Evlenirken en çok neye dikkat ettiniz?

24 yaşımda sizin kadar mantıklı davransaydim keşke .Sizin gibi gençleri gördükçe mutlu oluyorum .Ben boşandım çünkü evlenirken tek ama tek dikkat ettigim özellik nefes alması ve eğitimli olmasıydı .Cunku eğitimli olan daha doğrusu üniversite eğitimi alan insanların bı nebze akıllı olacağını dusunuyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş .Bakın evlenirken bence bakılması gerekenlerin başında vicdan olması,insan olması .İnsan gibi insan görünüşü insan olandan bahsetmiyorum .İyi gün kötü gün diyorlar ya hani işte tam da bu.Birey olması kendi kararlarını alması.Yani Allah'ın verdiği aklı kullanabilmesi yani .Evlilik iyi kişiyle yapilirsa şiir olur .Kotuyle yapılırsa cehennnem .Lütfen Dikkatli olsun .
Yalnız değilsiniz. Bende ilk evliliğimi 20 yaşında yaptım. Türkiye derecesi yapmış Endüstri Mühendisiydi. Aklına hayrandım, evlendim. Ama sonra zamanla eski eşimin para, kariyer, daha iyi hayat standartlarına sahip olma.. hırsı gözünü bürüdü. Sonra İsviçreli bir kadın için beni terk etti. İsviçre’de yaşıyor. Allah’tan 2. Evliliğimde 39 yaşında artık kriterimin karşındakinin etiketinin değil özünün iyi olması gerektiğini bilip daha doğru bir tercih yaptım. 👍🏻

Sorduğum insanlrın %90ı umrumda olmazdı hastalığı diyor. Bende mi sıkıntı var acaba :KK43: bende kararımı etkilesin istemiyorum ama korkuyorum
İçinde bulunduğumuz dönem bi acayip değil mi zaten..
Çok sağlıklı biiri covid geçirdikten sonra birçok hastalık riskiyle karşı karşıya..covidin hasar bıraktığı söyleniyor. Önümizdeki yıllarda belli olacak nasıl etkilediği.. Ve hepimiz bu gerçeği yaşıyorız. Bu durumda kim sağlıklı diyebiliriz ki..

Yalnız değilsiniz. Bende ilk evliliğimi 20 yaşında yaptım. Türkiye derecesi yapmış Endüstri Mühendisiydi. Aklına hayrandım, evlendim. Ama sonra zamanla eski eşimin para, kariyer, daha iyi hayat standartlarına sahip olma.. hırsı gözünü bürüdü. Sonra İsviçreli bir kadın için beni terk etti. İsviçre’de yaşıyor. Allah’tan 2. Evliliğimde 39 yaşında artık kriterimin karşındakinin etiketinin değil özünün iyi olması gerektiğini bilip daha doğru bir tercih yaptım. 👍🏻
Rabbim daima mutlu etsin sizi.

Kriterim, aynı kafada olmaktı ya, oturup saatlerce konuşabileceğim biri olsun istedim, ailemin, arkadaşlarımın yanında, herhangi bir ortamda kendini güzel ifade eden, şimdi acaba ne diyecek diye düşünmediğim biri olsun istedim, gerçekten de oldu.
Her şeye rağmen başkasında gördüğümde hoşlanmayacağım ufak tefek şeyleri eşimde tölare edebiliyorum. Bu da sevgi kaynaklı sanırım.
Evlilik korkum vardı benim de, nikahımın yapıldığı salonun önünden geçerken hala çok gerilirim. Biri bana evlenme dese, ya da eşim çıkıp ben vazgeçtim dese, herhalde koşa koşa eve gider pijamalarımı giyer mutlu mutlu otururdum. Sebep var mı yok, seviyo muydum evet. Ama hep sevgili olsam hiç evlenmesem kafası. :-) Psikolojik bir vakayım sanırım.

Sorduğum insanlrın %90ı umrumda olmazdı hastalığı diyor. Bende mi sıkıntı var acaba :KK43: bende kararımı etkilesin istemiyorum ama korkuyorum

