İşte bende bu ince düşünce yapısı yok sanırım. Ben x ile tartışıyorsam aklıma sadece x gelir, eşimin annesi o diye düşünmek zor geliyor bana. Çok bireysel düşünüyorum sanırım evlenince değişir herhalde.Evlilik bir sürü sorumluluk tabiki.. en basiti kv ye tepki verdiğinde eşinin annesine ve çocuğunun babaannesine de tepki vermiş oluyorsun.. sadece sen değil esin ve çocuğun da etkileniyor.. onları üzmemek için bazen susmak vs gerekiyor.. ya da sevgiline bagirmakla çocuğunun babasina bağırmak aynı şey değil..
Etrafın bu sivrilik fazla demesi bundan.. tamam sivrisin ama yeri gelince törpülemek lazım.. yoksa çok kalp kırıklığı çok pişmanlık olur..
Boyun eğmek ezilmek vs bahsetmiyorum onlar sağlıklı bir evliliğin özelliği değil zaten..
İşte bende bu ince düşünce yapısı yok sanırım. Ben x ile tartışıyorsam aklıma sadece x gelir, eşimin annesi o diye düşünmek zor geliyor bana. Çok bireysel düşünüyorum sanırım evlenince değişir herhalde.
Bende dikbaşlıyım kavgayı tartışmayı değil geri çekilip susmayı seçtim aylardır görüşmüyorum eşim bile anlaşamıyor onları idare edemiyorken bunun için hiç uğraşmadım açıkçası.Kardeşle anne babayla bitmiyor mevzu dıdısının dıdısı bile karşına çıkıyor iyi olman gereken insanlar nedense bunu bekliyor.Alt komşum kaynanamın kankisi ikisininde aklında içli dışlı olma fikri vardı kadına karşı önyargısızdım ama birkaç davranışını gördüm bana göre değildi görürsem selam verip geçerdim ne mutlu ki karşılaşmıyorum bile yada kaynanamın teyzesi eşimle beni ayırmaya kalkmıştı onunla neden iyi olayım en iyisi onlar birbirleriyle mutlu olsunlar ben böyle...Herkese iyi geceler dilerim.
Bir aksilik olmazsa yaza evlenmeyi planlıyoruz erkek arkadaşımla. Aileler tanıştı, gelecek ay nişan olacak ama beni korkutan bazı şeyler var.
Bdv'de görüyorum bazen saçmalığın daniskası olan konuları kabullenen, boyun eğen, idare etmek zorunda olan evli insanlar var. Örneğin bir konu var şu an konu sahibinin görümcesi emrivaki ile kpss çalışmak için evlerine çöreklenmiş hem de yeni evliyken.
Şimdi soruyorum hanımlar, evlilik bu mudur? Yani resmen saçmalıklarla binbir türlü şeye katlanmak ve boyun eğmek zorunda mıyız?
Tabiki insanları yeri gelince idare etmek lazım ama evlilik böyle mutlak bir irade etme işi mi kadın için? Eğer öyleyse hayatım boyunca evlenemem sanırım. Çünkü yapı olarak boyun eğen yumuşak başlı biri değilimdir. Eşim gelir bana bir şeyi danışır mantıklı makul bir şeyse idare ederim ama tutup saçmasapan şeyleri idare edemem yapı olarak. Mesela tutup görümcem bize yerleşmeye gelse "kardeş sen hayırdır ya?" derim.
Veya kayınvalidem ile mesafeli ve saygılı bir ilişki istiyorum. Şu anda öyleyiz ama evlendikten sonra tutup kadın bana beddua hakaret ederken öyle idare edeyim susayım gibi bir mizacım yok. Ailede de dikbaşlı olarak biliniyorum biraz
Soruma gelecek olursam ben böyle bir mizaca sahipken evlilik kurumu benim için yanlış bir tercih mi olur?Evlilik boyun eğmek midir özetle?
Herkese iyi geceler dilerim.
Bir aksilik olmazsa yaza evlenmeyi planlıyoruz erkek arkadaşımla. Aileler tanıştı, gelecek ay nişan olacak ama beni korkutan bazı şeyler var.
Bdv'de görüyorum bazen saçmalığın daniskası olan konuları kabullenen, boyun eğen, idare etmek zorunda olan evli insanlar var. Örneğin bir konu var şu an konu sahibinin görümcesi emrivaki ile kpss çalışmak için evlerine çöreklenmiş hem de yeni evliyken.
Şimdi soruyorum hanımlar, evlilik bu mudur? Yani resmen saçmalıklarla binbir türlü şeye katlanmak ve boyun eğmek zorunda mıyız?
Tabiki insanları yeri gelince idare etmek lazım ama evlilik böyle mutlak bir irade etme işi mi kadın için? Eğer öyleyse hayatım boyunca evlenemem sanırım. Çünkü yapı olarak boyun eğen yumuşak başlı biri değilimdir. Eşim gelir bana bir şeyi danışır mantıklı makul bir şeyse idare ederim ama tutup saçmasapan şeyleri idare edemem yapı olarak. Mesela tutup görümcem bize yerleşmeye gelse "kardeş sen hayırdır ya?" derim.
Veya kayınvalidem ile mesafeli ve saygılı bir ilişki istiyorum. Şu anda öyleyiz ama evlendikten sonra tutup kadın bana beddua hakaret ederken öyle idare edeyim susayım gibi bir mizacım yok. Ailede de dikbaşlı olarak biliniyorum biraz
Soruma gelecek olursam ben böyle bir mizaca sahipken evlilik kurumu benim için yanlış bir tercih mi olur?Evlilik boyun eğmek midir özetle?
