Bak canm bu adam sana uygun degil.bak sana daha iliskiyi bile kendi basina yonlendiremiyo ablasi yardmci oluyo bu denli pasif kisilik arti bu tipler evlenince ailesi ne derse onu yapar cunku surekli yonlendrilmeye alisik.yagmurdan kacarken doluya tutulma evlensende bosanirsin bu tip bi adamlaMerhaba arkadaşlar önceki konularımla bağlantılı olacak konum. Büyük dert olmasa da benim derdim de evlenemeyişim ve bir erkeği tanıma sürecimle ilgili :) Aşağıda bahsedeceğim konuyla ilgili baya düşündüğüm için uykularım da kaçıyor.Üniversite mezunuyum, kamuda çalışıyorum. 34 yaşımdayım. Evlilikle ilgili bazı kriterlerim olmuştur hep. Eğitim öğretim uyumu, yaş, iş, aile, kültür gibi. Şuan görüştüğüm kişiyle yaş olarak uygunuz ama bunun dışında birçok kriterimin dışında ve kendisine aşık falan da değilim sadece hoşlanıyorum, beğeniyorum.Karakter olarak düzgün olduğuna, dürüst olduğuna inanıyorum bunda pek şüphem yok.İş hayatı benimkinden çok farklı olsa da çalışkan, sorumluluk sahibi olduğunu evini geçindirebileceğini de biliyorum.Sigarayı hiç sevmem, kokusundan dahi rahatsız oluyorum, fakat günde 1 paket içiyor bırakırım dedi ama kolay değil sanırım.Hiç ilişki tecrübesi olmayan bir erkek ve biraz ilgisiz yani bir ilişkinin ilk başında çiftler birbirinin sesini duymak ister partnerinden haberdar olmak ister vs. bunlar kendisinde pek yok. Telefonla aramıyor mesela.1 ayda 1 kez aradı yarım saat konuştuk onun dışında buluşmalardan dolayı geldin mi neredesin gibi birkaç aramamız oldu.o kadar. Watsaptan yazışıyoruz ve 6 kere yüz yüze geldik. Evliliğe dair beklentilerimizi konuştuk. Beni çok beğendiğini hoşlandığını hemen(1 ayda) yüzük takmak istediğini söylüyormuş ortak arkadaşlara. bana gelecek olursak yaşım dolayısıyla evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum fazla zamanım yok gibi geliyor. Bazı olumsuzluklar var olumlu yönler de var kriterlerin baya dışında bir aday ve ortada bir aşk da yok onda da bende de. Bizim tanışma aşamamızda ortamda bulunan ablası, sürekli ilişkinin içinde gibi yani çok istiyoruz olsun tavrıyla kardeşini yönlendiriyor kardeşi de aramızdaki olumsuz konuşmaları benim bazı beklentilerimi ablasına söylüyor sanırım.çünkü konuştuklarımızın bazıları arkadaşım aracılığıyla bana dönüyor.Ortak arkadaşımız, bana bu saatten sonra fazla beklentin olmasın evlen çocuğun olsun fazla sorgulama gibi bir şey söyledi ( çocuğa nerede yaşayacağımızı sormuştum o da şuan annesiyle yaşadığı evde yaşamayı planladığını söylemişti ben de kabul etmem dedim bunun üzerine çözüm bulacağını söyledi ben de imkanı varsa ev alabileceğini ima ettim bu imadan dolayı arkadaş bunu söylüyor bana) siz olsanız yaşım geçiyor çocuğum olsun diye bu ilişkiye devam edip evliliğe gider misiniz?
eğer ben bir erkeği beğenmişsem, tanımak istiyorsam benim iletişim önceliğim odur.işim dışında kalan vaktimin çoğunu ona ayırırım. ki tanıyayım aramızda güçlü bir bağ oluşsun. yani arkadaşlarımla görüşmelerimi ya da başka programlarımı vs. ertelerim. hayatımdaki insanla bir süre ortak bir şeyler yapmaya çalışırım.benim bakış açım bu.ama karşımda böyle bir bakış açısı yok.ya bi de devir iletişim devri, elimizden neredeyse tel düşmüyor, iletişimsizlik büyük problem değil mi sizin için?
evet özellikle de sizler yazdıkça daha da saçma geliyor başta olabilir diye düşünmüştüm beğeni vardı hoşlanma vardı.Bence buda çok itici koca adamın yaşadığı şeyleri ablasına anlatması, bakın sevgi hoşlanma aşk vs yok , iş anlaşması gibi kriterleri tutturursak olur gibi. Size de saçma gelmiyor mı?
senin yorumlarını çok beğeniyorum.ben adamı sürekli pohpohlarsam ha bire gönlünü yaparsam evet olacak. annesiyle yaşamayacaktık zaten onu kabullendi bu konuda sadece kimseyi kırmayacak bir çözüm aradığını söylemişti. çözümü neydi bilmiyorum bana söylemedi. kiraya çıkacaz dese yeterdi onu da demedi.Yani olabilir ama cok ite kaka, surekli senin itmenle cabanla olur konu sahibesi. Ondan da sana hayir gelmez.
