Evlenince vizyonsuz olmak...

Ben sabah 7 de çıkıp akşam 11 de eve girmenize takıldım
Ne iş yapıyorsunuz böyle ?

kimse kendini ispatlamak zorunda değil. ben mezun oldum, çalıştım, evlendim, başka şehre taşındım çalışmadım, kpss ye hazırlandım, atandım. yani kimsenin o dönem neden çalışmadın deme hakkı yok. hayat benim hayatım. ben memnunsam başkasına senin fikrini soran olmadı da dedim, derim ;) çok takıyorsun insanları. bu kadar yaptıklarını sıralayan birinin insanları bu kadar takmaması lazım. kendinden memnun olmak önemlidir çünkü... başkalarının ne dediği ne düşündüğü değil...

Sen kendini biliyorsan baskasinin seni nasil gordugunun ne onemi var? 32 yasindayim evdeyim calismiyorum bebek buyutuyorum vizyonsuz diyenin alnini karislarim.
Ne bakiyorsun internette paylasilanlara dun yanimda lop lop etleri goturen arkadasim yaz gelse de mangal yapsak diyen arkadasim ertesi gun facebookta vejetaryenlikle ilgili video paylasiyor. He de gec ya. Face insta da herkes kahraman herkes gjzel herkes mukemmel.

Dedigiiniz gibi insanlar 15-16 yaslarinda birini bulup cikip beraber olunca aydin ama o yasta evlenince cocuk gelin oluyor
Kurtaj olan kadinin kendi bedeni kendi karari
5-6 cocugu olan kezban koylu
Insanlik nereye gidiyor hicbir fikrim yok ama bende universiteyi bitirdim ve evlendim
Bu isler kismet isi kimi evlenmek istiyor evlenemiyor kimi istemiyor ama cat diye evleniyor
It urur kervan yurur deyip geciniz bence :)

Mezuuun olduktan 5 sene sonra evlendim. Dehset vizyon sahibiyim demekki :D gerci benimle evlenecek kadar deliyi anca bulmustum ama olsun caktirmayalim :D

yahu daha ne yapacaksınız? ne var yani sevdiğiniz adamla evlenmişseniz bırakın milletin ne düşündüğünü siz zaten kendinizi biliyorsunuz, konuşup dursunlar. valla ne yalan söyleyeyim ben çok takdir ettim sizi, hiç moralinizi bozmayın. vizyonsuz olan onlar.

En tabi aydın! Kişiler evlenemez beraber yaşar.arkadas! ortamını sil gitsin bence seni çekemiyorlar ayrıca öyle arkadaş olmaz olsun.istedigi yaşta evlenir insan ister 60 in a ister 20 sinde.kisinin kararı dır kimseyi zerrece ilgilendirmez.evde cocuk büyüten ev hanımlarına vizyonsuz diyen vizyon sahiplerine de!!! hoşşstttt derim.uyusturucu batağı yada satanist oluyor o ruhsuz egoist mahluk topluluğunun tohumları yalan mi...birde bunlar yas aldi mi bir çirkin oluyorlar tek başına huzur evlerinde yada yanliz bir sekilde ancak kokudan durulmayınca bulunu gomuluyorlarrr

Dedigiiniz gibi insanlar 15-16 yaslarinda birini bulup cikip beraber olunca aydin ama o yasta evlenince cocuk gelin oluyor
Kurtaj olan kadinin kendi bedeni kendi karari
5-6 cocugu olan kezban koylu
Insanlik nereye gidiyor hicbir fikrim yok ama bende universiteyi bitirdim ve evlendim
Bu isler kismet isi kimi evlenmek istiyor evlenemiyor kimi istemiyor ama cat diye evleniyor
It urur kervan yurur deyip geciniz bence :)
15 16 yaşındaki çocuğun erkek arkadaşı olmasıyla evlenmesini bir goremezsiniz tabi ki çocuk gelin geliyor . Sapla samani karistirmasak

23 yas erken geliyor kulaga. Ama 25 ve ustu dedin mi de aha evde kaldi kiz kaygilari oluyo. Yani kimseyi mutlu edemezsin. Bosver kim ne diycek diye yasama hayatini

Aldırış etme insanalar konuşmayı sever özellikle "boş" konuşmayı.

