Evlenip İl Dışına Giden Arkadaşlara Sorular

Sizin için en mantıklısı demin yazdığım yorum gibi bence, şimdi internetten baktım bir sürü mobilya magazası var, bilindik bellone, istikbale kadar, bunlarda diger mobilyacılar. illaki bulursunuz.
Iğdır, Mobilya Firmaları - TUBİBA

o zaman sen herşeyi ordan alçaksın canım
biraz da ev yerleştirmeye gelenler olur illaki hani çeyiz dediğimiz tarz el işi şeyleri de onlarla halledersin artık 15 kg 15 kg :)
kolay gelsin

canım gittiğin şehir küçük eşyalarını istanbuldan alman gerekiyor nakliye ile taşıtırsın çeyizi de küçük taşıma araçları var onlarla taşırsın.
ben bütün çeyizi annemle aldık.annenle oturun her ihtiyacı yazın almaya başlayın biz annnemle öyle yaptı.ben ankaraya taşındığım için eşyaları burdan aldık çeyizi de memlekete her gittiğimizde getirdik.hemde otobüslebir kaç defa da annemler yolladı biz aldık.Allah yardımcın olsun...

biz de çeyizlerimi ptt kargoyla yolladık canım, 3 yıl önce 115 lira verdik kargoya, yemek takımımı da normal kargoya verdik kırılmasın diye, beyz eşya ve mobilyamı ordan aldık

sizin geçtiğiniz yollardan ben de geçeceğim beylerin meslekleri aynı . arkadaşlarıma bakıp örnek vermemi isterseniz daha geçen hafta arkadaşım istanbuldan doğuya elini kolunu sallayarak gelin gitti . eşyaları ne yapacaklarını sorduğum da gideceğimiz yerde 2-3 bine düğün paketi var onu alacağız dedi. bence kendinizi çok sıkmayın bi daha ki tayin döneminiz yakın yerleşik düzene de geçene kadar 5-6 yer gezeceksinşz . bol tayin göreceklere tavsiyeler hep az öz eşya yönünde. hele ki nakliye 3 bin 4 bin hiç vermeyin o paraya eşya alırsınız. nevresim üç beş tencere tava tabak çanak orada bulunmayacak şeyler değil

Son düzenleme:

yorumun beni rahatlattı teşekkür ederim, dediğim gibi Iğdır'da görev süremiz 1 yıl sonra bitiyor. yemek takımı filan almayı da düşünmüyorum bir sonraki görev yerimizde alacağız. zaten ailelere uzak da bir yer kimse gelmez bize 1 yıl. dediğin gibi hoşuma giderse o düğün paketlerinden de alabilirim. Allah seninkini de tamamına erdirsin.

oooo 1 yıl için değmez canım bizim 4 seneydi, ki biz ikinci şarkıda aradan çıkarırız 8 sene dururuz burda diyoduk ama vazgeçtik

oooo 1 yıl için değmez canım bizim 4 seneydi, ki biz ikinci şarkıda aradan çıkarırız 8 sene dururuz burda diyoduk ama vazgeçtik

aynen nemiş, bir taşınmada rezil oluyo eşyalar Iğdır'dan sonra daha uzun süre kalabileceğimiz biyere gidicez çok gerekli olanları şimdi alıcam kalanını diğer tayin yerimizde.

canim resmen bi uçtan bi uca gitceksin , yaptığın masrafa ve çekeceğin zahmete değmez, beni dinlersen 2 kanepe bi tv al , yani çok küçük bi ev olsun , hatta eşin misafirhanede kalmıyorsa onun eşyalarını kullan, evi varsa orda, şark sonrası istediğin gibi eşyalarını dizersin, benim bi arkadaşım 1 yıl orduevinde kaldı sonra gittikleri yerde ev döşediler, zaten bi taşımada eşyalar resmen hurda oluyor , yorulduğunda cabası , bi taşısan sende istemezsin hiç bişy zaten çok zor oluyor , bi çoğu öyle yapıyor genelde çok kısa süreli yaşayacaksa dönüşte evini diziyor , iki kez nakliyeye vereceğine neler alırsın, uzun mesafelerde nakliye ücreti çok fazla tutuyor taşınma ücreti karşılamaz bile

aynen senin gibi düşünüyorum iki kanepe alsam takım almasam filan diye ama ne bileyim arkadaşları filan gelirse eve sıkıntı olur mu acaba oturacak yer filan ne bileyim anneme hep misafiri düşünüyosun bu ev bizim diye kızardım da ben de misafiri düşünüyorum şimdi. eşimin hiç eşyası yok karakolda kalıyor, Iğdır'daki orduevinin oteli de yok malesef.

kafama bu yattı benim küçücük bi ev yapıcam kendime 2 koltuk tv beyaz eşya alırım bulaşık makinesi filan almayayım bide yatak odası tamamdır, yemek takımını da sonra alıcam ufak bi masa alırız kendimize yeter oh rahatladım

