Evlenirken eğtim durumunda Davul bile Dengi dengine mi??

diplomalarin denkligi degil,kafalarin denkligi onemli olan..
ortak kararlar alabiliyorsaniz
birbirinizi dinleyerek,saygiyi yitirmeden tartisabiliyorsaniz
kimin ne bitirdigi onemli deil...
kisinin kendini gelistirip gelistiremedigi onemli

ben de eğitimin sadece diplomayla olmadığına inananlardanım.önemli olan,birbirinize saygınız var mı,kafalarınız fikirleriniz uyuyor mu,ortak yaptıklarınız var mı ... bence bunlar daha önemli.

ben de denklik önemli değil diyenlerdendim( sevgilim myo, ben lisans mezunuyduk)
ama ailem bu düşünceme karşı çıktıkları için malesef artık böyle düşünemiyorum

bence kadının ezici üstünlüğü olmamalı. Erkek kendini bir yerden sonra yetersiz görecektir. ve sorunlar başlayacaktır. denklik olmasının daha olumlu olacağı kanısındayım. Fakat kendini çok iyi yetiştirmiş geliştirmiş kendine güvenen ve eşinin üstünlüğünü kabullenebilen biri ise sorun olmayabilir. asosyal çok üniversiteli gördüm okudu dışında bişeyden haberi olmayan.Fakat bu aileler açısından bile önem arz edebiliyor. ben şahsen kendimden daha kültürsüz birine tahammül edemem. benden zeki olmalı. Önceden bi erkek arkadaşıma ders anlatmaktan bıkmıştım. Onun kültürsüzlüğünden . ister istemez anlaşmazlık olıyor. Ezici bir yön doğuyor zamanla.

Bunu bu forumda daha önce çok yazdım. Ben yüksek lisans yaptım. Mastır yani. Eşim 2 yıllıktan mezun. Ailemde annem önce karşı çıktı denk değilsiniz dedi. Sonuçta onun maaşı benden yüksek.Ayrıca ailelerimiz, karakterlerimiz, hayata bakışımız benziyor. Çok şükür geçiniyoruz. Bana değer veriyor ben de ona değer veriyorum. Birbirimizi mutlu ediyoruz. Allaha şükür ben eşimde hiç kompleks gibi bir durumla karşılaşmadım. Belki maaşı benden az olsa olabilirdi onu bilemem. İnsanlar neden evleniyor? Mutlu olmak için. Çok şükür biz mutluyuz.:)

ne kadar guzel Allah daım etsın ınsallah canım sonsuza dek..... a.s.

zaten biz ne düşünsekte ailelerimiz hep topluma uyduğu gibi bizi yönlendiriyor..ama ben istiyorum diyipte evlenen ve pişman olan da çok olmayanda çok...

bende yüksek mühendisim. eşim lise mezunu. şükürler olsun durumumuz çok iyi. önemli olan kişinin kendini geliştirmesi. zevkler, hobiler , hayata bakış açısı, vs bunlar önemli. unutmadan arkadaş çevresini çok iyi gözlemlemek lazım.

eğitimin değilde kültürün önemi çok daha büyük. ben üniversite terkim 4. yılımda mayıs ayında tam da final zamanı bıraktım.bir takım hocalarla tartışmıştım.
şim orta kul terk sonra dışarıdam hem düz lise hem çıraklık eğitim diploması almış. o kadar çok konuda bigisi vardır ki... cevremizde ki üniversite mezunlarına taş çıkarır.
kendini yetiştirmek çok daha önemli...

Bence denklik gereklidir. En azından arada çok büyük farklılık olmaması gerekir.
Bir doktora yapmış kişi ile lise mezunu bir insanın; hayata bakışı kendini geliştirmesi
falan bir yere kadar ortak olabilir. Belli konularda görüş belirtebilmek, ortak noktalar
yakalayabilmek adına eğitim durumlarının yakın veya denk olması esastır bence.
Kişisel gelişimde önemli ancak; eğitim çok daha önemli bana göre.

Aslında bizler egolarımızdan sıyrılabilsek... hepimiz biliyoruz ki önemli olan insanın kendi kendini geliştirmesidir. yurtdışında herkes üniversiteye gitmez... eğer yapmak istediği işe liseden sonra ulaşabiliyorsa liseyi okur.. myo ise onu okur... okumak sadece cehaleti alır eşeklik baki kalır...
ama bizim ülkemiz... önce elalem.. sonra erkeğin erkeklik gururu ... kadının kadınlık gururu... insanların arasındaki dağları yaratan işte bu...
evlenecek kişiler kabul ettikten sonra gerisi boş aslında da... çook merak ediyorum acaba şu karşı çıkan aileler eğitim düşük olan erkeğin paçalarından para aksa aynı tepkileri verirler miydi?
Kabul edilmesi mümkün bir durum... ama kabul eden bayan ben üniversite mezunuyum diye kendisine kraliçe muamelesi yapılmasını beklemesin...

kesınlıkle katılıorum canım.dusuncelerını bu kadar guzel ve net ıfade edebılmen okadar guzel kı tebrık edıorum.bende senınle aynı kanıdayım...

eğitim bazen farkediyor arkadaslar,
genelde denk olmalı diye düşünüyorum.
cok zaman denk olmayabılıyor bazen de denk oluyor
yıne de yakın olmalı en azından karşıdaki de yakın kültürde olmalı

bak ıste canım ama kultur ap ayrı cok farklı egıtımden.eger soz konusu kulturlerın uyusmasıysa kesınlıkle denk olsun hatta aynı olsun ama egıtım se alınan dıplomaların uyusması yalnıs

bak ıste canım ama kultur ap ayrı cok farklı egıtımden.eger soz konusu kulturlerın uyusmasıysa kesınlıkle denk olsun hatta aynı olsun ama egıtım se alınan dıplomaların uyusması yalnıs

aslında biraz uyumluymuyş gıbı soyledım cnm cunku mısal
sen unılısın cocuk lıse mezunu, ılla kı kultur farkı oluyor
iki yıllıkla dört yıllık arasında da fark oluyor ama cocuk azmedıp kapatmıssa fark etmıyor
mısal benım ılıskımde o sekılde ben daha cok okumusum ama benımkı farkı kapıyor gıbı, keske daha cok okusaydı da daha kulturlu olsaydı... ama yıne ıyı cok fark etmıyoruz benım de eksıklerım var onun da.

sımdı oldu.eksıklıkler tabııkı olacaktır guzelım muhakkak.her gun yenı yenı seyler ogrenmıomuyuz daha da cok sey var ogrenıcemızzz.anladım senı

alkisalkisalkiskesınlıkle katılıyrum harıka yazmssnz tesekkr edıyrum :enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…