- 11 Mayıs 2011
- 121
- 12
- 96
ya nerde o okumayan ama sözde kendini geliştirenler ben hiç rastlamadım
ya nerde o okumayan ama sözde kendini geliştirenler ben hiç rastlamadım
Tamamen kişinin kendini geliştirmesiyle ve karakterle alakalı. Ben üni mezunuyum eşim lise mezunu. evleneceğimiz zaman benim ailem hiç sorun etmedi durumun tersliğine bakın eşimin ailesi sorun yaptı. aklıma geldikçe hala sinir oluyorum ben ve ailem razı olduktan sonra onlara ne oluyorsa neyse konuya döneyim çok şükür eşimle asla bu konuda sorun yaşamıyoruz. eğer sorun olacağını düşünseydim okuldan birini bulurdum ama adam gibi adam derizya tanıdığım üni. mezunlarından nerdeyse hiç yoktu o karakterde olanı. Önemli olan evlendikten sonra aradaki tahsil farkını eşinin yüzüne vurmamak. Gerçi benim eşim tamamen kendi isteğiyle açıköğretimden üni mezunu olacak bunu da ailesi yanlış anladı sanki onun lise mezunu olması aramızda sorun olmuş da eşim hırsından üni. okumaya başlamış ya da ben etrafa karşı utanmışım da onu zorlamışım gibi algıladılar kendileri haklı çıktığını düşünüyorlar. Ama başta Allah sonra eşim biliyor içimi asla ben lafını bile etmedim.
Özetle eğer tahsil bakımından düşük olan taraf karakter olarak kendini tamamlamışsa, kendini geliştirmişse diğer taraf da bu durumu baştan kabullenip sonrasında yüzüne vurmayacak, küçümsemeyecekse asla sorun çıkacağını sanmıyorum. Sonuçta benim eşim çok büyük bi kamu kurumunda lise diplomasıyla 2000tl maaşla çalışıyor ama ben üni. diplomamla işsizim...
hanımlar düşüncelerinizi bekliyorum..bu denklik olayını ne derecede ve nasıl destekliyorsunuz yada desteklemiyorsunuz?
gerçekten üniversite mezunu çalışan bir erkekle lise mezunu bir bayan denkmidir yada üniversite mezunu bir bayanla çalışan lise mezunu bir erkek denkmidir?
ailenizde böyle durumlar yaşandı mı hiç? yaşandıysa denk değil diyen aile mi haklı çıktı yada denktir diyipte evlenen gençler mi haklı çıktı?
tecrübelerinizi , yaşadıklarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum...
eğitim durumu yada seviye evlilik yaşamında ne derece önemlidir..
çevreye nispet olsun diye yüksek kariyerli birini sevmediğiniz için tercih edermisiniz?
yada seviyorsunuz ama çevreniz hor görür diye(malum kimse kimsenin iyi yerlerde istemez yaaa hani) eğtim seviyesi olarak düşük biriyle evlenirmiydiniz??
teşekkür ediyorum..
ya bu yazıyı okurken acaba ben mi yazdım dedimbenim eşimde lise mezunu kamuda 2000 lirayla çalışıyor ben üni mezunu işsizim
bizde beş yıldır evliyiz bu konuda hiç sorun yaşamadık.evlenirken sorun çıkaran da olmadı tabiki.benim ailem yüzüne vurur muyum acaba diye endişe etti ama her konuda kavga etmişizdir de bu konudan hiç problem yaşamadık.
yalnız bir yeğenim var.her gelişinde bana bilmem filanca üni mezunuymuş da onunla evlenecek adam lise mezunuymuş istememiş.şu üniversite okumamışmış yani cahilmiş vs...aklınca eşimden dolayı beni komlekse sokup mutsuz etmeye çalışıyor.onun bu durumuna acıyorum tabi sadece demek ki çok mutlu görünüyoruz deyip eşime sımsıkı sarılıyorum.
Kesinlikle çok önemli bir şey bence bu.Davul bile dengi dengine demişsiniz ya hani çok doğru.Ben mesela rehberim eşim de diş doktoru kendimi ilkokul mezunu biriyle evlenmiş olarak düşünemiyorum gerçekten.Hor görmeye de karşıyım ama evlilik çok önemli bir karar olduğu için bunların düşünülmesi gerekir bence adam akıllı sonradan pişman olmamak için.hanımlar düşüncelerinizi bekliyorum..bu denklik olayını ne derecede ve nasıl destekliyorsunuz yada desteklemiyorsunuz?
gerçekten üniversite mezunu çalışan bir erkekle lise mezunu bir bayan denkmidir yada üniversite mezunu bir bayanla çalışan lise mezunu bir erkek denkmidir?
ailenizde böyle durumlar yaşandı mı hiç? yaşandıysa denk değil diyen aile mi haklı çıktı yada denktir diyipte evlenen gençler mi haklı çıktı?
tecrübelerinizi , yaşadıklarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum...
eğitim durumu yada seviye evlilik yaşamında ne derece önemlidir..
çevreye nispet olsun diye yüksek kariyerli birini sevmediğiniz için tercih edermisiniz?
yada seviyorsunuz ama çevreniz hor görür diye(malum kimse kimsenin iyi yerlerde istemez yaaa hani) eğtim seviyesi olarak düşük biriyle evlenirmiydiniz??
teşekkür ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?