<

hadi canım sende.... böyle düşünenlereydi cvbım. bence sizkocanızın meleği olun, o güzel kafanızı yormayın

ya bi de paragraf yapın, gözüm çıktı

Zeboşcum... Ben gibi pek çok evlilik mertebesine erişmemişlerin (!) savunucusu oldun bu cevapla. :16:
Dediklerine katılıyor ve 'kendini kocasına saklayan' kadınlarımıza şu nasihati de ben veriyorum:
Biz kendimizi kimseye saklamıyoruz. Armağan da etmeyeceğiz.
Hediyelik eşyası değiliz! :42:

Zeboşcum... Ben gibi pek çok evlilik mertebesine erişmemişlerin (!) savunucusu oldun bu cevapla. :16:
Dediklerine katılıyor ve 'kendini kocasına saklayan' kadınlarımıza şu nasihati de ben veriyorum:
Biz kendimizi kimseye saklamıyoruz. Armağan da etmeyeceğiz.
Hediyelik eşyası değiliz! :42:

evet ben buna gülerim hayat buymuş:)çok güzel anlatmışsın tamda böyle oluyor onlar için.

Hayat boyunca herşey değişim içindedir bu bir gerçek ,evlenincede insan evrim geçirmiyor elbet yaşam tarzı olarak farklılıklar geliyor bekar olanlara göre,,
Misal ben ailemle yaşarken şuan yaşadığım hayat arasında küçük farklılıklar dışında birşey görmüyorum ha çocugum yok henüz oyüzden rahatsn çocugun olsun görürsün diyenlerle dolu bi dünya arada banada uğruyorda umursamıyorum :) nasıl evlenınce görürsünse çocuk oluncada görürüz hepböyle hayat hep birileri gelir senden daha farklı yaşadıgını söyler kendi yaşadığı hayatın zorluluguyla senin hayatını küçümseyi verir...

Bu hiç bir zaman değişmeyecek.
okadar çok örnek varki bu konu için sevgilin olur onu anlatırsın derdını yakınırsın en yakınına arkadasına herneyse şöyle böyle diye kötülerler nişanlanırsın budefa evlende gör derler evlenirsin çocuk yapta gör derler hep bi daha kötüsünü göreceksin muamelesi yapar insanlar size misal ben kayınvalidemle çok iyi anlaşmaktayım (maşalallah) bunu nezaman dile getirsem daha yolun cok basındasın,ilerde görürsün bilmem ne diye muhakkak bi kötüleme çabası şuan evliyim çocuğun olunca görürsün ezmesi herşeye takılıp kalsa insan boğulurda çıkamaz işin içinden en iyisiii adamına göre muamele doğrusu bu takmayın umursamayın geçin.

