evlenirken eşinin bulunduğu yere taşınıpda mutlu olan varmı?

Pardon da arkadaşlarda doğuya ücra köşeye gittik dememişler ki. Ben İstanbul gibi bir şehirden buraya geldim. Bilmem anlatabiliyor muyum el kadar bir şehir gördünüz mü bilmiyorum. Gezelim deseniz 1 saatte her yerini gezersiniz. Bursa filan ha deyince gidilmiyor çalışıyorum ben burada öyle her yere gidemiyorum. Benim de hiç arkadaşım yoktu burada nereden olsun tek bir akrabam bile yok. Hiç bilmediğim evlenene kadar ayak basmadığım bir şehir. O insanı kendi elinde tüm hayatı eşi ve ailesi olmasın eşinin arkadaşlarının eşleriyle arkadaşlık yapılabilir, kurslar her yerde var sosyal faaliyetler sinemalar nerede yok. Hem zorla evlendirmiyorlar ki ben savunduğum şey baştan bunların düşünülmesi lazım bu insanlar evlenirken nereye gideceklerini bilmiyolar mı o zaman kabul ediliyor sonradan zor geliyor. Hep bir kendi şehrine çekme götürme durumu eşleri ee o zamanda eşi aynı şeyi yaşayacak hem de daha fazlasını çünkü iş çevresi de değişecek. Benim aileme yakın olalım ama senin ailene olmayalım, e ben öncede konuşmuştum benim olduğum şehire taşınacaktık yani insanlarla böyle anlaşmamalar mı evleniliyor sevgi nerede. Ben güveneceğim, sevdiğim, arkamı dayayabileceğim her halukarda beni sevecek biriyle evlenmişim mutluyum neden bunu sorun edeyim. Edeceksem baştan sorun eder evlenmezdim. Ya da dediğim gibi ne kızın ne erkeğin ailesi hak geçmeyecek ortada bir yerde iş ev bulunup iki aileye de eşit mesafe de olunacak bu hep böyle olmuş evlendiğimiz kişinin düzeni ekmeği nerdeyse annelerimiz de oraya gitmiş herkes yuvasını kuracak annelerimiz evlenince bırakmamış mı ailesini bu aileyi terketmek değil ki o zaman evlenmeselerdi aynı mahalleden birini bulup evlenselerdi ve ailesine yakın olması sevgiden daha önemli olsaydı. Benim ailem torun hasreti çekecek diyorlar o zamanda eşinin ailesi çekecek aynı şey. Haa eşi ailesiyle görüştürmüyor, gitmesine gelmesine izin vermiyordur, ailesine ezdiriyordu hiçbir ortama sokmuyor, arkadaş edinmesine izin vermiyordur tamam ama sırf ailesindne ayrı şehirde diye evliliğini bitirmeyi düşünen insanları anlamıyorum bu kadar basit olmamalı.

Son düzenleme:

evet gördüm kırk kere geldim eskişehire. zonguldak alaplı'ya geldim evlenip. sosyal faaliyetler, sinema, kafe falan nerede yok ki demişsin ya işte burada yok. güreş müsabakası var avuç kadar stadda gideyim mi... böyle memleketler de var bilmem farkında mısın...

ben e$imin pe$inden geldim
ama e$imin aileside yok burda , bi abisi var ama çok yakin deil, i$ olunca ha deyince gidilmiyor
ben her tarti$mada kendim kendim ettim buldum turkusunu çigiiryorum
aslinda burdaki çevrem geligim $ehirdeki çevremden daha fazla , orda çali$iyordum çevr eyapmaya firsatim yokdu ( o $ehirde dogup buyumedim iki _uç sene ya$adim ) geldigim $ehrede 3.5 sene olmu$, kom$ular var arkada$lar çocuklarin okulu , i$ bulma kurumunun randevulari eksik olmuyor saolsunlar :)
beni bo$ birakmiyolar

kocayla geçimin varsa heryerde ya$anir ama en ufak bi$eyde kafani duvarlara vurursun,gidecek yerin çalacak kapin yokdur çunku ..
kocasiyla tarti$ip kv evine giden varmi bilmiyorum gerçi o tecrubem yok :)

