'Evlenince Anlarsın'

Benim savunduğum şey bu...
Öyle şeyler görüyorum ki sırf evlilik cüzdanı var diye onu kafamıza fırlatmaya hazır evli kadınlar...
Evlenmeden de kendime has fikirlerim olabilir, evlendikten sonra şekillenmiyor hiçbiri...
Bunu şöyle düşünüyorum, zaten bir binanızın temeli çürükse istediğiniz kadar süsleyin püsleyin onu, depremde yıkılır...
Ama binanız sağlamsa yani kişiliğiniz sağlamsa elbette yaşla beraber yaşanmışlıkla beraber evlilikle beraber üstüne 2-3 koyar ilerlersiniz.
Ben geçen sene olan düşüncelerimle şimdikiler arasında dağlar kadar fark var ama bazı kurallar ve kıstaslar vardır ki bekarken de evliyken de değişmez...

Elbette en güzeli...
Söyleyiş tarzı, o üslup o bakış yeri geldi mi herşeyi zaten güzelleştirdiği gibi çirkinleştiren...
Bunu söylüyorum zaten...
En güzeli hep 'tabii sen benden üstünsün deyip susmak olamaz...'
Bileceğiz söyleyip edebiyle tartışacağız ki o tartışmadan çıkarımlar yapalım iki taraflı da...

Ben bunların hepsinin daha şimdiden farkındayım...
Pek çok evli arkadaşın savunduğunun aksine hemen hemen bütün bekar arkadaşlar da farkında...
Evlenince hayatın 180 derece değiştiğinin...
Ama bu demek değildir ki, biz hiçbir şey bilmiyoruz. Hiçbir şey yaşamadık...
25 yaşına kadar illa ki kazanımlarımız oldu kaybettiklerimizin de yanında...

Evet ben sendeki değişikliği sürekli olarak gözlemleyenlerdenim...
Olumlu yönde kişiliğinin getireceği şeyler hepsi de.
Çünkü mayan belli be derinscim...
Hani ne kadar kabaracağın belli. Hangi un ile (eşin oluyor bu un ) yoğrulduğun belli.
Tabii ki ortam koşullar malzemeyi etkiler ama tamamen de bozamaz değil mi?
(Benzetmelere bak ama aç değilim yeni yedim vallahi )
O taçlandırılmış evli hanımlar hiç azımsanmayacak kadar çok ülkemde...
Hala evde kalmak olgusu pek çok kızımızın dilindeyse, hayata geç kalmak 'evlilik' ile ölçülüyor haldeyken belki de bu konuyu açmam bile yersiz kalıyor ama gene de sinirleniyor insan...

senin bu yazına cvp vermek istiyorum.ben yeni evliyim.evlenince anlarsın,anne olunca anlarsın,bebeğin olunca anlarsın gibi kelimelere cıkışmışınız ama maalesefki bu kelimeler dogru.evlenmeyince evlilik,cocuk olmayınca evlat sevgisi vs. anlaşılmıyor gercektende.çünkü ben bekarken cok daha fevri cok daha baskaydım.kafama yatmadımı bişey asla bana onu kimse kabullendiremezdi yada bu tarz seyler.mesela ben bekarken bi arkadasım kocasıyla alakalı ufak tefek sorunları anlattıgında aman boşversene ya kafana uymuyorsa mutlu değilsen boşan gitsin derdim sen hayatı onun için es gecme kmse için kendinden mutlulugundan taviz verme derdim ama olmuyor evlenince uyumlu olmak adına kimi zaman erkek kimi zaman kadın kendinden taviz vermek zorunda kalıyormuş.yada eşi asla dolmuşa binmesine izin vermezdi çok kızardım yuh artık bu yaşa kadar senin namusunu o mu korumuş kendini bu kadar ezdirme ne bu ya hayat mı seninki de filan derdim ama şimdi eşim bi şey, yapmamı istemiyosa diretemiyorum mesela bi yere gitme dediği zaman sen kim oluyorsun ben giderim diyemiyorum şükür gitme demez ama beraber gidelim der :) arkadasımın kocasına nazaran cok süper bi kocam var ama ne olursa olsun evlilik çok başka bişeymiş.bu yönden düşünüp sizlere öyle cvp veriyorlardır belki de evli olan arkadaslar.tabiki sizlerin de fikirlerine her zaman saygı duyulmalı.beni yanlış anlamamanızı temenni ederim

Kesinlikle...
Ben kendi açımdan çok şey çıkardım ve de çıkarıyorum.
İlk üye olduğum zamanlar arasında çok yol kat ettim edeceğim de.
Hayat, hiçbir zaman öğrenmeyi bitiremeyeceğin bir döngü...
Ama bunu evlilikle kıstaslamak, çocuğun olup olmamasıyla kıstaslamak ayrım yapmak ne derece doğru?