Şu bir gerçek arkadaşlar eşiniz arkadasınız sevgiliniz kayınvalideniz herneyiniz hakkında insanlarla dertleşirken size verdiği nasıhatler kendi yaralarından ötürüü verilen nasihatlerdir.atıyorum kayınvalidesi kötü birine kayınvalidenizi övseniz zamanı gelsin görürsün sen dur bakalım ne iyisi der.eşinizin iyiliğinden bahsetseniz yinede erkek milletine okadar yüz vermeyin diyen kadın bilinki kocasıyla sorun yaşayandır ben bunu hep hissetmişimdir.bekarken eşimle flört aşamasından dertleşmeye kalksam arkadaşlarımlaa hemen kendılerınce ılıskılerınden yola cıkarak yol gösterirler. yani evlilerinden klişe şeklinde evlenince görün demesi çok çok normal bişii insanlar kendilerine göre davranmayı severler.evet ben evliyim hemde 1 yıldır eşimide 3 yıldır tanıyıum hayatınızı birleştirdiğiniz insan ve ondan beklentilerinize göre yoğrulur evlilik.evlilik mucizedir evlilik hayatın anlamıdır ama siz bunu sevdiğiniz insanda görebiliyorsanız. evlenmeden önce yaşaayamayacagınızdan emin olmadınız zenginlikleri mucizilerii hayal ederseniz hayal kırıklıgına ugrarsınız evliliklten ne beklediğinize bağlı. ben eşimi nasıl tanıdımsa bir yıldırda öyle değişimini göremedim henüz bir yıl kısa bir süre dediklerini duyar gibiyim :) :) hayır hergeçen günde aşık oluyorum eşime daha da bir aşık o halde evlendikten sonra göreceğiniz şeyler ananızın nikahı değil arkadaşlar sevdiğinzle aynı yuvayı paylaşmaya başlıyorsunuz evinizin şımarık kızı gidiyor sorumlulukları olan bir ebeveyn geliyor yerine hanımların görevleri var bunları yapmaktan zevk aldıkları vakit evlilik hiçte zor değil hanginiz ailenizle yaşarken annenizle babanızla kardeslerınızle kavga etmediniz ki hanginiz herdakika pamuklara sarılıp saklandı hayat hiç bi zaman okadar tos pembe olmadıki e evlenince fazla olarak siz sorumlusuzunuz iç işlerinden anneniz değil :) filmlerdeki gibi değil evlilikler hayattan yaayamayacagımız kadar beklentilerle evlenirsek eşlerimizle hayallerimiz yıkılır hergün aynı şeyleri yaşamaktan bunalıp boğulabiliriz evlendim eşimle hiçmi tartısmadım koca yalan olurdu tartısmadım desem sorunlarımızda oldu ama biliyorumki o yataktan asla küs kalkmadım ertesi gün bazen yoruldum ağlamaktan tartısmaktan oda boguldu konusmalarımdan ama ne oldu herseyı oldugu gibi sorunlarıda aşmalı insan evlenince değişen birşey yok bence aksine başarabilrse insan yaşamayı dahada anlamlanır. evlenince değişen bizleriz arkadaşlar nişanlıyken ay sacım guzel olsun makyajım süper olsun diyee albeniler yaptıgımız cilvelendiğimiz kocalarmızıı artık hergün yaglı saclarla yemek kokularıyla karsılıyoruz ve hayat rutin oluyor birazcık yaşamayı bilmeli insan evlenince hiç bişi değişmes biz değişmessek.​
Sevgiyle kalınnnnn:34:

Kesinlikle. Klavyene sağlık!
Biz hayata nasıl bakarsak o da bize öyle bakar. :3:

evlendim gördüm mü?gördüm sanırım
bekarken her şey daha basit geliyordu tabiri caizsee toz pembeydi ama o pembeler baya baya renk değiştirdi şimdi
yabancı bi aileye girince durum değişiyor evlilik 2 kişilik değilmiş onu anladım ben
her evlilik için geçerli değil bu evlenince anlarsın durumu..
bekar gibi yaşanan fikirler durumlar değişmeyen birçok evlilikler var genellemek saçma

Bütün evliliklerde illa ki kafamızdaki ile birebir örtüşen şeyler olmaz.
Bir deneyde bile teorik fark ve deneysel fark karşılaştırılır.
Hayalimdeki evlilik saygı ve sevgi üzerine.
Ne toz pembe hayallerim var ne de 2 kişilik hayal ettiğim bir dünyam.
Bunu böyle kabul edenlerin zaten mutlu olduğunu düşünüyorum. :34:

Şunu anladım ki bizi anlayan kesim %1 bile değil.:9::9::9:

Yani KOCİŞ CANDIR.

KOCİŞ KANDIR.

KOCİŞ NAMDIR.

KOCİŞ HAYATTIR.

KOCİŞ HER ŞEYDİR.

KOCİŞ EŞİTTİR BEN DEMEKTİR.

KOCİŞİ OLMAYAN BİZLER DE BÖYLE KONU AÇARIZ.

ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİ HESABI...:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

Dimi? :6:
Burada bile rütbe kısmına 'kocişin balı' 'kocişin dalı' 'kocişinin bilmem nesi' yazan insanların hem evliliklerini üstün gösterme çabası olmasına rağmen, sonra kalkıp Zeyna savaşçısı kesilip ne güçlükler yaşadığını belli ederek 'sen ne anlarsın' demesi de ayrı bir ironidir. :31:

çünkü eziliyorlar onlar kaynana koca ona itaat buna hizmet derken aslında memnun değiller bekarlıktaki gibi özgür değiller bekar zamanlarındaki gibi anneleri önüne yemek koymuyor anneleri hizmet etmiyor çünkü sen hizmet edicisin çünkü eşlerinin boyundurluğunda yinede böbürlenmeden edemiyorlar aa ben şu bekardan önce evlendim demek ben daha güzelim evlenebildim o evlenmeyenin birşeyleri eksik ben başardım çocuk sahibide oldum ben başardım diyede bir yandan evliykenki olumsuzluklarını saklayıp bu sahip oldukları şeylerle daha üstün görülmeyi istedikleri için ve evlenince anlarsın diyerek evlenince yaşadıkları mutsuzlukları aslında birer tecrübe misali olgun insanlar olduk diye o olumsuzlukları kapatmaya çalışıyorlar

