Evlenipte aileden çoook uzaklara gitmek ne menem bir şeydir :(

bende bir zamanlar başka şehirde birini sevmiştim istediler beni gelip ama annem hayır tek kızım dedi ben kıyametleri kopardım hatta amcamların yanında elime geçeni fırlattım kapıyı vurup çıkmıştım vermiyorlar diye... üstelikde bizim taraflıydı iyi tanıdığımız beğendiğimiz bir aileydi... ama olmadı nasip değilmiş...

Şimdi eşimle evliyim annemlere 2 saat uzakta oturuyorum ist da yım ama çıkışa yakınım eşimin başının etini yiyorum yakın biryere taşınalım diye annem ailem kahvaltıya gelebilsin akşam yemeğine gelebilsin ben gidebileyim diye... (yol ve araç problemi var)

Eğer o şehre gitseydim bunalıma girerdim şimdi anlıyorum neden biliyormusun aşk eş biyere kadar biyerde aile hasreti başlıyor bunu evlenmeden anlayamazsın kimse evine karışmasın istiyorsun ama onlarsızda yapamıyorsun..

Gittiğin ev aile bal da yedirse hergün ailenle yediğin kuru ekmeği özlüyorsun işte...

Her konuda cesur olduğum söylenir
Ama bu yaşadığım şehri bırakıp başka yere yerleşme fikrinde hiç cesur olamayanlardanım
Sadece ailem değil İstanbul benim her şeyim çünkü..

Bende cesurumdur ama bazen bu kadar cesurluk aptal cesareti mi acaba derim..
İstanbul benim de bir zamanlar herşeyimdi 2 saatlik mesafeden bile özlerdim (Kocaelinden)
Ama artık sadece bir şehir benim için. Gereğinden fazla kalabalık bir şehir. Ama ailemin olduğu bir şehir.

En son cümlen çok doğru ya gerçi hepsi doğruda.. Ailemsiz ne yediğim ekmeğin ne içtiğim suyun tadı olmaz benim içinde. Ama bir çıkmazdayım işte kapana kısılıp kaldım sanki ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum. Allah bana bir yol gösterir inşallah..

Bence iki aileden uzak baska bir sehirde hayatiniza baslayin.

O da olabilirdi aslında ama olmadı sınava girdik memur olsaydık ikimizden biri o dediğin olacaktı ama kısmet değilmiş. Şimdi onun memleketinde evi var hazır işi varken onları bırakıpta gitmek istemiyor bir yere bende böyle arada kalıyorum

Benim mesajım seni anlatmış seninki de beni anlatıyor..
İşte görüyorum ki hep aynı şeyler. Elbette okumak için gitmekle evlenip gitmek çook farklı okurken özgürsün sorumluluk yok birşey yok istediğin zaman kimseden izin almadan gider gelirsin ailenin yanına.Bende her haftasonu kendimi eve atardım zaten.Ama bir yerde tıkanıyorum işte orası kördüğüm.. Bitmiyor da bitemiyor yani ya o izin vermiyor ya da ben. Bu iş ya beni bitirir yada bu ilişkiyi.. Allah büyük. Yalnız olmadığımı bilmek güç verdi sağol paylaştığın için,sen aileni dinlemişsin bakalım ben kimi dinleyeceğim.. eğer olurda gidersem ve mutsuz olursam kendi düşen ağlamaz diye başlarlar artık pofff ne zor ya bu işler......

sevgilinin mesleği neki yani orada yaşayacağı garanti mi?

