evlenince çalışmak istememek

hahha dimi çok beceriksizim
Ne biçim kadınsın yahu
Esmersen sarışınları kötülemen lazım
Çalışıyosan çalışmayanları
Ev hanımıysan da çalışan kadınlara ver veriştir
Evin kitap gibiyse diğerleri ölse gözüyle bakman lazım
Dağınıksan diğerlerini titizlik hastası takık diye nitelendirmelisin
Hele maaşın iyiyse herşeyi parayla satın alabilirim diye gezinmen lazım
Gibi gibi işte..

yahu sayenizde kadınlığımı sorgulamaya aldım yok yok ben beceremiycem bu işi pes

Geç kalmadın hala yazabilirsin ben de baba mirasını yazacam biri ön ayak olursa

Hahahaha maasi yazan arkadas kadarini evde kazaniyorum ben, borsayla ilgileniyorum. Sorana ev hanimi diyorum. Az once yogurt mayaladim iste, boyle seylerle mutluyum. Birazdan temizlige baslarim, kahvemi iciyorum simdi daha.

Babam ev aldi, bide miras kalacak bahcesehirde 2 bahcelievler yaylada 1 ev var ama daha kalmadi. Kalmasi icin olmelerini beklemem lazim, gerek yok kalmasin. Zaten Allah gecinden versin. Saka bir yana 2 trilyon bugunku ederleri. Bide kiraya verdigimiz tarlalarimiz var ama bana faydalari yok, kalkip onun pesine dusecek de degilim.

Orta halli bir arabamiz var iste. Rahat bir yasamimiz var.

Konuya donmek gerekirse, kimse calisiyor diye padisah kimse calisiyor diye supruntu degil. Konu sahibinin nisanlisi ile karar vermesi gereken bir konu bu aslinda. Yani ben calismayi sevmiyorum, esim eve gelince yemeginin hazir olmasini seviyor. E ama sartlarimiz musaade etmese belki 12 saat asgari ucretle calismam gerekecek o zaman keyfi olmaz o evin.

İş hayatına ilk başlayıp da hüngür hüngür ağlamayan, ben bu işi yapamayacağım sanırım demeyen biri olduğunu sanmıyorum... ama 4-5 yıl geçince nereden nereye geldiğini kendin de görüyorsun... Kendine bunu bahane edip mesleğine, eğitimine yazık etme. Bundan 10 yıl sonra keşke çalışsaydım diye çok pişman olabilirsin... Hem evlenince işlerin yolunda gideceğinin de bir garantisi yok. Hayatta her şeye hazırlıklı olmak lazım. Yarın bir gün olur da yürümezse sıfır tecrübeyle iş bulabilecek misin? İmkanı yok. O yüzden güçlü olmaya çalışmanı öneririm.

Sen kolaycısın hepsi bu.. Hayat hiçbir zaman gül bahçesi değil, senin gibi tipler de iş yerinde hiç sevilmez. Okul psikolojisinden çık, her şey gidip üste raporlanmaz. Ciddi durumlar tabii ki raporlanır. Ama sen her şeyi yetiştirir, ay kırılganım ben laf ederlerse ağlarım dersen hem herkes sana uyuz olur üstüne gelir hem de bir süre sonra herkesle dsorun yaşayan sen olursun. İstemiyorsan çalışma. Apartmanda komşunla sorun yaşasan ileride apartmanda mı oturmayacaksın? Okulda hocan laf etse şimdi okulu mu bırakacaksın? Bence anormal..

Çalışma hayatı elbette zordur, işyerinde sizi ezmeye çalışanda olur yardım etmek isteyende olur.
Çalışan tecrübeli üyelerimiz size anlatmıştır çalışma hayatının her yönünü, iş hayatı bu patrondan, şeften, müdürden arada fırça yenir, iş arkadaşlarınız arasında çekişme olur, bugün hangi sektörde çalışırsanız çalışın bu böyle. Kırılganlıklarınız çalışma hayatını Tecrübe ettikçe azalacaktır.

Çalışmak istemiyorsanız çalışmazsınız ama nişanlınız veya el aleme göre şekillendirmeyin kararlarınızı.

Topikte çalışan çalışmayan, üreten üretmeyen diye ayrılmışsınız hanımlar.
Çalışanın evi de Pırıl Pırıl olur, çocukları da gayet iyi yetişir, çalışmayanında.
Ama işi üretkenliğe getirirseniz herkes kendince birşey üretiyor, hepiniz kadınsınız birbirinizi bu kadar yerden yere vurmayın.

