Evlenirken eğtim durumunda Davul bile Dengi dengine mi??

Benim eşim ilkokul mezunu ben üniversite
Arada sorun olmuyor mu ? olmuyor desem yalan olur o belki sorun yapmıyor bende hiç bir zaman yüzüne vurmuyorum ama arada bazen konuşacak ortak noktamız olmuyor.bu sadece bizim durumuzda değil iki ünv.mezunu insan da ya da iki ilkokul mezunu insan da evlendiği zaman konuşamıyorlar.Bu iletişimsizlik nerden kaynaklanıyor haal çözemedim ama arada saygı olursa hiç bir sorun olmaz bu kendini yetiştirip yetiştirmemekle de alakası yok.Nice ünv.mezunu arkadaşlarım var adam gibi adam değiller.O yüzden ne kendini geliştirmek, ne ilkokul mezunu yada ünv.lise mezunu olmak önemli olan insan gibi insan olmak.

herşey dengi dengine.sadece eğitim anlamında değil görmüş geçirmişlik olmak bile dengi dengine.görmemiş görgüsüz biriyle nasıl mutlu olunamıycaksa biri ilkokul biri üniversite mezunu olunca da olmaz.bazı arkadaşlar kadın lise erkek üniversite olabilir ama tam tersi olamaz demişler.bence kadında düşük seviyede olmamalı ha erkek kendine çamaşır yıkıcak yemek yapçak birini arıyorsa problem olmaz ama tek kriter bu değilse her ikiside eşit olmalı.ha okumakla adam olunmuyor ama okumazsan da adam olma garantin yok.o yüzden şansa bırakmadan mantıkla hareket edip kendine uygun birin bulduktan sonra bu bana uygun mu değil mi diye ölç tart ve birlikteliğe başla.tabiki de sırf kariyeri var diye biriyle olmaz ama birlikte olacağın kişiyi seviyene uygun seçersen daha iyi olur.

Ben bıktım acıkcası artık haftaya sozlenıyorum ben unıversıte mezunuyum o lıse mezunu dıye herkes bısey soluyor bıktım artık patlıycam yakında..Oysakı o kendını benden cok gelıstırmıs cogu konuda daha cok sey bılıyor onemlı olan okul degıl kı anlasabılmek ve kendını gelıstırmek..

Bende bekarken ne alaka demişimdir bu soruya.. ınsan sevdikten ve sevildikten sonra..herşey boş..

Son düzenleme:
neden olmasın ki insan olsun yeteki. ben üniv mezunu eşim lise hata üniv terk. napsın çalışmaya mecburmuş aileden destek yok okulunu bırakıp askere gitmiş felan. çoğu üniversite mezunu adam olmuyor maalesef. yerli yerinde konuşmayı bilen evine karısına sadık namuslu bir erkek olsun yeterki. para pul mal mülk hiçbirşey evlilikte.

benim çok yakın bir arkadaşımın ilişkisi de bu yuzden bıttı
cocuk ilkokul kız üniv.mezunuydu..
çocuğun iyi bir işi vardı ama kız daha çok kazanıyordu..
aile durumları da uymuyordu..çocuk doğuluydu kızın ailesi asla sıcak bakmazdı
mantıksız ama malesef öyle...aynı zaman da elalem ne der düşüncesi de giriyor araya..
bu eğitim durumundaki uyuşmazlık yüzünden çok güzel birşey sona erdi..
gerçektn seviyorlardı ama olmazdı..şimdi olmasa ilerde sorun olurdu...kendini geliştirmekle falan alakası
yok bence bu işin..toplumun bize yüklediği bazı roller var..etiketlerimiz var...evet bir ilkokul mezunu
kendini geliştirirse bir üniv.mezununu da geçebilir ama iş burda bitmez bence...

