Merhaba herkese...
25 yaşında bir bekar olarak sitede olsun gerçek yaşamda olsun pek çok konuda empati yapmaya çalışarak, kimi zaman konu sahibine kızarak(daha baskın davranmadığı için) kimi zaman onun için üzülerek pek çok yorum yaptım...
Yaklaşık 3 senedir bu forumdayım...
Hem gerçek hayatta hem de forumda gördüğüm ve rahatsız olduğum birkaç konu var:
1.si yorum yapan biz bekarlara hemen hemen çoğu zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Söylediklerimiz ya çoğu evli arkadaşlar tarafından tiye alınıyor ya da küçümseniyor.
2.si bekarlar olarak sorunlarımızı paylaştığımızda, 'Ooo evlenmeden ne bunlar şunlar' ya da 'Ooo evlenirsin olur eder geçer gider bak evlen noluyor' diye aşağılayıcı ve karşıdakini incitici yorumlar yazılıyor ve söyleniyor.
3.sü evli insanlarla alakalı yorum yaptığımızda şu klasik replikle karşı karşı karşıya kalıyoruz 'EVLENİNCE ANLARSIN!'
Her şey bir tarafa, 'EVLENİNCE ANLARSIN!' lafı bir beddua değil de nedir?
Onların yaşadıklarını ya da benzerlerini yaşamamızdan mutlu mu olacaklar?
Tüm bekar ve evli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Haksızsam düzeltin lütfen.
Ben bu konuda gerçekten dertliyim...
ben evli biri olarak size hak veriyorum.ama yalnız değilsiniz, bize de "çocuğun olsun anlarsın" diyorlarbunun bir üst seviyesi ne acaba?
Çok tatlısınBen olaya medeni hal olarak hiç bakmıyorum zaten.
Bize yapılanı genel olarak paylaştım...
O minik imzaları paralı üyelikler yapabilir sadece buna da pro üyelik değil.
Al sen de bir pro
Teşekkür ederim
Sevgili Hayyal;
Yazdıklarını tebessüm ederek okudum..Her iki taraf için de düşünerek yani evliler ve bekarlar için düşününce beni "evlenince anlarsın" sözünün aslında altında yatan sebepler ve gerekçeler tebessüm ettirdi aslında..
Sevgilil Hayyal, genç kızlık, bekarlık , bunlar aslında o kadar güzel ve o kadar imrenilecek bir durum ki,insan sahip olduğu değerleri ancak kaybettiği zaman anlıyor.Zamanı geriye çevirememek,yapılan hatalar,hayatımız ile ilgili yanlış kararlar ve bunları düzeltmek için insanoğluna maalesef ikinci bir şansın sunulamaması gerçekten insanı üzüyor.Ve bu arada zaman o kadar hızlı akıp gidiyor ki yaş ilerledikçe dünyada bundan sonra ne kadar daha kalabileceğini acaba yaşadığım kadar daha yaşayacak mıyım soruları insanın aklına gelebiliyor.
Bunları niçin yazıyorum biliyor musun?
Forumda karşılaştığım bu cevap: "EVLENİNCE ANLARSIN"....
Bilirsin "BİR MUSUBET BİN NASİHATTEN İYİDİR" diye bilinen bi sözümüz var.
Bekaret bir kız çocuğunun her zaman kendine olan öz güveninin garantisidir.Evlenmiş ve ayrılmış olarak bekarlık ise bazı şeyleri yaşamışlıklarla içinde daha bilinçli daha mantıklı davranışlar sergiliyerek özgüven ve özgürlük barındırır.
Empati yaptığını yazmışsın..Yine yapabilirsin.Bu sıkça karşılaştığın cevap,aslında içinde pişmanlıkları,verilen yanlış kararları ve en önemlisi kaybedilen değerlerin farkındalığını saklıyor.
Kısaca şunu söylemek istiyorum sana..
Bu cevabı aldığın her zaman kendini şanslı say.Mutlu ol ve şunu bil ki henüz sana ait ve sadece senin olan ve yine sadece senin tasarrufunda olduğun çok kıymetli değerlerin var.Bir gün bu cevabı sen de başkalarına yazmak zorunda kalmamak için gençliğinin,güzelliğinin,bekaretinin ve sahip olduğun tüm güzel değerlerin için hayatta hiç kimseye ikinci bir şansın verilmeyeceğini aklının bir köşesine kazıyarak,çok mutlu ol...
