Evlenirken eğtim durumunda Davul bile Dengi dengine mi??

ne ünv. mezunu ne yurt dışında mba yapmış insanlar var ayının teki.
insanlıktan nasibini almamış.
insan olsun insan, merhametli olsun,dürüst olsun, allah korkusu nedir bilsin

Davulun bile dengi dengine oldugunu öğretti bana ve gittii..

oysa davulmuuuşşş dengi dengine olmakmııışşşş umurumuzda bile değildi!

Okumakla bilgi sahibi olursun. Ama insanlık, insan olabilmek ayrı bir durum. Ben eşimle eğitim konusunda denk değilim. Eğitim durumum yüksek fakat ben bunu hiç bir zaman dert etmedim. Ama cevre ne der yakıştırırmı bana şöyle derler böyle derler diye aklımdan geçmedi değil. Allaha şükür dualarımda'' Hakkımda hayırlıysa nasip et değilse bir şekilde olmasın'' diye çok dua ettim.Allah var benim eşim benden daha düşünceli daha olgun davranır. Bende bir kere olsun eğitim meselesini açıp onu üzücek, kıracak ,düşündürecek hareketlerde ve konuşmalarda bulunmadım. Kendisi de her zaman der ben bilmediğim konularda asla konuşmam sadece dinlerim der. Bazen oluyor ki ben cahilce hareketlerde bulunurum o beni dürter.Çok düşünceli olması yeter.. Ama kro agzı bozuksa düşüncesizse şimdiden güle güle deyin...

İlginizi çekecek bir örnek anlatıcam size..

Kaynım ilkokul mezunu. Şu an evli. Evli olduğu kız da ilkokul mezunu.

Kaynım eltimden önce başka bir kızla çıkıyordu. Epeyce de çıktılar. Kız üniversite mezunuydu ve kaynımı ciddi şekilde aşağılıyordu. Ben de eşim de çok sinir oluyorduk, kaynımın rest çekmesini istiyorduk. Ama bir şekilde o kız ne yaparsa yapsın katlanıyordu kaynım. Mesela birgün sergiye gitmişler ikisi, dönüşte bize uğradılar. "nasıldı" diye sordum ben kaynıma, "aman o ne anlar, boş boş baktı" dedi sevgilisi.. Ben utanmıştım onun adına.

Bu kıza hep dermiş ki kaynım "ailemizin imkanları kısıtlıydı, ben çalıştım, abim okudu". Ben abimi okuttum, demeye getirmiş yani. Oysa ilgisi yok. Annesi çok uğraşmış, ama okutamamış malesef. Şimdi kaynım günah keçisi arıyor.

Neyse sonra ayrıldılar ve kaynım şu an eşi olan kızla çıkmaya başladı.
Haa bu arada kaynım o ilişkisi bittiğinda gidip sahte lise diploması aldı, 600 TL karşılığında. İspiyonlamak lazım ya neyse..

Sonra kaynım şimdiki eşini aşağılamaya başladı. Yok efendim kitap okusunmuş, kendini geliştirsinmiş..
Paşam kendisi lise mezunuya hesapta..
Kızcağız mecburiyetten gitti açıköğretim lisesine kaydoldu ve bitirdi. Bize bitirdiğini söylediler en azından.

Eltim şu an sanıyorki ikisi de lise mezunu.
Oysa kaynım ilkokul mezunu.
Bazen eltim bunu bilsin istiyorum, çünkü kaynım ona haksızlık ve saygısızlık etti bence.
Ama bana düşmez diye vazgeçiyorum.

Son düzenleme:
eğitim sistemimiz harikalar yaratsaydı davul bile dengi dengine derdim ben yüksek lisans yaptım üniversitede kaç kredilik ders gördümse işte yarım yamalak onlar hakkında fikir sahibi oldum üzerine uzmanlaşayım dedim danışman hocamın köleliğini yaptım:) ruh sağlığım el vermediğinden doktoraya devam edemedim. üniversite bence sadece fikir sahibi ediyor bilgi sahibi olmak için kendinizin çabalaması gerekiyor.Benim mesela genel kültürüm çok iyi değildir.eşimin genel kültürü üniversitede öğrenciyken bile benim şu halimden iyiydi benim hiç bir kuruluşun adı, ülke başkanlarının adı başkentler filan takımın teknik direktörünün adı,kabinedeki milletvekillerinin adı,falan aklımda kalmazilkokul mezunu ama kültürlü nerde nasıl davranacağını bilen farklı alanlarda ondan birşeyler öğreneceğim öğrenmeye meraklı bilgiye saygı duyan insani özellikleride iyi olan bana yakın benim kadar da kazanan biriyle evlenirdim.

kesinlikle davul bile dengi dengine.. bizzat yaşadım ve biliyorum... zevkler..renkler.. düşünceler.. yaşam tarzı.. karakter.. bakış açısı.. herşey o kadar farklı oluyo ki... sevsende aşıkda olsan olmuyo olmuyo...

Üzüldüm eltinize gercekten.

bence mesele insanların egolarının ne kadar gelişmiş olduğu halidir üniversite bitirdim diye karşındakini aşağılarsan üniversite mezunu ile birlikte de mutlu olamazsın. onunla da yarışırsın sürekli. ayrıca ilkokul mezunu ise bir kişi ama kendini zevklerini geliştirmişse ve sana ayak uydurmayı becerebielcek kadar zeki ise mesele yok.

