• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken en çok neye dikkat ettiniz?

kaygı bozukluğu hayatınızın her alanını olumsuz etkileyecek birşey, bununla ilgili terapi vs almayı düşünüyor musunuz ?

teşekkür ederim, benim de neredeyse 15-16 senedir diyabetim var. ilk olduğunda çok gençtim tabi, özensiz davrandığım olmuştu. ama uzun zamandır ben özenli olduğumda problem yaşamıyorum. yeri geliyor alkol de içiyorum, yeri geliyor çok hafif bir tatlının tadına da bakıyorum.
diyeceğim o ki eskilerde evet şeker hastalığı ölümcülmüş. şimdi diyabeti olmayanlar bile diyabetli gibi besleniyor aslında sağlık için.
ha derseniz ki bu adam dikkatsiz, ciddiye almıyor o zaman bu tutumu eleştirilebilir tabi ki. ama kendi halinde iyi götürmeye çalışıyorsa bunu kafaya takmak bence fazla.
Yok çok dikkatli bilinçli. İnsülin pompası bile üretmeye çalıştı onaydan geçmedi . Zeki ve dikkat edşyor . En sonki doktor kontrolleride iyi geçti her şeyi yerinde düzgün gidiyormuş değerler iyiymiş . Öğünlerini atlamaz düzenli yaşar ki 12 senedir yalnız yaşıyor . Zaten bu durum rahatlatıyor beni. Ama internette o kadar kötü şeyler yazıyor ki bende yeterince evhamlıyım. Aklıma kötü şeyler gelince tedirgin oluyorum. Hayatım boyunca heo birikerini kaybetme korkusuyla yaşadım ( yakınımdan ani kaybettiğim kişiler oldu) sanırım o yüzden çok korktum hep. Şimdi bi hastalık söz konusu olunca kötü şeyler düşünüyorum:(

Bence hastalık vs bunlar psikolojik ciddi bişey değilse çok üzerinde durulmamalı diyabeti olmasından ziyade bu insanla bir ömür geçirebilir miyim iyi bir baba olabilir mi bunları ön planda tutun, evlendikten sonra yaşlandıkça olmayan hastalıklar çıkıyor bunlar olur mu olmaz mı diye düşünmek sizi strese sokar ki karşı taraf kadar sizin de hasta olma gibi bir durumunuz var kimse ben hasta olmam çok iyiyim diyemez.. yarının ne getireceğini Allah bilir o yüzden hastalıktan ziyade karakteri ön planda tutun iyi insan her zaman bulunmuyor çünkü hasta olmayıp kötü karakterli biri de olabilirdi yeme içmeye dikkat ettiğiniz sürece bunlar aşılabilecek şeyler..
Evet bazen bende öyşe düşünüyorum 40ından sonra çoğu insanda kalp şeker tansiyon tarzı hastalıklar zaten çıkıyor fiyorum. Bazen ise internetten kötü şeyler okuyunca üzülüyorum maalesef. Ama dediğiniz gibi de her zaman iyi insanlar çıkmıyor karşımızda

Tip 1 diyabete bile acaba mı diye yaklaşmak bilemedim. Siz de tip 2 diyabet olabilirsiniz birkaç seneye.

Çevrenize bakın mükemmel denilebilecek biri var mı? Evlilik de böyle. Bir keseden görmeden renkli top çekmeye benziyor. Sen pembe topu istiyorsun ama içinde yeşil, kırmızı, mavi toplar var. Napacaksın? Eş adayında bilinmez bir kese içinde iyi özellikler kadar kötüler de olabilir. Fakat inancım bazı kötü özellikler sizin enerjinizle iyiye yönlenebilir. Adam titizdir mesela sana cehennem başkasına iyi olabilir. Bunlar hesap kitap kısmı. Bence aslı da nasip ve gönül işi. Yani olmaz dediğin on özelliğe sahip biriyle evlenedebilirsin. Kötü sandıkların iyi çıkabiliyor. İyi sandıkların da kötü.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Çevrenizde var mı scaba tip 1 diyabet olan? Belkide benim çevremde olmadığı için sadece internetten okuduklarımla bildiğim bir hastalık olduğu için bu kadar korkuyorumdur

kaygı bozukluğunuz icin tedavi goruyor musunuz? cünku hic umursamadan kor kutuk evlenmek doğru değil tabi ama siz de gerekenden fazla kaygılısınız bu konuda. bu ilişkinizide etkiler. evlenseniz evliliğinizi etkiler.
Şuan tedavi görmüyorum ama düşünüyorum yakın zamands . Çünkü her konuda böyleyim ve mutsuz oluyorum

