evlilik öncesi çok gergin geçen ve çok stresli bi dönem ...ailelerde herşeye karışınca daha zor...
nişan bize ait diye hadi onları dinlemedin çalgılı yaptın ....peki onlarda düğün bize ait diye düğünü çalgısız yaparlarsa? bence sakince konuşup ortak bi yol bulun..
Herhalde belli bir yaştan sonra nişanın düğünün anlamı kalmıyor :1closedeyes:
Şahsen 30 yaşında evlendim,aileme de eşimin ailesine de şart koştum:
Ne nişan ne düğün,temizinden bir nikah...
İstemeye gelme olayı bile gıcıktı ama geldikleri gün tanışıldı,yüzük takıldı,yaza da nikah yapıldı.Missssskaydirigubbakcemile3
Hatta istemeye geldiklerinde kahve yapmadan sordum çay mı kahve mi içersiniz diye,çünkü amcalarımız büyüklerimizdi babaların vefatı dolayısıyla
E onlar da kalp hastası:1shok:
Yani adet yerini bulsun diye yapılmasın her şey,ama isteniyorsa da halay çekip oynansın :teytey::dance:sositososito
Eğer erkek arkadaşınla işiniz, maddi durumunuz varsa herşeyi kendiniz yapın, böylece herkes birşeylre karışma hakkını kendinde bulamaz, yok eğer elimiz mahkum diyorsan, bırak erkek arkadaşın ailesiyle olan kısmı kendisi halletsin, bazen bu büyükleri anlayamıyorum destek olacakları yerde köstek oluyorlar, bırakın da gençler mutlu olsunlar, muradını yaşasınlar, dinimizi hakkıyla bilsek zaten bu sorunların hiçbiri olmaz, sanki dışarda kadın erkek yürümüyomuyuz?alışveriş yapmıyormuyuz?oynamanın günah olduğunu ben hiç biryerde okumadım wallahi.Güzel düşünce, güzel niyet olmalı, çocuğunun mürüvvetini görüyorsun
valla hayatım ben evlenirken nerdeyse hiçbişiyi kayınvalidemler yapmadığı halde herşeye karışmaya kalktılar ben de eşimi aldım karşıma evimize de nişanımıza da düğünümüze de biz karar vereceğiz ne senin ailen ne benimkiler karışmayacak dedim
benimkiler zaten karışmadı bilirler karışılmasını sevmediğimi kayınvalidemi de karıştırmadım resmen çatıştım da hiç dert etmedim çünkü biliyordum daha başta karışırsa her şeyime karışacağını ki şimdi bile arada uğraşıyor karışmaya
eğer erkek arkadaşın yanındaysa hiç canını sıkma madem nikah olcakmış nişanı düğün gibi yapmak senin en doğal hakkın bizde adet böyle der geçersin gerekirse inatlaş derim ben çünkü kayınpederin yarın yaptığın her şeye günah diye de karışmaya kalkabilir en baştan kes önünü dişini göster derim ben
Birde en çok kızdıgım şeyde hiç bi destek yok dil papuç kadar maşşallah. Ya sen bizim nişanı nasıl yapacağımızı düşüneceğine sen bu çocukların evi nasıl kurulacak bu eşyalar nasıl alınacak onu düşün. Adam bide utanmadan pişkin pişkin konuşuyo ya deli oluyorum yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?