Son düzenleme:
Bence kimse kimseyi tam olarak anlayamaz sadece derdine ortak olup çözüm bulmaya çalışır. Sorun bence bazılarının çözüm adı altında kendini övmeye çalışması ve hemen asıp kesmesinden kaynaklanıyor. Karşı tarafta evlenince anlarsın diyor o anda ya da çocuk sahibi olunca anlarsın bunlar kötü niyetli olmayan klasik cevaplar. Ama olay evlilik veya çocuk sahibi olma vb.meseleler değil. Asıl verilecek cevap benim yerimde değilsin, benim yaşadıklarımı yaşamıyorsun aynı duygu ve düşüncelere sahip olamazsın olmalı. Beni annem bile anlamıyor.

hayyalcim gerçekten insanlar evlenirken herşeyi tozpembe görmese beklentileri bu denli yüksek olmasa hep mükemmelliği aramasa
kadınlarımızın çoğunun evlendikten sonra anlarsın lafını söyleyeceğini düşünmüyorum
evet tecrübe çok ayrı bir konu ama dediğim gibi o zamanda ben ayşendim yaşayışım hayata bakış açımda aynıydı şimdide aynı o zamanda haklıyı haksızı ayırt edebilecek seviyedeydim sorumluluklarımın artması dışında değiştirdiğim birşeyim yok :)
evlenince ortak bir yaşam alanı oluşturuluyor iki farklı insan, beğenileri, zevkleri, arkadaşlıkları, ortamları, yaşam biçimleri, kültürleri, inançları, hassasiyetleri, tutumları vs. bambaşka iki insan bu iki insanı bir araya getiren ise aşk sevgi.ama o kadar tılsımı büyük ki bütün bu engelleri ve farklılıkları gözardı etmesine olanak sağlıyor.
sonra taraflar birbirlerinin yaşam alanlarını boğmaya daraltmaya başlayınca değişim yaşanıyor. herkes karşısındakini kendine yontuyor. kendinden olması için sanıyorki karşısındakinin de kendisi gibi olması gerekir.halbuki karşısındaki insanın kendisinden klonlanamayacağını bir anlasa herşey değişecek:ssz: neyse çok uzattım galiba:ssz:
bu arada hayyalcim polislik alakan nedir merak ettim doğrusu :)

Bu forumda yaşı küçük olup henüz evli olmayan,anne olmayan öyle aklı başında ve empati yeteneği o kadar yüksek ,duyarlı genç kızlarımız var ki..... Mesela Hayyal,mesela minik06,mesela Eylül_Başak..Ve şu an nicki aklıma gelmeyen diğerleri........
Evli çoluk çocuk sahibi kadınların çoğuna taş çıkartabilecek durumda olan.......

Ailelerinizi tebrik etmek isterdim..Sizleri çok güzel yetiştirmişler..

Ayrıca sizler de kendinizi çok güzel donatmışsınız...

Hiç bozulmamanız dileğiyle.............

Canım çok teşekkür ederim. Sen de iyi ki varsın. Daha hem yaşça hem de yaşanmışlıkla yolun çok başındayız.
Şu sözü kendime yol edindim.
Mevlana'nın dediği gibi, 'hamdım, piştim, yandım.' ile yola çıktım.
Henüz hamım...
Çok bildiğini iddia edenler, feleğin çemberinden geçtiğini iddia edenler dahil öyle.
Pişebilsek keşke...
Allah hepimize bunu nasip etsin. :42:
Ben ve pek çok arkadaşım da bu durum kabul edilsin istiyoruz aslında.
Durum bundan ibaret. :18:

Aslın da [/COLOR][/B]konu güzel ilerliyordu ama eşleriyle yaşadıkları ilk deneyimi olanlar neden bu kadar taşlandı anlamıyorum iyi ve güzel olan budur zaten:S[/I][/B]

İlk deneyimi olmak ya da olmamak, en güzelinin bu olması veya olmaması insanların seçimine bağlı.
Önemli olan yaptığına inanmak ve bunun arkasında olmak. :34:
Bir de konumun ana çıkış noktası; 'herksin fikrine saygılı olarak kendi fikrini uygulamak.'

