herşeyde olduğu gibi ben de bu durumda da etiketin hiç bir önemi yok...adam ortaokul mezunudur ama kendini bir geliştirmiştir,işinde çok başarılıdır,sosyal bir çevresi vardır,konuşmasını biliyordur...daha geçenlerde Ayşe Arman' bir yazısını okudum, ortaokul mezunu 29 yaşındaki bir adamın çıraklıktan restoran zincirliğine nasıl geldiğini,nasıl işten kovulup bunu kendi lehine çevirdiğini, üst düzey bir iş adamıyla yaptığı ortaklıktan bahsediyor,bu adam kasap (ilgilenler için Etlerin efendisi - Ayşe ARMAN - Hürriyet )
diğer yandan adam üniversite,yüksek lisans,doktora....ne derseniz artık,istediği yerden mezun olsun,asosyal ve kendini yetiştirememiş bir adamsa zaten yerinde sayar...ne iş ne eş ne aile düzeni vardır...insan seçerken,beğenirken şu etiket merakımızdan vazgeçmeyi bir türlü öğrenemedik ne yazık ki...hala sadece üniversite okuyup adam olunur sanıyoruz..birilerinin hayat hikayelerini merak ederseniz eğer ne yaşamlar olduğunu da görmüş olursunuz
ben 4 yıllık üniversite mezunuyum hatta türkiye derecesi ile girmiştim üniversiteye, eşim üniversite terk.
ben atandım çalışıyorum, eşim bir süredir çalışmıyor. (bulunduğumuz yer çok küçük bi yer, iş yok)
okulu bitirmemi eşime borçluyum, atanmamı ona borçluyum. o olmasa yapardım belki yine de ama onun desteği sayesinde amaçlarıma ulaşmak için daha çok çabaladım.
şimdi bu sene yüksek lisansa başvurmamı istiyor. Karım başarılı oldukça ben gurur duyuyorum diyor. kompleksli bir insan değil..
mutluyuz, anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz çünkü
çok haklısın cnm tamamen karşındaki insanla ilgili.Allah çok mutlu etsin sizi.eşin ne işi yapıyor peki?
Eşim müzisyen.
Yanlız denklik önemli değil derken de ilkokul mezunu adamları alalım da koca yapalım demiyoruz tabiki de. sonuçta eğer o ilkokuldan fazla okuyamamışsa eğer onun altında eğitimden çok daha büyük sorunlar var demektir bence. Örn ailesi okutmamıştır ki öyle bi ailenin yetiştirdiği çocuk çok normal olmaz. yada geçim sıkıntısından dolayı çalışmak zorunda kalmıştır o zamanda kesin depresif bi karakterdir mutlu etmez.yanında taşıyabilmen lazım bi adamı. ben çok büyük bir şirkette çalışıyorum ve özel bütün gecelere eşimi gururla yanımda götürüyorum. ama ilkokul mezunu bıçkın mahalle delikanlısıylada gezelim demiyoruz kızlar
ya nerde o okumayan ama sözde kendini geliştirenler ben hiç rastlamadım
ya nerde o okumayan ama sözde kendini geliştirenler ben hiç rastlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?