Evlenirken eğtim durumunda Davul bile Dengi dengine mi??

alkisalkisalkis a.s.

ben üni mezunuyum hatta akedemik kariyeri bıraktım eşim lise mezunu.ilk başlarda sorun oluyor elbette(benim erkek-bayan arkadaşlarımla oturup sigara içmem gibi)ama artık o biraz bana benziyor,bende ona...sanırım huylarımız değişti..

imzamı atarım bu sözlere..şunu da ekliyorum ayrıca aynı karakterde 2 insan karakteri düzgün efendi bi çocuk birtanesi lise mezunu ama çok zengin bir tanesi lise mezunu devlet memuru...zengin olana daha yatkın olur aileler evlatlarını vermek için bu da acı ama gerçek bi şey....paranın ne yazıkki bu kon uda gözleri boyadığı tartışılmaz.

Kendine güvenli, sağlam karakterli insanlarda bu , sorun olmuyor.. Çünkü kendini gerçekleştirmiş insan , bunun sadece eğitimle alakalı olmadığının da idrakinde insandır..

Ancak kişi ezik bir yapıdaysa, kendine güvensizlikleri varsa , öz güveni yeterli değilse bu, sorun çıkarmasında yeterli bir mazeret oluyor...

Ben her zaman derim , yine de diyorum: Eğitim cahiliği alır, eşşeklik baki kalır..

Üniversite mezunu biri olmama rağmen buna inanıyorum :1closedeyes:

egitim farki sorun yaratir bu kesin
ama unv mezunu iki insandan biri kendini gelistirmemisse, cahilse bu da sorun olur
ayni egitimde olmak ta yeterli degil bence

Karşımdaki kişinin kaç tane diplomasının olduğunun ne önemi olabilir benim için? İnsan olması yeterlidir benim için.. Ötesi teferruat..

bence onemli, denk olmali, mutlaka bi yerden patlak verir
kendini yetistirmis falan hikaye bunlar

evt hem kendini yetistrdiyse bile, bu insan üniverste ortami nedir bilmez ki? aslinda denklik tamam önemli ama ya isin icine ask girerse??? o zaman bu denklik meselesinin önemi kalmiyor gibi görünüyor insana...

ben üni mezunuyum eşim lise mezunu.eşim ezik bir tip olmadığından bunu kompleks yapmadı.ben de eşimi kendime uygun buldum evlendim.bazıları "üni mezunu bulamadın mı" diye dalga geçmeye falan kalktı ama umurum olmadı.günlük yaşamda da bu durum hiç aklıma gelmez.eşimde kültürlüdür.
sadece eşimi bir konuda eleştirisem ya da şunu yapma dersem çok sinirleniyor ve sert tepkiler veriyor.yani hiç bir zaman "hıı o konu da haklısın,ok düzelteyim kendimi" dediğini ya da en azından sorunu anlamaya çalıştığını görmedim.en ufak bir eleştiriye tahammülü yok ve sesini yükseltiyor.
o zaman diyorum acaba üni mezunu olsaydı daha mı konuşulabilir bir insan olurdu,olaylara daha geniş perspektiften bakabilirdi diye.onun dışında sorun olmadı.

diplomalarin denkligi degil,kafalarin denkligi onemli olan..
ortak kararlar alabiliyorsaniz
birbirinizi dinleyerek,saygiyi yitirmeden tartisabiliyorsaniz
kimin ne bitirdigi onemli deil...
kisinin kendini gelistirip gelistiremedigi onemli

bende aynen sizin gibi dusunuyorum... eşim önlisans ben lisans.. ben işsizim..eşim çalışıyor + maasının yarısını bana verıyor.. fesatlık olsaydı ne verır ne koklatırdı parayı.. aradakı egıtım durumunundakı hazmemedemezlıgı bi şekılde acısını cıkartırdı benden ama benı sureklı el sutunde tutuyor

karakter meselesi sonucta..

Perki erkek hem ilkokul mezunu hem de kendini yetiştirmemiş-işe yaramaz biriyse ...?

Kız kardeşimin sevdiği kişi aynen böyle ve biz onu ikna edemiyoruz, annem çok üzülüyor.
Kardeşim :23 yaşında, üniv. mezunu.
Sevdiği kişi :29 yaşında, ilkokul mezunu, işi var ama kalıcı değil, garantisi yok yani. Maddi durumları iyi değil. İçki içiyor, bugüne kadar serseri gibi yaşamış,geleceğini düşünmeden umursamadan...
Kardemşime şunları demiş :"Seni gördükten sonra eski hayatıma çizgi çektim, içkiyi de bırakacağım, senin için bambaşka biri olacağım" vs vs. Bizimki de saf... Hiç düşünmeden bir kaç güzel söze kanıyor işte.

kardeşimin ayrıca uzun zamandır devam eden bir ilişkisi vardı, sırf bu yeni tanıştığı adam yüzünden ondan ayrılma aşamasında. Soğudum diyor ama aklı bu serseride olduğu için böyle...

Annem çok üzülüyor. Ama kız bizi dinlemiyor ki... Bu aşk inadı uğruna kendini de bizi de mahvedecek.

Nasıl ikna edebilirz biz bu deli kızı ?!

