olaya şu açıdan bakarsak
çocuğu olmayanlar çocuklarla ilgili konuya
kayınvalidesi iyi olanlar kötü olanların konusuna cevap yazmaması
eşi aldatan insanlara sadece aldatılanların cevap yazması gibi bişey olurdu
kimse kimseyi engelleyemez sadece evliler yazsın
sen bekarsın anlamazsın
niye onun etrafındaki yaşanmışlıklardan bi fikri olamaz mı
Benim savunduğum şey bu...
Öyle şeyler görüyorum ki sırf evlilik cüzdanı var diye onu kafamıza fırlatmaya hazır evli kadınlar...
Evlenmeden de kendime has fikirlerim olabilir, evlendikten sonra şekillenmiyor hiçbiri...
Bunu şöyle düşünüyorum, zaten bir binanızın temeli çürükse istediğiniz kadar süsleyin püsleyin onu, depremde yıkılır...
Ama binanız sağlamsa yani kişiliğiniz sağlamsa elbette yaşla beraber yaşanmışlıkla beraber evlilikle beraber üstüne 2-3 koyar ilerlersiniz.
Ben geçen sene olan düşüncelerimle şimdikiler arasında dağlar kadar fark var ama bazı kurallar ve kıstaslar vardır ki bekarken de evliyken de değişmez...
canim ben üniversitede okurken (ögretmenlik), staj yaptigim okulda hocalar bize hep derdi ohoooo bi meslege atilin anlarsiniz diye, hep sinir olurdum, tabi üslupta önemli, ama simdi anliyorum onlari:44:
sonra bekarken çok feminsttim, aaa hayatta yapmam dedigim seyleri yaptim evlenince, süt dökmüs kedi gibi oldum, baktim pabuç pahali
sonra insanlarin çocuk yetistirme tarzlarina çok kizardim, bi sürü psikoloji, pedogoji zirvalardim, ama kizim dogunca bunlarin sökmedigini anladim:44:
simdi de diyorlar 2. çocuk olsun anlarsin diye:44:
üslup önemli tabi, ben hiç bi zaman kirici oldugumu düsünmüyorum çevremde kii bekar arkadaslarimda kulak verirler söylediklerime, önemserler dediklerimi, sevgilileri ,nisanlilariyla olan problemlerinde akil isterler
ama öyle bilmislik taslamam, ukalalik yapmam ondandir belki:44:
isin özeti üslup güzelse, asagilama yoksa herkesin fikrine kulak veririm ,kafa yorarim, diger türlü hiiiç tinlamam, gerekirse bozar atarim
Elbette en güzeli...
Söyleyiş tarzı, o üslup o bakış yeri geldi mi herşeyi zaten güzelleştirdiği gibi çirkinleştiren...
Bunu söylüyorum zaten...
En güzeli hep 'tabii sen benden üstünsün deyip susmak olamaz...'
Bileceğiz söyleyip edebiyle tartışacağız ki o tartışmadan çıkarımlar yapalım iki taraflı da...
her yorum kişinin kendi düşüncesidir. saygı duymak lazım.
bekar-evli ayrımı hiç yapmam...
fakat şuda bir gerçek ki, tecrübeden faydalanmak gerek.
evli olanlar, bekarlığın iyi-kötü tüm yönlerini biliyordur. çünkü yaşamışlardır.
bekarken günde 20 kere arayıp "aşkım, balım, canım, cicim, seni sevmeyen ölsün, anne-baba kim? benim için birtek sen varsın" diyen erkek arkadaş
nişanlıyken günde 10 kere arayıp "teyzem anneme gelmiş, sende bir uğrasan iyi olur, tatsızlık olmasın" der.
evlenince günde 1 kere arayıp "akşama ne yemek var? annem çağırdı onlara gidiyoruz" der.
evli olanlar bu 3 aşamayı yaşamış ve acı-tatlı tecrübe kazanmıştır. bu tecrübelere dayanarak yorum yapıyorlar. yardımcı olmaya çalışıyorlar.
bekar arkadaşların da bakış açıları olaylara ışık tutabiliyor. bekar olabilirler ama insan ilişkilerinde tecrübeliler... sizde tecrübelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin...
bekarlığında, evliliğinde, anne-kayınvalide olmanında ayrı güzellikleri ve zorlukları vardır.
Ben bunların hepsinin daha şimdiden farkındayım...
Pek çok evli arkadaşın savunduğunun aksine hemen hemen bütün bekar arkadaşlar da farkında...
Evlenince hayatın 180 derece değiştiğinin...
Ama bu demek değildir ki, biz hiçbir şey bilmiyoruz. Hiçbir şey yaşamadık...
25 yaşına kadar illa ki kazanımlarımız oldu kaybettiklerimizin de yanında...
Tatlım bu toplumda evlenmek bir onur,gurur,kariyer hatta çoğu kez sınıf atlaması,taçlanmak,onaylanmak.
Buna bağlı olarak da evli kadın bir tık üstten bakıyor bekar olanlara .
Bu olayın bir yönü. Ve bence oldukça hastalıklı bu kişiler,kişisel olarak başarı ve becerileri yok.
Evlilik tek başarıları,doğal olarak tek gurur duydukları şey bu.
Fakat bir diğer yönü var ki gerçekten evlenince anlaşılıyor.
Sevgiliyken,nişanlıyken hatta nikanlı ama aynı evde yaşamazken bile anlaşılabilecek türden şeyler değil.
Aile mevzularına yaptığım yorumlar değişti evlendikten sonra bunu farkettim.
Bekarken tek bir laf ile ilişkiyi bitirebilen türde biriyken şimdi kendime ve karşımdakine şans verme durumum oluştu.
Sürekli her daim her türlü psikolojide aynı evde yaşamak ve bunu resmi bir bağ ile yapmak farklı.
Yani insan sevgisiyle de 4 yıl aynı evde yaşar mesela inan nu bile farklı evlilikten.
Bu evliliğin özel muhteşem yüce birşey olmasından değil gerçekten farklı olmasından kaynaklanıyor.
Şimdi benim yaptığım yorumlara da "çocuğun olunca anlarsın " diyorlar.
Kızıyorum önce ama biliyorum ki doğru düşüncelerim ve yaşayışım bakışım %100 katiyyen değişmeyecek ama %50 değişecek.
Senin de evlenince hayata,erkeklere,aile ilişkilerine,cinselliğe,arkadaşlığa bakışın değişecek.
Bambaşka bir Hayyal olmayacaksın ama göremediklerini göreceksin.
Ve maalesef hepsi hoş şeyler olmayacak.
Konunun girişinde belirttiğim evlenip "taçlanmış sınıf atlamış evli hanımlar dışında" konunun özüne katılıyorum Hayyal'cim ..
Evet ben sendeki değişikliği sürekli olarak gözlemleyenlerdenim...
Olumlu yönde kişiliğinin getireceği şeyler hepsi de.
Çünkü mayan belli be derinscim...
Hani ne kadar kabaracağın belli. Hangi un ile (eşin oluyor bu un
Tabii ki ortam koşullar malzemeyi etkiler ama tamamen de bozamaz değil mi?
(Benzetmelere bak
O taçlandırılmış evli hanımlar hiç azımsanmayacak kadar çok ülkemde...
Hala evde kalmak olgusu pek çok kızımızın dilindeyse, hayata geç kalmak 'evlilik' ile ölçülüyor haldeyken belki de bu konuyu açmam bile yersiz kalıyor ama gene de sinirleniyor insan...