- Emoji Skoru
- 683
- Puanlar
- 123
- Konu Sahibi LadyDelarose
-
her erkek aynı olsa işteeeeopuyorumnanaktan
gitmezsin peşinden zaten kaydirigubbakcemile
pişman mısın kocanla evlendiğin için ?
Navb, esimle evlendigim icin kendimi genel olarak sansli buluyorum cunku kuzu gibidir kocisim:) bana cok deger verir. onun yerinde baskasi olsaydi beni coktan bosamisti aslinda ben cadiyimdirpismanligim annemi yalniz birakip taaaaaa dunyanin bir ucuna gelmek...ama insan asik olunca gozunu baska seyler gormuyo, insan geriye baktiginda anliyor bazi seyleri...ama olsun, kader kismet isi bunlar, kaderde evlenip uzak diyarlara gitmek varmis :teselli:
uzaklara gitmene değecek biri kocan...kaydirigubbakcemile5
önemli olan böyle birine sahip olmakvereliniortak
herşeyin bir bedeli varopuyorumnanaktan
öyle birini bulduktan sonra da o mekan bu mekanı problem yapmamak gerek....
evleniyorsun, ayrı hayat kuruyorsun ... ne gerek var orası burası olsun diye diretmeye
neden yurt disina giden insanlara '' iyi yasam sartlarini tercih ediyorlar'' demen cok normal, cunku tok acin halinden anlamaz...esim lise mezunu ve Turkiye'de alacagi maas tas catlasa 700-800 ytl...Biz Turkiye'deyken yani o zaman evli degildik daha, verdigim rakamlardan daha azina calisiyordu...ev yok, cok cok iyi bildigin bir meslek yok, kiz arkadasin( yani bendeniz :ecrin_bebek:) okuluna devam etmek istiyor yani evlenseniz en az 4 yil calisip esine katkida bulunamaz...600 ytl ile kira ode, yol parasi ode, faturalarini ode, yemek masraflarini ode...tabi odeyebilirsen!!! ayrica ailen ''oglum seni evlendiremem'' diyor cunku baban zaten bir emekli maasiyla kac kisiye bakmaya calisiyor..dugununu hangi parayla yapcaksin, hangi parayla evine esya alacaksin, hadi borc harc dugununu yaptin diyelim nasil odeyeceksin? esimin hayatini kisaca anlatmis oldum sizlere...ekonomik zorluklarla dolu...gercekten luks hayatlar yasamak icin mi ailelerimizden uzaktayiz sence Dumanist? esim ve ben ailelerimize, arkadaslarimiza ve hatta yasadigimiz sehire nasil hasretiz bilemezsin ve o yuzden daha iyi sartlar icin ailelerimizi terk ettigimizi rahatca soyleyebiliyorsun...insanlar boyle konustugu zaman cok sinir oluyorum...gurbetcileri anca gurbetciler anliyor...Vatanimi cok seviyorum ama acliktan agzim kokacagina, ailemden uzak yasamayi tercih ediyorum...Turkiye'ye donmek istemiyor muyum, istiyorum tabii ki ama tam hayatimizi duzene sokmusken, maddi zorluklari kismen asmisken Turkiye'ye donup asgari ucretle esimin bir ay boyunca kopek gibi calisarak yaslanmasini istemiyorum...donmeyi ne kadar istesem de maddi olarak suan yasadigim ulkeyi tercih ediyorum...zannetmeyin ki cok luks yasiyorum, en azindan kimseye muhtac degiliz ve esimin insan gibi yasayabilecegimiz bir kazanci var...yazilan bazi seylere karsilik icimi dokmek istedim, uzun oldu ama daha iyi yasam sartlarina ailelerini tercih ediyorlar gibi sozler duymak beni uzdu...davulun sesi uzaktan hos gelir derler...esim benden ayri 1,5 yil yurt disinda calisti kurus kurus paralarini biriktirdi, Turkiye'ye geldi ve o sekilde evlendik...insanlar ne zorluklar cekiyor bazi insalarin bunu bildigini sanmiyorum...
ne yaptınız bir ilerleme var mı?
sen ankaradasin galiba??? Esin olacak kisi hangi memlekette??
aynı sorun bendede var istanbul diyorum hayır diyor kendi memleketinide istemiyor farklı şehir olsun eşit olsun diyo ama ben istanbuldan baska yerde yapamam :S dha coookk var bunları düsünmeye ama durum bu değişmiyeceğe benziyor.... of off
bence seninki mantıklı düşünüyor işte benim istedğim de bu.eşitlik...
sen illa istanbul diye tuttursan hata edersin.ben asla öyle bişi istemiyorum.çünkü onun da seçme ve karar verme hakkı var o zman o da illa ki kendi memleketim der.işler daha kötü olur.
sonuçta ben doğma büyme istanbulluyum buraya alıstım oysa kücük sehirde büymüs ve buraya gelms.. ama sevemems !! ben kücük sehire alısamamkii !!! istanbul haric heryer bana minicik geliyor ayak uyduramam !!! ne yapcam nasıl ikna edip nasıl derdimi anlatcam bilemiyorummafoldumben:gitme:
doğru aslında küçükş ehirde yaşamış olanlara büyük şehir çok zor geliyo.kalabalık ve hayat şartları zor görünüyo.aynı şekilde büyük şehirden küçük şehire gitmek de zor.
dezavantajlarına rağmen herzaman büyük şehir daha tercih edilesi geliyo bana.
alışması uzun sürmeyecektir.ilerde çocuklarınızn her türlü imkana sahip bi şehirde yetişmesini istemez mi? bu açıdan baktığınızda da en mantıklsı büyük şehir...onu ikna etmek istiyosan avantaj ve dezavantajlarnı sıralayın
ben de manisalıyım çok istiyorum manisada oturmayı eşim de trabzonlu. düğün olunca trabzonda olucaz. illa diretmio memleketim die ama işi hemen tayin aldırmaya müsait değil.iki şehrin ortasında oturma fikri saçma geliyor eşime. o zaman kimseye faydamız yok dio. ama ilerde gelicez inşallah bu tarafa sözü var
yaa cok despot düşünüyor... pis bi şehir diyo büyük şehir ve hert
rlü pislik var dio !! sacmalama bunca senedir yaşıyorum bi psliğini görmedm sen doğru düzgün yasa pisliğinden sanane dmi !! ben ne olursa olsun yapamam küçük şehirde ! olmaz yanii ! allahm yardm etsn :S
arkadaşlar benim durumum daha kötü ben evliyim böyle bir zorlamayla karşı karşıyayım boşanıcam kesin karar verdim eğer kocam kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşamamda zorlarsa. kayınvalimdemlerle çok farklıyız