Yok çok dikkatli bilinçli. İnsülin pompası bile üretmeye çalıştı onaydan geçmedi . Zeki ve dikkat edşyor . En sonki doktor kontrolleride iyi geçti her şeyi yerinde düzgün gidiyormuş değerler iyiymiş . Öğünlerini atlamaz düzenli yaşar ki 12 senedir yalnız yaşıyor . Zaten bu durum rahatlatıyor beni. Ama internette o kadar kötü şeyler yazıyor ki bende yeterince evhamlıyım. Aklıma kötü şeyler gelince tedirgin oluyorum. Hayatım boyunca heo birikerini kaybetme korkusuyla yaşadım ( yakınımdan ani kaybettiğim kişiler oldu) sanırım o yüzden çok korktum hep. Şimdi bi hastalık söz konusu olunca kötü şeyler düşünüyorum:KK43:

bana teşhis konduğunda doktor demişti ki evet kendine dikkat etmezsen böbrek, vs ciddi sıkıntıların olur ama bunları da 2-3 sene içinde değil ancak 60larından sonra yaşamaya başlarsın. eğer o yaşlarda hastanelerde sürünmek istemiyorsan şimdiden kendine iyi bak.
ki o yaşlarda zaten çoğu insan sağlıklı kalamıyor, stresli hayatın en büyük getirisi herşeyden önce.
bir de siz şu an diyabete takarsınız ama diyabet olmasa bir depremde ölmesini engelleyemezsiniz. insanız kondurmuyoruz ama her an hepimiz için ölüm gerçeği var.
ki sizin kaygı bozukluğunuzda karşı taraf için sorun olabilir, böyle biriyle aynı evin içerisinde yaşamak onun için ne kadar kolay olabilir düşünsenize ?
o nasıl bedenine dikkat ediyorsa siz de psikolojinize dikkat edip bu yönde tedaviler alın.

bana teşhis konduğunda doktor demişti ki evet kendine dikkat etmezsen böbrek, vs ciddi sıkıntıların olur ama bunları da 2-3 sene içinde değil ancak 60larından sonra yaşamaya başlarsın. eğer o yaşlarda hastanelerde sürünmek istemiyorsan şimdiden kendine iyi bak.
ki o yaşlarda zaten çoğu insan sağlıklı kalamıyor, stresli hayatın en büyük getirisi herşeyden önce.
bir de siz şu an diyabete takarsınız ama diyabet olmasa bir depremde ölmesini engelleyemezsiniz. insanız kondurmuyoruz ama her an hepimiz için ölüm gerçeği var.
ki sizin kaygı bozukluğunuzda karşı taraf için sorun olabilir, böyle biriyle aynı evin içerisinde yaşamak onun için ne kadar kolay olabilir düşünsenize ?
o nasıl bedenine dikkat ediyorsa siz de psikolojinize dikkat edip bu yönde tedaviler alın.
Haklısınız. Doktorunuz öyle mi dedi? İnternette o kadar kötü yorumlar var ki dikkst edilse bile kötü şeyler yaşanır tarzı konuşuluyor. Kusura bakmayın sizi üzmğyorum değil mi böyle konuşarak. Tabiki siz daha iyi biliyorsunuzdur araştırmışsınızdır. Ben sadrce internette gördüğüm kadarıyla bilşyorum bu hastalığı

Teşekkür ederim yorumunuz için. Çevrenizde var mı scaba tip 1 diyabet olan? Belkide benim çevremde olmadığı için sadece internetten okuduklarımla bildiğim bir hastalık olduğu için bu kadar korkuyorumdur
Var, çocukluk çağında çıkar genellikle. Ömür boyu diyetine dikkat ederse bir sorun olmaz. Bebekken bu teşhis konulan da biliyorum. Çocukken de. Zorlukları var ama tedavisi de var.