Bir de adam keko gibime geldi. Bir heyecan yok, tutku yok, bu devirde KVyle oturma mi kaldi Allah askina? Yok bunu begendim dersen de acik net konus, ben kendi mahremiyetimiz olsun isterim, ayri ev olmayacaksa olumsuzum de.
Bana sorarsan gec bence bosuna basina bela alma. Ama yok alayimd ersen de konus ayri ev isini sabitle.
yalnızlık bazen güzel olsa da bazen o kadar zor ki anlatamam insan ne yaşarsa onun acısını biliyor hayatında ne eksikse onun acısını çekiyor. seveceğim sevileceğim kültürlü aklı başında dürüst bir adam istiyoruz o da yok karşımıza çıkmıyor :)Aşk olmasa ömür boyu evlenmezdim diyenler muhtemelen evlilerdir.
Ve yaşı ilerleyip evlenmemiş olanları anlamıyorlar.
Insan kendi ayakları üstündede dursa, illa birine ihtiyac duyuyor. Gelecekten, yalnızlıktan korkuyor.
Herzaman böyle kalmayacağız, iyi günü olacak, kötü günü olacak, hastalık sağlık...
Aşk olmasa ömür boyu evlenmezdim diyenler muhtemelen evlilerdir.
Ve yaşı ilerleyip evlenmemiş olanları anlamıyorlar.
Insan kendi ayakları üstündede dursa, illa birine ihtiyac duyuyor. Gelecekten, yalnızlıktan korkuyor.
Herzaman böyle kalmayacağız, iyi günü olacak, kötü günü olacak, hastalık sağlık...
ben de ilgi hastasıyım. beni çok mutlu eden şeylerden biridir ilgilenilmesi alaka gösterilmesi.karşımdaki erkekten de bunu bekliyorum.adamı arıyorum bana yemek yaptığını evde misafir olduğunu söylüyor yani meşgulüm kapat demeye getiriyor. bu sadece ufacık bir örnek. bir erkek bir kızı beğenmişse o kızdan hoşlanmışsa zaten ister istemez ilgi alaka göstermek ister içinde kelebekler uçuşur sesini duymak ister diye düşündüm hep ama şuan aksini yaşıyorum.Evliyim ama ask olmasa cidden evlenmezdim. Cunku ben ilgi manyaginin tekiyim, ilgi yoksa devam edemem gercekten.
Hani tartismalar olur, anlasmazliklar olur, zor zamanlar olur hepsine varim biyere kadar ve olumsuz seyler de yasadik, maddi olarak zor zamanlar da gecirdik hepsini aştik ama ilgi bitmesi evliligimin sonunu getirir.
Sevgiliyken bile ayda 1 arayan ayni evde yuzune bakmaz insanin.
ben de ilgi hastasıyım. beni çok mutlu eden şeylerden biridir ilgilenilmesi alaka gösterilmesi.karşımdaki erkekten de bunu bekliyorum.adamı arıyorum bana yemek yaptığını evde misafir olduğunu söylüyor yani meşgulüm kapat demeye getiriyor. bu sadece ufacık bir örnek. bir erkek bir kızı beğenmişse o kızdan hoşlanmışsa zaten ister istemez ilgi alaka göstermek ister içinde kelebekler uçuşur sesini duymak ister diye düşündüm hep ama şuan aksini yaşıyorum.
eğer ben bir erkeği beğenmişsem, tanımak istiyorsam benim iletişim önceliğim odur.işim dışında kalan vaktimin çoğunu ona ayırırım. ki tanıyayım aramızda güçlü bir bağ oluşsun. yani arkadaşlarımla görüşmelerimi ya da başka programlarımı vs. ertelerim. hayatımdaki insanla bir süre ortak bir şeyler yapmaya çalışırım.benim bakış açım bu.ama karşımda böyle bir bakış açısı yok.
