Evlenince nerede yaayacaz?

bence kesınlıkle tavız vermeyın...sız mantıklı dusunuyorsunuz..en dogrusu esıt uzaklık da bır yerde yasamak

rahatsız olmakta ve bu sorunu cozmeye kalkışmakla dogru bırsey yapmıssın
bencede orta uzaklıkta bır yer olsun
bunda haklısın
keşke boyle sorunlar yaşanmasa

Şimdi şu an erkek arkadaşının işi gücü varmı? Varsa memleketi dediğin yerde mi???
Belki memleketi dediğin yerde adamın işi gücü var, belki ailesinin evi barkı var evleince sizi orada oturtacak kira sorununuz olmayacak, falan filan...
Bu zamanda öyle ha deyince şehir değiştirip iş bulmak kolay mı? Yeni bir şehre yerleşecek, yeni şehre mi alışsın, evliliğe mi alışsın, bir de iş bulup düzen mi tuttrsun...
Biraz da akılcı düşünmek lazım....
Haa eğer memleketinde de zaten işi gücü yoksa orada yaşamak maddi manevi size herhangi başka biryerde yaşamaktan daha fazla imkanlar sağlamıyorsa senin fikrin mantıklı..
Ama sırf ben onun memleketine gitmiyim diye de kurulu düzeni bozmak olmaz(varsa tabiii)

onlarla aynı ilçe- ilde mi yaşayacaksınız?

ki öyle olsa bile evlendiniz istediğiniz zaman gider gelirsiniz

her gününüzü onlarla geçirmek zorunda değilsiniz

mutlu olmak veya olamamak size bağlı bir durum

yaşadığınız şehre göre değişecek birşey değil bence

çocuk veya hastalık anında sizin onlara ,onlar size ihtiyaç duyulabilir o yüzden ailelerden birinin yakınlarda olması en mantıklısı

sizi ezdirmeyecek, koruyacak kollayacak biri ise mekanının önemi yoktur

tabi bütün bunlara sahip diye ailesiyle çok haşır neşir olmanın alemi de yokkaydirigubbakcemile3

annesini seviyor sözünü dinliyorherhalde anne evlet telepatiliği iyice düşünün annesi iyiyse bence gidin

kızlar benim de benzer bir sorunum var bana da yardımcı olursanız sevinirim. Ben ıstanbul'da yaşıyorum ve çalışıyorum. O ise üniversiteden sonra ailesinin yanında Denizli'de çalışmaya başladı, Denizli'de diyorum ama bakmayın nerdeyse her hafta yurtdışına iş görüşmesine gidiyor ya da ıstanbul'a geliyor, orda olduğu zamanlarda da zaten çok geç saatlere kadar eve dönemiyor. Ben açıkçası ıstanbul'u bırakıp gitmek istemiyorum , hem burda bir işim var, hem de ıstanbul'da yaşamaya alışmış bir insan olarak daha küçük bir şehire alışmakta zorlanabilirim gibi geliyor, ayrıca diyelim göze aldım ve her şeyi bıraktım Denizli'ye taşındım ama kendi bile doğru düzgün Denizli'de durmuyor, 2 3 gun denizlidiyese geriye kalan günler hep dışarıda, ıstanbul'da yaşasak ve o gerektiğinde 1 2 gun Denizli'ye gitse daha mantıklı olur gibi geliyor. O da 1 2 gunlugune bile gitsek orda da evimiz olsun diyor, ama hem ıstanbul'da hem Denizli'de ev açmak inanılmaz masraflı olacak, hadi Denizli'de uygun kiraya bir ev tuttuk diyelim , ıstanbul'da kendi evimvar oyle bir masraf olmayacak, ama ev tutmakla bitmiyor ki dusunsenize her seyden 2 ser tane 2 buzdolabı 2 camasır makinesi 2 koltuk 2 yatak odası vs vs para mı dayanır, bir de hic bir zaman bir yerde tam düzenim olmaz gibi geliyor, elimde bir valiz git gel git gel, esyaların yarısı orda yarısı burda, e bir de evlendikten sonra cocuk coluk olunca ne olacak. valla ben bu isin icinden cıkamıyorum. fikirleniriz cok onemli benim icin kızlar.

