Evlenirken ailelerden her kafadan ses çıkıyor

Canım zaten düğün olmayacak nikah olucak hem maddi yönden öyle düşündük hemde ailesi zaten istemiyor. Bizde en azından nişanımız adam gibi olsun bari diyoruz. Ama adam nuh diyor peygamber demiyor. Nasıl bi zihniyettir anlamadım gitti. Nişanı kız tarafı yapar ister evimde yaparım ister dışarıda. Üstelik daha nasıl yapacağımızda belli değil yani belkide evde olucak ama adam daha ortada bişey yokken bu şekilde konuşması canımı fena halde sıkıyor. Mesele buda değil yani dışarda yapınca dinsiz imansız mı oluyoruz. O kadar sinirliyimki vallahi geceleri sinirimden uyuyamıyorum. Babası dışarda yaparsak kadın erkek birarada olucak diye istemiyomuş yani sonuçta evimdede yaparsam aynı şey. Babasına diyorumki ya bu işler ne kadar zormuş diyorum. Bana aslında zor değil insanlar zorlaştırıyor diyor. Evet dedim içimden gerçekten sizin gibi insanlar yüzünden bu işler zorlaşıyor böyle... offf deli olucam arkadaşlar yaaa

Çok doğru yazmışsın arkadaşım... :lepi:

Böyle bir sürtüşmeye daha işin başında girersen sonraları daha çetin geçer..

Bence sen bu konuda direkt eşinin ailesi ile asla karşı karşıya gelme bırak nişanlın bu konuda aracaılık etsin..

Arayı bozarsan eşinin ailesi ile ilerleyen dönemlerde düzeltmek çok zor oluyor.. :1no2:

Eğer erkek arkadaşınla işiniz, maddi durumunuz varsa herşeyi kendiniz yapın, böylece herkes birşeylre karışma hakkını kendinde bulamaz, yok eğer elimiz mahkum diyorsan, bırak erkek arkadaşın ailesiyle olan kısmı kendisi halletsin, bazen bu büyükleri anlayamıyorum destek olacakları yerde köstek oluyorlar, bırakın da gençler mutlu olsunlar, muradını yaşasınlar, dinimizi hakkıyla bilsek zaten bu sorunların hiçbiri olmaz, sanki dışarda kadın erkek yürümüyomuyuz?alışveriş yapmıyormuyuz?oynamanın günah olduğunu ben hiç biryerde okumadım wallahi.Güzel düşünce, güzel niyet olmalı, çocuğunun mürüvvetini görüyorsun

Doğru söylüyosun arkadaşım şu an bende senin gibi düşünüyorum da....biz 30 u geçtiğimiz için böyle düşünüyoruz şu an, konuyu açan arkadaşımız daha küçük belli, bana da sorsalardı bundan 10 yıl önce bende onun istediklerini isterdim, büyüklerin daha anlayışlı olması lazım, bırakın gençler istediği gibi yaşasın bir kez düğün yapılıyor değilmi?

Doğru söylüyorsunuz ama anlayışsız insanlarla uğraşmak gerçekten zor. Zaten herşeyi ikimiz yapıcaz ailesinden bigram destek yokki zaten öyle oldukça daha çok kızıyorum hem bişeye desteğin yok hemde konuşuyo habire. Zaten bişey yaptıgın yok bari köstek olma değilmi.

Doğru söylüyorsunuz ama 7 senedir beraberiz ve erkek arkadaşımla sorunum yok çok şükür zaten bu konularda oda ailesine hak vermiyor çatır çatır savunuyor yani. Ama ne olur evlenirsem bende ona göre mesafeli olurum

valla hayatım ben evlenirken nerdeyse hiçbişiyi kayınvalidemler yapmadığı halde herşeye karışmaya kalktılar ben de eşimi aldım karşıma evimize de nişanımıza da düğünümüze de biz karar vereceğiz ne senin ailen ne benimkiler karışmayacak dedim
benimkiler zaten karışmadı bilirler karışılmasını sevmediğimi kayınvalidemi de karıştırmadım resmen çatıştım da hiç dert etmedim çünkü biliyordum daha başta karışırsa her şeyime karışacağını ki şimdi bile arada uğraşıyor karışmaya
eğer erkek arkadaşın yanındaysa hiç canını sıkma madem nikah olcakmış nişanı düğün gibi yapmak senin en doğal hakkın bizde adet böyle der geçersin gerekirse inatlaş derim ben çünkü kayınpederin yarın yaptığın her şeye günah diye de karışmaya kalkabilir en baştan kes önünü dişini göster derim ben

Evet canım haklısın zaten baştan nasıl olursa öyle gider. Evet kesinlikle doğru söylüyosun
zaten evlenirsem mesafeli olmayı düşünüyorum ben kimsenin kalbi kırılsın istemiyorum ama babası beni çileden çıkarıyor. Dediğin gibi o zaman yarın öbür günde başka şeye karışır mesela ben kapalı değilim kıyafetlerim belki ters gelicek. Oyüzden baştan fazla yüz vermiyceksin. Erkek arkadaşım da diyor ki benim babam böyle diye tutturuyorsa o zaman senin babanda öbür türlü istiyor bu kadar basit diyor. Herkez benim babama uymak zorunda değil diyor.

Bu zamanın kayınpederlerini anlamak mümkün değil zaten, kaynanadan daha çok karışıyorlar, sesleri heryerden çıkıyor, hem düğünde herşeyi ikiniz yapacaksınız, hem kayınpederi memnun edeceksiniz, bu nasıl iştir anlamıyorum, sizde ağırlığınızı koyun, sizi ve ailenizin fikirlerini beğenmiyorsa beğendiği kızı alsın o zaman kimse kimseye zorla gelin olmuyo kötükedihüso

Birde en çok kızdıgım şeyde hiç bi destek yok dil papuç kadar maşşallah. Ya sen bizim nişanı nasıl yapacağımızı düşüneceğine sen bu çocukların evi nasıl kurulacak bu eşyalar nasıl alınacak onu düşün. Adam bide utanmadan pişkin pişkin konuşuyo ya deli oluyorum yani.

Boşver sen saygını bozma o konuştuğuyla kalacak yarın, nişanlın seni anlıyorsa bu yeter, tecrübeyle sabittir şutarafagitti

sağol canım ama bu işler öyle zormuş ki yani hakikaten daha yaşım 25 sanki böyle yaşlanmış gibi hissediyorum sıkıntıdan vallahi yaa. Diyorum neden böyle oluyo neden offf offf benneyaptımki

uyyyyyyy sakın onun bunun lafına takılmaaa. tam bir karın agrısıdır o anlarr..
sen nişanlanacagın sahısla konus. ve tek önemli olan onun ve senin düşüncelerin olsun. ve sakın o kırılmasın vs gibi şeyler düşünerek konusma. isteklerini belirt.
bende bu noktadayım. ve sevdiceğim sagolsun herşeyi gönlümüze göre yaptı :1hug:

hangi çağda yaşıyoruz ne kadar saçma sapan şeyler.. din Allah ile kul arasında.. kulun kalbinde ve iyi niyetinde.. müzikle uğrasmak günah mı? Arabistan mı burası ya.. Çağdışılık tamamen.. ben hiç bi düğünde durmam eyvahhh cehennemliğimmmmmm yerinde olsam dansöz getirtirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…