Kesinlikle Lalecim... Sen zaten gördüğüm en güçlü kadınlardan birisin bu forumda
Teorik ve deneysel sonuçlar % 100 birbirini tutmayabilir...
Ama elma ekip de armut çıkmasını beklemiyoruz ki...
Evlenirsem de gene kendi kafa yapıma uygun insanla bunu yapacağım.
Yaşadıklarım da buna has olacak.

Evliler icin de farklı bir versiyon var hayal; ANNE OLUNCA ANLARSIN

Bu döngü bitmez elmayraaa :18:
Ölünce anlarsın denmesinden tırsıyorum.

benim anlatmak istediğim de buydu çok güzel anlatmışınız.tebrik ederim

ben bekarken nasıldıysam düşünüyorum da hala aynıyım. Eşim benimle evlenir misin dedi ama ben daha çok küçüğüm demiştim.

Şimdi soruyor büyüdün mü düşünüyorumda hala küçükmüşüm gibi geliyor bu işin eğlencelitarafı tabi

ama ben bekarken tavrık düşüncelerim savunduklarım ve kızdıklarımla beraber evlendim ve hala aynı şeylere kızıyorum aynı şeyleri savunuyorum vs vs. bazı yorumlara bende sinir oluyorum bişey yaparlar yaptığına yada yapmadığına pişman olur kızar buraya yazar sonra biri bişey dediğinde evli olmayan anlamaz işte ben seviyordum da bilmem ne de ya da merak etme evlenince geçer/ evlenince görürsün o gğzel günleri bir daha kehkeh keh.

yaşayamadıklarının kıskançlığını ya da üzüntüsünü bu şekilde çıkartıyorlar belkide kimbilir

bir de benim bu dorumda derdi olan herkes için eşiyle sevgilisiyle bırak deniliyor başka çözüm yokmuş gibi tamam ayrılıkla sorunlar çözülüyor ama hep mi aynısı olur aşk ve dertlermizdeki

yazılara bakın bir hepsi için ayrıl kurtul kaç canını kurtar tamam haklılık payı vardır yoktur onu bilemem ama hep mii böyle olurr denk gelirr

Usluplar çirkin evet bekarlara söylenen şeyler, küçümsemeler ama evli bayanların dediği doğru. Ben evlenmedim ama kardeşimi evlendirdim, çok kalabalık ve görgüsüz bir aileden gelin aldık. Allah var gelin kardeşimi severim ama ailesi tam bir facia. Çok sornlar yaşadık ama kardeşimin, annem babamda oğlumuzun mutluluğu deyip hep sustuk gerçi ben pek susamadım ama yani anamın babamın ezilmesine izin veremezdim yaaa.. Neyse şimdi fikirlerim çok farklı, eskiden yüzeysel bakıyormuşum ama şimdi olayın içine girdim.. Önceleri zzaktan biraz atıp tutuyormuşum.

O yüzden evlilerin konularına pek yorum yapmamaya çalışıyorum. Çünkü hem bilmiyorum hem de her evliliğin dinamiği farklı, ayrıca tek elden dinliyoruz. İşyerimizde bir bayan hep kocasından şikayet eder. İlk girdiğim günden beri daha yeni tanışıyoruz hobaaa evliliği, kocası başladı bu. Ben de tanımıyorum acırdım hatuna ama zamanla bu kişinin karakterini gördükçe artık suçun tamamen kocasında olmadığına karar verdim. Yani anlattığı gibi öyle akça pakça masum, zavallı bir kadın değil aksine çok fettan, çirkef bir kadınmış. Zaten işyerinde kimse sevmez, hep derdim neden sevmiyorlar GÜL GİBİ KADINI. Haha salak ben iki güzel lafa, iki acındırıcı söze kanan ben bu kadını gördürten sonra... Yani burdaki dertleri okuyunca vallaha bir de kocası ne der, birde kaynanasından dinlsek diyorum...

O yüzden artık konuları ve yorumları okuyup geçiyorum...

