Evlenince böyle mi olacak?

Siz bu kişiliğe sahipken de bu tür konularla ilgili gelip buraya konu açabilirsiniz. Eğer gidip o konuları açan arkadaşların eşleri kişiliğinde, o tür kültürlerde yetişmiş bir insanla evlenirseniz, sorun yaşarsınız. Sizin kişiliğiniz dışında, eşinizin ve ailesinin kişilikleri de önemli. Ona göre tercihlerinizi dikkatli yapmanızı tavsiye ederim.

Eşinizle iyi bir iletişiminiz olursa diğer sorunların çözümü daha kolaydır. Ana sorun her zaman iletişimsizliktir bunu hep yazıyorum burada. Doğru iletişim kuramayan, birbirini anlayamayan/anlamak istemeyen, empati kuramayan çiftlerin arasında cinsellik de problem olur kök aile de problem olur. Müstakbel eşinizle birbirinize ne kadar açık olursanız sorunlarınız o kadar çabuk çözülecektir.

Bir de şunu eklemek istiyorum. Genelleme yapmak gibi olmasın ama Türk kadınlarında gördüğüm kadarıyla "triplenme" yöntemi sıklıkla kullanılıyor karşı cinsle iletişimde. E tabi ki bu sağlıklı bir yöntem değil, zira kadının gayet "açık" olduğunu düşündüğü tribi erkek için "Ya sen hayırdır"tan ibaret oluyor. O yüzden en güzeli sorunları karşılıklı konuşarak, açık ve usturuplu bir dille çözebilmek. O zaman araya kök aile de giremez, herhangi bir akraba da giremez.

O babsettiğin konuyu okudum. Pasif insana herkes herşeyi yapar ama siz yazdıklarınıza göre gayet mantıklı bir insansınız ve saçma sapan şeylere göz yummazsınız. Yummayın da zaten. Ne kadar çok susarsan o kadar kötü olur. Benim evime eşimin annesi bana sorulmadan getirmiyor.
Sorduğunda da bugün olmaz dersem o gün olmaz.
Yani tamamen siz kuruyorsunuz o evlilik içinde idare edeceğiniz şeyleri.

Hayir asla.boyun egmek degildir katiyyen.ben burda bu konulari okurken sinir oluyorum onlar yasarken nasil dayaniyor anlamiyorum.evlilik boyle birsey degil ben kendi adima cok rahatim.esim ben ve iki kizim.kararlarimizi kendimiz verir kimseyi karistirmayiz.evomize yatili misafir gelmez.kv ye ayda bir gideriz ve telde hicgorusmem.ucuncu kisiler hep disarida kalir.bdv yi fazla okuma derim pisikolojin bozulur..

Valla cnm bende şunu bunu asla yaptırmam diyordum. Kayinvalidem ilk zamanlar sınırımı asla geçemedi ama daha sonraları yuzsuzlesmeye başladı. Oğlunu benden kıskanmaya daha sonrada bizimle birlikte yaşamak istediğini dile getirdi. Kronik hastalığı olduğu için eşime çocukluğundan bu yana öleceğim korkusu aşılıyor. Asla alttan alan bir yapım olmadi fakat kaynanan illaki seni zorlayacak biseyler bulur. Çünkü kendi yapmadıkları gelinliği senden bekleyecek kadar benciller. Evliliğin sağlıklı ilerlemesi için iki aileye de uzak olacaksin.

Aynı benim gibi bir insansın ben evliyim 12 senedir şöyle söyleyeyim iş eşinde biter seni tanıyıp bu haline saygı duyuyorsa eyvallah yok şöyle yapmalısın değişmelisin diyorsa hiç o topa girme

Ben doğrucu davutum mesela harkes içinde öyleyimdir başıma geleceğini de bilsem iş miş çeviremem yalan dolan hikaye yapamam ama yapanı da tanımam kayıınvalide bile olsa lafımı söylerim gerekeni yaparım mantıklı olduğu için bütün bunlar ,eşim hiç karşı da çıkmaz karşımda da durmaz

Amin, bdv okumaktan sürekli olumsuz şeyler üzerinde duruyorum sanırım biraz ara vermem gerek
Çok haklısınız.Ben evlenmeyi bir yuva kurmayı çok istediğim halde soğudum resmen.Burada o kadar değişik konular var ki.Çocuk sahibi olmayı bile yük sayanlar var.Çok şaşırıyorum.Psikolojim bozuldu.

Kişiyle alakalı bence.
Adamların kumaşı evlenmeden az çok belli kendi saygı sınırlarınızı ihlal etmeyecek bir adamla evlenir, evlendikten sonra da düşüncelerinizi ima yoluyla değil net şekilde söylerseniz problem yaşayacağınızı sanmıyorum.

o bahsettiğiniz konu gerçektende evlilik planlayan biri olarak muhakak gözünü korkutmuştur ama o olay bence istisna okadar yüzsüz ve düşüncesiz bir aile inşşallah fazla yoktur evlilik asla o değil idare etmek değil biz olmaktır burada bakrasan kocası ev alacak birikmiş parasını vermeyen ve onu destekleyen hatunda dolu bir kaç günlüğüne gelen görümce kaynanayı dert eden ve ona çanak tutan kadınlarda var tek taraflı değil yani iki tarafında bunu anlaması empati kurabilmesi önemli olduğu gibi kabulenebilmek bence önemli

Her evlilik ayni olacak degil ki.
Ben kv alt dairede yadiyorum ve toplasan haftada 1-2 defa görüsüyoruz. Ne onlar gelir biz davet etmeden nede biz sık sık gideriz.