Biz ilk deneyimlerine bi şey demiyoruz.

Bizim de ilk olacak inşallah.

Ama orgazmı,klitorisi biliyoruz diye biz taşlandık asıl.:1:

Benim kardeşim sağlık meslekte okuyor.

2.sınıfa geçti.Penisin boyundan zevk suyuna kadar anlatıyorlar.

Ne var yani bunda ?

Ayrıca kimse el ele tutuşmadık,yalnız kalmadık demesin.:19:

Ve ayrıca, sağlıkçı olmadan da bunları bilebiliriz...
İnsanız biz uzaylı değil. :37:
Bunlar da hayatın gerçekleri.

benim demek istediğimde buydu normal hayattada bu böyle onlar herşeyi biliyorlar biz hiçbişeyi bilmiyormuşuz gibi davranıp bizi küçümsüyorlar bizden yaşça küçük 8-10 yaş küçükler bile bizden yetişkin görüyorlar tecrübeli görüyorlar kendilerini onlar hayyatta herşeyi öğrenmişler görmüş geçirmişler biz aptalız bence evlenince bitarafları kalkıyorlar kusura bakmayın ama evlenince anlarsın demek senin aklın ermez anlamassın bişeyden daha demeye getiriyorlar.ben yaşadım herşeyi çoluktantan çocuktanda evlilik hayatın benden sorulur ahkamı kesiyorlar sanki herkes aynı şeyleri yaşıyor herkesin kendi yaşadıkları görüşleri en doğrusu en doğrusunu ben biliyorum herşeyede ben sahip oldum sizin daha hiçbişeyiniz yok sizin görüşlerinizin hiçbir geçerliliği yok fasulyesiniz anlamına geliyor.bikeresindede benim kuzenimin düğününde en yakın arkadaşım olduğu için düğün arabasında ben olmak isterdim yanında ama neymiş ben teselli edemezmişim tecrübesiz mişim cahil mişim bilmem ne ilkten sen git diyorlar sonrada küçümsüyorlar madem ilk başta ne aklıma getiriyorsun heveslendiyorsun bence benden başka gidecek kişiler yanında cahil cahil konuşuyorlar ben yanında arkadaş olurdum bazen şu türk insanının örf ve adetlerini gerçekten hiç sevmiyorum.

Erkek demek level atlamak çünkü....
Mesela adamı buldun level 1, adamı evliliğe ikna ettin level 2, adamla nişanlandın level 3, adamla evlendin level 4, çocuğun oldu level 5.
Böyle uzar gider.
Bekarsın, sevgilin yoksa sus. :37:
Yaşamadan bilemezsin. :37:
Sen çünkü bir ailenin çocuğu değilsin, hiçbir şey yaşamadın.
Bu yaşa da uzayda geldin
Muamele bu... :19:

bu genelde söylenen bir sözdür .annemde der bana arada hatta anne lunca anlarsın der çoğunlukla .şimdi şöyle birşey var bende 25 yaşındayım ve üniveriste okudum .buna rağmen çevremdeki herkes aman evlen amen evde kaldın aman şunu kabul et vs vs başımın etini yediler yani onlara kalsa kör topal kimi bulursan git evlendi .ben kimseyi dinlemedim valla her zaman kafamda belirlediğim bir tip vardı onu buldum nişanlandım ve eylülde düğünümüz var inşş.
bide şu var yani evli olup bekarları aşağılayan arkadaşlar yarın öbür gün boşamayacağınız ne malum .o zaman ne yapıcaksınız ?yani bu kadar kesin nasıl konuşabiliyorsunuz anlamıyorum .bekar arkadaşlar evlenir çok mutlu olur belkide siz boşanırsınız yani bu işler belli olmuyor .
bide evlenmişlerde kimle evlenmişler yani.çoğu insan evli ve üç kuruşa muhtaç durumda bu mu iyi evlilik şimdi?böyle olucağına hiç evlenmezdim heralde neyse .kimseyi aşağılamayın herkesin kendi hayatı evlenen evlenir evlenmeyen evlenmez bu kadar basit.