O İBBF İşletme mezunu 3 yıl muhasebecilik yaptı bir şirkette sonra askere gitti zaten. Hiçbir şeyin garantisi yokta tanıdıkları çok küçük yer olduğundan herkes birbirini tanıyor iş bulması zor değilmiş öyle dedi.

ilk yorumumu tekrar okudumda çok yersiz olmuş, neticede bizim şark görevi sayılı gün ömrü billah burda yaşamıcaz, bide şu var bende Ankaradayken Batmanda 8 sene kalırız 2.şarkta aradan çıkar diyodum şimdi 4 sene dolsun çeker giderim diyorum,bak bu yorumum daha yerinde oldu canım, askerinin gelmesine az zaman kalmış dilerim Allahım içine doğursun bişeyleri,feraha çık doğru kararı ver, kendini en iyi sen tanırsın, umarım mutlu olursun

çok da yapabilecek birşey yok aslında bunun için de ayrılamazsın ki.inşallah iyi insanlar olur da sorun yaşamazsın.

Herkesin bir derdi var işte sağol canım,bende senin gibi polis eşi olabilrdim de yapamadım o çocukla istanbulda dibimde yaşıyor o da ama 2 senenin sonunda bitti çünkü çok kötü şeyler yaşadık. Arada sevgi saygı varsa herşey hallolur diyor benimki kendi annesinin yaşadığı zorluklardan bahsediyor benimde kız kardeşim var ben Allahtan korkarım sana kötü davranamam diyor. Buda bizim imthanımz sanırım.

çok da yapabilecek birşey yok aslında bunun için de ayrılamazsın ki.inşallah iyi insanlar olur da sorun yaşamazsın.

İnşallah. Hiç kimse dört dörtlük değil bende değilim o da değil. Ama bende bir anadan doğdum o da bunu unutmazsak sorun çıkmaz zaten bence. İnsanın nasıl bir ailede yetiştiği çok önemli ben yıllarca hep bunu gözlemlemeye çalıştım umarım birşeyleri gözden kaçırmamışımdır.. sağol.

Çok büyük bir tarafın gitmeyi istiyor bunu mesajlarında çok iyi belli ediyorsun. Onun seni sevdiğine senin onu sevdiğine şüphe yok. Ama bu süreçte ne kadar yıprandın bir düşün. Annenle onun arasında kaldın. Belki senin ne kadar büyük bir zorluk yaşadığının farkında bile değil. Sen iki türlü de pişman olmaktan korkuyorsun. Gitmez istanbulda kalırsam ya mutlu olamazsam başkasıyla, gidersem gittiğime pişman olursam geri dönüşüm imkansız, annemi dinleseydim keşke diye.

Bir düşün onun meselesi sadece "iş" meselesi mi? Erkek adam nerede olsa çalışır kazanır taşı sıkar suyunu çıkarır. Bak senin önceliğin anlıyorum ki, o. Ne orada yaşayacağın zorluğu düşünüyorsun aslında ne başka bişeyi, amacın onunla olmak annenin rızası ah bi olsa uçarak gitmiştin.

O gelecek olsa erkek adam sonuçta evdekilere biz böyle bir karar aldık hayatımızı orda kuracağız dese annesi babasıyla iki arada bi derede kalmazdı bak eminim. Ama sen bunu yaşıyorsun, sana bunu o yaşatıyor. Çok zor...

Herkes diyor ya evlenince huyu değişiyor insanların, bakalım aynı evin içinde nasıl olacaksınız? Ailesiyle birlikte sana karşı tutumu nasıl olacak, hiç bilmiyorsun. Bence de eğer o da seni senin onun sevdiğin gibi seviyorsa, aslında fedakarlığı erkek yapar, ama iki tarafın da yapması gerekiyorsa bambaşka bi şehirde hayat kurmak en güzeli. Ama buna cesaret edemez o eminim. Sen cesaret edersin ama.

Aileler evlatlarının mutluluğundan başka bir şey istemezler. Sen oraya gitsen mutsuz olsan onların ciğeri yanar, kendi düşen ağlamaz demezler. Ne yediklerinden ne içtiklerinden keyif alırlar. Yakınında da değiller ki sana teselli verebilsinler. Sen de aman onlar üzülmesin diye belli de etmezsin zaten. Yani yine aralarda derelerde kalırsın.