Ne kadardir yapiyorsun staji? Bende ilk staj yaptigimda önceden hic calismamistim ... Ilk 2 ay cehennem gibi gecti ama ondan sonra o kadar alistim ki artik sevmeye baslamistim isimi. Ilk bir hafta bende aglardim nisanlima ileride calismak istemiyorum diye ...
Suan stajim bitti parada bitti ... Keske bitmeseydi staji okul bitsede calismaya baslasam diyorum ... Eminim sende öyle diceksin fazla kafana takma. 1 aglarsin 2 aglarsin 3 tavrini koyarsin!
Ayrica özgüvenim ciktiii ... Durusum bile degisti! Kendi parani kendi emeklerin ile kazanmak cook güzel!!! Stajda para kazaniyorsun bol bol harca :))) benim ilk yaptigim sey 90 liraya ruj almistim anneme babama hediyeler yapa bildim kendinizi motive edinnnn :))

İşte buuuu

pardonda iş yapmayla ne alakası var konunun?ben işimi yaparken herkese saygılıyken bi haksızlığa uğradım ve hevesim kırıldı insanlardan korktum diyorum nereye getirdiniz konuyu
her is yapani tebrik eden alkislayan oduller veren madalyalar takan isyerleri var cunku heryerde biz ozellikle 10 tane iyi is yapip 1 tane hata yaptik mi basimiza kakilan yerlerde calisiors. lutfen oncelikle bunun farkina var. dogum iznim gelmis hala is yetistirmeye calisiorm calisabilir raporum var 7.5 saatten fazla calismamam lazim ama mesaiye kalmak durumunda kaliorm bazen napiim aglayarak eve mi gideyim? kimse kimseyi iyi is yaptigi icin kutlamaz emin ol milyonda bi basari olurda belki o zaman kutlarlar ama hicbi isyerimde dogru yapmam gereken seyleri yaptigim icin alkis almadim kimsenin de aldigini sanmiorm ama bi hata yap hemen yuzune vururlar hatta hata senden kaynakli olmasa dahi seni suclu cikarmaya calisirlar sana yuklenirler is hayati bu. ha kamudayken bunlarin olmayacagini saniosan baya pembis ruyalar goruosun demektir. emin ol orda durumlar daha da kotu olabilio orda eyvallahim olmaz dusuncesi de accaip yanlis. ben ozel sektoru kamuya binlerce kez tercih ederim. senin anlatiin diyalogda hakliyken haksizmisim gibi gosterildim vs die yazmissin ayrintisindan bahsetmismisin sonra bilmiorm ama boyle is hayatindan sogumak icin bi sebep diil. bi de seni pembe ruyandan uyandirayim her erkek evlendiginde degisir hem de hepsi. degisimleri illaki kotu yonde olmuyo orasi ayri ama sevgiliyken nisanliyken canim cicim diye davrandigi bazi seyleri evlendikten sonra devam ettirmiyo emin ol. bi insan 7/24 sozlerini dikkatle secerek konusamaz zaten mantik yurutursen sen de bunu anlarsin. `ya ama eskiden boyle bisi olduunda sen bana daha kibar yanit veriodduuuuuunnnn!!!!` demeye baslarsin. ve bunu benim nisanlim yapmaz deme yapicak cunku!!! o zaman bosancan mi? bide hyata bu bugunun yarinina uymaz. benim bi tanidiim durumlari cok iyiydi kadin da calisiodu ikinci cocugu yapmaya karar verdikleri gun isten cikti yaptilarda ikinci cocugu ama esinin isleri tepe taklak oldu ve baska bi yerde kazandiginin onda biri maasa calismaya basladi. hala da durumlari ayni maasla calisan bi adam ve hic degilse haftada 3 kez kavga ederler ve kadin artik illallah etmis durumda cnk adam 2 cocuk ev maasini yetistirebilmek icin bisilerden kismaya calisio kadin da genc sonucta cocuklarindan ayri kendisininde ozel istekleri oluyo ve surekli luks yasamaya alismis biri ne kadar azaltmaya calissada istekleri devam edio bosanamiolarda haliyle kabus gibi bi hayat boyle olmasini ister misin??? garantin olmadan koca eline bakip yasayarak yaslanmak?? sen bilirsin ama dediim gibi is haytainda neler var neler!!! bana bi onkolog sen ne bilirsin cahil tarzinda 1 saat telefonda azarlayip asagilamisti niye bilio musun benim onu yonlendirdigim bi yerde gerekli hizmeti bulamadigi icin!!! gece saat 10du ve ben mesai yapiodum ertesi gun yuksek lisans sinavim vardi bana ben bu saatte hala kafami yoruorm ben doktorum ben onkologum prof olmusum sen kimsin vs die sozleri hancer gibi saplanio ama durusumdan taviz vermiorm cnk yanimda senin gb stajyerlerim vardi 2 tane sizin calistiginiz gibi farkindaysaniz aradiginiz telefon isyeri telefonum bende calisiorm egonuzu gozunuzun onunden cekip tekrar iletisime gecmek istediinizde her turlu yardima hazirim demistim ha bi tarafina sallamismidir muhtemelen hayir ama ben orda ziril ziril aglamaya baslasaydim ay beni asagiladi beni hic saydi vs die hem kendimi hem de yanimdaki stajyerleri sogutacaktim isten. ha yalan olmasin aksamina eve gittiimde yatakta agladim ama asagilandim vs die diil sinirimden agladim kendini bii halt eden insanlar bas olmus biz kendimizi yirtiors boyle muamele goruors die agladim. dolayisiyla hassasliksa bende hassasim cunku bende insanim. robot diilim ve is hayatinda boyle durmai da annemin karninda ogrenmedm. hayatin seni egitmesine izin vermezsen kosene cekilir aglar hassasim laflarinin arkasina saklanir kocanin eline bakarsin ama o koca her zaman canim cicim balim cicegim demicek. ben sana calis demistim diicek gunu gelcek onu mu almak istiosun benim maasimla alamiorz canim calissaydinda alsaydin diicek emin ol!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…