bu yorumu kendimde diyabetli olmamdan bağımsız yazıyorum. alındı da yazıyor demeyin.
bu adamdan diyabet diye ayrılırsınız, başkasından başka nedenle. evet böyle bir durumu olmasını düşünmenizi anlayabilirim ama dünyanın sonu değil, bu kadar büyütülecek birşey de değil.
öncelikle bu adama karşı herhangi bir hissiniz yok, sevseniz bu kadar takmazdınız.
ikincisi bence kaygı bozukluğunuz ileri boyutta, karşınızdaki sizin tedavi olması gereken psikolojik bir sorununuz olduğunu bilse ve bu nedenle sizi istemese ne hissedersiniz ?
o adam belki teknoloji bu kadar ileriyken 3-5 seneye kök hücre nakliyle ilacı bırakır, diyabet sınıfından çıkar ama psikolojik bir rahatsızlığın böyle bir kesin çaresi yok farkında mısınız ?
son olarak da bu adamdan bunun için ayrılsanız bir sonraki adaydan da bambaşkabir şey için gene ayrılacaksınız. çünkü problem sizin düşünce şeklinizde.
evlendikten sonra tansiyon hastası da olabilir, gutta olabilir, kanser de olabilir. o zaman soluğu adliyede mi alacaksınız ? bu yaklaşımınızla cevap evet.
bence gerçekten ayrılın ve kendinizi iyileştirmeye odaklanın. çünkü bu düşünce yapısından sıyrılmadıkça ne siz mutlu olursunuz biriyle ne de mutluluk verirsiniz. önce siz iyi olun, doğru düşünme ve değerlendirme modeline geçin ki hayat sizin için rahat aksın.

insanın önce vicdanı olmalı, çok basit ama muhtaç insana, korumasız hayvana nasıl davrandığı nasıl tepki verdiği bile karakterini çok iyi anlatır canım vicdanlı insan kolay kolay kötülük yapmaz bence

Merhaba, evliliğe adım adım yaklaşan ve kaygılı biri olarak tereddütlerinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Beyefendinin hastalık durumu çok çok ciddi bir durum değil. Sadece günlük hayatta biraz daha dikkatli olacaksınız. Ki şeker hastalığı çok sık rastlanan bi hastalık. 30 yaşında sağlıklı biriyle evlenip 40 yaşında şekeri kolestrolu çıkmayacağını bilemezsiniz. İnsanız hepimizde eksikler var. Ben şu an nişanlılık aşamasında sizin gibi kaygı yaşıyorum. Olumsuz yönlerden düşünmeye başladığımda bulurum da bulurum :) Halbuki severek, göklere uçarak evet dedim.. İyi yönleri daha fazla halbuki.

Bunun yanında.. evlilik bir kumar.. Bugün zengin diye alırsın yarın fakir olabilir, sağlıklı diye düşünürsün Allah korusun her şey olabilir. Önemli olan bunlar sizinde başınıza geldiğinde bu adam da size destek olur mu? Hayatı gerçekten paylaşabilir misiniz?
Kusursuz insanı bulmanız mümkün değil. Sorun arkadaşın şeker hastası olmasıda değil. Hiçbirimiz check up yaptırıp evlenmiyoruz ki :D Bir sonraki kişinin de takılacağınız bir yönü olmayacağı da kesin değil.. Kalbinizi dinleyin. Bol şans ve aşk dilerim :)

şimdi bu diyabet e çocuk ve cinsellik yönünden takılınmış galiba

eşimle ilişkimizin 10. yılında çocuğumuz olmayacağını öğrendik

yani gittiği doktor asla çocuğun olmaz senin, radyasyona mı maruz kaldın demiş

bunu evlenmeden duymuş olsaydım tereddüt ederdim belki ama olsun bir çaresini ararız derdim

tip 1 diyabet yüzyıllardır bilinen bir rahatsızlık ki gelişen teknoloji ile takibi çok daha kolay

bedenini hor kullanan birisi değilmiş

sigara kullanan birisine ileride hasta olur diye tereddütlü yaklaşmıyorsak bilinen hastalığı olana neden yaklaşalım ki

ama evlilik iki cinsin birleşip çocuk yaptığı bir kurum değil

tabii ki evlilikte bunlar da var ama bunlar asla yetmiyor

ha herkesin beklentisi farklı olduğu gibi her evlilik de içine girdiğinde şekilleniyor

mesela internetten alışveriş yapacağız

siz rengine bakarsınız ben kumaşına ikimiz de sipariş veririz aynı ürünü ama birimizde güzle durur diğerimizde durmaz ya da ikimize de yakışır

evlilikte böyle kriterler aramayın

çünkü üstümdeki kıyafeti sorana pamuklu olduğu için seçtim bak çok güzel oldu derim o da gider bir başka pamuklu seçer ona yakışmaz

ya da size sorduğunda mavi olduğu için seçtim, o nedenle bana yakıştı dersiniz o başka mavi alır ona yakışmaz

aslında aynı ürün aynı kriterler ama kişiler farklı, evlilikte de öyle

kaç kişi varsa o kadar evlilik vardır

yani ikimiz de esprili erkek istesek ikimiz de aynı adamla evlensek ikimiz de aynı evliliği yaşayamayız ki