Sevgiler
AAAAAA ne bu sus evlenince anlarsın :)))) şaka şaka
Çok haklısınız hatta yerden göğe kadar. Küçümsemek adına asla değil ama öyle konular açılıyor ki , bırakın genç bir bekar hanımı çocuk olsa akıl verir. Bilgini paylaşırsın değerlendirir, değerlendirmez o onun bileceği iş.
Bu tipler evlilik terapistine gidecek olsa, herhalde onunda evli olmasını isterler. Hey terapist bekarsan anlamazsın. Ya allah insana empati yeteneği vermiş. Niçin yorum yapamasın, niçin destek olamasın.
Burada üyeler arasında korkunç bir ahlak bekçiliği var. Eminim birçok üye sevgilisiyle birlikte yaşıyor yada birlikte oluyordur ve paylaşamıyordur. Dolayısıyla kadın erkek ilişkisi hakkında yorum yapabilmek için belediye başkanının onayı gerekmemektedir.
Bu tip ayrımcılığa karşıyım ve bekarların yanındayım.
Ha bu arada, çocuğum yokken olan çocuğu olan arkadaşlarıma bakımla ilgili tüyoların en büyüğü ve desteği hep benden gitmiştir. Ve bende hala birşey için (yemeği, wc eğitimi , içtiği suyun ph 'ı ) kafam karışsa çocuksuz bir arkadaşıma danışırım.
Bunu sadece evlenince anlarsınla sınırlandırmayalım.
Liste uzayıp gider.
Forum için yazmıyorum, elbette forumda da yaşanıyordur böyle şeyler.
Fakat bu genel anlamda karşıdakini küçümseme, deger vermemektir.
Birey olarak kabul etmemektir.
Bunu düşünen ve bu şekilde davranan kişilerin çocuklarını bir gözlemleyelim bakalım.
Çogu baskı altında yetişmiş, engellenmiş kendilerine özgüveni olmayan çocuklardır.
Aslında bu kişiler de kendi anne-babalarının yetiştirdiği şekilde yetişmiştir.
Lakin kendilerini degiştirmek yine kendi ellerinde.
Umarım anlatabilmişimdir...
gerçekten evlilik dışardan göründüğü gibi değil.belki tecrübesi olanlarla yazışmak istiyorlardır.
Ben evlenmeden çocuğum olmadan önce teyzemlere falan oturmaya gittiğimde bazen çocuklarının onları dinlemediği yada ağladıklarını falan gördüğümde içten içe derdim çocuk bakmayı bilmiyolar çocuğun davranışlarına bak falan gibilerinden hep düşünürdüm. Şuan benimde 4 yaşında bi oğlum var ve bazen beni hiç dinlemiyor kafasına göre takılıyor. Güzellikle konuşuyorum olmuyor yeri geliyor kızıyorum yine olmuyor. Şimdi anlıyorum ki çocuk yetiştirmek görüldüğü kadar kolay değilmiş çok sabır gerekiyor.. Ve bir ata sözü var ya 'Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelir' gerçektende öyle.. Halimden şikayetçi değilim. Bu sadece aklıma gelen bi örnekti. Demek istediğim insan bazı şeyleri yaşayınca yaşamadan önce ki gibi düşenemiyor ister istemez düşünceleri değişiyor. Fakat bunun söyleme şekli çok önemli. Bi insanı dışlar gibi 'evlenince anlarsın' demek gayet itici. Fakat 'evlenince bana hak vericeksin canım' demek çok daha farklıdır..
Şartlar,zaman ,imkanlar insanların düşüncelerini bir an da değiştiriyor.Ben hamileyken hamileliği araştırıyordum hep ne safmışım alsana çocuk büyütmek için yardımcı kitapları,biz sadece için de bulunduğumuz duruma göre yorumluyoruz olayları öyle değil işte.
Hamileyken nazlanılmayı bekliyordum , burda bir hanım bizde hamile olduk zamanın da dedi,orda aldım dersimi şimdi çok nazlanan hamile bir kadın gördüğüm de inan aynısını düşünüyorum .