ilk aşamada sesini duymadan yapamıyorum gibi cümleler tavırlar beklemiyorum bu çok yapmacık olur zaten. ben ona ilk haftalarda ilgiyi seven bir insan olduğumu aranmak sorulmak istediğimi belirttim. gerisi ona kalmış.Bana göre hoşlanıyormuşsunuz,aranızda mantık olarak da çok sıkıntı yok,bunlar azımsanacak şeyler değil.Bence anne ile yaşama konusunda istemediğinizi, birlikte aynı evde yaşamanın zor olacağını, çevrenizde bu yüzden araları bozulan bir sürü insan olduğunu ve annesi ile aranızın bozulmasını istemediğinizi net bir şekilde ifade edebilirsiniz.Almak yerine kirada da oturursanız, ikiniz de çalıştığınız için zorluk çekmeyeceğinizi de söyleyebilirsiniz.Ablası ile konuşup akıl alıyor olabilir, kötü görünüyor evet,ama bence bu durumu da arkdaşınızın size dönütünden anladığınızı şakayla karışık dile getirin , rencide etmeden ,bakalım tepkisi ne olacak?sigara işi azıcık zor, hiç bırakmasa sizin için ne kadar sorun onu düşünün.Şunu da söylemek isterim bence de ilk başlarda çok ilgili ,sesini duymadan yapamıyorum deseydi garip olurdu,çünkü çok aşığım diye başlamamışsınız zaten.insanlar birbirine emek verip, paylaşımda bulundukça, biribirine olan sevgi ve bağlılıkları artıyor.herkesin defosu var ,önemli olan sizin bu defoyu idare edip edemeyeceğiniz.Eğer bitirme konusunda kesin bir görüşünüz yoksa bence kendinizi net olarak ifade ederek ,istediklerinizi ve istemediklerinizi belirterek biraz daha zaman verin.
işte durum aynen bu.yaşamayan bilmez. aşk vardı adam sorumsuzun bencilin tekiydi napsaydım, aşığım diye evlenip hayatımı mı karartsaydım? mantıken uyanlar oldu, hoşlanma beğenme gibi zerre hissim olmadı ee onlarla da evlenemezdim. beğendiklerim hoşlandıklarım aşık olabileceğime inandığım kişiler oldu onlar da benden elektrik alamadı. nasip mi değil nedir bilmem. işte senin gibi ortalama biri olsun bari diyor insan sonra da böyle konular açılıyor işte :)
Merhaba arkadaşlar önceki konularımla bağlantılı olacak konum. Büyük dert olmasa da benim derdim de evlenemeyişim ve bir erkeği tanıma sürecimle ilgili :) Aşağıda bahsedeceğim konuyla ilgili baya düşündüğüm için uykularım da kaçıyor.Üniversite mezunuyum, kamuda çalışıyorum. 34 yaşımdayım. Evlilikle ilgili bazı kriterlerim olmuştur hep. Eğitim öğretim uyumu, yaş, iş, aile, kültür gibi. Şuan görüştüğüm kişiyle yaş olarak uygunuz ama bunun dışında birçok kriterimin dışında ve kendisine aşık falan da değilim sadece hoşlanıyorum, beğeniyorum.Karakter olarak düzgün olduğuna, dürüst olduğuna inanıyorum bunda pek şüphem yok.İş hayatı benimkinden çok farklı olsa da çalışkan, sorumluluk sahibi olduğunu evini geçindirebileceğini de biliyorum.Sigarayı hiç sevmem, kokusundan dahi rahatsız oluyorum, fakat günde 1 paket içiyor bırakırım dedi ama kolay değil sanırım.Hiç ilişki tecrübesi olmayan bir erkek ve biraz ilgisiz yani bir ilişkinin ilk başında çiftler birbirinin sesini duymak ister partnerinden haberdar olmak ister vs. bunlar kendisinde pek yok. Telefonla aramıyor mesela.1 ayda 1 kez aradı yarım saat konuştuk onun dışında buluşmalardan dolayı geldin mi neredesin gibi birkaç aramamız oldu.o kadar. Watsaptan yazışıyoruz ve 6 kere yüz yüze geldik. Evliliğe dair beklentilerimizi konuştuk. Beni çok beğendiğini hoşlandığını hemen(1 ayda) yüzük takmak istediğini söylüyormuş ortak arkadaşlara. bana gelecek olursak yaşım dolayısıyla evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum fazla zamanım yok gibi geliyor. Bazı olumsuzluklar var olumlu yönler de var kriterlerin baya dışında bir aday ve ortada bir aşk da yok onda da bende de. Bizim tanışma aşamamızda ortamda bulunan ablası, sürekli ilişkinin içinde gibi yani çok istiyoruz olsun tavrıyla kardeşini yönlendiriyor kardeşi de aramızdaki olumsuz konuşmaları benim bazı beklentilerimi ablasına söylüyor sanırım.çünkü konuştuklarımızın bazıları arkadaşım aracılığıyla bana dönüyor.Ortak arkadaşımız, bana bu saatten sonra fazla beklentin olmasın evlen çocuğun olsun fazla sorgulama gibi bir şey söyledi ( çocuğa nerede yaşayacağımızı sormuştum o da şuan annesiyle yaşadığı evde yaşamayı planladığını söylemişti ben de kabul etmem dedim bunun üzerine çözüm bulacağını söyledi ben de imkanı varsa ev alabileceğini ima ettim bu imadan dolayı arkadaş bunu söylüyor bana) siz olsanız yaşım geçiyor çocuğum olsun diye bu ilişkiye devam edip evliliğe gider misiniz?
evet bu isteğini kabul etmesem de tamam haklısın demiş olsa da bu zihniyete sahip olması beni rahatsız etti.İyi de bu adam ortalama değil ki. Aileyle yaşama isteği hiç normal değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?