Diyabet konusu hiç önemli değil bence çünkü 5 yıl sonra siz de olabilirsiniz. Yada bugün çıkmaz 10 sene sonra olur sıkıntı değil. Ama mesela şizofreni var ailesinde deseydin hoop bir dur derdik sana. Nesilden nesile aktarılan genetik bir hastalık olsa iyi düşün derdik. Ciddi akıl hastalıkları, ciddi kan bozuklukları olsa herkes bir kere daha düşün ablam derdi ama diabet pekte sıkıntı değil. İlacı var , diyeti var sorun değil bence hiç

Diyabet konusu hiç önemli değil bence çünkü 5 yıl sonra siz de olabilirsiniz. Yada bugün çıkmaz 10 sene sonra olur sıkıntı değil. Ama mesela şizofreni var ailesinde deseydin hoop bir dur derdik sana. Nesilden nesile aktarılan genetik bir hastalık olsa iyi düşün derdik. Ciddi akıl hastalıkları, ciddi kan bozuklukları olsa herkes bir kere daha düşün ablam derdi ama diabet pekte sıkıntı değil. İlacı var , diyeti var sorun değil bence hiç
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Çevrenizde var mı öyle genç yaşta olan vs

şimdi bu diyabet e çocuk ve cinsellik yönünden takılınmış galiba

eşimle ilişkimizin 10. yılında çocuğumuz olmayacağını öğrendik

yani gittiği doktor asla çocuğun olmaz senin, radyasyona mı maruz kaldın demiş

bunu evlenmeden duymuş olsaydım tereddüt ederdim belki ama olsun bir çaresini ararız derdim

tip 1 diyabet yüzyıllardır bilinen bir rahatsızlık ki gelişen teknoloji ile takibi çok daha kolay

bedenini hor kullanan birisi değilmiş

sigara kullanan birisine ileride hasta olur diye tereddütlü yaklaşmıyorsak bilinen hastalığı olana neden yaklaşalım ki

ama evlilik iki cinsin birleşip çocuk yaptığı bir kurum değil

tabii ki evlilikte bunlar da var ama bunlar asla yetmiyor

ha herkesin beklentisi farklı olduğu gibi her evlilik de içine girdiğinde şekilleniyor

mesela internetten alışveriş yapacağız

siz rengine bakarsınız ben kumaşına ikimiz de sipariş veririz aynı ürünü ama birimizde güzle durur diğerimizde durmaz ya da ikimize de yakışır

evlilikte böyle kriterler aramayın

çünkü üstümdeki kıyafeti sorana pamuklu olduğu için seçtim bak çok güzel oldu derim o da gider bir başka pamuklu seçer ona yakışmaz

ya da size sorduğunda mavi olduğu için seçtim, o nedenle bana yakıştı dersiniz o başka mavi alır ona yakışmaz

aslında aynı ürün aynı kriterler ama kişiler farklı, evlilikte de öyle

kaç kişi varsa o kadar evlilik vardır

yani ikimiz de esprili erkek istesek ikimiz de aynı adamla evlensek ikimiz de aynı evliliği yaşayamayız ki
Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim yorumunuz için.aslında cinsellik ya da çocuk açısından düşünmemiştim ben daha çok kaybetme korkusu yaşarım diye kendi korkumu yenemedim

Merhaba, evliliğe adım adım yaklaşan ve kaygılı biri olarak tereddütlerinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Beyefendinin hastalık durumu çok çok ciddi bir durum değil. Sadece günlük hayatta biraz daha dikkatli olacaksınız. Ki şeker hastalığı çok sık rastlanan bi hastalık. 30 yaşında sağlıklı biriyle evlenip 40 yaşında şekeri kolestrolu çıkmayacağını bilemezsiniz. İnsanız hepimizde eksikler var. Ben şu an nişanlılık aşamasında sizin gibi kaygı yaşıyorum. Olumsuz yönlerden düşünmeye başladığımda bulurum da bulurum :) Halbuki severek, göklere uçarak evet dedim.. İyi yönleri daha fazla halbuki.