Son düzenleme:
ben cok abarttiginizi dusunuyorum acikcasi.. bunun evlilikle alakasi yokki.. her durumda kisi bir baskasinin durumunu birebir anlayamayabilir.. o karsinizdakinin problemiyle ve psikolojik yapisiyla alakali bir durumdur bence.

ben evliyim ama cocugum yok henuz. cocuklu arkadaslara yorum yapmaya cekiniyorum cunku benim cocugum olunca nasil olurum bilemiyorum.. o yuzden konusurken cok dikkatli oluyorum. ama emin olun azcik rahat konussam bana da cocugun olursa anlarsin derler. ki dediler.. yani bunun evlilikle cocukla alakasi yok.. her konuda bu is boyle

:) canım bu aşamada evli olanlara hak veririm çünkü bekarlıkta eğer şikayetçi olduğunuz durumlar ver ise evet kaç kurtul. çünkü o şikayet ettiğiniz duruma ömür boyu katlanmak zorunda kalmak gerçekten işkenceden beterdir ve bazen ki çok sıklıkla denk geliyorum öyl konulara ki ama seviyorum ayrılamıyorum napiiim diye biten ama beni şok eden konulara. öyle durumlarda işte evli olanlar gerçekten o hanımın o erkekle evlenirse yaşayabileceği olumsuz şeyleri kestirebiliyor

ama şu da var bazı arkadaşlarımız çok gereksiz şeylerede hemen ayrıl boşan vs diyebiliyor bu kadar da katı olmamak gerek ...bazen arkadaşlarımız çok katı astım kestim davranıyor

Haklısınız, bu konuda aynen ben de böyle düşünüyorum..Herkes derdini anlatırken kendi açısından,kendini haklı gösterecek şekilde anlatıyor karşı tarafa bir çok şeyi.Öbür tarafın kendini savunma hakkı yok göz önünde olup tanınmadığı için...O yüzden biri derdini anlattığında yüzde o yüz haklıdır diye düşünmemek lazım,bir de karşı tarafı dinlemek lazım diye düşünmek lazım bence de......

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Hayyalcim

Konu çok güzel, 'evlenince anlarsın' ın haklı tarafları olduğu da doğrudur. İnsan hiç yaşamadığı, dışarıdan baktığı bir şey için tamamen emin konuşamaz.

Bir de mübarek kadınlarımız var :) Evlendikleri için kendini seçilmiş hisseden, nikahı dışında iç bir hayat tecrubesi olmayan ; bekar kadınlara potansiyel suçlu gözüyle bakan ; onlara da kızamıyorum, öğrendikleri bu kadar.

Dediğin gibi evliler bazen bilmişliği abartıyorlar :) Onlara şunu sormayı çok istiyorum; 35 yaşında, hiç evlenmemiş bir kadın olan benim kadar tecrubeniz var mı ? Hayatı ne kadar yaşadınız ? Evlilik hayatın tümümüdür ?

Durumu yine de genellemiyorum, bu forumda çok sevdiğim, yorumlarını takdirle okuduğum evli arkadaşlarımız var.

Velhasıl insanlar çeşit çeşit, ben de seninle aynı görüşteyim ayrımcılık doğru bir davranış değil. Bekar bir insan üçüncü göz olarak, bir evlinin hiç fark etmediği şeyleri görebilir

Ya da evli bir arkadaşımız; bize bildiği konularda yol gösterebilir. Paylaşmak için burada olduğumuzu unutmamalıyız

Sevgiler

Sen zaten pek çok durumda beni doğru yönlendirenlerden biri oldun inkar edemem...
Pek çok defa bir şeylerde fikrini alıp uygulamışımdır...
Söylediğin 2 paragrafa da katılıyorum.
Dediğin gibi alışagelen o düşünce hep devam ediyor eğitimlisinde de eğitimsizinde de 'bekara karı boşamak kolay' 'seni de göreceğiz.' hesabı...
Tabii ki kendi çocuğum olunca, sevgilim de eşim olunca herşeye daha başka bir hassasiyette bakacağım. Yorumlayacağım da...
Ama eminim ki 'sen bilmezsin, ne anlarsın' tarzı konuşmayacağım kendi durumumda olmayan kişi için...
Ne bilirsen bil her zaman herkesten kapacağın bir bakış açısı vardır.
Bu yüzden bu forumdayım...
Kendi bildiklerim asla bana yetmez çünkü...
Yetemez... Her daim insan bilmiyorum öğrenmeliyime açık olmalı...

Süpersin ama eşin baya zorlanıyor olmalı bu durumda

Aynen kızım 5 yaşında ana okuluna başlayacak allah nasip ederse bu sene banada derler ''hele bi okula başlasın o zaman anlıcaksın diye'' torunum olana kadar duyacam galiba bende ''olunca anlarsın'' lafını :26:
Her daim hiç bitmeden