Iğdır çok cici bi yer ama Azeri Türkleri çok yoğun iklimide akdeniz iklimi, çok mutlu olacağınıza eminim canım

öğretmenevi yada polisevindede kalabiliyorsunuz canim, neyse , evlenirken insan çok hevesli oluyor herşeyi alayım yaptırayım die ama sonra bi taşıyınca aman git bu neeee diosun bende çok istiyodum herşeyimi alayım 4 -4lük olsun die bi çeyiz taşıdım in çık , haşat oldum , ben ankaradan adanaya geldim , büyük eşyaları adanadan hallettik, diğer tüm herşeyi çeyizle hallettik , ona rağmen eşyalarda parça parça geldi rezillik, yok fabrikayı beklioz bilmem ne diye, şuan evim 5 odalı , önce tüm odaları döşeyecektim güya :) sonra aman dedim bi salonu kullanayım , 2 kişiye çok, diğer odalarım boş şimdi taşıncagım evlerin böyle olcagına garantim yok sonuçta, küçük ebatlı eşya seviyorum ben hep öyle aldım, şimdiden bazısı haşat oldu taşınmadan sonra düşünemiyorum, markalı garantili diye alsakta artık eşyalar eskisi gibi sağlam yapmıyorlar , bi arkadaşımda öğrenci evini kullanmaya dvm ediyor 2. el eşyalarla sonra öylece bırakıp sevdiğini alıp , gitceği yerden sıfır düzcek, beni dinlersen temizinden bulabilirsen 2. el eşya diz onu kullan , gelirkende sadece yatak yorganını alır gelirsin mis gibi, hem eşya paran hem nakliye paran cebinde kalır hemde eşya topla taşı yerleştir derdin olmaz, sürekli yeni şeyler çıkıyor taşıncagın eve göre alırsın, sonra onlar bile gözüne kalabalık gelir kanepe vs. beğenmezsin evine gelecekler zaten bu işin içindeler, orda neler görüyorlar kimse yadırgamaz, senin kadar kısa kalsaydım bende öyle yapardım 2. elle idare ederdim, düğün borcu bilmem ne derdi kalmazdı, doğu tazminatı taşınma parası da karım olur cebime atar çok daha güzelini alırdım dolu dolu

Iğdır çok cici bi yer ama Azeri Türkleri çok yoğun iklimide akdeniz iklimi, çok mutlu olacağınıza eminim canım

inşallah nemiş inşallah, uzak yere gidecek olmanın hüznü var biraz ama napalım. Iğdır'ın güzel bi yer olduğunu duydum ama Azerbaycan Türkleri eşimin izlenimine göre hijyende biraz sıkıntılıymış

2. el çok itici geliyor bana intelligent ya onu hiç düşünemiyorum az eşyayla işin içinden çıkıcam inşallah ben.

alternatif olarak söyledim canim, 1 yıl çok çok çabuk geçiyor , hiç yorulma diye, tabi ki karar senin, az eşya en iyisi tabi , diğer türlü hamile felanda olursan zahmeti çok başına bela olur, sonra 1. bölgeye geçerseniz uzun kalırsınız zaten ordan halledersin hayırlısı olsun hakkında

bi 2 yıl düşünmüyorum bebiş inşallah kaza filan da olmaz koca karnımla taşınamam

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

bende ankaradan erzuruma geldim.
biz haziranda evlenmiştik.
ama eşyaları kışın almıştık.
nisan ayında bi kamyon ayarladı kayınbabam tüm eşyalar,çeyizler(hatta çalışma masam ve kitaplarım bile: )) o kamyonla gitti.
bizden 1 hafta önce.
sonra biz gittik(kv,annem ve ben).
2 haftada temizlik,ev düzme işi bitti.
kolay oldu yani.kamyonuda 500 liraya falan ayarladılar çok pahalıda değildi.

sizin mesafe çok değilmiş, bizimki türkiyenin bi ucundan bi ucuna o yüzden pahalı olur. yol 25 saat sürüyo kamyonla düşünemiyorum kaç saat sürer

sizin mesafe çok değilmiş, bizimki türkiyenin bi ucundan bi ucuna o yüzden pahalı olur. yol 25 saat sürüyo kamyonla düşünemiyorum kaç saat sürer

doğru sizin mesafe bayağı var.
ama tavsiyem ne kadar az eşya o kadar rahatlık.
ufak tefek ihtiyaçları ığdırdan alın.
yoksa çok zor olur.

Benim de aynı sorunum var.istanbulda yaşıyorum ama düğünden sonra iskenderuna gidicem..beyaz eşyaları ordan nişanlım aldı zaten kullanıyo da şu anda...çeyizleri de düğünden 10 15 gün önce ailemle götürmeyi düşünüyoruz...eşyalaro da adanadan alırım heralde.bu şekilde hallederiz diye düşünüyorum ama nasıl olacak bilmiyorum...allah kolaylık versin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…