Bunun yanında.. evlilik bir kumar.. Bugün zengin diye alırsın yarın fakir olabilir, sağlıklı diye düşünürsün Allah korusun her şey olabilir. Önemli olan bunlar sizinde başınıza geldiğinde bu adam da size destek olur mu? Hayatı gerçekten paylaşabilir misiniz?
Kusursuz insanı bulmanız mümkün değil. Sorun arkadaşın şeker hastası olmasıda değil. Hiçbirimiz check up yaptırıp evlenmiyoruz ki :KK70: Bir sonraki kişinin de takılacağınız bir yönü olmayacağı da kesin değil.. Kalbinizi dinleyin. Bol şans ve aşk dilerim :)
Teşekkür ederim yorumunuz için. Size de mutluluklar dilerim siz benim gibi çok düşünmeyin mutlu olmaya bakın :) inşallah çok mutlu olursunuzzzz

Herkes güzel tavsiyelerde bulunmuş gerçekten.
Ya ne bileyim, belirli bir yaşa gelince de insan 15 yaşında gibi davranmaz herhalde. Ha görüyoruz 40 yaşını devirmiş ama deli gibi aşık olup, dolandırılan, kendine kötü davranana katlanan hanımları tabi de.
Ben artık bir zaman sonra, insan kendine denk birine aşık olabilir gibi görüyorum. Kara kaşına kara gözüne değil de; saygısına, bilgisine, hayatı yaşayış şekline tav olunur. Ya da sizin için ne önemliyse artık ona.
Temkinli olun ama biraz bırakın kendinizi hayatin akışına.

Merhaba hanımlar . 27yaşındayım iyi sayılabilecek bir işim var . Hiçbir zaman erken evlenme taraftarı olmadım . Çevremdeki mutsuz evliliklerde buna sebep olmuş olabilir çünkü korkuyorum yanlış tercihler vermekten .. aklıma hep kötü şeyler geliyor ve evlilikten uzaklaşıyorum . Ama böyle devam edersem de iyi olanları da görmezden gelmiş olurum diye düşünüyorum. Tecrübeli hanımlar sorum sizlere, evlenirken nelere dikkat ettiniz ağırlıklı olarak ve daha sonra fikirleriniz değişti mi? Keşke şuna değil de buna dikkat etseydim dedikleriniz neler mesela? Nerelerde yanıldınız nerelerde iyiki böyle yapmışız dediniz ? Şimdi başa dönecek olsanız neye dikkst ederdiniz ?
Bu arada daha rvvel de konularımda açmıştım. Çok güvendiğim eski bir arkadaşımın vasıtasıyla biriyle tanıştım 5 ay kadar oldu tanımaya çalışıyorum. Şuan evlenmeyi dişünmüyorum tanıma sürecini uzun tutmak istiyorum çünkü korkularımı yenemiyorum :( tanıştığım kişi mantıken mutlu olscağım biri gibi , fikirlerimiz benzer. Hayata aynı pencereden bakıyor gibiyiz şimdilşk. Ailesi vs bana uyabilecek insanlar . Kariyeri işi iyi. Çocuğun davramışları vs de iyi hoş. Yani 5 aylık süreçte kötü diye nitelendirebileceğim bir davranışı olmadı. O çok istiyor beni çok heyecanlı her konuda. Ben aşırı temkinli yaklaştığım için tamamen kendimi bu ilişkiye bırakamıyorum. Daha evvelde konularımda açmıştım tip1 diyabet hastası kendisi 18 yaşından beri.
evet ben normalde de evlilik konusunda korkardım küçük şeyleri bile gözümde büyütür ya şöyle olursa diyip kötü şeyler düşünürdüm. Kaygı bozukluğum da var . Şimdi de bu hastalık olayını gözümde büyütüyorum ve sürekli ya evlendikten sonra şöyle olursa böyle olursa diyip kendimi tamamen bırakamıyorum . ( evet yarın ne olacağımız belli değil kimsenin garantisi yok bunu da biliyorum.yakın zamanda annem kötü bir hastalığı atlattığı için daha iyi anladım sağlığın koymetini) . Ama bilmiyorum dediğim gibi zaten korkan biriydim kaygılı biriydim. Fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten . Umarım anlaşılırım.. bu hastalığı çevresinde yaşayanlar varsa onlardan da yorum bekliyorum.

Hastalıkta sağlıkta diyoruz ilerde kimi nelerin beklediğini bilmiyoruz. Kaygı bozukluğu için yardım alın mutlaka bende de kaygı bozukluğu vardı yaklaşık iki yıl süren bir tedavinin ardından daha iyiyim şükür

Hastalıkta sağlıkta diyoruz ilerde kimi nelerin beklediğini bilmiyoruz. Kaygı bozukluğu için yardım alın mutlaka bende de kaygı bozukluğu vardı yaklaşık iki yıl süren bir tedavinin ardından daha iyiyim şükür
Psikolojik destek mi aldınız sizin ne boyuttaydu?

