Evlenince kayınvalide ile yaşar mısınız?

kelimesi kelimesine katiliyorum...

ya esin niye kendi dedigim dedik yapiyorki. böyle önemli konularda esler beraber karar verir. danismasi lazim bence sanada. Öyle kadini istemedigi birseye zorlamak olurmu yaaa... calisiyormusun sen kardesim. calismiyorsan kendine bir is bul. calisiyorsan sana kolay kolay diyemez cik isinden.
ayrica calisan kadin her zaman daha degerli oluyor. dahada kiymeti biliniyor. Oda güclü olarak görülüyor. Bencee.... ama yinede sen bilirsin.

Eğer ki hiç bir sağlık sorunu yoksa keyfe keder bir ev daha açmamak için masraf için kayınvalidemle yaşıcaksam yaşamam çok severim çokta temiz kalplidir ama hep bir arada yaşayınca sorunlar başlar ev ev üstüne olmaz...
Fakat bir hastalığı olur bakıma muhtaç olur o zaman başımın üstünde yeri var sonuçta bu benim annemde olabilirdi der bakarım ele güne muhtaç etmem asla
a.s

Allahım!!!
"İşte hayallerimin gerçek olduğu an" der,kollarına atlarım pek sevgili kayınvalideciğimin..kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

arkadasim madem bekarsin daha evlenmemissin ve bu kadar kayinvalideciginle oturmak istiyorsun' Allah gonlune gore versin hayatim. evlendikten sonra bizimle paylasirsin artik kayinvalideciginle olan hos muhabbetlerinizi

büyük konuşmak istemem ama oturmam
ev ev üstüne kurulmaz
illaki sorunlar çıkıyo..
hiç arada sorunlar yaşamadan uzak durmak iyidir bence

ah keşke şu foruma 1 yıl önce üye olsaydım da bunları okusaydım da insanların neler çektiğini görseydim...
bilseydim keşke bilseydim
gönlümden vazgeçer evlenmezdim
kesinlikle asla kati
kayınvalideniz kanatlanmış bir melek olsa da
yeni evlnecekler.. aklınızı başınıza toplayın önce ayrı eve çıkın sonra o size gelirse evinizin bi odasına gelsin..
asla onun evine gelin gitmeyin

bi bildiğim var kı diyorum

kayınvalidemi dışarıdan hacı gibi görüyorlar o kadar iyi yani
bir de titizlk hastalığı var
gel de aynı evde yaşa bakalım
imkansız
yapamazsınız
saçlarım dökülüyor diye evde kıyamet kopuyor
oturduğum yeri kalkar kalkmaz elinde bezle siliyor
fıttırmak üzereyim
yaptığım yemeği yemiyor
namaz kılmayının elinden yemek yenmez
oruç tutmayanın elinden yemek yenemz deyip
insanı dinden soğutuyor..
65 yaşında kendi b.lmişliği görmüşlüğü var ama bende 23 yaşımdayım arada 40 yaş fark var
,frekans hiç tutmuyor...
ah ah daha yazsam yazarım
yok mu bu kanalda sürekli konuşma yaptığınız konular forumun acemisiyim ama tam benlik bir yer burası..

bence ev ev üstüne olmaz yani yakın çevremden de gördüğüm bu. ben çalışan biriyim, canım ister evi toplar çıkarım canım istemez toplamam çıkarım. ya hasta olurum ya evimle kendimle ilgili haftasonu planlarım vardır. tabi ki kaynanamın da vardır bilemem. ama iki kadın aynı evde olunca sorunlar kaçınılmaz oluyor. gelinin yapmadığı yada yaptıkları sorun oluyor, kaynananın dedikleri yada demedikleri.....

ben kayınvalidemle oturmak istemem açıkçası.. zaten kayınvalidem de benimle oturmak istemez herkesin kendi düzeni var

