- 17 Temmuz 2008
- 3.378
- 1.597
- 123
- 42
eşin sevmiyormu seni o niye peşinden gelmedi biz de sevdik evlendik ama öyle peşlere düşmedik bir de türbana sarmışlar eve oturtmuşlar sizi ohh kim bilir dışarılarda neler yapıyordur kocan evde bekleyen saf var nasıl olsa. iş bul kendine ne demek çalışmanı istemiyor o kim yarın ayrılsan seni eşin değil elindeki mesleğin korur.
eşin sevmiyormu seni o niye peşinden gelmedi biz de sevdik evlendik ama öyle peşlere düşmedik bir de türbana sarmışlar eve oturtmuşlar sizi ohh kim bilir dışarılarda neler yapıyordur kocan evde bekleyen saf var nasıl olsa. iş bul kendine ne demek çalışmanı istemiyor o kim yarın ayrılsan seni eşin değil elindeki mesleğin korur.
piyangodan çıktıysan gidebilirsin ama sonra kaynanam hizmetçi olarak kullanıyor beni eşim aileme göndermiyor diye ağlama. kendinden ettin kendin buldun olur.
bende istanbuldan izmire gelin geldim gercekten cok zorrr cokk özlem cok baska bakma izmir dediğime izmirin köyüüü çok sıkılıyorum annem cok dedi bana yapamazsın alışamazsın açıktım kapandım bazen bakıyorum etrafıma ne hayal ederken ne durumdayım allaha sukur eşimi seviyorum o olmasa zaten duramam daha 3 aylık evlıyım ama zor eşimin ailesiyle anlaşamıyrm bana göre çok geri kafalılar eşim çalışmamıda istemio bi yeride bilmiyorum tek cıkıp gezmeyı özledim bakkala bile tek cıkamaz oldum illa biiri takılıo peşime bundakı amacları ne cözemedim tekmı bırakmak istemiyolar yoksa baska bişimi düşünylar sevdikten snra göz görmüo km ne derse desin sevdiğinn peşinden gidio insan
seni en iyi anlayanlardan biride benim benimde 5 senelik bir ilişkim var ve bizde sevgilimle uzak şehirlerdeyiz. bende ailede tek kızım benim annemde hergün duygu sömürüsüyle yaklaşıyo bana delirmek üzereyim artıkhem senin erkek arkadaşının ailesinde sorun yok sanırım.tam 4 sene boyunca ailesi istemedi uzak bir şehirdeyim diye. son bir kaç aydır durumu kabullendiler. artık ne yapmam gerektiği hakkında düşünmekten yoruldum
anneler haklıdır doğru söyler yaşayanlardan öğren yaşayarak öğrenme....ben ailemden tam 1200 km uzaktayım ve boşanmanın eşiğindeyiz kesinlikle ailenden uzaklaşma hele hele onun memleketine gidip orda yaşamayı aklından çıkar sana kesin kesin söylüyorum sakınnnnnnnn...nolurrr bu söylediklerimi yabna atma aaşıksın seviyosun biliyorum ama olmuyor bak bana ne hale geldim anlatsam ne sayfalar alır nede sen okuyabilirsin senin yaşadığı yere gelecekse problem yok ama diğer şekilde sakın ha bide ordaya bi yerleşelim 2 yıl falan oturalım tayin çıkar orda iş bulurum gibi safsatalara da inanma..........
mrhba kızlar
yazılarınızı okudum aslında herkezin kendine göre haklılık payı var.
ben 2006 da evlendim .adanadan kocaeline geldim.burada tek başımayım hasta olunca bir allhın kulu gelipte napıyosun demez.