Ayrıca kardeşim burda sert yorumlar yapıldığı için kızıyorlar bazen. Burda pohpohlanmayı beklerse konu sahibi çok bekler ,çoğu zaman gerçekler söylenir ,ne kadar sanal da olsa.Ayrıca bekar bir bayanın cinselliği bilmesi artık çok normal .
Dün ablamla ne konuşuyorduk.
-abla eskiden bu kadar bakımlı insan yoktu sanki şimdi gördüğüm bütün bayanlar güzel neredeyse.
-ablam şimdi herşeye ulaşmak daha kolay bilgiye ulaşmakta eskisi gibi değil.İnsanlar merak ettiklerini rahatça öğrenebiliyor.Kozmetikde böyle.
Burda bir çok tecrübeden faydalanabilrsiniz keşke bende bekarken beni uyarabilecek bu şekilde bir ortamım olabilseydi kk kadınları cidden çok akıllılar ,bir çok şeyi öğrenmeye devam ediyorum.İkinci sınıf muamelesi gibi bir düşünceniz asla olmasın.Burda yapılan yorumların hepsi farklı bir pencere,bir konuma yüzlerce pencereden bakabilme fırsatı büyük bir lüks .
sana katılıyorm Hayalcim
evlenince level atlıyorlar hayatta. çünkü onların artık bir kocişleri var, bizim neyimiz var?
bak sana bir şey söyleyeyim. kkda bazen sevgi dolumsjlar alıyorum. bi kadın bana özelden ne yzdı biliyor musun?
bn evliyim, benim bir kocam var. en azından senin gibi her gece yatağa yalnız girmiyorum. buyur burdan yakevliliğe yüklediği
anlama bak....
neyse bekarların yaptığı yorumlar dikkate alınmıyor. dün turkmengelini evlilerden alıntı yapmış beni es geçmiş. çünkü bekarım
sevgili kk hanımları;
biz bekarlar kavanozda yetişmiyoruz. aşk acısı, aile sorunları v.s... bizim hyatımızda da var. evlenmiyorsak sebeplerimiz var
bizi dışlamayın, bizde insanız
Deyim yerin de olur mu bilmem ama ''hırsızlığı da bil ama yapma ''demişler.Devir bilme devri patates gibi kalır sonra evlendiğin de.Cinselliği bilmek öğrendiğini gidip koşa koşa uygulamak değildir ki.olur muu akidecimmm...bekar bir bayann asllaaa ve kattiiii cinsellik bilemezzz:18:
heleki bilmeyip bir de evli arkadaşlarımıza yorum yapıyoruz...
bala gibi bilinir efenimm..sadece düşüncelerimiz gereği kimse ile paylaşmıyoruz..
yoksa çok matah bir şey değil..şu da bir gerçek burada konu açabilmek gerçekten
cesaret istiyor...aynı şeyi sabah bizzat konu sahibine dedim; hayyalcim, ben de aynı
konuyu dile getirmek istiyordum ama cesaret edemedim diye..
sana katılıyorm Hayalcim
evlenince level atlıyorlar hayatta. çünkü onların artık bir kocişleri var, bizim neyimiz var?
bak sana bir şey söyleyeyim. kkda bazen sevgi dolu :37:msjlar alıyorum. bi kadın bana özelden ne yzdı biliyor musun?
bn evliyim, benim bir kocam var. en azından senin gibi her gece yatağa yalnız girmiyorum. buyur burdan yak:ssz: evliliğe yüklediği
anlama bak....
neyse bekarların yaptığı yorumlar dikkate alınmıyor. dün turkmengelini evlilerden alıntı yapmış beni es geçmiş. çünkü bekarım
sevgili kk hanımları;
biz bekarlar kavanozda yetişmiyoruz. aşk acısı, aile sorunları v.s... bizim hyatımızda da var. evlenmiyorsak sebeplerimiz var
sana katılıyorm Hayalcim
bak sana bir şey söyleyeyim. kkda bazen sevgi dolumsjlar alıyorum. bi kadın bana özelden ne yzdı biliyor musun?
bn evliyim, benim bir kocam var. en azından senin gibi her gece yatağa yalnız girmiyorum. buyur burdan yakevliliğe yüklediği
anlama bak....
sevgili kk hanımları;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?