Peki,evlendiniz,bir süre sonra kayınvalideniz yalnız kaldı ve tek başına yaşayamıyor ve oğlunun evini gözüne kestirdi.O zaman ne yaparsınız?Eşiniz de annemi yanıma alacağım ,dedi.. gamyoncuiremsu

nişanlıyken bizimde bir ara birlikte oturma durumumuz vardı. eşim askerliğini yapmamıştı ve yakın zamanda askere gitmesi mümkün değildi o yüzden o askerden gelip ayrı eve çıkana kadar bir arada duracaktık. Ama Allah a şükür bir arada yaşamak zorunda kalmadık nişanlıyken eşim benim yaşadığım yere tayin istedi geldi. o zaman birlikte yaşama fikri çok kötü gelmiyordu çok zorlanacağımı düşünmüyordum bir süre katlanırım diyordum. ama şimdi evliyim ve sadece bayramda tatilde en fazla 3 gün bir arada kalıyoruz nasıl bunalıyorum anlatamam 3 gün bir arada kalıyoruz bir hafta eşimle tartışıyoruz. tabi illa herkes aynı olmaz ben mümkün değil yaşamayam ama birlikte yaşayan tanıdıklarım da var ve imreniyorum o kadar iyiler ki evin içinde anlatamam.

en son yazıyı biraz geç farkettim. eğer eşimin annesi yanlız kaldı ve tek kapı benimkiyse onun için yapacak bişi yok kocamın annesi önce kuralları koyar sonra eve alırdım. ama eğer maddi durumum mümkünse altlı üstlü oturmayı teklif ederdim önce.

Son düzenleme:
Biz böyle bi risk altında kaldık kaynanam biraz rahatsızdı iyileşene kadar kalması gerekebilir dedi
Bende iyileşene kadar bekleyelim öyle evlenelim dedim
Bekledik ve şimdi ikimiz başbaşayız iyiki de beklemişiz
Kaynanam sağolsun birlikte yaşanacak bi kadın değil

Peki,evlendiniz,bir süre sonra kayınvalideniz yalnız kaldı ve tek başına yaşayamıyor ve oğlunun evini gözüne kestirdi.O zaman ne yaparsınız?Eşiniz de annemi yanıma alacağım ,dedi.. gamyoncuiremsu

Biz onu da konuştuk böyle bi durum olursa diye
Eşim 5 kardeş isteyen yanına alsın ama ben bi bakıcı tutup kendi evinde baktırıp
5 kardeş ödeme taraftarıyım
Sağolsun eşimde beni destekliyor

Bu soruyu bekarken sorsalar
Olur, niye olmasın derdim..
Ama evlenip de herkesin huyunun suyunun ayrı olduğunu anlayınca..Allah mecbur bırakmasın diyorum..

Bende sevgili kayinvaldeme cok yakin oturuyorum,hemen yanimdaki evde oturuyor.
Senin yaptigini yapiyorum,yani cikarken,birsey yaparken söylüyorum ama bunu isteyerek degil sanki vazifemmis gibi yapiyorum..Cünkü benim kayinvalide böyle seylere cok önem verir,hice sayilmayi sevmez...

Baslarda böyle davranmaktan birsey olmaz diyordum ama baktimki ben söyledikce odahasini bekliyor,sonra kismaya basladim...
Insan nekadar kültürlü olursa olsun,hangi milletten olursa olsun farketmiyor.
Benim kaynanam Italyan ve cok bilgili,ilk evlendimgim günden itibaren ona karsi cok sogudum,bastan okadar cok seviyordumki anlatamam.Evimizin her haltina karisti,Esim annesine okadar kizmasina ragmen,sürekli benim dedigim olsun dedi.
Kadinda su huy var,hani cocuklarim hep bana danisirdi,evlendikten sonrada ayni olsun istedi ama bu seferde ben itiraz ettim...Bazen uzak durmak daha iyi,düsün bu oturdugum ev bize ait ve ben yakinda baska biryer alip,ondan uzaklasmak istiyorum..
Tabiki bu istegimin hakli sebepleri var...2 seneyi askindir birlikteyiz ve asla birkere saygisizlik yapmadim ona karsi yapmamda.Bosanma karari bile aldik buyüzden,sakin yeni evlenecekler,hani idare ederim,amannn ne olur bisey olmaz demeyin,nekadar uzaga giderseniz okadar az problem olur..
Benim sinirlerim buyüzden alt üst oldu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…