Merhaba hanımlar . 27yaşındayım iyi sayılabilecek bir işim var . Hiçbir zaman erken evlenme taraftarı olmadım . Çevremdeki mutsuz evliliklerde buna sebep olmuş olabilir çünkü korkuyorum yanlış tercihler vermekten .. aklıma hep kötü şeyler geliyor ve evlilikten uzaklaşıyorum . Ama böyle devam edersem de iyi olanları da görmezden gelmiş olurum diye düşünüyorum. Tecrübeli hanımlar sorum sizlere, evlenirken nelere dikkat ettiniz ağırlıklı olarak ve daha sonra fikirleriniz değişti mi? Keşke şuna değil de buna dikkat etseydim dedikleriniz neler mesela? Nerelerde yanıldınız nerelerde iyiki böyle yapmışız dediniz ? Şimdi başa dönecek olsanız neye dikkst ederdiniz ?
Bu arada daha rvvel de konularımda açmıştım. Çok güvendiğim eski bir arkadaşımın vasıtasıyla biriyle tanıştım 5 ay kadar oldu tanımaya çalışıyorum. Şuan evlenmeyi dişünmüyorum tanıma sürecini uzun tutmak istiyorum çünkü korkularımı yenemiyorum :KK43: tanıştığım kişi mantıken mutlu olscağım biri gibi , fikirlerimiz benzer. Hayata aynı pencereden bakıyor gibiyiz şimdilşk. Ailesi vs bana uyabilecek insanlar . Kariyeri işi iyi. Çocuğun davramışları vs de iyi hoş. Yani 5 aylık süreçte kötü diye nitelendirebileceğim bir davranışı olmadı. O çok istiyor beni çok heyecanlı her konuda. Ben aşırı temkinli yaklaştığım için tamamen kendimi bu ilişkiye bırakamıyorum. Daha evvelde konularımda açmıştım tip1 diyabet hastası kendisi 18 yaşından beri.
evet ben normalde de evlilik konusunda korkardım küçük şeyleri bile gözümde büyütür ya şöyle olursa diyip kötü şeyler düşünürdüm. Kaygı bozukluğum da var . Şimdi de bu hastalık olayını gözümde büyütüyorum ve sürekli ya evlendikten sonra şöyle olursa böyle olursa diyip kendimi tamamen bırakamıyorum . ( evet yarın ne olacağımız belli değil kimsenin garantisi yok bunu da biliyorum.yakın zamanda annem kötü bir hastalığı atlattığı için daha iyi anladım sağlığın koymetini) . Ama bilmiyorum dediğim gibi zaten korkan biriydim kaygılı biriydim. Fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten . Umarım anlaşılırım.. bu hastalığı çevresinde yaşayanlar varsa onlardan da yorum bekliyorum.
Mesajınızı tam okuyamadım ama başlığa cevap vermek istedim. Eşine karşı saygısız merhametsiz sefkatsiz bir koca çocuklarına karşı ilgisiz vurdumduymaz bir babam var. Ve evlenecegim kişi şöyle olmalıydı ve Allah yüzüme baktı oldu. Önce aşık olmalıydim. Çok şükür oldum. Ama hoslansam bile yeterdi hoslandiktan sonra karakter ile insan aşık olur çünkü bence ama ben ilk görüşte aşık oldum. Sonra merhameti şefkati saygısı neşesi ilgisi olan bir eş istedim hep çok dua ettim Allah dualarımı kabul etti insallah senin de karşına gönlüne göre birisi çıkar

İlk başta tabii ki aşk. Ancak bu körü körüne değil, diğer tüm huylarının sonucu olarak sende oluşan bir duygu gibi aşk.
Sonra, insan olmanın zorlu yolculuğunda beni eğitebileceğine inandığım, dedikodu yapmayan, insanlar hakkında haset beslemeyen, kişiliğiyle herkes üzerinde takdir uyandıran, asla ama asla bana karşı kötü söz kullanmayan, tartıştığımızda beni karşısına değil, yanına alarak konuşan biri olduğu içindi tercihim. Daha net anlatabilmek için söylüyorum; gerçekten görünüşümle çok beğenilen biriydim, beni hiç tanımadan bile sırf bu yüzden girişimde bulunan çok fazla kişi oldu. Aralarında ondan çok daha yakışıklı ya da maddi olarak iyi durumda olanlar da vardı. Ancak onun tüm güzellikleri benim kalbimi sardı da sardı.. Gözüme şimdi dünyanın en çekici erkeği gibi geliyor, yanındayken her şeyi aşabileceğimize inanıyorum ve şu zamana kadar beni bir kere bile yanıltmadığı için, bir kere bile bana olan sevgisini unutturmadığı için ona minnettarım.

Back
X