henüz evli değilim ailemin de tek çocuğuyum,ben yapı olarak gezmeyi vs seven bir insan olmadığım için midir? yoksa babamın mesleğinden ötürü doğuda bile senelerce yaşamış olmamdan ve aileminde yine baba mesleğinden ötürü sürekli küçük büyük bir ton şehir gezmesinden (ailelerinden ayrı kalmalarından ) ötürümüdür bilemiyorum ama eşim neredeyse bende orada mutlu olurum,çünkü öyle öğretildi bize( bana) çok ambiane bi tabir olcak ama ''ön teker nereye arka teker oraya'' derler bizim oralarda, bende buna katılıyorum,cafe sinema vs yok denmiş ya ben hatırlıyorum doğuda o senelerde bırakın cafe sinamayı vs çarşıya çıkmak bile lükstü bize,,gözlemlediğim şey şu oldu aileden uzak olunca dostlarınız birer abla anne,kardeş oluyor.. öyle bir an geliyor ki annenize anlatamadıklarınızı onlarla paylaşıyorsunuz ,sadice zaman meselesi,,düşünmemeye çalışın evinizle evladınızla eşinizle ilgilenin derim ben
ve not: istanbuldan gittik biz gittiğimiz tüm şehirlere, zamanla insan nelere alışıyor yeter ki evinizde huzurunuz olsun

aa bak sibelizm dogru soyluyor
benim bi yakin kom$um var arkada$im
belki annem olsa anlatmazdim uzulur diye (annem hayatta deil )
ona her derdimi anlatirim,teselli eder dinler , dinleemesi yeter
bu $ehirde sadece o gormu$tur benim agladigimi bide e$im .. gurbetde olunca kom$u arkada$ akrabadan ana bacidan one çikiyor, elindekiyle yetiniyorsun diyelim :)

ben izmir den bursaya gelin geldim...
ne kadar mutluda olsam..
burada çevremi genişletmişte olsam..
olmuyor hep bir tarafım eksik..
insan bazen hiç kimseyi değil ailesini görmek istiyor..
ama ALLAH tan benim 5 saat benim gidip gelmem kolay
ya 24 saat uzakta olanlar yada yurt dışında olanlar napıyor diyorum
kendimi avutuyorumm

gurbettekiler diye bir topik açalım bacım
bizi en iyi biz anlarız damdan düşenler cemiyeti olarak

gercekten cok zordur heralde memleketinden ayrilmak ama eger seviyosaniz kocanizi hersey bos tabi oda sizi sevip sayiyorsa. vallahi ben annemin kiracisiyim. altli ustluyuz ama okadar mutluyum ki annem ve babamdan ayrilmamak cok guzel. birgun gormesem ozluyorum onlari. allah yardimciniz olsun aile cok onemli kv dem uzak sayilir ayni mahalle deyil allahtan.kv deler rahat vermezler yani esimde ailesine duskun degil fazla cok sukur yoksa aman aman.mesafe koyun kv deyle araniza yuz gozde olmam ben lafda sokmam sabrederim hergun gormedigim icin.evlenecek olanlar kendi ailenize yakin oturun cok rahat edersiniz ...

offf çok üzüldüm canım.her halde görücü usulu kandırılarak evlendin.allah kurtarsın

Zaten kendi meleketimde de yaşamıyordum,ailemden 15 senedir ayrıydım eşimin memleketine geldiğimde.Aile hasreti bölümünü geçiyorum.Eşimin memleketi yaşadığımız (yaşadığımız diyorum,eşimle evlendikten sonra birlikte geldik buraya) yere göre kasaba,
ama o da en az benim kadar sıkıldığı için,sürekli kendimizi eğlendirecek bişeyler buluyoruz.Sıkılma kısmını da geçtim.Eşimin ailesinin hiç kızı yok,hep kız evlat hasreti çekmişler,ben en küçük gelinim iki gelin de uzakta,kv kızı gibi seviyor,ben kalkıp yemek yemeye üşenirim,tepsiyle önüme getirir o derece,kv sorununu da geçiyoruz bu durumda.Özetle evet burada mutluyum,huzurluyum,çünkü eş ve ailesi konusunda şanslıyım,çok şükür,hep şükür...

Ben evli degilim ama kendimi evlenip baska sehire giderken dusunemiyorum. Istanbulluyum, kendimi Turkiye'nin baska sehrinde yasarken hayal bile edemiyorum. Her sehrini gezmeyi severim, ama yasamaya ben yasayamazdim. En buyuk evlilik kriterlerimden biri adamin Istanbul'da yasamasi, o derece onemli benim icin.
Ben cok hasret hikayeleri okudum sanirim. Zaten kendim de memleketime su an bile hasret, birgun donecegimi bekleyerek yasiyorum. Buyuk konusuyorum belki ama evlenip baska sehre gidemem... Ailesinden, dogup buyudugu yerden nasil cok uzakta yasayabiliyor insanlar, onlarin sabrini takdir ediyorum, cok zor.

