- 15 Ekim 2013
- 2.994
- 1.324
- 158
- 36
- Konu Sahibi homesweethome3
-
Sizinle aynı fikirdeyim. .Bence çalışma sana en çok hayata karşı zırh geliştirmek konusunda katkı sağlayacak gibi.
Tabi ki insanlarla anlaşamauacaksın, gerektiğinde tartışıcaksın, sinirini bozan olaylar olacak hayat hep güzel değil ki. Bunlara nasıl karşı koyman gerektiğini öğrenmelisin.
Aksi halde hayattan , insanlardan hayat boyu evde oturarak mı saklanacaksın? Elalemi geç, insanlardan korktuğu için saklanan bir zavallı olarak hayat geçirmeyi istiyor musun?
Ya nişanlın olmasaydı, hayatını kazanmak zorunda olsaydın o zaman ne yapacaktın? Farzet ki ayrıldınız, ilerde boşandınız ya da eşin iş kazası geçirdi çalışamayacak duruma geldi. Başka birine kendini göz göre göre bağımlı yapmayı, yediğin ekmek için başkasının eline bakmayı kendine yediriyor musun?
Hepsini geçtim hayatının kalan 50-60 yılını evde oturarak mı geçireceksin?!? 60 yıl insan aynı evde, aynı salonda, aynı kanepede ne yapar?
Sizinle aynı fikirdeyim. .
Sıkılır insan ya. . Hiç üretmesen hayata katilmasan.. ne bileyim hep tv hep gün filan ben daralirdim.
Şimdi düşünüyorum da iş hayatına girdiğimde çoook saftım. . Kuzu idim ya.. resmen.. şimdi biri hakkımı almaya kalksa Kaplan kesilirim kendime olan güvenim arttı. .
Madem bu kadar hassasiniz kocanizda para istediginizde yada bu konuda sorun ciktiginda ne yapacaksiniz acaba cok merak ettim ? Okul bitecekmis, sanirim ogretmen oluyrsuuz yada herneyse mesleginiz buyudugunuzun farkina varin is hayati tecrube kazandikca rahatlasan bir yer ayni evlilik gibi bence. O yuzden yangindan mal kaciriyormus gibi evlenmeyin once bir sene calisin gerekiyorsa paranizi biriktirin rahat rahat evinizi dugununuzu hazirlayin. Okulun son senesinin verdigi stres geleck kaygilari tarzi seylerden dolayida daha da hassaslasmi olabilirsiniz. Kisacasi tavsiyem kendi geleceginizden bu kadar cabuk vazgecmeyin ne sizin nede ailenizin verdigi emeklerin karsiligi bu degil cunku. Birde hayat herseye gebedir bunun kotu gunu var iyi gunu var geleceginizi bir erkege baglamayin derim, herzaman guclu kendi ayaklari uzerinde duran bir kadin olun. Hem kendiniz icin hemde gelecekte cocuklariniza ulusturacaginiz model icin. Eskiden annelerimizi, cogu imkansizliktan yada zihniyetten dolayi okumamis evde oturmus calismamis simdi durum cok degisti, kocaniz milyarder bile olsa kendinizi ekonomik olarak garantiye alacak vede kisisel gelisiminize katkisaglayacak bir ugras bulmanizdan yanayim olay sadece ekonomik rahatlikla da bitmiyor yani. Calimanin ekonomik sosyal ruhsal bircok yonu var.
evlilik için acele etmiyoruz 2 yıl oldu 4.sınıf olduğuma bakmayın 25 yaşındayım,tepkim böyle oldu ne yazıkki çünkü gerçekten çok kırılgan bi insanım nişanlım beni çok iyi tanıyor ona göre davranıyor ama bu hep böylemi olur garantisini veremem hayat bu,iş hayatını tanımam çok kötü oldu o adamdan nefret ediyorum hevesimi kırdı tamamenmesleğin ne olacak
yani iş hayatında pişmek budur işte
önce üzülür takarsın sonra cevap verirsin bir sonraki aşamada da sallamamayı öğrenirsin
amaaaan deme aşamasında da hiçbir şey sana koymaz
stajyerken birisi bir şey dedi diye ömür boyu çalışmamayı düşünmek çok ileri düzey bir tepki
bence evlilik için de acele etmeyin zira birinin bir şey demesi maalesef evlilikte daha yoğun
dıdının dıdısı bir gün kv ye oturmaya gelir siz de tesadüf ordasınızdır hiç tanımadığınız kişi bir laf eder insan tepki versin mi vermesin mi çözemez
bu durumda ömür boyu evlenmemeyeyim diyemeyeceğimize göre şimdiden gemileri yakıp çalışmayayım ben denmez
stajın da amacı iş hayatını tanımaktır zaten
az öncede yazdım nişanlım benim hassas olduğumu biliyor ona göre kelimelerini iyi seçer ama bu evlenincede böyle olurmu tabiki garantisini kimse veremez inşallah öyle olur diyebilirim sadece,çok kırılgan bi yapım var keşke böyle olmasaydımBu kadar hassasiyetle evlilik de zor olur senin için..
Kv Görümce elti illa ki olacak birileri .. Seni kıracak. O zaman da mutsuzluktan Ölür müsün ?
Demek istediğim Çözümün çalışmamak değil belki yardım almak belki hayata bakış açını değiştirmek ...
Kendini fanusa kapatamazsın, öyle ya da böyle toplumla entegre olmak zorundasın..
Hatta sana bir sır vereyim ; iş hayatında üzülme ihtimalin evliliğinde üzülme ihtimaline göre çok daha düşük oranlarsak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?