evlenirken eşinin bulunduğu yere taşınıpda mutlu olan varmı?

morbabetler

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2013
35
6
6
35
Ankara
çok merak ediyorum doğup büyüdüğü yeri ve ailesini arkasında bırakıp, aşık olduğu adamın peşinden gidip onun ailesininde bulunduğu memlekete taşınıp keşke demiyen varmı?

ama maaalesef.daha öncede açmıştım konular.ilgisiz umursamayan bir eş bir okadarda umursamaz ailesi.ben nerde yanlış yaptım diye sorguluyorum şu aralar.ve ben gerçekten işin içinden çıkamıyorum....

çok merak ediyorum doğup büyüdüğü yeri ve ailesini arkasında bırakıp, aşık olduğu adamın peşinden gidip onun ailesininde bulunduğu memlekete taşınıp keşke demiyen varmı?

cnm aileni mecbur bırakıcan evlenince ben ailemden ayrılmam

deme şansın pek kalmıo varsada şans bilemem.

ama 2sinin ortasında ol bence bu daha ii 2 tarafa ne yakın

ne uzak bu daha mutlu eder eminim ben çok yakınım eşimle mutlu

olsamda ailesi çok zorun yaşıorum evime giderim nie gittin pazar günü olur kahvaltıya çağırır

temizliğe gel der falan falan yani.onun için dediğim daha iyi.

bende şuan sorgulama evresındeyım.önceinde hep kaderm böyleymiş dedim.tevekkül dedim.herşey kocam ve ailem için dedim.ama arık eşimin ailesine olan düşkünlüğü gözüme çok batmaya başladı.kendımı enayı gibi hissedıyorum.onun anası babası kıymetlı ama ya beımkıler.ben hepsini gözü yaşlı bıraktım geldim.bir haftasounu başbaşa geçirelim demem bizimkilere gitmek istemiyorsuna getiriliyor artık.benım yaptıım onca fedakarlık karşında daha 2 gün önce gördüğü annesine gitmemiz büyük sorun halıne geldi.ya ben napıyım peki.salakmışım ben resmen salak.bunu yenı farkedıyorum.

hem evleniyim hemde anamın babamın dizi dibinde olmıyım derdinde olmadım hiçbir zaman.ondan zaten hiç düşünmeden geldim buraya.büyük bir şehirden küçük bir şehire geldim.herkez bana neden o gelmıyor dedı.çünkü aslında bakıldığına münasibi oydu.benım doğup büyüdüğüm yer herkezin yaşamak için can attığı bi yer.onun doğup büyüdüğü yer ise büyük bir ilçe havasında olan bir il.o kadar çok şeyi feda ettımkı.ama yavaş yavaş pişman olmaya başladım.ne değişecekse bundan sonra...

ailemden ayrı kalmayı göze alıp geldim.....sırf sevdim diye sırf sevdim diye
ama sonuç büyük bir pişmanlık.... ben güçlü oldukça o daha çok üstüme geldi...
daha doğrusu ben yokmuş gibi davranarak yaptı bunu
ne olacak sonum bilmiyorum gerçekten bende kaderim bu dedim sabır dedim ama sabır kalmadı artık

ailemi arkadaslarımı akrabalarımı herkesi bırakıp, eşimin yanında kalmayı tercih ettim ,onu sectim . onun tüm hayatı burada işi evi ailesi herşeyi... benimse burda bi o' num var... daha pişmanlık yaşamadım. Allahta yaşatmasın ama zor sizi cok ii anlıorum ,çok zor. bazen tartısıosun esinle ,cevren orda olsa aman bi annemi görüyüm dertleşiyim geliyim ,yada bir arkdasa kahve icmeye gediyim kafa dagıtıp geliyim dersin .ama olmuor yalnızlıgını sadece daha bir hissediorsun . hangi sehirde yasıosun ?

sonuç aynı pişmanlık.ama ikimizdede nedenler farklı.neticede ikimizde umduğumuzu bulamamışız.

burara çok soruyorum kendime.neden böyle birşey yaptın dıye.neden aileini memleketini iş düzenini arkadaş cevrenı bırakıp bu büyük köye taşındım dıye.

şuan çocuğumda var ve okadar uzuluyorumkı aileme torun hasreti yaşattığım için.suçluluk duyuyorum içten içe.

canım kaç yıl oldu evleneli?