Binlerce kişi var evet hepsi farklı !! Kimi üniversite mezunu , kimi lise , kimi çalışıyor kimi ev hanımı , kimi varlıklı kimi yoksul , kimi severek tanıyarak uzun bir ilişki sonucu evlenmiş , kimi görücü üsulu vs vs ... Ama değişmeyen bişey var açılan konularda ve hayatın gerçeği malasef ..! karşıdaki insan kendini bilmiyorsa dengesizse herşeyi normalleştiriyorsa vay haline !!! Anlamıyor anlatmıyorsun !! Sonuç eşinle kavga tatsızlık !Buradaki binlerce insanın karakteri ve ilişki dinamiği farklı,ailesinin durumu da öyle. Siz ilişkinizi nasıl yaşıyorsanız o çerçevede şekillenir her şey kimse kimseye boyun eğmek zorunda değil. Bende kendime asla laf söyletmem annem sürekli şöyle ol böyle ol biraz törpüle kendini der,illa höt höt cevap vekmek şart değil tamam onlar ailemiz fakat herkes nazımızı çekmek zorunda değil.
Özetle hem kırmadan hem de kendimizi ezdirmeden orta yolu bulmamız gerek.
Bebeğimsinvalla açık konuşucam, yanlış düşünüyorsam kusuruma bakmayın lakin
ben böyle konuların “güzel bir ilişkim var, hakkımı savunurum, beni ezemezler, gerekene gereken cevabı veririm, ataerkil topluma karşı durmayı başarıyorum” diye biraz kendini övmek için açıldığını düşünüyorum
zira sorunuzu saçma bana göre
sizin bakış açınıza sahip birisi zaten evliliğin böyle bir şey olmadığını, böyle bir ilişkinin yürümeyeceğini, kadının köle olmadığının farkındadır
ve tüm haklarını da korur, kendisine saygı da duydurur
e siz doğru olanın bu olduğunu zaten biliyorsanız
burada okuduğunuz ataerkil düzene boynunu eğmiş kadınların konularını bize gösterip “hanımlar böyle mi olmak zorunda :/“ demenizin ne anlamı var?
cevabın hayır olduğunu zaten biliyorsunuz
Herkese iyi geceler dilerim.
İşte bende o mekanizma pek yok. Saygısızlık olmasın huzurum bozulmasın vs. Tabiki saygısızlık yapmak istemem ama aynı saygıyı karşıdan da bekliyorum. Huzurum bozulmasın diye de çok kasabilen biri değilim. Gerekiyorsa bozulsun hatta çünkü sürekli huzurum bozulmasın diye her şeye boyun eğip idare edemem kiKeşke dediğiniz gibi dediklerinizi herkes uygulasa ama , olmuyorrrr elin içine karışıyorsun kendi anne babana Nazin gecer elin ne oğluna ne anasına babasına yeri geliyor, saygısızlık olmasın huzurum bozulmasın diye sesini çıkarmıyorsun.
Sizinki biraz bekara boşanmak kolay gibi olmuş yaşanmadan bilemiyosunuz inşallah evliliğiniz düşündüğünüz gibide olur zor ama
Oh valla çok iyi geldi mesajınız, Allah mesut etsin.Allah tamamına erdirsin inşallah.
Karakterin neyse her daim öyle ol iyi görüneyim sevimli hanım hanımcık olayım derdine girmezsen en baştan evlenince de hiç sorun yaşamazsın
5 senelik evliyim ilk günden beri eşime de ailesine de neysem o oldum asla lafımı esirgemem aman büyüktür alttan alayım,yok kırılmasın,gücenmesin yapmadım yapmamda kimse kusura bakmasın siz ne kadar sağlam durup kendinizi yansıtırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum
Zamanında bana da çok dediler evlenemez bu,kim alır bunu çok agresif sinirli hiç alttan almıyor diye ama o işler öyle olmuyormuş iyiki de böyleyim kimse için karakterimden ödün vermem sizde vermeyin.
Başkalarını bilemem ama benim görüşüm dürüst olmak,açık olmak her zaman daha iyidir.
Çok güzel yazmışsınız. Ben de yeni fark ettim bdv okuya okuya olumsuz şeyler üzerinde odaklanıp savaşa hazırlıyorum kendimi adeta. Üstelik bunu hiç hak etmeyen son derece saygılı ve sevgi dolu bir adama karşı yapıyorum.Evlilik ne bas kaldirmak ne boyun egmektir.
Evliligin 18 yilindan sesleniyorum evlilik sevgidir, uyumdur.
Kisilik hakkiniza zarar vermeyen bazi durumlara sabredersiniz (davetsiz misafire, geveze akrabaya vb) bazen. Bazen siz bazen esiniz susar. Herseyi sorun haline getirip buyutmezsiniz. O arayan kimdi, annen bana sunu dedi, kardesin geldi bizde dus alip havlu istedi... Ne sebepler goruyoruz burada.
Zaten esler birbirini seviyorsa disaridan kimse hiiic de bisey yapamaz. Kaynana, elti, gorumce, kayinco, baldiz... Konussun dursunlar.
Esiniz ya da siz birbirinizi magdur edecek seyler yapmazsiniz. Cunku hayatiniz musterek. Biriniz uzulurse evin huzuru kalmaz.
Zaman zaman tatsizliklar olur, savasmaz uzlasmaci yaklasirsaniz hepsi cozulur.
Bakmayin burda yazilanlara. Evlilik savas alani degil. Savas var sanıp kendinize bir suru cephe acarsaniz mutlu olmayi unutursunuz. Tek derdiniz yenilmemek olur.
Sevgi yillar gectikce buyuyen, kuvvetlenen bir sey. Yipratilsaniz da degismiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?