Evlenince nerede yaayacaz?

e ne olucak böyle
sen istemiyorsun, oda istemiyormuş senin memleketine gelmek.
ilişkiniz çok yıpranır.
ya o boynunu eğsin yada sen.
olmuyorsada olmuyordur elbette.
ama ben fikrimi söyledim ben olsam ya baştan seçmezdm yada bitirirdim

dumanist yazdiklarina bakiyorum da, sen zaten bu konuda akilli mantikli davraniyorsun. gerekcelerin cok gecerli. bana kalirsa dusunduklerinden taviz verme. ilerde cikabilecegini dusundugun sorunlar cikacaktir. bayramda telefeon hikayesine bakinca seni can sikici gunlerin bekledigini gorebiliyorum (eger onlara yakin yasarsan tabii). o vakit basini dover durursun. ben bunlari tahmin etmistim zaten, bile bile neden buraya geldim dersin, geri donusu de cok zor olur. oyle her bayramda butun sulaleye telefon acmani bekliyorlarsa daha ne incik boncuk beklentileri olur onlarin...

kesinlikle saglam dur bu konuda. en mantiklisi orta yere baska bir sehirde yasamaniz.

bak canım sakın nişanlınyın ailesi ile aynı eve aynı binaya oturma pişman olursun.hayatının mahvolmasını istemiyorsan sakın kabul etme.benim yaşadıklarımı yaşama sakın

Bence orta yerde oturmak çok mantıksız... Ne yani, Bir Fransa'da diğeri Türkiye'de olsaydı, Yunanistan'dsa mı oturacaktınız? Bence yapmanız gereken, ikinizinde ailesini bir kenara koyup, görevinizi en iyi en rahat nerede yapabileceğinizi belirlemek, ve buna göre tayinizi istemek... ıkinizde ailelerinizin şehrini yazmazsınız olur biter...

arkadaşım ben o hatayı yaptım eşimin işini düzenini bozmayayım benim uyum sağlamam daha kolay diye düşündüm ama olmuyor canımya şimdi o kadar pişmanımki burada bir hayat düşünemiyorum kendime ve ileriye dönük hayal bile kuramıyorum

maddi durumlarında bi sorun olmayan ve bakmak zorunda olduğu hasta bi anne babası olmayan erkeklerin neden aynı evde oturma gibi bi düşünceleri olur hiç anlam veremem :umursamaz:

yahu hiçmi istemezler eşleriyle rahatça vakit geçirmek.. bi erkek tanıdığımın dediği laf aynen şuydu: tabiki annemlerle bir otururum ilerde, hatun evde napcam tek başıma diyemez nasılsa desede cvp hazır annemler var ya, rahatça çıkarım akşamları dışarı.. hem öleyken çok dırdırda edilmez evde yanlız değiliz duyarlar die...

ben yapamam ya, mecburi olmadığı sürece böle yapcak kocayıda istemem, evde kalim :umursamaz:

ben çalışmadığım sürece istediğim saatte uyanmalıyım, kocamla şöle bi yatak keyfi yapmalıyım, kendi eşyalarım olmalı, mutfaktaki düzen sadece benim düzenim olmalı, eşime özenli sofralar hazırlayıp akşamı sabırsızlıkla beklemeliyim, şöle bi ayaklarımı uzatıp tv keyfi yapmalıyım, eşime istediğim gibi hitap etmeliyim resmi olmak zorunda hissetmemeliyim, istersem gidip kucağına kıvrılmalıyım, yaaa kavgayı bile ağzımın tadıyla yapmalıyım kardeşimm..

kim yapabilio bunları kayınvalidesiyle aynı evde oturup

aman arkadaşım aman ne aynı evde nede yakın, hiç gerek yok..
karşılıklı binalarda, yada aynı mahalledede otursanız bile hergün gitmek orda oturmak vakit geçirmek zorunda hissetceksin kendini bi süre sonra.. :hulya:

kaynanadan kaynanaya değişir

ön yargılı olma opuyorumnanaktan

biliyorum ama ne kadar iyi olsada,yakin olunca sorun olur diyor herkes..ister istemez kafama takiliyor bazen..bende ileride oturabilirim..esimde benim annem,kayinvalidesiyle yanyana dairelerde oturuyorlardi..hic sorun cikmadi korkma diyor.hem kayinvalidemi cok seviyorum.ve onunla sorun yasamak istemiyorum.haklisiniz sanirim.cok tesekkur ederim..

kesinlikle katılıyorum ikisinin ortası nedir ya da neresidir??
siz ikinizde öğretmenmişssiniz işinizi en iyi yapabileceğiniz yerlerdir..
atamanız karsa çıksa aaa olma biz ortası olsun istiyorduk mu diyeceksiniz

bence nişanlınla oturup şunu konuş
ben şu şu sebepten yakın oturmak istemiyorum de içli dışlı olmak bana göre değil de uzak olsun saygı olsun istiyorum içli dışlı olursak saygı biter falan de..
hem ayrıca aynı şehirde olursanız (ailesiyle) illa aynı semtte oturacaksınız diye bir kaide yok bunu söyle eşine
karşı ev üst kat aynı daire fikirlerine ise kesinlikle açık olma
hele sen ve eşin öğretmen iken eşinin ailesi ne bilyim evcimen bir aile ise çalışam kadını yadsıyan bir aile ise aynı evde bütün hayatın kararır..
turkbayragi

off off..
kızlar çok güzel şeyler yazmışsınız, hepinizin söyledikleri belli açılardan mantıklı.
ortada bi şehir olması fikrini zaten seçim yapma şansımız olduğu sürece değerlendrmek istiyorum.yani eğer doğu görevi çıkar da gidersek bu daha çok işime gelir:) böylece seçim yapmayız.