ben 3. çocuğumu dogum yaptıktan 20 25 gün sonra öyle bir hasta olmustum ki 4 gün yataktan başımı kaldıramadım boğazlarım çok kötü şişmişti ,çok açtım kalkıp yemek alamıyordum .çocuklarım açlıktan ağlıyorlardı kalkıp yemek veremiyordum 1 bardak suya hasrettim . tuvalette idrarım kırmızı geliyordu yemek yiyemediğim için sütüm olmuyordu yeni dogan oğlum aç olduğu için hep ağlıyordu. 1 Allh ın kulu kapı çalıp bir tas çorba pişirmez sana.o kadar zor zamanlardı ki kelimeler yetersiz kalıyor .dicem o ki ailenden çok uzakta oturmayı evlenmeyi bir kere daha düşün.iyi ve kötü günlerinde onlar yanında olucaklar.sen onlardan uzak olursan onlarda senden uzak olurlar,
Uzakta yaşanır yaşanmasına da işte böyle anlattığın gibi boynu bükük gözü yaşlı...8 yıl önce küçük bir şehirden Ankara gibi bir yere evlendim geldim.
Bu şehirde hiç kimsem yok.
Eşim her daim benim alışmam sevebilmem için çabalamıştır.
Ama nihayetinde hala zaman zaman alışmadıgımı düşündüğüm oluyor.
Bir kıer her hastalandıgında gelemeyebilirler.
Onların sıkıntıları oldugunda uzaksın yollara düşme diye sana duyurmama cabasına girecekler..
Gün gelecek bebeğin olacak her anlarına şahit olamayışları canını sıkacak.
Ve en acısı..
Bir örnkele anlatayım.
Yeğenim doğdu hemen telefona sarıldım elbette..
Tebrik ettim anneyi babayı vs ama o esnada arkadan gelen o neşeli tanıdık sesler öyle canımı acıttıki..
Bu sadece bir atne örnek buna benzer yüzlercesini verebilirim.
Uzakta yaşanmazmı?
Elbette yaşanır.
Ancak kendine güveniyorsan bu zorluklarla başa çıkabileceğine inanıyorsan bu işe kalkışmalısın.
Eğer ben yapamam diyorsan hiç ne kendini ne karşındaki adamı üzme farklı bir alternatifinizde yoksa eğer sonuç bellidir.
Bende yaşayarak öğrenmek istemem acı şeyleri.. Tayin gibi bir durum zaten söz konusu değil memur değil kendi düzenini bozmak istemiyor sadece. Evet seviyorum ama benim göze aldıklarımı onunda almasını bekleyeceğim alırsa ne ala.. Yorum için sağol inşallah hakkında hayırlısı olur.
Canım ben daha önce de yazmıştım. Valla sürekli yorum yapmasam da senin konunu çok yakından takip ediyorum.
Sadece birşey merak ettim yanlış anlamazsan "kendi düzenini bozmak istemiyor" demişsin ya.
Erkek arkadaşının burcu ne çok merak ettim. Çünkü senle aynı şeyleri yaşadım.
Banada aynen bu şekilde demişti. "Düzenimi bozmak istemiyorum."
Evet canım hatırladım biliyorum seni sağol :) Onun burcu ikizler ama nasıl bir ikizler ben çözemedim hala..
Burda çoğu arkadaş yaşadığı zorluklardan bahsetmiş.
Seni üzmek için söylemiyorum ama şu an duygusal olarak davranıyorsun.
Karar verecek olan kişi elbette sensin. Ama birazda mantıklı düşünmen gerekiyor.
Tabi şöyle bir durumda var. Aşk akılda değil kalpte hissedilen duygudur.
Kendinden vazgeçip hayatının merkezine sevdiğini koymaktır.
Tüm benliğinle onu hissedebilmektir arada mesafeler olsa bile.
O gülünce sevinmek, o mutsuzken hayata küsmektir.
Diğer kişilerden o istedi diye vazgeçebilmektir.
Bunu hangi akıllı mantıklı insan yapar? O yüzden aşk mantıksızdır, mantıklı aşk yoktur.
Sen herşeyden, herkesten vazgeçip, hiç bilmediğin bir şehre gideceksin.
Ama o düzenini bozmak istemediğinden kimseden vazgeçmeyecek. Fedakarlık yapacak kişi sen olacaksın.
Elbette seviyordur seni. Aşkta tabiki de fedakarlık yapmak lazım. Ama olacaksa o da karşılıklı olmalıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?