Evlenip Başka bir şehire gitmek

Aile apartmanında yaşamayı kabul etmişsin en başta keşke kabul etmeseydin. Evlendikten sonrası için hersey iyi olacak garantisi yok tabi inşallah mutlu olursun
Aslında henüz etmedım yani daha net şekilde istemiyorum demedim ama yakında söylicem bakalm

Tek mi gidiyorsunuz? Ben tek başıma gitmiyorum hiç. Eşim oluyor hep. Onda da 2 3 saat durup çıkıyoruz. Aynı 3 güne bir görüşüyoruz onu haftada 1'e getirmeye karar verdim. Yemek filan yemicem dedim. Yani çok bunaltıcı habire görüşmek gel gel demek. İnsan darlanıyor.

Tabiki olabilir dediğim gibi herşeyi düşünmek lazım
senelerdir tanıdığımız bir aile evet çok iyi güzel ama değişirseler diye fena tırsıyorum :))

Dısardan tanıosun ama gelinleri olarak gitmek başka...
Ben olsam işimi bırakmazdım...sana şunu soyleyeyim işini kaybedince bidaha bulmak zor ve eş te dana baskı yapıyor kazanmıyorsun diye

Evlendiğimden beri (5 yilda) 6 il değiştim ama alışır oldum sorun yaşamadım lâkin senin durum farklı...
Aynı apartmanda yaşamadığınız müddetçe gerekli mesafe olduğu sürece sorun olmaz..

Kesinlikle katılıyorum . Ben de esimle gidiyorum genelde ama annemlere gidince orada kalıyorum dönüşüm de eşimin iş gunune denk gelince tek gidiyorum. Çünkü 4 günü falan bulursa kendileri geliyolorlar ya da sürekli eşimden soruyorlar.

Hayır bir tantana yok sadece düşündüğümü söyledm

yok tantanayi onlar yaparlarsa diye soyledim.

Ben de evlendikten sonra 5-6 ev degistirenlerdenim, kendi evimden kiraya ciktim hatta bir seferinde, cocugum kucuk kresine yakin oturalim diyerek, hala ailelerin dilinde o donem tasinmaya ve esya degisimine harcadimiz para, zira tasindigim evde de cok uzun sure kalmadim.
Ama esimle ikimizin karari idi, ve kimse karismadi. Gecmise donup baktigimda, evet bir suru zorluk cekmisiz ama kendi kararlarimizin sonuclarindan neticelenmisiz.
Hic kimseye yakin oturmamak da basimiza gelen en guzel seylerden olmus, zira yasimiz cok kucuk degildi aslinda ama yine de evliligin ilk yilinda ailelerden cok etkilenebiliyor taraflar.

Benim ailem anaerkildir, mesela annemle babam evlenince babam annemin memleketine yerleşmiş, annem babamınkine değil. O yüzden bu konuları anlayamıyorum ama yerinizde olsam gitmek istemezdim.

Bence evliliginizi kotu etkileyecek bi aile uzakta da olsa yakinda da olsa etkiler. Yakin tabi ki rahat olmaz ama insallah yaniliyoruzdur.

Sevdikten sonra heryerde yaşanır sorun etme anlaşabiliyorsanız sorun yok

yuvarlanan asi bir panda nelluniverso V vesikaliyarim Alys Gsyabk T torarikar merve mavipapatyaa Samsonn benneyanginlargordum Kontes001 nefesalnefesver burcak86 ByNkoaLa dusduru

sevgilime biraz bahsettim. evin içini her yerini o kadar özenerek yapıp dayayıp döşedikten sonra kiraya vermek pek mantıklı değil ki neyden çekiniyorsun evham yapıyorsun bizimkileri tanımıyosun sanki hiç gibi şeyler söyledi.

mutsuz olacağın bir şeyi yapmak istemem tabiki ama yine de düşünelim diye açık kapı bırakmaya çalıştı da o kadar masraf etti oraya o yğzden ikna olamz gibi

Bence isinizi bırakmayın orada bir iş bakın. Tüm sosyal hayatiniz ondan ibaret olmasin. Aileler ne kadar iyi de olsa yeni evlisiniz basbasa kalamazsiniz. Sürekli hadi annemlere gidelim olur zamanla kendi icinizde kurup büyütürsünüz. Bunları düşünmelisiniz.

Bi oku istersen para biritirip ev alırız diye cıkılmış yola

O zaman kendi kurallarını sen koyacaksın. Haftada 1 gideceksin. Yemeğe gel derlerse gitmeyeceksin. Temizliğe yardım isterse oralı olmayacaksın. Misafir geliyor siz de gelin deyince hayır diyeceksin. Bunlar zor işte. Gelip kapına dayanıyorlar çünkü maalesef. Baştan taviz vermezsen belki daha iyi olur. Sonradan oturmuş düzeni değiştiremiyorsun. Çocuk filan olunca habire görelim derlerse müsait değilim deyip kapatman lazım yoksa her gün geliyorlar. Ay ne biliyim ben yapamazdım. Bir de ev yaptırdım burada oturacaksın diye zorluyorlar resmen. Sana saygısı yok adamın. Ben il değiştirdim anam babam yok muydu sanki.. adam kendi anasının dibinden ayrılmak istemese bu bencillik olur. Benim istediğim mesafede oturuyorum şu an çünkü olması gereken bu. Herkes elini taşın altına soksun.

Neden o ikna olmak zorunda,o sizi orada oturmaya ikna etmeye çalışsa mesela ?

Onlar kararı vermiş,siz uymak zorundasınız gibi bir durum oluşmuş.Böyle başlarsa hep böyle gider malesef.Karar veren değil,verilen kararlara uymak zorunda olan taraf olursunuz...Siz de dişli biri değilsiniz gördüğüm kadariyla.Kendi isteğinizi söyleyip arkasinda duramayacak gibisiniz.
Ne diyeyim,herşey güzel olur umarım...

Beklenen cevabı vermiş. Bu kafayla daha gelin ortada yokken vermişler kararı ondan evi yaptırıyorlar. Sen olsaydın da olmasan da zaten gelecek gelin oraya gelecekti.tek tavsiyem şu olur. Sakın çok aşığım diye herşeye göz yumma. Görmezden gelme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…