Evliliklerde mutlu olmanın garantisi yok.. Yeri geliyor eşler tartışıyor, yeri geliyor kayinvalide sorun çıkarıyor ama hersey halloluyor bir şekilde. Her anımızın huzurlu geçmesi zaten imkansız.
Önemli olan geceleri o yatağa küs girmemek. Insaniz hata ederiz muhakkak ama sarılıp uyuyunca herşey unutulur.
Kin besleyerek yaşanmaz zaten. Büyük sorunlar dışında (aldatma, şiddet, psikolojik baski vs..) çoğu sey idare edilebilir..

Ayrica burdaki konulari ele alacak olursak, çoğu kisi kayinvalidesinin yaptıklarını anlatıyor ben ağzım açık okuyup şükrediyorum :)
En baştan kendinizi savunan mesafeli bir gelin olursanız zaten bir problem olacağını sanmam o konuda. Cogu şeyler pasiflikten kaynaklanıyor. Ama bu demek degil ki sürekli çemkiren geçimsiz bir gelin olalim :)
Korkulacak birsey yok inanin..

Peki eş annesine düşkünse bi karsılık verirsen pişman ederim seni derse

Hayır evlilik böyle bişey değil fakat size çok saçma gelen şeyleri idare etmeyi tercih edebiliyorsunuz. Eşimin ailesinin beni sevdiğini ve saygı duydugunu iliklerime kadar hissedebiliyorum. Ama kayınvalidem görümcem ve kayınpederim dışında herhangi traji komik bir olayda ne kafama takarım, ne sorun yaparım, eşimle arama girmelerine izin veririm.
Daha yeni bir olay yaşadım, çok misafir perver anılan bir yakınları bana çubuk kraker ikram etti, eşimde farkında, bir daha görüşmem, evime davet etmem, ama o kadar. Bu eşinizle aranızdaki duruma bağlı, eşinizin sizdeki hatrına bağlı. Mevzu idare etmek değil, mevzu neyi idare ettiğinizi bilmek. Kriz ortamlarında yüzgöz olmamak, evlilik süreci çok önemli, sonra da geriye keyifli bir ilişki yürütmek kalıyor

Peki eş annesine düşkünse bi karsılık verirsen pişman ederim seni derse

Eşinle aran iyi degilse, esin arkanda degilse istedigin kadar yirtik ol sadece huzursuzluk olur, yiprandiginla kalirsin. Ben yeri geldi emrivaki yaptilar diye geri gonderdim eve kabul etmedim, anlamadilar. Yeri geldi yuzlerine bakmadim, bir selam vermedim anlamadilar, yeri geldi laf soktum olmadi. Bir cok kisiye gore buyuk terbiyesizlik diye adlandirilacak şeyleri bile yaptim. :)) eşim ailesiyle insan gibi konustu OLMADI.
Esim asla aileme şunu diyemezsin bile demedi bana. Sana laf soyleyene ayni ölçude ver karsiligini kim olursa olsun dedi. Hatta sen laf sokamiyorsan gel bana soyle ben soylerim dedi. Yine de esimle de tartistik. Buna rağmen çözüm olamadım.

Ne zaman eşim cok sert bir rest cekti, hatta kalkip başka şehre tasindik ozaman herkes şöyle bir geri durdu. Ogullarini kaybetmekten korkmaya başlarlar. Eşin sana ne kadar kiymet veriyorsa ailesi de o kadar dikkat eder hal ve hareketlerine.

Biraz kaba bir tabir ama annem it itin etini yemez derdi de inanmazdım. erkekler bir zaman sonra mutlaka aileci oluyor neden ve ya niye bilmiyorum ama oluyorlar. merak ediyroum ilk zaman gelmediniz gitmediniz sorununu yaşamayan var mıdır ??

Baktın kaldırmıyor, idare ediver. Bazı şeyler yaşanarak tecrübe edilir. Bin nasihat bir musibet olayı :):):)

Tamam aynı Eve girmeden aile ile birlikte vakit geçirmeden bilemezsin insanların nasıl çıkacağını.

Nişanlılık dönemi uzun olunca biraz belli ediyor aileler kendini derler.. Denenebilir..

Şansına nasıl bir insan çıkacağı önemli..

Önceden soylemeyle olmuyor hersey. Bazi insanlar insan gibi konusmaktan anlamiyor cunku. Sen geri cevrildigin kapiya gider misin? Evine gittiginde yuzune bakmayan, selam vermeyen birine gider misin? Sana, " gelirken haber verin" diye 50 kere soylenen yere yine emrivaki yapar misin? Onlar yapiyordu. Esim kac defa konustu hatirlamiyorum bile.

Bazilari yüzsüzdür ama kovsan sen terbiyesiz oluyorsun.
Burda konularim var. Hatta emrivaki ziyareti geri cevirdigim için ne terbiyesizligim kaldi, ne eşime aciyanlar çıktı. Ben buradakileri dinleyip amman esimin annesi sonuçta, amman esimin kardesi sonucta huzursuzluk cikmasin deseydim suan hala bdvde kv, kp, kaynimin konularini aciyor olurdum. Boşanmista olabilirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…