Tip 1 diyabetten daha korkulacak bir hastalığım var günlük yaşantıma bir manisi yok şükür. İlk buluşmada eşime söyledim. Bir dk tereddütü olmadı olsaydı evlenmezdim zaten.

Haklısınız. Doktorunuz öyle mi dedi? İnternette o kadar kötü yorumlar var ki dikkst edilse bile kötü şeyler yaşanır tarzı konuşuluyor. Kusura bakmayın sizi üzmğyorum değil mi böyle konuşarak. Tabiki siz daha iyi biliyorsunuzdur araştırmışsınızdır. Ben sadrce internette gördüğüm kadarıyla bilşyorum bu hastalığı

hiçbir hastalık hakkında bilgi almak için internet uygun bir ortam değil. çok fazla kirli bilgi var.
açıkçası ben dikkat ettiğimde hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.

bu durumda şunu soracağım, evlendiniz ve evlendikten sonra şekeri çıktı, napacaksınız ?

Var, çocukluk çağında çıkar genellikle. Ömür boyu diyetine dikkat ederse bir sorun olmaz. Bebekken bu teşhis konulan da biliyorum. Çocukken de. Zorlukları var ama tedavisi de var.

Tip 1 diyabetten daha korkulacak bir hastalığım var günlük yaşantıma bir manisi yok şükür. İlk buluşmada eşime söyledim. Bir dk tereddütü olmadı olsaydı evlenmezdim zaten.
Geçmiş olsun özel değilse sizin nedir

Çevrenixde tip1 olan erkekler nasıl? Evliler mi vs

hiçbir hastalık hakkında bilgi almak için internet uygun bir ortam değil. çok fazla kirli bilgi var.
açıkçası ben dikkat ettiğimde hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.

bu durumda şunu soracağım, evlendiniz ve evlendikten sonra şekeri çıktı, napacaksınız ?
Sanırım o zaman normal karşılayacaktım. Haklısınız yani. Aynı şey aslında ha şimdi ha evlendikten sonra çıkmış olması. Tabiki yanında olacaktım

Merhaba hanımlar . 27yaşındayım iyi sayılabilecek bir işim var . Hiçbir zaman erken evlenme taraftarı olmadım . Çevremdeki mutsuz evliliklerde buna sebep olmuş olabilir çünkü korkuyorum yanlış tercihler vermekten .. aklıma hep kötü şeyler geliyor ve evlilikten uzaklaşıyorum . Ama böyle devam edersem de iyi olanları da görmezden gelmiş olurum diye düşünüyorum. Tecrübeli hanımlar sorum sizlere, evlenirken nelere dikkat ettiniz ağırlıklı olarak ve daha sonra fikirleriniz değişti mi? Keşke şuna değil de buna dikkat etseydim dedikleriniz neler mesela? Nerelerde yanıldınız nerelerde iyiki böyle yapmışız dediniz ? Şimdi başa dönecek olsanız neye dikkst ederdiniz ?
Bu arada daha rvvel de konularımda açmıştım. Çok güvendiğim eski bir arkadaşımın vasıtasıyla biriyle tanıştım 5 ay kadar oldu tanımaya çalışıyorum. Şuan evlenmeyi dişünmüyorum tanıma sürecini uzun tutmak istiyorum çünkü korkularımı yenemiyorum :KK43: tanıştığım kişi mantıken mutlu olscağım biri gibi , fikirlerimiz benzer. Hayata aynı pencereden bakıyor gibiyiz şimdilşk. Ailesi vs bana uyabilecek insanlar . Kariyeri işi iyi. Çocuğun davramışları vs de iyi hoş. Yani 5 aylık süreçte kötü diye nitelendirebileceğim bir davranışı olmadı. O çok istiyor beni çok heyecanlı her konuda. Ben aşırı temkinli yaklaştığım için tamamen kendimi bu ilişkiye bırakamıyorum. Daha evvelde konularımda açmıştım tip1 diyabet hastası kendisi 18 yaşından beri.
evet ben normalde de evlilik konusunda korkardım küçük şeyleri bile gözümde büyütür ya şöyle olursa diyip kötü şeyler düşünürdüm. Kaygı bozukluğum da var . Şimdi de bu hastalık olayını gözümde büyütüyorum ve sürekli ya evlendikten sonra şöyle olursa böyle olursa diyip kendimi tamamen bırakamıyorum . ( evet yarın ne olacağımız belli değil kimsenin garantisi yok bunu da biliyorum.yakın zamanda annem kötü bir hastalığı atlattığı için daha iyi anladım sağlığın koymetini) . Ama bilmiyorum dediğim gibi zaten korkan biriydim kaygılı biriydim. Fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten . Umarım anlaşılırım.. bu hastalığı çevresinde yaşayanlar varsa onlardan da yorum bekliyorum.
Eğer bebek istiyorsanız bu konuyu muhakkak konuşmanız gerek. En geç kaç yıl içinde olmalı diye konuşmalısınız. Bence en önemlisi.