Aynen dediğiniz gibi feminizmin temelinde kadın-erkek eşitliği varken, asla bu eşitliği sağlayamıyoruz. Savunanlar da yanlış savunuyor. Erken evlenen bir kadın için koca meraklısı denilirken ya da evlemeyen bir kadın için evde kalmış denilirken, erkekler için bu böyle tabirler kullanılmıyor. Bahsettiğim nokta buydu aslında anlatamamışım.
Yoo ben anladım sizi :) görüş ve düşüncelerinizde gayet haklısınız, kimseyi dinlemeyin kendi hayatınıza bakın. Sadece erkenden çocuk düşünmeyin onu da önce evliliğinizin sağlamlığını tartmanız açısından söylüyorum zaten. Mutluluklar dilerim :)

Hayatta her anlamda erken yol katetmiş olmanı kıskanıyorlar.
Ve bu duygudan kurtulmak için de çareyi senin hata yaptığına inanmakta buluyorlar.
Modern olmayı evlenmemek, özgür takılmak, günlük ilişkiler yaşamak, yanlız olmak (adına da birey olabilmek derler yersen) sanıyorlar.
Evlenen, düzenli hayatı olan ve gerçekten mutlu olan insanlar da onların gözünde vizyonsuz neden çünkü içten içe mutsuzlar, çoğunluğu düzgün ilişki yaşamaktan bile aciz. Birey olacağım birey olacağım diye mutsuz, bencil ve yalnızlığında boğulan tipler olmuşlar. Bunu da modernlik zannediyorlar özendikleri batılı yaşamda bile bu inanış çoktan demode oldu, onlar bile aile yaşamına hızlı bir dönüş dönemini yaşıyorlar.
O sebeple de özetle senin mutluluğun onlara batıyor, bu histen kurtulmak için dediğim gibi kendilerince de senin vizyonsuz olduğuna inanıp rahatlamaya çalışıyorlar.
Takdir ettim seni. Gerçekten hayatını oturtabilmiş mutlu olabilmiş şanslı ve akıllı bir kadınsın. O sebeple de kim ne derse desin gül ve geç.
Hatta bir de çocuk yaparsın, hepten “ayy ecemsss de ne kezbanmış,” derler avuntularını bir üst düzeye taşırlar. :))

Hayatımızla ilgili kararları bi anket haline getirip çevremizdeki insanlara uygulayalım bari, ona göre yaşayalım :işsiz:
Herkes herşeyi söyler; en az %50’si de kıskançlıktandır.
Bana göre erken yaşta bile olsa mutlu bir evlilik yapabilmek, sorumluluk almak da bir başarıdır hayatta...

Şimdilerde de yurtdışı tatilleri moda oldu. Sözüm meclisten dışarı, benim çevremde öyle insanlar türedi ki bizim ülkemizin bir tane tarihi yapısını bilmez, kendi yaşadığı evinde bir akşam oturup bi kitap dergi karıştırmaz yemeyip içmeyip yurtdisina cikiyor instagrama foto atiyor vizyon sahibi oluyor. Ben Ilber Hoca'nın dünyayı gezin derken bundan bahsettiğini zannetmiyorum ama neyse. Bunlar hep yeni moda vloggerların, bloggerların, Seyma subasilarin etkisi bence :)

Doğru kişiyle olduğu sürece evlilik insanın ayağında bir pranga değil ki...gene gezersin gene okursun gene kendine biseyler katarsın çocuğun olur onunla hayatı yeniden öğrenirsin

Millette laf bitmez ben 27 yaşıma girmeme 2 ay kala evlendim 30dan önce evlenme diyen de oldu ayyy geç bile kaldın diyen de, ama ben iç dinamiğimi biliyorum sonuçta, bir de şu var herkesin yolu farklıdır hayatta kimisi evcimendir kimisi kariyer odaklıdır bazıları ikisini birden eksiksiz yapabilecek güce sahiptir nerde ve nasıl mutluysan o şekilde yaşa

10 tane ülke gezince olgunluk seviyeniz 23ken 25 mi oluyor mesela? 20 yaşında 50 ülke gezen kız da evlensin hemen o zaman. ben aradaki alakayı çözemedim. geç evlenin denilmesinin sebebi illa gezip tozmuş olmak değil, belli olgunluk seviyesine erişmiş olmaktır.