Ha mutlu olursan da ailen şükreder oturur. Ama canım ben yüzde yüz tanıdığına her huyunu suyunu bildiğine inanmıyorum. Diyorum ya insanlar evleniyor da huyunu suyunu yıllar sonra öğreniyor. Gider de kaldıramayacağın şeyler yaşarsan keşkelerin arkası kesilmez.

Ben senin yerinde olsam, bu konuda onu zorlardım. Ailem rıza göstermiyor derdim. Burada ona iş de buluruz gözümüzüm önünde ol kızım diyolar derdim. Bak bakalım o iki arada bi derede mi kalacak, yoksa gelmezsen bu iş biter mi diyecek? Senin bugünlerde çektiğin sıkıntıyı yaşayacak mı...

ben de ailemden uzak eşimin memleketinde yaşıyorum.görev için geldim evlendim kaldım.eşim de,ailesi de çok iyiler sağolsunlar ama aile başka.annem hala sitem eder evlendin kaldın buralarda diye.en çokta doğumumda koymuştu ayrı olmak.yanımda annem vardı çok şükür ama kardeşlerim yktu gelemediler.erkek kardeşim kızım 4 aylıkken gördü.zoruna gidiyor insanın gerçekten çok mutlu olsamda boynum bükük hep.hele o ayrılık vakitleri salya sümük muhabbetler.sözün özü zorr aileden ayrı olmak zor.

Ben o kendi düşen ağlamaz lafını zaten inanarak söylemedim canım, annem beni oraya gitmekten vazgeçirmek adına bazen ''eğer gidipte orda yapamazsan geri baba evine dönmek yok bak ona göre...'' gibisinden konuşur tabi ki o da bunu istemez ben gitmeyeyim diye söylüyor. Dün telefonda bir kez daha açtım konuyu ailem istemiyor gitmemi napıcaz dedim ben seni seviyorum sen de seviyorsan istiyorsan sorun yok dedi, bende nasıl yok var dedim, ailemi ikna etmek zorunda olan benim ailemi bırakıp uzağa gitmek zorunda olan benim dedim bu seferde sustu bir şey diyemedi dese zaten şaşardım.... O sanırım kendi kendine çözülmesini bekliyor bu işin ama çözüleceği yok..

Ailesinden uzak olanların durumu hep aynı Annemde adım gibi eminim hep sitem ederdi heralde aynı senin annen gibi... Onu hiç üzmek istemiyorum yeterince üzdüm zaten...
Ne diyim Allah yardımcımız olsun. Evladınıda Allah sana bağışlasın, sağol yorumun için.

evlenip ailesini bırakın el kadınının erkeğinin kahrını çekenlere pek üzülmüyorum bile bile ladestir bu. adam ailesinden ayrılamasın ama siz ayrılın niye siz ağaç kavuğundanmı çıktınız?

piyangodan çıktıysan gidebilirsin ama sonra kaynanam hizmetçi olarak kullanıyor beni eşim aileme göndermiyor diye ağlama. kendinden ettin kendin buldun olur.

bende istanbuldan izmire gelin geldim gercekten cok zorrr cokk özlem cok baska bakma izmir dediğime izmirin köyüüü çok sıkılıyorum annem cok dedi bana yapamazsın alışamazsın açıktım kapandım bazen bakıyorum etrafıma ne hayal ederken ne durumdayım allaha sukur eşimi seviyorum o olmasa zaten duramam daha 3 aylık evlıyım ama zor eşimin ailesiyle anlaşamıyrm bana göre çok geri kafalılar eşim çalışmamıda istemio bi yeride bilmiyorum tek cıkıp gezmeyı özledim bakkala bile tek cıkamaz oldum illa biiri takılıo peşime bundakı amacları ne cözemedim tekmı bırakmak istemiyolar yoksa baska bişimi düşünylar sevdikten snra göz görmüo km ne derse desin sevdiğinn peşinden gidio insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…