Diploma denkliği asla benim için önemli değil çünkü artık AÖF var dimi eğer sorun sadece diploma ise evliyken bile bu diploma alınabiliyor.Buna çok şahit oldum.Çoğu insan armut piş ağzıma düş istiyor.Önemli olan uyuşmak, anlaşmak, eğer anlaşamazsan onun diplomasını napcaksın ki.. Neleri var ya okumakla adam olunmuyor üzgünüm. Söz konusu durum sadece maddiyat arkadaşın dediğine katılıyorum lise mezunu olsun ama paçalarından para aksın bakalım durum nasıl oluyor..Evli değilim belki anlayamam ama saygılı olsun anlaşabilelim bana değer versin aynı şekilde bende ona karşı böyle olduktan sonra huzurda olur mutlulukta olur para da olur.Ben üni. mezunuyum erkek arkadaşım lise mezunu çalışıyor ben iş arıyorum ama onun benden az yada çok para alması alıyor olması çokta sorun değil sonuç olarak parayı neden kazanıyoruz gelecek için hayatımızı iyi şekilde yaşabilmek için en önemlisi ''bizim için'' kazanıyoruz o parayı bunun bilincinde olmak lazım bireysellikten uzak yani..

Bir yere kadar önemli tabi... Eski sevgilim lise mezunuydu ve çok kompleks yapıyordu bu durumu

Ayrıldım en sonunda...İyi biriydi ama ilişki ilerledikçe konuşacak şeyler azalıyordu

Yine de büyük konuşmayayım ama ben yapamazdım

ya çok saçma bu denklik meselesi bence ben açıktan lisssse okuyorum sevgilim normal üniverste okkuyo 3 ylıdır birlikteyiz yazada nişan düşünüyoruz inşalah:))

Üniversite okumakla olgunlaşmanın veya kendini geliştirmenin hiçbir alakası yok bence..Ben çok doğru bulmuyorum

bence onemli, denk olmali, mutlaka bi yerden patlak verir
kendini yetistirmis falan hikaye bunlar

bu kadar emin konuşma bence.neden insanların moralini bozuyosun.böyle evlenip çok mutlu olanlar var .bnde ünv. okuyorum.tiplerine baktığında bide okul okuyo diye adam sanarsın ama beş para etmez insan kaynıto ünivrstede.

Bu denklik meselesinin zamanında çok şiddetli savunucularından birisiydim ben kızlar. Hatta ilk evliliğimi üniversiteden sınıf arkadaşımla yaptım o kadar denkti yani :) olmadı bitti her konuda denk değilmişiz demekki. Daha sonradan lise mezunu birine aşık oldum. Günlerce düşündüm acaba olurmu olmazmı napsam ne etsem diye. Beni yıllarcada çok sevmişti biliyordum zaten. Ama zamanında lise mezunu diye istememiştim. Sonunda evlendim. Size şu kadar söyliyim eşim hala lise mezunu ama beni zorla master için özel bir üniversiteye kayıt ettirdi. Ben kafasızlık yaptım okumadım ama senin önün açık ileride çok iyi bir pozisyonda olman lazım diye. Hala da her sınavımda her projemde benimle bilrlikte çalışıyor ben dersleri asarsam babam gibi bana nasihat ediyor kızıyor. Nolur bitir şu okulu bi diploman daha olsun diyor. Yani bu konuyu o kadar da genellemeyin kızlaz. Erkeğin ego sorunuyla alakalı bir durum. Eğer böyle bi kıskançlığı yoksa bu hiç sorun olmuyor. Kendine güvenen bir erkek karısının hiç bir başarısını kıskanmaz

çok haklısın cnm tamamen karşındaki insanla ilgili.Allah çok mutlu etsin sizi.eşin ne işi yapıyor peki?

seviyorsanız eğitim durumu çok önemli olmaz önemli olan anlaşabilmek,ama görücü usulünde durum değişir,anlaşmak zor olur diye düşünüyorum

bence onemli, denk olmali, mutlaka bi yerden patlak verir
kendini yetistirmis falan hikaye bunlar

Aynen katılıyorum, denklik mutlaka olmalı, boşuna pembe hayaller kurmaya gerek yok çünkü sonu genelde hüsran oluyor...

Evlilikte kriter okul olmamalı ama okulun da yerini azımsayamayacağım. Üniversite meğzunu ya da okuyan arkadaşlarım var ki niceleri enüz mantığını kullanacak fikriyata ulaşamamışlar.Lakin uçurumlarda da dolaşmamak lazım ki birden bire yere çakılmayalım. Evlilik öyle bir kurum ki bırakın eğitimi , yetiştiği aile kültürüne kadar hatta ailelerin ortak noktalarına kadar irdelenmesi gereken bir mevzu. Ama kısaca özetlersek en büyük kriter kişiler arası ortak birşeyleri paylaşabiliyor olma durumu evliliğin kalitesini arttırır diyebilirim...

Aynen katılıyorum, denklik mutlaka olmalı, boşuna pembe hayaller kurmaya gerek yok çünkü sonu genelde hüsran oluyor...

ay evet ya...bende üniv.mezunuyum kocam ilkokul aaa dedim ne kadar kendini geliştirmiş vs...okulun ne önemi var...çok önemli çok arkadaşın dedği gibi toz pembe değil öyle hayat...

ay evet ya...bende üniv.mezunuyum kocam ilkokul aaa dedim ne kadar kendini geliştirmiş vs...okulun ne önemi var...çok önemli çok arkadaşın dedği gibi toz pembe değil öyle hayat...

sen mutlu olamamışsın ama herkes öyle olcak diye bişey yok cnm.çok mutlu olanlar,eşimi hiç bir üniversite mezunu erkekle değişmem diyenler var.genelleme yapmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…