Galiba bir ben mutluyum..9 sene bitti evliligimde..bursadan izmire geldim.kayinvalidemlerle ayni apartmanda oturmayi kabul ederek..ama sanirim benim sansim once beni gercekten seven ve anlayan bi esimin olmasi sonrada ailesinin insan gibi insan olamalari..kayinvalidem ben 1,5 senelik evliyken mide kanserinin 2.ye nuksetmesiyle ameliyat oldu..zorlu bir surecti..tam 1 sene hastanelerdeydik..hep ben baktim..geceleri hastane koridorlarini az dolasmadim uykusuz..ama severek yaptim..annem gibi sevdim..en son 1 kasik suyunu ben icirdim..ellerimi severek gitti olume...allah rizasi icindi ve gercekten kayinvalidemi sevdigim icindi yaptikalrim..esimide cok seviyorum o benim dunyam..herseyim..beni mutlu etmek icin herseyi yapar..bir kizim bir oglum var cok sukur..ve ben onun pesinden geldigim icin hic pisman olmadim..insallah da allah yaniltmaz bunca seneden sonra beni...

canım kaç yıl oldu evleneli?

4,5 ay oldu, yıl olmadı daha .ama simdi yazdıgınızı okuyunca benimde aklıma bu soru geldi .hamileyim ,bende aileme torun hasreti yasatıcam esin senin memleketine gitmeyi hic düsündü mü ,konustunuz mu böyle bişey. evlenmeden önce ,eşime evlendikten 1 yıl sonra gidelim demistim ,sonuçta ben büyükşehirden gelmiştim .tmm demisti. ama simdi konusu acıldıkca bi cocuk olsun da yok cocuk bi okula baslasında diye bahaneler üretmeye basladı bile .köprüye gecene kadar işte

Ben 6 senelik evliyim İstanbul gibi bir yeri bırakıp Eskişehir'e geldim hem de annem babam ayrıydı erkek kardeşim var o da 6 ay sonra askere gitti benim evlenmemden sonra ama biz kardeşimin gelmesini bekleyemezdik çünkü mesafe var zaten 1 sene sürekli geldi daha uzarsa olmazdı. Çok mutluyum çok şükür. Eşim ailemin yanımda olmamasın hiç hissettirmedi, ailesine bir gün olsun ezdirmedi başta annesi beni istemedi ama ben sabrettim sorunum olduğunda eşime söyledim o annesini uyardı ben yüz göz olmadım ama mesela tabii ki ayrı şehirde olmanın dezavantajları var bunu bilerek evlenmiş olmak lazım ben annemi 3-4 ayda bir görürken kaynanama haftada bir bazen iki kere gidiyoruz ama ben eşime diyemem ki sonuçta ben kendi annemi görmüyorum senin annene de gitmem diye. Sen diyorsun ki benim olduğum yer daha yaşanılası oraya gelseydi ama bu senin için böyle eşine göre kendi bulunduğu yer daha yaşanılası hem işi gücü orada. Şimdi senin yanına gelseydi senin ailene yakın olacaktınız sen annene en az haftada bir kere gidecektiniz eşinde sana diyebilirdi aynı şeyi. Bunun dışında da sorunlarınız var mı yani eşin seni ezdiriyor mu, ilgisiz mi, kaynananla sorunların mı var nedir. İşte zor alışmak lazım herşeyi göze almak lazım. Ben mutluyum mutlu olduğum için ailemde mutlu gözleri arkada değil hatta annem hep kızım karşı dairemde olsan ama hep kavga gürültü olsa daha mı iyi olur anlaştığın sevdiğin biriylesin benim de içim rahat der her zaman. Biraz zaman verin alışmaya çalışın hemen kestirip atmayın mutlu değilim diye. Siz kendi ailenizden uzak olup eşinizin ailesine yakın olmayı ve sürekli görüşmeyi sindiremiyorsunuz sanırım ama işte baştan düşünmek ölçüp tartmak gerekiyor tabii eşlere de çok iş düşüyor burada.

