G
gelecekkorkusu
Ziyaretçi
- Konu Sahibi LadyDelarose
-
evlendiğiniz erkek hangi memlekette dogdu ise ve aile orda ise mutlaka
orada ev alınır ve yerleşilir
bu hep öyle olmuştur çoğunluk olarak
arkasında güç var öyle hisseder maalesef
kadının memleketi genelde seçilmez
evett yaaa memleket de yeni bi ev aldılar, herşeyiyle dayanıp döşendi ev..gördüm de çok güzel olmuş son moda eşyalar falan çok modern..yani yeni nesil bi gelinin zevkine hitap etsin diye sevgili kaynanam süper döşemiş, yani evlen ve otur yaşa hiç eksiği yok düşünün ben napim şimdi..ne demek oluyo bu..nişanlım dedi ki işte bu ev bizim olcak annem bizim için yaptrdı her şeyi, ben sinrden çıldrdım ve dedim ki ben çadırda yaşarım bu evde yaşamam..o koltuklarda değil minderde otururum ama kendi seçimim olan eşyalarla yaşarım..ne hakla benim yaşayacağım eve kadar karar verir hatta eşyasına kadar alır ya???? ben katlanamıyorum bu kadına yapamam....
Ben evlenip taaa bir ülkeden baska ülkeye gidecem,aileme kilometrelerce uzak, keske derdimiz ortak bir yer bulmak olsaydi:gitme:
gelin olma meselesi şu açıdan rahatsız ediyo beni; gelin muamelesi görmek varya hani her şey bekleniyo senden gelinsin diye..gelin kusursuz olur her konuda.saygıda kusur etmez ne denirse yapar veya susar cevap vermez haklı olsa bile..
nişanlımn ailesini bayramda biraz gec aramıştım bayram kutlaması için çünkü köyde olcaklarnı söyledi nişanlım telefon çekmez akşam ararsın dedi ki gercekten tel çekmio, o ordayken de konuşmaıyoruz..
neyse aradım annesi demedğini bırakmadı telde..sabahtan beri senin telfnunu bekliyorum insanlar her tel çaldığında soruyo gelinin mi arıyo diye benim o an düştüğüm durumu düşünebiliomusun dedi bana..öylece kaldım şok oldum açıklma yapıorum ama dinlemio neyse babasını istedim tele onun tek dediği şey biz seni isterken gelin almıoruz kız evlat alıyoruz demştk ama sen gelin gibi davranırsan ben de kaynata gibi davranrm dedi..tabi ben yine şok..
otrdum ağladım çünkü dinlemiolar bile anlatyrum tel çekmio falan hatta aradım bile belki olur çeker diye yok..nişanlımı aradım çok üzüldü annesini aramş biraz tartşmşlr o da şaşrdı.sonra ben dayanamyp kadını aradım ve çok kırıldımı haksız duruma düştümü böyle bişeyi haketmediğmi söyledm baya konuştk ve özür diledi..
ama sonra oğlunu arayıp koskoca kadına özür diletti bu yaştan sonra demiş ve bu yaptğnın aslında içinde biriken bazı şeylern patlaması oldunu sölemş.ben onu çok sık aramıyomuşum, bayramda onların ordaki herkesi tek tek aramam gerkiomuş, amca dayı hala teyze vs.. bunaları bile bana sölemiyomş ben ne biçim gelinmşim, o kaynansına hiç cevap vermzmş haklı durumda olsa bile...
düşünün işte ben böle insanlarla nasıl gecineblrm? bu basit bi sorun olablr ama söyldkleri düşüncelernn yansıması sonuçta.
Ben evlenip taaa bir ülkeden baska ülkeye gidecem,aileme kilometrelerce uzak, keske derdimiz ortak bir yer bulmak olsaydi:gitme:
canim oyle diyorsun da kadin en azindan durust davranmis yuzune soylemis..insan ilk sevdiklerini.ailesini arar sende sonradan arayinca mecburiyetten aradigini dusunmustur..benim kayinvalidem de cok kirilirdi ve bahane kabul etmezdi sonucta ozel birgun..bizde onun yerinde olsak belki bizde ayni tepkiyi verirdik..onlar senden beklentilerini acikca soylemisler..herkes ararken telefon cekiyor istese ulasir diye dusunur..kendi ailene nasilsan bize de oyle ol demisler tabi sinirlendikleri icin kirici olmus..ama ben bana ii konusup esime sikayet etse daha cok kirilirdim..benim de oyle hep birarada olalim guclu aile baglarimiz olsun diger akrabalari da arayayim isterler.ben onlari sevmezsem istemezsem de bizim mutlulugumuzu bozmamak icin mesafeli durular..bunuda acikca soylediler (seninkilerde dile getirmis)ben onlari sevdigim icin onlari sectim.kurallar yokmu bizde de var.herseyi dusunmemizi isterler.bizimkilerde biraz soylenir bu bazen bunaltiyor ama sonuca bakinca da istedikleri mantiksiz seyler degil..bu zaten olmasi gereken birsey biz cunku aile olduk sevgili olsan tamam arama istersen..biz onlari temsil ediyoruz sonucta..onlar kotu niyetle dusunmese bile dayilar,amcalar der bizi aramadi buyuk saymiyor mu diye onlarda uzulur.zor durumda kalmislardir onlara karsi.tabiki de saygida kusur etmemiz gerekir elimizden geldigince..onlar anne ve babamiz artik.ufak tefek seyler olur ama bazi seylerde hos karsilanmaz buyukler uyarir.bunlari benim esimin ailesi de istiyor..onlar soylemeden biz dusunelim.nasilsin diye soralim ilgilenelim istiyorlar.sizinkiler de araniz kotu ve soguk olsun istemiyorlar..eger sen mesafe koyuyorsan bizde ona gore davranalim demisler..yakin dur inan kazanirsin..tabi icinden gelmiyorsa hic yapma..bence kotu bir aile degil saygiya ve sevgiye onem veriyorlar..kuralcilar ama olmasi gerekeni isityorlar..hatalari yok mu var bizimde var..baska ne yazdin okumadim ama bu yazdigindan biizimkileri gordum..bende takmaya kalksam cok sey var inan..insan bazen istemediklerini yasamak durumunda kalabiliyor..bizim yerimize karar verebiliyorlar..seni inan anliyorum ama esini seviyorsan beklentilerini yuksek tutma..tepkini guzel sekilde dile getir.ailesi esine duskun yoksa sen kotu olur sorun yasarsin..bende ailemden uzagim ustelik baska ulkede insan sevince hesap kitap olmuyor sevgide..malesef annelerimiz de herzaman yanimizda olmuyor..pisman degilim benim kararim.buyuk konusmamak gerekiyor sadece onu biliyorum:))
benim arkadaşım bu sebepten ayrıldı çok sevdiği sevgilsiinden.
bence ayrılma aşamasına gelmesi bu konunun çok saçma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?