Aynen... Kimin ne olup olmadığını kimse bilemez...
Bizim Türk toplumunda bu var ama...
Bir örnek anlatayım:
Bizim işyerinde çalışan Rus bir kadın eleman var.
Kadın 2 evlilik geçirmiş. 2 sinde de severek evlenip, genel olarak 'şiddetsiz, aldatmasız' sadece anlaşamamaktan ayrılmışlar.
Ben onunla evlilik çocuklar hakkında konuştuğumda anlaşamayanlar boşansın diyor.
Ne güzel... :39: Açık ve net...
Bizlerden biri (bekar) bunu önerse, sen ne anlarsın bekara karı boşaması kolay deyip susturuyorlar.
Onlara böle öğretilmiş çünkü, gelinlikle girdiğin evden kefenle çıkarsın mantığı... :19:

banada sordu doktor evli misin yok diyorum sormak zorundayım cinsel ilişki yaşıyor musun felan diyor yok yok diyorum artık daha başka soru soracak diye bıktım en başından diyorum öle bir duurmum yok kan testi yapıyor ultrasona sokuyor her defasında bana inanmıyor:) benimde adet düzensizliğim oldu karnım hamile kadınlar gibi şişti 5 aydır adet görmüyorum doğum kontrol hapı verdi adet düzenlemesi için ilk progestan sonrada yazz diye birşey verdi haplar bitti olmadım 5 aydır napacam ben ya erken menapozamı giriyorum bu yaşta acaba kısırmı olucam çok korkuyorum.

ayrı bir konu olmuş ama cevap vermek istedim
menapoza girdiğinide nerden çıkardın eğer aklında soru işareti varsa gidip bi hormon tahlili yaptır fsh ı na felan baktır kafan rahatlasın
progestan yumurtalıkları güçlendirir hamileysen düşük riskini azaltır :34: hap bitti ve 10 günü geçtiyse tekrar git doktora 5 ay çok uzun bir süre tabiki şişlik olur stres sıkıntı yapar :ssz:

ayrı bir konu olmuş ama cevap vermek istedim
menapoza girdiğinide nerden çıkardın eğer aklında soru işareti varsa gidip bi hormon tahlili yaptır fsh ı na felan baktır kafan rahatlasın
progestan yumurtalıkları güçlendirir hamileysen düşük riskini azaltır :34: hap bitti ve 10 günü geçtiyse tekrar git doktora 5 ay çok uzun bir süre tabiki şişlik olur stres sıkıntı yapar :ssz:
5 ay oldu olmadım hala ilk defa oluyor böyle adetim hep düzenliydi bekarım sıkıntı yapıyor ya fiziğim bozuldu heray şişerdi karnım olunca inerdi ama bu sefer şiş hala spor felan yapıyorum ama kan birikti heralde karnımda.umarım olurum ya bir sorun yoktur.

Canım çok teşekkür ederim. Sen de iyi ki varsın. Daha hem yaşça hem de yaşanmışlıkla yolun çok başındayız.
Şu sözü kendime yol edindim.
Mevlana'nın dediği gibi, 'hamdım, piştim, yandım.' ile yola çıktım.
Henüz hamım...
Çok bildiğini iddia edenler, feleğin çemberinden geçtiğini iddia edenler dahil öyle.
Pişebilsek keşke...
Allah hepimize bunu nasip etsin. :42:
Ben ve pek çok arkadaşım da bu durum kabul edilsin istiyoruz aslında.
Durum bundan ibaret. :18:

İlk deneyimi olmak ya da olmamak, en güzelinin bu olması veya olmaması insanların seçimine bağlı.
Önemli olan yaptığına inanmak ve bunun arkasında olmak. :34:
Bir de konumun ana çıkış noktası; 'herksin fikrine saygılı olarak kendi fikrini uygulamak.'

Ve ayrıca, sağlıkçı olmadan da bunları bilebiliriz...
İnsanız biz uzaylı değil. :37:
Bunlar da hayatın gerçekleri.