Neden eşinizi kendi bulunduğunuz yere götürmeye çalışıyorsunuz bende onu anlamıyorum eşinizin de işi gücü orada o da oraya alışmış hem herşey karşılıklı siz oraya gidince bu seferde eşinizin ailesi torun hasreti çekecek. Yani sırf bulunduğunuz ile gidecektiniz diye mi evet dediniz keşke demeseymişsiniz o zaman. Yani evliliğiniz sizin bulunduğunuz şehirde yaşamanızla ilgiliyse orada yaşadığınız için mutsuzsanız bunun hesabını evlenmeden önce yapmanız gerekirdi insan sevdikten sonra nerede yaşandığının ne önemi var ki. Hani diyorsunuz kocalar annelerine çok düşkün ama işte siz de aynı şekilde evlilikten soğuyacak kadar düşkün oluyorsunuz hani başka sorunlarınız yoksa anlaşmazlık yoksa bu evlilikten soğumak için sebeb değil bence ya da orda bir yerde olup iki aileye de eşit mesafede olacaksınız. Bunun sorumluluğunu kaldıramayacak senin ailene yakınız benim aileme uzağız ama böyle konuşmuştuk benim yaşadığım şehir büyüktü burası küçük diyecek insanlar evlenirken de daha çok düşünsünler bunların olabileceğini.

ben cok sevdigim memletımden eşimin memleketıne gelın geldım. ama cok cok mutlu zamanlar gecrdım esımın memleketınde cnku turkıyenın en guzel sehırlerınden bırı, benı aılesıne karsıda hc ezdırmedı aılemn eksıklıgını hıssettrmedı, orda cok guzel arkdslıklarda edındım ama gelgelelım ordan ayrılmak zorunda kaldık cok sevmıstım alısmıstım oraya

kesinlikle kesinlikle evlenme ne kadar aşık olsanda. aşk bitiyor özlem başlıyor.istanbula gelin geldim çok pişmanım çok. tokatta adam kalmadı sanki . offf çok sıkıcı burası kimse yok. herkes kendi memleketinden evlensin. çıldırıyorum burda ya ben offff :18:

bu gelin geldiğin yerle ilgili tamamen. mesela arkadaş yukarıda eskişehir'e gelmiş mis gibi memlekete, bursa'ya yakın, orayı aratmayacak sosyal imkanlarla dolu... sonra da gelmiş ahkam kesiyor. bütün olayı eşi ve eşinin ailesi olan insan elbette zorlanır. iş ortamı güzelse, gidecek kurslar gezecek mekanlar varsa insan stresini daha kolay atar. kukumav kuşu gibi evde oturmak kimseyi mutlu etmiyor.

Bende doğup büyüdüğüm yerden, eşimin memleketine gelin geldim. Kayınvalidemlerle aynı binada oturuyoruz. Ara sıra ufak tefek şeyler olsada, genel olarak memnunum çok şükür. Keşke ve pişmanlık yaşamadım, Allah yaşatmasında. Ailemi çok özlüyorum, senede 2 defa gidebiliyorum, eşim buna bile çok diyor. Sinirleniyorum aslında, beni anlamasınıda beklemiyorum. Anası dizinin dibinde her gün görüyor. Alışabildinmi dersen, eh işte. Yaşadığım şehir kötü bir yer değil, ama işte insan yıllarca yaşadığı yerden kopup gelince, herşey yabancı, herşey el..
Aslında çok düşünmemeye gayret ediyorum, yoksa içinde daha çok büyütürsün herşeyi, çok duygusallığıda vurmuyorum.Yoksa hayat çekilmez bir hal alır canım..

ben de başka bir şehire gelin gittim ilk başlarda yaparım gibi geliyor du daha sonra insanın içine özlem çökünce ağlamadığım gün olmuyordu nerdeyse en sonunda eşim bu halime dayanamadı sağolsun benim memleketten iş buldu tekrar döndüm ...ama çok zordu gerçekten....

Ben de ailemi yaşadıgım yeri bırakıp baska şehre eşımle ve aielsiyle birlikte yaşamaya geldim. herkes cok şaşırdı yapamazsın dedı ustelık tek cocuk ve omur boyu aynı evde yasayacaksın dedıler.. ama ben umursamadm.. pişman degilim zaman zaman yalnız oldugumu hıssetsem de aslında olmadıgımercekten eşimin anne babasının benı gercekten kızları gıbı gordugunu anlamam uzun surmedı.. hersey karsılıklı oluyor bence.. cok sorunlar atlattım burda konu da actım esımle aılesıyle ılgılı ama hepsını gerıde bıraktım.. tek pişmanlıgım bu sehırde olmak.. baska bır sehırde yasasaydık hıcbırsey gozume batmazdı emınım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…