Bence degil....ben bu cümleye katilmiyorum asla!! sevdikten sonra..............

bence konu evlilikse en azindan denk olmali ciftler
tamam kendini yetistirmekte önemli ama belirli bir egitim almiyosa nereye kadar
söyle bir örnek vereyim cok yakin bir aile dostumuzun oglu var 26 yasinda ortaokul mezunu gayet saygili efendi bir cocuk
günlük gazeteleri takip eder, dünya ve türk klasiklerini okur, köse yazarlarindanda haberdar kendini yetistirmeye özen gösteriyor kisacasi
ama gelgeleim 10 tl nin arkasinda yazan formule bakip arapca yazilmis herhalde diye yorum getiriyor
yani istedigin kadar kendini yetistir mutlaka bir konuda tikanirsin
belki bu para örnegi baskalari icin önemli degildir ama sahsen o benim esim yada sevgilim olsaydi ,toplum icinde belirtseydi yorumunu ayni sekilde ,ben cok utanirdim

okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır..doğru önce insan olmalı..yoksa okul kitaplarından adamlık öğrenilmiyor malesef...
ama...11 yıllık eğitimi bir kenara bırakalım..üniv.hayatı bambaşkadır..çeşit çeşit insan, farklı görüşte arkadaşlar, çok okuma,araştırma, yaşını başını alma,lay lay lom çağlarının bitmesini düşünürsek üniv.entellektüel birikimin yapıldığı size vizyon kazandıran bir yerdir...evet en canlı örneğiyim övünmek gibi olmasın hihoyyyt ama doğruya doğru üniv.girdikten sonra bi süre sonra çok okur çok yönlü düşünürsünüz herşeyi ,kişiliğiniz oturur..yeri gelir çocukken kahramanınız olan ana babanızı bile beğenmezsiniz...
sevgi olduktan sonra diyorlar ama erkek kısmında biraz üstün olma bir adım önde hevesi var genelinde..takmayanda vardır tabi ama..şahsen ben erkek olsam benden daha fazla eğitimli olan eşimin yanında sönük kalmak istemem..yada lise mezunu bi adamla evlensem bazı hassasiyetlerden dolayı yok kırılmasın diye ağzımdan çıkanı 2 kere düşünmeye yorulurum..ortak konular bulmak çok önemli evlilikte düye düşünüyorum ve inşallah büyük konuşmuyorum..sevginin herşeyin üstesinden geleceği inancında değilim öyle olsa büyük aşkla evlenipte jet hızıyla kavga edenler boşananlar olmazdı...hele bu sitede neler gördüm neler okudum sevgide bi önemli ama evlilikte ters yönlere bakıyorsanız sevgi biter kurtaramaz kanaatindeyim.

Eşim lise, ben üniversite mezunuyum. Evlilik yılı : 19 bitti 20 yılın içinde, 2 çocuk var ve halen evlilik devam ediyor.
Başka sözüm yok.

ben katılmıyorum açıkcası..
cunku evlılık gibi bir muessesenın sadece egitimdekı denklık oldunu dusunmuyorum.
**egitiminde süper olur,kariyeri harikadır..hersey mukemmel olsun dıyelm..
peki yaa bu insanın kısılıgı veya aile kulturu ,gorgusu..bunuda gectım.. 2ailenın anlasabılmesı gibi faktorler ortaya çıkıyor elbet.
**egitim seviyesi dusuk olan teknıkerleri gozunune alalım.. (lisans bayanlar için) bizden daha çok maas alıyorlarsa ve kişiliği olsun,aile yapısı olsun ve ailemizle uyum saglasın .. yinede istemezmiyiz?
**iki taraf içinde arada saygı olduktan sonra (sevgiyi gectım hadi) bence hiç bi sorun çıkmaz dıe dusunuyorum..

bende senın gibi dusunuyordum canım (hatta kuzenıme odtu mezunu muhendıs arrıyorus duyrulur :roflol: kendısı marmara mezunu) ama aşkım karsıma çıkalı,tutuldum sankı ne bılım kısmetımde varmıs..ve iykide çıkmıs karsıma çok mutluyum
benım eşim 2yıılık okul mezunu ben lisans ben hala dırsek curutuyorum,kendısı işe baslayalı çok oldu benden çok kazanıyor (çalışcamya )

bu işler nasip-kısmet işi umarım kalbin ve aklındakıne uygun biri karsına çıkar canım a.s.

bende kesinlikle katılmıyorum ilkokul mezunu biirisi kendini geliştirmiş olabilir karakter olarak

çok iyi olabilir ama üniversite mezunu okumuş ama karakteri gelişmemiş olabilir

evlilik olacaksa kişiler kesinlikle eğitime mesleğe göre ayrım yapılmamalıdır çok saçma bence sevdikten sonra:1closedeyes:

Son düzenleyen: Moderatör:
kadın,eğitim ,mevki ve parasal olarak daha yukarılardaysa türk erkeğinin bunu hazmetmesi çok olağan değildir.
erkeğin daha üstün şartlara sahip olması normal karşılanır,bu ülkede.
bencede her konuda denklik,avantajdır evlilikte.

hah işte demek istedğim buydu ..
ama şimdi ben doktora yaparken o yüksek lisans mezunu olabilir :jeyyar:

bence arkadaşlar..evlilikte evinizin kapısı kapanınca herşey dışarıda kalıyor..eğer kafa yapısı uyuyorsa gerisi problem değil diye düşünüyorum..ben üniv bitirdim..yüksekte yaptım şimide doktora yollarındayım...ama bu benim çok kaliteli biri olduğumu göstermiyor..benim bilmediğim belkide kendi mesleğimde dahii görmediğim şeyleri lise mezunu bir büyüğüm yada yaşıtım bilebiliyor...yada farklı konularda beni yönlendirebiliyor..iş ki aradaki fark ben etiketliyim karşımdaki etiketsiz...
okadar çok insan tanıyorum ki..eğtimli cahillerden..bence evliliktede bu böyle devam ediyor...kalşte ve kişilikte eğtim sadece bir araç geliyor bana..özü olan karakteri toparlıyor bence..eğer adamlık insanlıktan nasibini almamışsa prof olsa ne yazar...
o yüzden eğtim önemli ama bu bilimsel eğtimden çok kişisel eğitim bence..
ve toplumun bize biçtiği roller var tabi.mesela bir kaç örnek....!!!
.aaaaaaaaaa bakın bakın bilmem kimin kızı üniversite bitirmiş sen git lise mezunu serserinin biriyle evlen ...allah annesine babasına yardım etsin...eee evlat yetiştir büyüt gitsin kendi kafasına göre evlilk yapsın...
yan komşunu kızını istemye geliyolarmışş ...ölemiii??? damat ne iş yapıyormuş(ilk soru??!!!!!)
valla lise mezunuymuş....allah akıl versin bula bula bunu mu bulmuş..davul bile dengi dengine...keşke okumasyadı kız ....
vs....
uzar gider elalemin ağzı torba dğeil büzülmüyor..
tabi olupta biten kötü örneklerde var..annesine babasına ben seviyorum deyipte..sonucu boşanma dairesinde alanlarda var..ana baba sözü dinlemeyenler genelde bu tür olaylara hep onlar örnek verilirler..
bilmem kimin kızı gitti evlendi...şimdi görüyorsun ne halde..ana baba sözü dinlemezsen böle olur(ailesel baskı...)
üniversite okuyan cahillerden olmaktansa......okumamış akıllıyı tercih ederim mantığı doğrumu??

Sonuçta herkesin kendi seçimi.
Kendi adıma yazacak olursam,böyle bir şeyi asla kabul etmezdim.Kendimi biliyorum.Eğitim seviyesi benden az olan biri ile mutlu olamazdım.:smiley-cool:

Eşim lise, ben üniversite mezunuyum. Evlilik yılı : 19 bitti 20 yılın içinde, 2 çocuk var ve halen evlilik devam ediyor.
Başka sözüm yok.

doğru söylüyorsun cnm ama 20 sene öncesinin lise mezuniyeti ile şimdiki bir değil ki...artık üniversite bile yetmiyor...20 sene önce liseler üniversite gibiymiş,üniversite okuyanlar bir elin yarısını geçmiyormuş...
ama şimdi liseler bir değil çok kötü durumda ve gençlik maalesef kendini yetiştirmiyor o yüzden artık önemli bence eğitim...

evet dengi dengine olmasi lazim...
diploma aliniyoda noluyo esseklik baki kaliyo diyebilecek birisinin yuzune bakmak istemem.

kendimden de dolayi bildigim denkliktir
denklik olmamasi icin mutlaka karsidaki kisinin acik net ve bu konuda kendini yetirtirmesi gerekiyor
genelde kisilerin yapilari saglam olmaz ise her turlu sorun cikiyor
denklik en guzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…