'Hele benim kocam yapsın gösteririm ona, yok benimki asla yapamaz' tarzı kadınların bekarlıkta nasıl 'dikkafalı ve öğrenmeye açık değilse' evlendiklerinde de aynen devam ettiklerini ama sadece bir numara büyük kalıba girerek üstün taslamaları bu...
Ben kocam bunu yapamaz şunu yapamaz demiyorum.
Hiçbir bekar arkadaşımın da mükemmel evlilik diye bir şey olduğuna inanmıyorum.
Kaldı ki hangimiz mükemmeliz?
Ben mükemmel olmaya çabalamam... Eşim de çabalamasın...
Mükemmellik de sıkıntı verir bir süre sonra...
Herkesin derdi kendine has elbette ama öyle şeyler okuyorum ki duyuyorum ki, evet ya o kadın bu kaynanayı nasıl çekiyor ya da aaa bu kadın da abartmış diyebiliyorum.
Ne kadar anlatabiliriz tartışılır ama empati denen şey bekarda da evlide de aynı anlama geliyor...
Dediklerin doğru şeyler katılmakla beraber toplum olarak karşımızdakinin empati yapma yeteneğini törpülemememiz gerektiğini savunuyorum...

kesinlike bende ondan bahsediyorum evet tamam haklı olan durumlar olabiliyor....

ama çok basit şeyde ayrıl boşan falan demek kolay mı...

hele de evliysee...

ben çok merak ediyorum acaba o bayanlar çok basit problemlerde eşlerini boşuyolar mıı..

4*4 lük evlilik bugüne kadar görmedim dee

ozellıkle su kısma katılıyorum..

birde bayan mukemmeller var benım kocam yapmaz ben soyle kadınım boyle kadınım dıye burda egolarını tatmın etmeye calısanlar bende onlara guluyorum.kadının bırı kocasından dertlı kocası bunu aldatmıs konu acmıs hatunun bırı gelıyor ay benım kocam asla yapmaz sonsuz guvenırım yapsa hemen ayrılırım ben gururlu bır kadınım dıye orda atıp tutuyor kardesım kadın derdını acmıs sen nıspet mı yapıyorsun

Bilmem ben daha yeniyim

' Evli ' kategorisinden olup bahsi geçen muamelelerde bulunmuyorum.

Çünkü evliliğin karakteri değiştiren birşey olduğunu düşünmüyorum

' Allah senin başına da versin de gününü gör ' şeklinde kötü birşey olarak ta nitelendirmediğimdendir belki de..

Evlenin de siz de çok mutlu olun emi diyebilirim o ayrı

Ben zaten şu alta minik resimlerle imza gibi şeylerden koymayı bile beceremezken birilerini küçümsemek ne haddime

ha bırde su var eşinden dert yanan bır cok kadına boşan denıyor evet cunku yazdıkları kabul edılebılır seyler olmadıgında bunu dıyebılırız
ancak bayan boşanmayı dusunmuyorsa hazmetmeye calısıyorsa bunu konusunda belırtsın bızde ona gore yorumlar yaparız daha cok gaza getırmek yerıne telkın ederız sakınlestırırız

Toplumla ilgili birşey bu,bizim toplumumuzda belli bir yaştan sonra hala evlenmemişsen sen evde kalmışsın.Senin mesleğin kazancın paran fikirlerin yok onlar için.Özellikle de kadınlar yapıyor bunu.E hal böyle olunca da birçokları evlenince sınıf atladığını zannediyor.Benim yaptığım şey de bu tipleri hayatımdan uzaklaştırmak oluyor ,sen de öyle yap.Forumda yazılanları da kafaya takma.Geçen bir konuda yorum yaptım üyenin biri şuna benzer bişey söylemişti
'aman bu bekarlarda konuşup duruyorlar bişey bilirmiş gibi önce bir evlensinler kaynana nedir bi görsünler de öyle konuşsunlar'

Olayın gelin -kaynana değil kişilikler olduğunu anlayamıyorlar maalesef.
Evli değilim ama sevgilimin annesiyle tatile bile çıktım.Bunu yazan hiç sadece kaynanasıyla ikisi tatile gitmişmidir acaba.
Öğrenciyken de evde kaldım,şu anda da tek yaşıyorum.Bana kalkıp diyorlar ki 'oh sen ne rahatsın biz eve gidince yemek yapıyoruz bir de'.Tabi ben ertesi güne kadar aç duruyorum yemiyorum ya akşam yemeği falan.Aynı şekilde ben de yemek yapıyorum.Benim de misafirlerim geliyo,ben de kendi evimin işini kendim görüyorum.Ama işte laf anlatamazsın.Anlamaz çünkü.Kendi evlenmeden önce annesinin evinde el bebek gül bebek büyümüş ne bir gün mutfağa girip tek başına yemek yapmış ne bir gün evi temizlemiş.Evlendikten sonra bunları yaptığı için.Evlilikten zannediyo evli olmayan hiç kimse yemek temizlik yapmazmış gibi.
Evlenmeden önce doğru düzgün insan içine pek karışmamışları saymıyorum bile.
Yani canım böylelerini ciddiye alma ,anlayış farklı ,kültür farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…