Aslında bizler egolarımızdan sıyrılabilsek... hepimiz biliyoruz ki önemli olan insanın kendi kendini geliştirmesidir. yurtdışında herkes üniversiteye gitmez... eğer yapmak istediği işe liseden sonra ulaşabiliyorsa liseyi okur.. myo ise onu okur... okumak sadece cehaleti alır eşeklik baki kalır...
ama bizim ülkemiz... önce elalem.. sonra erkeğin erkeklik gururu ... kadının kadınlık gururu... insanların arasındaki dağları yaratan işte bu...
evlenecek kişiler kabul ettikten sonra gerisi boş aslında da... çook merak ediyorum acaba şu karşı çıkan aileler eğitim düşük olan erkeğin paçalarından para aksa aynı tepkileri verirler miydi?
Kabul edilmesi mümkün bir durum... ama kabul eden bayan ben üniversite mezunuyum diye kendisine kraliçe muamelesi yapılmasını beklemesin...
Aslında bizler egolarımızdan sıyrılabilsek... hepimiz biliyoruz ki önemli olan insanın kendi kendini geliştirmesidir. yurtdışında herkes üniversiteye gitmez... eğer yapmak istediği işe liseden sonra ulaşabiliyorsa liseyi okur.. myo ise onu okur... okumak sadece cehaleti alır eşeklik baki kalır...
ama bizim ülkemiz... önce elalem.. sonra erkeğin erkeklik gururu ... kadının kadınlık gururu... insanların arasındaki dağları yaratan işte bu...
evlenecek kişiler kabul ettikten sonra gerisi boş aslında da... çook merak ediyorum acaba şu karşı çıkan aileler eğitim düşük olan erkeğin paçalarından para aksa aynı tepkileri verirler miydi?
Kabul edilmesi mümkün bir durum... ama kabul eden bayan ben üniversite mezunuyum diye kendisine kraliçe muamelesi yapılmasını beklemesin...
Karşımdaki kişinin kaç tane diplomasının olduğunun ne önemi olabilir benim için? İnsan olması yeterlidir benim için.. Ötesi teferruat..
bence onemli, denk olmali, mutlaka bi yerden patlak verir
kendini yetistirmis falan hikaye bunlar
diplomalarin denkligi degil,kafalarin denkligi onemli olan..
ortak kararlar alabiliyorsaniz
birbirinizi dinleyerek,saygiyi yitirmeden tartisabiliyorsaniz
kimin ne bitirdigi onemli deil...
kisinin kendini gelistirip gelistiremedigi onemli
ben üni mezunuyum
eşim ilkokul mezunu.
ikimizde çalısıyoruz.
eşimin işi benden daha iyi maaşıda yuksek ve 8 senedır aynı yerde çalısıyor.
evet evlılıkte bazı seyler dengi dengine ama bu sorun bıızm aramızda sorun teşkil etmedi hiç.
egerki eşim ilkokul mezunu oldugu için iş bulamayıp işsiz gezseydi ozaman sorun olurdu.
fakat daimi çalıstıgı için bu problem olmadı hiç..
gelin ve damat tarafının maddi imkanları dengi dengine olmalı.bu sorunu yaşadım.
herşeyi gelın tarafı yaparsa sorun oluyoı.
erkek borç alıp yapıyo.
düğünden sonra yine beraber ödeniyo..
bu sorun oluyor maaiesef eşler arasında..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?