valla 17 yaşımdan beri yaklaşık 20 senedir tip 1'im, ilk kez kendimi kötü hissettim bu yüzden bu konuyla birlikte. bundan önce bunu öğrendiklerinde abuk subuk yorum yapanlar olmuştu bana ayrılmıştım. konu sahibi erkek arkadaşına destek oluyor, birşey söylemiyor ama aslında iç dünyasında bambaşka düşünceleri var.

valla 17 yaşımdan beri yaklaşık 20 senedir tip 1'im, ilk kez kendimi kötü hissettim bu yüzden bu konuyla birlikte. bundan önce bunu öğrendiklerinde abuk subuk yorum yapanlar olmuştu bana ayrılmıştım. konu sahibi erkek arkadaşına destek oluyor, birşey söylemiyor ama aslında iç dünyasında bambaşka düşünceleri var.
Siz gönlünüzü ferah tutun çok olağan ve normal bir hastalık. Ki bence diyabetli dikkat ederse normal insandan daha sağlıklı ve uzun yaşar. İnternette yazan diyabeti olup bir oturuşta bir tepsi baklava yiyenler için geçerli.

Siz gönlünüzü ferah tutun çok olağan ve normal bir hastalık. Ki bence diyabetli dikkat ederse normal insandan daha sağlıklı ve uzun yaşar. İnternette yazan diyabeti olup bir oturuşta bir tepsi baklava yiyenler için geçerli.

ben zaten alıştım, pandemi öncesi dışarıda yemek yerken iğnemi herkesin içinde yapardım. karbonhidrat hesabı ile yiyorum zaten. az olacaksa yemekteki khd dozu azaltıyorum biraz fazla yemek istersem arada arttırıyorum gibi.
yani genelde rahatım ama böyle birşey okumak bana da düşündürdü. benim erkek arkadaşım da sağolsun ilgili çok ama belki o da içinden düşünüyor.

ben zaten alıştım, pandemi öncesi dışarıda yemek yerken iğnemi herkesin içinde yapardım. karbonhidrat hesabı ile yiyorum zaten. az olacaksa yemekteki khd dozu azaltıyorum biraz fazla yemek istersem arada arttırıyorum gibi.
yani genelde rahatım ama böyle birşey okumak bana da düşündürdü. benim erkek arkadaşım da sağolsun ilgili çok ama belki o da içinden düşünüyor.
Zannetmiyorum, en fazla kaygılanıyordur. Çünkü biz hastalıklarımızdan ibaret değiliz. İnsanız. Başka bir sürü yönlerimiz var. İlla hesap kitapla da gelinecekse türlü artı yönlermiz var. Ve insan sevdiğini herşeyiyle sever. Eşimin yüzünde atıyorum sivilce çıktı diye ben çirkin buluyor değilim.

Back
X