Ne üniversite mezunları gördüm; okulda okuduğu kitaplardan daha fazlası olamamış, hayata bir bakış açısı olmayan, karakteri gelişmemiş... Evliliklerde denklik şart, çünkü paylaşımlarda bulunmak, konuşabilmek, ortak zevklerin olması şart... Bunlar da sadece akademik eğitimle olmuyor. Kısaca bence eğitim durumunun eşitliği değil, kişisel gelişimin eşitliği çok daha önemli.

ben üni mezunuyum
eşim ilkokul mezunu.
ikimizde çalısıyoruz.
eşimin işi benden daha iyi maaşıda yuksek ve 8 senedır aynı yerde çalısıyor.

evet evlılıkte bazı seyler dengi dengine ama bu sorun bıızm aramızda sorun teşkil etmedi hiç.
egerki eşim ilkokul mezunu oldugu için iş bulamayıp işsiz gezseydi ozaman sorun olurdu.
fakat daimi çalıstıgı için bu problem olmadı hiç..

gelin ve damat tarafının maddi imkanları dengi dengine olmalı.bu sorunu yaşadım.
herşeyi gelın tarafı yaparsa sorun oluyoı.
erkek borç alıp yapıyo.
düğünden sonra yine beraber ödeniyo..

bu sorun oluyor maaiesef eşler arasında..

bende her anlamda denklikten yanayım mutlaka kendini yetiştirmeninde payı olmalıdır ancak karşılıklı anlayışın daha fazla ve iyimser olması için denklik çok önemli bana göre..üniversite alanında öğrenim görmüş bayanlar daha özgürt bu söylediğim yanlış anlaşılmasın asla ama eğitim açısından eşinden daha ileri bir düzeyde eğitim görmüş bayanlar daha özgür ve kendilerine güven sahişbi olabiliyorlar ve ne yazıkki erkeklerde bunu anlayamıyorlar zaten erkeklere basit bir durumu hali bile anlatmak oldukça güç..erkekler önceleri güçlü kadın istiyorlar hayatlarında sonrasındada bu gücü o kadının elinden almak istiyorlar sonrasıda kaçınılmaz sonlarla dolu bir yaşam oluyor tabii bunlar benim düşüncem...

bir tanıdığım var tanışınca anında sen nerden mezunsun diye sormuştu, garipsedim, baktım herkese soruyor yeni tanıştığı... tabi asıl amaç bu arada kendi eğitimini vurgulamak.
atatürk üniversitesi tıp mezunuymuş hanımefendi kasıla kasıla geziyor, eşime de sormuştu cerrahpaşa diyincede neden cemreyle evlendinki o zaman demişti
güzel yurdumun güzel mentalitesi...
benim annem ilkokul 5 mezunu. babam profesör.
kaynanamlarda da tam tersi var, kaynanam mimar, kayınpederim inşaat işçisiymiş, inşaatta tanışmışlar. çok topikte konuşuldu bu kaç yerde yazdım bilmiyorum...
insanlar arasında seviye farkı olabilir, bu şartlarda evlenmek çok yanlış bencede ama bu eğitimle oluşan bi fark değildir bence.

ben lisans mezunuyum, eşim lise mezunu. aramızda hiç sorun olmadı, hatta eşim bana yüksek lisans için ısrar ediyor, yaparsın, kazanırsın diyor. insanlar anlaştıktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum

Bır an acaba bu yorumu ben mı yazmıstım dıye dusundum...
Tam da aynı durumdayız.
Ve bızde de hıc sorun olmadı.
Ustelık esım karıyer yapmamı her zaman destekler, daıma da oyle olacagından kuskum yok.

benim kız kuzenim var,kendisi önlisans mezunu eşi ilkokul mezunu..ne eğitim açısından nede fiziki açıdan birbirlerine hiç uymuyorlar ama aralarındaki sevgi saygı yıllardır hep devam etti..eşi onu her konuda her zaman destekledi.eniştemin iş düzeni maaşıda iyi..aralarında eğitim problemi hiç sorun olmadı.evlenmeden önce çevreden çok tepki gördüler ,yakıştıramadılar,olmaz dediler ama sonra eniştemin sonra ne kadar efendi ,saygılı ve eşine sadık biri olduğunu görünce herkes sustu.bir örnekte ben eski nişanlımdan vereyim; ikimizde aynı seviyede üniversite mezunuyduk ve çalışıyorduk,maddi açıdan iki tarafta birbirine denkti.görenler bizi birbirmize yakıştırıyordu.her konuda uyumluyduk ama hayatımı bana zindan etti,düğünüme 2 ay kala aldatıldığımı öğrendim..ve bitti.. illa dengi dengine olucak diye bişey yok..önemli olan kafalar uyuşsun.diplomada mantık aranmamalı ilk önce insanlığa bakılmalı...

Nedense ülkemizde erkek üniversite mezunu kadın lise,ilkokul mezunu vs.olunca sorun olmuyor.Bunu sadece eşler arası demiyorum.Çevrede bu gözle bakıyor.Ha iyisini bulmuşsun öyledir böyledir.Fakat durum tersine dönünce neden kendine denk birini bulmadın?

Bazı şeyler toplum tarafından da empoze edilmiş durumda bana kalırsa.Eğer ortada gerçek bir sevgi varsa,çiftler gerçekten anlaşabiliyorsa bir sorun olacağını sanmıyorum.Tamam bazı ortamlara girip kendini eğitmek önemli hatta üniversite bunun için iyi bir fırsat bile olabilir.Ancak bu fırsatı herkes ne ölçüde değerlendirir bilinmez.O yüzden eğitim eşit olmalı ama bu okul değil kendini yetiştirme anlamında ki eğitim olmalı.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…