Erkek demek level atlamak çünkü....
Mesela adamı buldun level 1, adamı evliliğe ikna ettin level 2, adamla nişanlandın level 3, adamla evlendin level 4, çocuğun oldu level 5.
Böyle uzar gider.
Bekarsın, sevgilin yoksa sus. :37:
Yaşamadan bilemezsin. :37:
Sen çünkü bir ailenin çocuğu değilsin, hiçbir şey yaşamadın.
Bu yaşa da uzayda geldin
Muamele bu... :19:

Aynen... Kimin ne olup olmadığını kimse bilemez...
Bizim Türk toplumunda bu var ama...
Bir örnek anlatayım:
Bizim işyerinde çalışan Rus bir kadın eleman var.
Kadın 2 evlilik geçirmiş. 2 sinde de severek evlenip, genel olarak 'şiddetsiz, aldatmasız' sadece anlaşamamaktan ayrılmışlar.
Ben onunla evlilik çocuklar hakkında konuştuğumda anlaşamayanlar boşansın diyor.
Ne güzel... :39: Açık ve net...
Bizlerden biri (bekar) bunu önerse, sen ne anlarsın bekara karı boşaması kolay deyip susturuyorlar.
Onlara böle öğretilmiş çünkü, gelinlikle girdiğin evden kefenle çıkarsın mantığı... :19:

sen bunu anlatınca benimde 1 2 hafta önce başımdan geçen bi olay geldi aklıma
ortanca kaynım eşini aldatıyor 2 çocuğu var eşiyle severek evlenmiş tabi birde akraba
5 yıldır bırakmadığı sevgilisiyle artık birleşmek istemişler:37: adam evden gitti tabi bir sürü olaylar kısa keseyim:ssz: eltim boşanmıycam evlenemesinler diyor tabi karşı taraf istemeyince mahkeme 5 yıl sonunda anca boşuyormuş
geçen gün kaynanamla konuşurken neden boşanmayacak anlayamıyorum bu saatten sonra adam dönse bile o evlilikten ne hayır gelecek çocukların psikolojisinide bozmadan bitirselerdi eltimde kendi ayaklarının üstüne bassa çocuklarına baksa (eşimin babası bakıyor onlarada) kimseye muhtaç olmasa daha iyi değilmi
dönse bile daha ne olur o evlilikten dedim
kaynanamda bana senin çocuğun olsun anlarsın dedi :27: bende dedim büyük konuşmayayım ama evet mücadele ederim ama adamın aklı orda dini nikah felan yapmış evi ayırmış sorumsuz,çocuklarım olsa bile benim için hiç önemi olmazdı salarım ipini gider kendi hayatıma bakarım dedim..ama ben onların gözünde çok bilmiş yaşamadan atan tutan biri oldum sanırım:ssz: ki ben 3 yıldır çocuk olmadığı için tedaviler gören evlat hasreti çeken biriyim:ssz:
bu hayata bir adam için gelmedim hiç kimsenin hayatımı karartmasına izin veremem

sen bunu anlatınca benimde 1 2 hafta önce başımdan geçen bi olay geldi aklıma
ortanca kaynım eşini aldatıyor 2 çocuğu var eşiyle severek evlenmiş tabi birde akraba
5 yıldır bırakmadığı sevgilisiyle artık birleşmek istemişler:37: adam evden gitti tabi bir sürü olaylar kısa keseyim:ssz: eltim boşanmıycam evlenemesinler diyor tabi karşı taraf istemeyince mahkeme 5 yıl sonunda anca boşuyormuş
geçen gün kaynanamla konuşurken neden boşanmayacak anlayamıyorum bu saatten sonra adam dönse bile o evlilikten ne hayır gelecek çocukların psikolojisinide bozmadan bitirselerdi eltimde kendi ayaklarının üstüne bassa çocuklarına baksa (eşimin babası bakıyor onlarada) kimseye muhtaç olmasa daha iyi değilmi
dönse bile daha ne olur o evlilikten dedim
kaynanamda bana senin çocuğun olsun anlarsın dedi :27: bende dedim büyük konuşmayayım ama evet mücadele ederim ama adamın aklı orda dini nikah felan yapmış evi ayırmış sorumsuz,çocuklarım olsa bile benim için hiç önemi olmazdı salarım ipini gider kendi hayatıma bakarım dedim..ama ben onların gözünde çok bilmiş yaşamadan atan tutan biri oldum sanırım:ssz: ki ben 3 yıldır çocuk olmadığı için tedaviler gören evlat hasreti çeken biriyim:ssz:
bu hayata bir adam için gelmedim hiç kimsenin hayatımı karartmasına izin veremem

anladığım kadar sen bekarları anlıyorsun asıl onlar bizi anlamıyor çocuğun umarım olur işte biz bekarların evlenince anlarsın sözü ne kadar incitici olduğunu çocuğun olsun anlarsın sözüyle anlamışsın inşallah çocuğun olur bizlerde hem evleniriz hemde bebişlerimiz olur.

Back
X