erkek arkadaşınız sizi domine etmeye çalışıyor gibi geldi bana.. siz ise ipleri kolay verecek bir karaktere sahip değilsiniz.. erkek arkadasınız kendi çıkarlarını korumak adına daha evlenmeden sizinkileri hiçe sayıyor..
sizin orta yolu bulmaya çalışma çabanız takdire şayan...
ama erkek arkadaşınızdan ise böyle bir çaba yok..
yerinizde olsam ilişkimi tekrar gözden geçirirdim..

naçizane...

bu yazindan anladigim kadariyla..kayinvaliden yada esine ailesi konusunda guvensizsin.yasadigin birseyden dolayi..eger gorev yeri dogu olursa giderim diyorsun..ozaman onlara karsi ben sizin icin degil isim icin geldim deme hakkin olacak.hemdee senin kararindan dolayi secilmis bir yer olmayacak boylelikle esininde size bir durum karsisinda soz soyleme hakki kalmayacak..yanlista anlamissam kusura bakma..seninde bildigim birseyler vardir.eger boyleyse gayet mantikli

yazdıklarını okuyunca nişanlılık devrem aklıma geldi canım. bizde eşimle evlenmeden önce aynı şehirdeydik ama bizim konumuz kayınvalide ile aynı semtte yanyana 2 apartmanda oturmaktı. yıllarca çabaladım.eşim ilk başlarda senin nişanlın gibi hafif hafif orada oturma isteğini söylüyordu. ben konuyu değiştiriyordum. böyle zaman akıp geçti. taki evlenene kadar. eşim kesinlikle burada oturacağız dedi. üstelik benim evimde kaynanamn evine geçiş için kapı var ben kabul etmedim ve nişanlım ve ailesi bana düşman oldular. herkes bir elden çok mutlu olacaksın, maddi durumunuz iyi kendi eviniz arabanız boşuna kira ödemeyin. o kapı hiç sorun olmaz gelen giden olmaz denildi. evlendik.,,,,

ama şimdi deliler gibi pişmanım. asla arkadaşım asla
sakın böyle bir hata yapma. eşinin huyunu ve sözlerini eşime benzettim.
ben mahvoldum hayatım karardı. sen akıllı ol ve böyle emrivakileri kabul etme. mis gibi mesleğin var. kimseye köle olma. lmaz:

evet doğru anlamışsn canım.ben mecburi olarak gideyim bi yere, kimse bişey yapamasın.ben de rahat ederim.

valla arkadaslar cok guzel seyler yazmislar, kitaplarda bulanmayacak cinsten tecrubeler, dikkate almaya deger

neden yurt disina giden insanlara '' iyi yasam sartlarini tercih ediyorlar'' demen cok normal, cunku tok acin halinden anlamaz...esim lise mezunu ve Turkiye'de alacagi maas tas catlasa 700-800 ytl...Biz Turkiye'deyken yani o zaman evli degildik daha, verdigim rakamlardan daha azina calisiyordu...ev yok, cok cok iyi bildigin bir meslek yok, kiz arkadasin( yani bendeniz :ecrin_bebek:) okuluna devam etmek istiyor yani evlenseniz en az 4 yil calisip esine katkida bulunamaz...600 ytl ile kira ode, yol parasi ode, faturalarini ode, yemek masraflarini ode...tabi odeyebilirsen!!! ayrica ailen ''oglum seni evlendiremem'' diyor cunku baban zaten bir emekli maasiyla kac kisiye bakmaya calisiyor..dugununu hangi parayla yapcaksin, hangi parayla evine esya alacaksin, hadi borc harc dugununu yaptin diyelim nasil odeyeceksin? esimin hayatini kisaca anlatmis oldum sizlere...ekonomik zorluklarla dolu...gercekten luks hayatlar yasamak icin mi ailelerimizden uzaktayiz sence Dumanist? esim ve ben ailelerimize, arkadaslarimiza ve hatta yasadigimiz sehire nasil hasretiz bilemezsin ve o yuzden daha iyi sartlar icin ailelerimizi terk ettigimizi rahatca soyleyebiliyorsun...insanlar boyle konustugu zaman cok sinir oluyorum...gurbetcileri anca gurbetciler anliyor...Vatanimi cok seviyorum ama acliktan agzim kokacagina, ailemden uzak yasamayi tercih ediyorum...Turkiye'ye donmek istemiyor muyum, istiyorum tabii ki ama tam hayatimizi duzene sokmusken, maddi zorluklari kismen asmisken Turkiye'ye donup asgari ucretle esimin bir ay boyunca kopek gibi calisarak yaslanmasini istemiyorum...donmeyi ne kadar istesem de maddi olarak suan yasadigim ulkeyi tercih ediyorum...zannetmeyin ki cok luks yasiyorum, en azindan kimseye muhtac degiliz ve esimin insan gibi yasayabilecegimiz bir kazanci var...yazilan bazi seylere karsilik icimi dokmek istedim, uzun oldu ama daha iyi yasam sartlarina ailelerini tercih ediyorlar gibi sozler duymak beni uzdu...davulun sesi uzaktan hos gelir derler...esim benden ayri 1,5 yil yurt disinda calisti kurus kurus paralarini biriktirdi, Turkiye'ye geldi ve o sekilde evlendik...insanlar ne zorluklar cekiyor bazi insalarin bunu bildigini sanmiyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…