- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi morbabetler
-
bu gelin geldiğin yerle ilgili tamamen. mesela arkadaş yukarıda eskişehir'e gelmiş mis gibi memlekete, bursa'ya yakın, orayı aratmayacak sosyal imkanlarla dolu... sonra da gelmiş ahkam kesiyor. bütün olayı eşi ve eşinin ailesi olan insan elbette zorlanır. iş ortamı güzelse, gidecek kurslar gezecek mekanlar varsa insan stresini daha kolay atar. kukumav kuşu gibi evde oturmak kimseyi mutlu etmiyor.
Pardon da arkadaşlarda doğuya ücra köşeye gittik dememişler ki. Ben İstanbul gibi bir şehirden buraya geldim. Bilmem anlatabiliyor muyum el kadar bir şehir gördünüz mü bilmiyorum. Gezelim deseniz 1 saatte her yerini gezersiniz. Bursa filan ha deyince gidilmiyor çalışıyorum ben burada öyle her yere gidemiyorum. Benim de hiç arkadaşım yoktu burada nereden olsun tek bir akrabam bile yok. Hiç bilmediğim evlenene kadar ayak basmadığım bir şehir. O insanı kendi elinde tüm hayatı eşi ve ailesi olmasın eşinin arkadaşlarının eşleriyle arkadaşlık yapılabilir, kurslar her yerde var sosyal faaliyetler sinemalar nerede yok. Hem zorla evlendirmiyorlar ki ben savunduğum şey baştan bunların düşünülmesi lazım bu insanlar evlenirken nereye gideceklerini bilmiyolar mı o zaman kabul ediliyor sonradan zor geliyor. Hep bir kendi şehrine çekme götürme durumu eşleri ee o zamanda eşi aynı şeyi yaşayacak hem de daha fazlasını çünkü iş çevresi de değişecek. Benim aileme yakın olalım ama senin ailene olmayalım, e ben öncede konuşmuştum benim olduğum şehire taşınacaktık yani insanlarla böyle anlaşmamalar mı evleniliyor sevgi nerede. Ben güveneceğim, sevdiğim, arkamı dayayabileceğim her halukarda beni sevecek biriyle evlenmişim mutluyum neden bunu sorun edeyim. Edeceksem baştan sorun eder evlenmezdim. Ya da dediğim gibi ne kızın ne erkeğin ailesi hak geçmeyecek ortada bir yerde iş ev bulunup iki aileye de eşit mesafe de olunacak bu hep böyle olmuş evlendiğimiz kişinin düzeni ekmeği nerdeyse annelerimiz de oraya gitmiş herkes yuvasını kuracak annelerimiz evlenince bırakmamış mı ailesini bu aileyi terketmek değil ki o zaman evlenmeselerdi aynı mahalleden birini bulup evlenselerdi ve ailesine yakın olması sevgiden daha önemli olsaydı. Benim ailem torun hasreti çekecek diyorlar o zamanda eşinin ailesi çekecek aynı şey. Haa eşi ailesiyle görüştürmüyor, gitmesine gelmesine izin vermiyordur, ailesine ezdiriyordu hiçbir ortama sokmuyor, arkadaş edinmesine izin vermiyordur tamam ama sırf ailesindne ayrı şehirde diye evliliğini bitirmeyi düşünen insanları anlamıyorum bu kadar basit olmamalı.
aa bak sibelizm dogru soyluyor
benim bi yakin kom$um var arkada$im
belki annem olsa anlatmazdim uzulur diye (annem hayatta deil )
ona her derdimi anlatirim,teselli eder dinler , dinleemesi yeter
bu $ehirde sadece o gormu$tur benim agladigimi bide e$im .. gurbetde olunca kom$u arkada$ akrabadan ana bacidan one çikiyor, elindekiyle yetiniyorsun diyelim :)
evet gördüm kırk kere geldim eskişehire. zonguldak alaplı'ya geldim evlenip. sosyal faaliyetler, sinema, kafe falan nerede yok ki demişsin ya işte burada yok. güreş müsabakası var avuç kadar stadda gideyim mi... böyle memleketler de var bilmem farkında mısın...
Neden eşinizi kendi bulunduğunuz yere götürmeye çalışıyorsunuz bende onu anlamıyorum eşinizin de işi gücü orada o da oraya alışmış hem herşey karşılıklı siz oraya gidince bu seferde eşinizin ailesi torun hasreti çekecek. Yani sırf bulunduğunuz ile gidecektiniz diye mi evet dediniz keşke demeseymişsiniz o zaman. Yani evliliğiniz sizin bulunduğunuz şehirde yaşamanızla ilgiliyse orada yaşadığınız için mutsuzsanız bunun hesabını evlenmeden önce yapmanız gerekirdi insan sevdikten sonra nerede yaşandığının ne önemi var ki. Hani diyorsunuz kocalar annelerine çok düşkün ama işte siz de aynı şekilde evlilikten soğuyacak kadar düşkün oluyorsunuz hani başka sorunlarınız yoksa anlaşmazlık yoksa bu evlilikten soğumak için sebeb değil bence ya da orda bir yerde olup iki aileye de eşit mesafede olacaksınız. Bunun sorumluluğunu kaldıramayacak senin ailene yakınız benim aileme uzağız ama böyle konuşmuştuk benim yaşadığım şehir büyüktü burası küçük diyecek insanlar evlenirken de daha çok düşünsünler bunların olabileceğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?