evli biri olarak tavsiyelerim:
1.) esinin ailesine yakin mesefede bir yerde oturma her birseye karisirlar...adinlarini onlara gore atmak zorunda kalirsin...kaynanalar-kayinpedereler ne kadar iyi olursa olsun yaptigin yemege, surdugun ojenin rengine kadar herseye laf soylerler genelde...
2.)ailenden cok uzak bir yerde oturmani tavsiye etmem cunku ben yurt disindayim, esimi ne kadar seversem seveyim her zaman ailemin destegini yanimda ariyorum ama bulamiyorum...yani es aile gibi olmuyor bence...o yuzden ailene yakin ol, birak o kendi ailesinden uzak kaliversin...esime haksizlik olur falan diye dusunme...seni cok seviyosa kabul eder zaten...simdiki aklim olsaydi ben hic yurtdisina falan gelmezdim esim icin...turkiye'de erkek mi yoktu de mi? :))) ama esimi seviyodum o yuzden geldim iste...

sizinki evlilik mi olacak?kafamçokkarıştı

adamın yüzünü bile göremeyeceksin anlattığın kadarı ile delikafadulden

her erkek aynı olsa işteeeeopuyorumnanaktan

gitmezsin peşinden zaten kaydirigubbakcemile

pişman mısın kocanla evlendiğin için ?

walla çok doğru düşünüyosun canım
yapacağın tek şey ona da bu düşünceni benimsetmek
hem niye benim memleketim diye tutturuyo ki?
annesinden ayrılamıyomuymuş..

çok karmaşık bi durum..
ikinizin de kurulu bi düzeni var, işiniz gücünüz belli ve senin yaşadığın yerden vazgecmen hele ki işinle beraber, gercekten çok büyük bir fedakarlık..iyi düşünmen lazım değecek mi buna?denizliye yerşleşsen napcaksın yani çalışmıcak mısın? peki o istanbula yerleştğnde iş bulabilcek mi?git gel çok saçma iki ev olmaz tabi.ikinizden biri vazgecmeli ama madem ki o zaten yerinde sabit durmuyo, sürekli yurtdışında o zman o gelsin senin yanına..eğer iş konusu uygun olursa istanbulda..

eğer eşinle mutluysan artık sorun yapma bunu bence tabi mutlaka yurtdışında olmak ve yılda bi kere ailenle görüşmek çok zordur.ama sen seçimini bu yönde yapmışsın..senin yerinde olsaydım yurduma dönmenin yollarını arardım..eşimi ikna etmeye çalışırdm çünkü sen onun için yeterince fedakerlk yapmışsın..hayata bi kere geliyoruz ve ailesini en iyi ihtimalle senede bi kere görenlere çok kızyorum..benimde var akrabalarım 2 yılda bi geliyolar değer mi yani?daha iyi yaşam şartları ailelere nasıl tercih edlebilr?

nisanlinda is bitiyor, birazda o fedakalrlik etsin... nankör müdür nedir, aman bir kaynananin yaninda yakininda oturdunmu isin bitti..
benimkiler uzakdada bak herseye karisiyorlar nisanlini ikna et yada bu evliligi iyi düsün derim

bazi arkadaslar iki aileden de uzagim rahatim demis
aslinda ben hep soyle dusunmusumdur; erkegin ailesine uzak, kendi ailemle ayni sehirde...insan baska bi sehirde akraba yok aile yok evli olsa da yalniz hisseder bence, kafam rahat olacak diye bu kadar kacmaya da gerek bence, ayrica dumanist cocuk konusunda haklisin en azindan bakacak birileri olur, o da senin ailen olsun zaten. Benim evli arkadaslarim var, iki tarafin ailesi de uzakta ve cocuk konusunda oldukca sıkıntı yasiyorlar, surekli bakici degistiriyorlardi. Bakici izin aldiginda isler zorlasiyor guvenip te birakacaklari kimse olmuyor zor yani.

valla canım ne olursa olsun kaynanandan uzak ol. ondan fayda gelmez, zararıda cabası. en basiti herşeyine karışır,dediğinide yapmazsan düşman olur

evlendiğiniz erkek hangi memlekette dogdu ise ve aile orda ise mutlaka

orada ev alınır ve yerleşilir

bu hep öyle olmuştur çoğunluk olarak

arkasında güç var öyle hisseder maalesef

kadının memleketi genelde seçilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…