Evlenince kayınvalide ile yaşar mısınız?

ben de ayrıyım ve sık sık oraya gitmemizi istiyorlar ben de rahat edemiyorum gürültüleri patırtıları çok ne yemeleri bitiyor ne bulaşıkları eve yorgun dönüyorum eskiden ne güzel olur beraber derdim ama şimdi aman allah korusun derim mümkünse ayrı şehir derim...

bu soruyu bana bekarken sorupta akıl veren olsaydı keşke
aslında kayınvalidemlerle birlikte oturuyorum ve hiç bir sorunum yok
4 yıl oldu
sadece kötü yanı eşimle birlikte yani ne biliyim ikimizin ayrı bir ev olma kavramını merak ediyorum
daha oğrusu kendi evimin kadını olmak istiyorum
mutfağa girdiğimde herşeyin benim bıraktığım gibi olmasını istiyorum
tartıştığımız konuları özgürce hatta kimseden çekinmeden sesimi hep ayarlamak zorunda kalmadan yapmak istiyorum
kendi misafirlerimi çekinmeden ağırlamak istiyorum
ve daha pek çok şey
acaba çok şeymi istiyorum
anlatamadım tam istediklerimi
bu duygulara o kadar uzak kalmışımki
anlatacak kelime bulamadım resmen

Kayınvalidem iyi biri öz annem gibi fakat iş aynı evde yaşamaya geldi mi kendisi bile soyluyor ev ev üstüne olmaz kızım diye gerçekten de öyle ...

çok güzel anlatmışsn canım benim.ama ne biliyim hayat bazen istediklerini hemen vermiyo inşallah istediğin rahata kısa zamanda kavuşursun.

Kızlar ben de eskiden böyle düşünüyordum,hatta birkaç talibimi bu yüzden istemedim.Birincisinde babası,kızkardeşi ve kendisi aynı apartmanda farklı dairelerde oturuyorlardı,istemedim.Annem tamam olur de ayrı eve çıkarsınız falan dedi,olmaz anne, o zaman kötü gelin olurum dedim.ıkincisinde kaynana altta ben üstte olacaktım ona da hayır dedim.Ama büyük konuşmuşum galiba.Aşk değiştiriyor insanı.Hayır diyecekken bile zaman geliyor evet diyorum.Diğerleri görücü usulüyle olacağı için önyargılı davrandım.Şimdi de aynı durum söz konusu.O iyiyse annesi de iyi olur diye düşünüyorum,önyargılı olmuyorum artık.

Asla olmamalı...
Aynı evin içinde yaşamak evliliğin her yönden kısıtlanması demek bana göre..
Ayrıca bir süre sonra karşılıklı olarak hareketler batmaya başlar.
Kayınvalidenin dediğini gelin, gelinin dediğini kayınvalide yanlış anlamaya başlar.
O nedenle herkes kendi evinde olmalı...

bıraz bızımle oturun sonra ayrı eve cıkarsınız laflarııııııı.Ahhh ahhh bı tamam deyın bakalım da sonra bı daha hangı sene ayrı eve cıkarsınız.Bız bıle bır ıkı aylıgına onlarla yasadık.Esımı zorla cıkardım kendı evımıze.Kayınvalıdem saolsun ılk basta esım demıstı once bıraz bırlıkte yasayalım dıye ama kayınvalıdem olmaz oyle sız yenı evlenıceksınız bızımle mı yasıcaksınız herkesın ozelı var dedı ayol canım saolsun.

Benim anlayamadigim evlenince annesinide beraberindemi veriyorlar?
Madem evlenmek istiyorsunuz, ikinizde ayaklarinizin üzerinde durana kadar calisir, kendi evinizi kurarsiniz.
Acele etmeye gerek yokki.
Neden kayinvalidenizle oturuyorsunuz bunu anlamis degilim?
Evlendiginiz erkekler daha cocukmu oluyor, yani sizlerden dahami genc oluyor ve annelerinin yanindami yasiyor?
Evlenmek isteyen erkek kendi kirasini ödeyecek kadar para kazanamiyormu?
Evlenmek istiyorsaniz daha cok baskasinin evinde dahami rahat ediyorsunuz? Kendi yuvaniz olsun diye cabalamiyormusunuz? Sizler calismiyormusunuz?
Ben bunlari gercekten anlamiyorum.
Madem daha evlenmek icin hazir degilsiniz, maddi anlamda, beraber el ele verir calisir, evinizi kurarsiniz ve böyle sorularda olusmaz.
Yok kayinvalidenizle yasarmisiniz? Ya kayinvalidemle niye yasayayim? Ben sapikmiyim?

olay budur
:1hug:

canım katılıyorum ama şartlar o yüzüğü takınca değişiyor mesela sein durumun gayet iyi oluyor maddi durumun iyi ........ama annesinin evi ve emekli maşı oluyor tutturuyor geçinemiyorum diye neyse sen arada sırada gel kal madi takviye yaparız diyoruz
neyse evi kapatmıyoruz
sonra başka bu sefer diyorki geceleri korkuyorum iyi tamam senin büsürü çouğun var sırayla kal diyoruz yok büyük gelinle anlaşamıyorum yok diğer gelin doğuda orda canım sıkılıyor yok diğeri çalışıyor ona gitmem
eee kızlarına git yok ben damatlarda hyatta kalamam...eeee başka derdin ....evi kapatıp sende kalacağım ... allahtan ara sıra geliyor canım yani okadar bahaneler çıkartıyorlarki .........
off off
yazık insanlara herkes yerini bilse sanki oğullarına kuma geldik

Ne kendi ailemle ne de eşimin ailesi ile asla beraber oturmak istemem.
Allah hiç bir koşulda mecbur bırakmasın.
Evliliğin sağlıklı olarak devam etmesinin çok zor olduğuna birkaç defa şahit oldum...

lamem bu sözüm sizler icin degildi, yanlis yazdiysam özür dilerim, yani yaslandiklarinda tabiki bakacagiz. Basim ile gözüm üstüne.
Benim sözüm yeni evlenenlere.
Ama daha 19`une gelir gelmez evlenipde kayinvalidesiyle yasayanlara inanamiyorum.
Eeee madem bile bile, göz göre göre evlendin, e o zaman burada ne diye yakiniyorsun.

Son düzenleme:
Peki beraber oturmakla aynı apartmanda farklı dairelerde oturmakta aynı şeymi bayanlar.:uhm:
bu konuda biraz dertliyimde bu aralar...:çok üzgünüm:

aynı de sen..bızım bı kaç bına var ama ala ala yaniii..zart zurt burda şimdi bıde dogum yaptımm..şehri terk etcem falla:gitme: ne kadar uzak o kadar iyi valla..ayda bır gör yeter artar bilelülülülülülü

anlaşabileceğimi düşünüyorsam hiç problem değil ama ben temizlik bakımından anlaşamazdım gevşekler biraz o konuda rahat edemezdim yani ama güveniyorsam hiç problem değil ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…