Onaylanmaya ve takdir görmeye elbette hepimizin ihtiyacı var ama yazdıklarınızı okurken bunun da ötesinde nasıl desem bi tür "övgüye muhtaçlık" hissettim.

Sizi gücendirmek amacıyla asla söylemiyorum; belki çok doldunuz, gelen eleştiriler sizi bu noktaya getirdi bilemiyorum ama "Heeey bana bakın; okulumu başarıyla bitirdim, zekiyim, yetenekliyim, dünyayı gördüm, mükemmel eşi de buldum. Her noktada gelinebilecek en mükemmel seviyeye vardım, hadi beni kutlayın." gibi olmuş biraz. :işsiz:

Acaba insanlara da bu şekilde yaklaşıyor da o yüzden mi inadına evliligine laf ediyorlar yoksa bu kadar çok laf edildiği için tepkisel mi yaklaşıyor diye düsündüm :KK64:

İnsanlar o can sıkan, yer yer hadsiz yorumları çoğunlukla kendilerindeki eksiklikleri örtmek için ya da doğru bildiklerini sorgulamaksızın tekrar etme ihtiyacı hissettiklerinden yapıyolar. Samimi değil saldırgan yorumlar bunlar, dikkate almaya bile değmez. :lülülü::lülülü:

Ki konu içinde siz bile yapmışsınız bakın; "bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar." diye gömdükçe gömmüşsünüz. :KK51:Siz haklarında böyle düsünüyosunuz diye benden bi cacık olmaz deyip ölsün o zaman bu insanlar :KK53::KK53:

Bakın insanların söyledikleri, düşündükleri ya da toplumdaki doğru ya da yanlış düşünce kalıpları kendinizi değersiz hissetmenize, yaptıklarınızı sorgulamanıza neden olmasın. Ama aynı şekilde yaptıklarınızı yersizce yüceltmenize de sebep olmasın. Hoppa

Hani örnek vermek gerekirse okulu birincilikle bitirmenizi takdir ediyorum; azminize, disiplininize ve emeğinize sağlık. Ki sizin başarınız somut bi olay, ben dahil kimsenin takdirine muhtaç değil. Siz kimse övmese de güzel bi seye imza atmışsınız. :KK5::KK5:

Ama öte yandan başarılı bi öğrenci olmanız çok ekstrem bi durum mu mesela, hayır değil. Türkiye'de 200'e yakın üniversite var, bunların fakülteleri var. Her dönem sizinle aynı statüyü paylaşan binlerce genç oluyo özetle. Böyle bakınca pek de özel sayılmazsınız. :KK51::KK51:

Bu nedenle "Akademik anlamda başarılıymış o zaman kesin başarılı bi evlilik yapmıştır" gibi bi tutum da beklemeyin insanlardan. Birbirlerinden tamamen bağımsız konular çünkü bunlar.

Ki insan iliskileri konusunda ben doğrusunu yaptım diye arkanıza yaslanayım demeyin, çok üzülürsünüz.

Evlilik büyük sorumluluk, erken yaşta evlilik genelde sağlıklı sonuçlar doğurmuyor derken insanlar süpürgeden, bulaşıktan, kayınvalidelerden, para puldan bahsediyo gibi görünüyo ama değil. :KK20:

Çok daha duygusal, çok daha insanın gelişimine ve değişimine dayalı bi süreçten; karakterin oturmasından, insanın ikili ilişkilerdeki güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmesinden, kan bagı olmayan birine aile olmasından ve yasal sonucları olan tek esli bi kurumu yonetmeye yetmesinden bahsediyolar.

Genç yaşta evlenenlerin çoğu bu süreçten bi haber olarak evlendikleri için pek de vizyon sahibi olduklarından söz edemiyoruz istatistiksel olarak. Siz istisna olabilirsiniz elbette ama kaideyi bozamayacaksınız.

O nedenle yüzünüze karşı ya da arkanızdan genelleme yapan insanları boşverin. Yanlıs ya da dogru onu zaman gösterecek. Sizin hayatınız sizin kararınız en nihayetinde. Öyle içinize atıp susmayın da. Cevabınızı usulünce ama çatır çatır verin sonra da geçin gitsin. :p
Konu Sahibine en Açıklayıcı yazıyı yazmissinizz ben bilee okudumm yani :):)

Back
X