Bence hangi sehirde oturursaniz oturun eşte biter hersey.
Es ilgili, sevgili, saygili, yardimci, arkadas, dost, anlayisli, uyumlu. Vs. İse insan nerde yasadigini farketmez bile ve esinin hatrina etrafindaki insanlarida idare eedebilir ozaman.
Ama es dengeyi kuramiyor, ustune birde maddi yada manevi sorumluluklarini yerine getirmiyorsa iste ozaman insanin gozune hersey batar.

Konu sahibi kac yillik evli bilmiyorum her sayfayi okumadim, eslerin ozellikle supheci cinsten olanlarin aile hakkinda hanimlarina guvenmesi uzun suruyor. Basbasa kalalim deseniz gitmek istemiyorsun, adamin cebini dusunup anesine alacagini bidahaki ay al diyosun kiskaniyosun oluyor, bunu bir cok ornegi var. Velhasil kendinizi ifade etmek cok zor. Bide annenin annelik artisi var, tartistiniz karisida anasida aglasin kesinlikle annesine uzulur adam.

Bence bu yuzden esle bazen rolleri degismek lazim, al canim annene bu lazim, hadiannen ozlemistir gidelim, annene yukses sesle konustun kirilmistir kadincagiz fala gibilerinden. Acik sozlu olmayi tercih ederim aslinda ama cani sagolasica kocalar hep politikaci olanlara kolay inanip guvenirler, yani daha huzurlu olursunuz.
Hani aldatirarlar ya karilarini evdeki cirkinmi yook sadece gercekci, disardaki yag bal alkis karanfil dagatmalar mavi boncuk takmalar, iste o misal, bundan pay bicin.

Alanyaliyim ben. Orda dogdum buyudum. Kucuk, mis gibi bir yer (bana gore). Denizi olan sehre gitmem asla yasamam dedim buyuk konustum universiteye ankaraya geldim. Universite okurken her hafta sonu (inanin abartmiyorum sinavlarim olmadikca her hafta sonu) alanyaya gittim ki ailem universiteye basladigim ilk ay baktilar ben yapamiyorum burada yanima geldiler. Ben ailemi ankarada birakip alanyaya giderdim o mis kokusu denizi sokaklari beni mutlu ederdi:) universiteyi her gun "su okul bitsin asla ic anadoluya ugramicam bile bi daha" diyerek bitirdim. Sonra esimle tanistim valla kaldim ankarada. Hemde cubukda. Ankarayi bilenler bilir cubuku. Yanlis anlamayin kotulemiyorum sadece cok uzak, benim gibi her gun kaulakligini takip yuruyus yapmayi, alisveris merkezlerine bayilan biri icin fazla merkeze uzak ve kirsal bir yer. Ama alistim yanimda inekler tavuklar vs var, valla alistim. Esim yetiyor guleryuzu sevgisi efendiligi yetiyor... :)

bende evlendim esimin yanina geldim.yurtdisindayim.benim ailem,okulum,arkadaslarim herseyim izmirde kaldi ama ben o kadar cok sevdim ki ve o kadar cok guvendim ki esimin yanina geldim.dusunun birakin arkadasii dostu iki kelime turkce konuscak insan yok,simdi yeni yeni bi kac kisi tanidim ama dil problemi oldugu icin cok iyi anlasamiyoruz onlarla da (= esimin ailesi cok yakinimizda oturuyo 5 km falan ama oyle cok samimi bi durum yok mesela evleneli 1,5 yil oldu hala evimize gelmediler,cagirmadim (kotu gelin ) 2-3 haftadan once gitmeyiz esimin ailesine (tabi esim cok samimi olmadigi icin ailesiyle normal ben baski yaparim ara gidelim gorelim diye)o yuzden pek sorun cikmiyo haa bi de gittigimizde hep ilgilenirler sevdigimz seyleri pisirirler ve asla elimiz bos donmeyiz ya tatli verirler ya sebze meyve ne biliyim huzurluyum yani.oyle vicik vicik iliskimiz yok,biz minnosumla mutluyuz birlikte =)

Tamda irmaak ve eluca nin yaysadigini anlatmak istedim
Gerceklerden ornek vemissiniz
Allah mutlulugunu daim etsin

haklsınız en başta biz kabul ettik bu durumu.konu içinde bir arkadaşın söylediği gibi herşeyi çoooook başka hayal ettik.elbette bir çoğumuz anası babası memleketleirinden kopup evlenmışler.ama bence her ikisininde memleketlerinden ayrılıp yeni bir şehre taşınması ile yanlzca bayanın memleketınden kopup eşi ve ailesinin bulunduğu yee taşınması birbirnden çoook farklı.birinde iki tarafda yanlız olunca bırbırıne daha fazla kenetlenıyor bence.ama diğer turlu yanı kocanın ailesiyle aynı şehirde yaşanınca kocanın aklının bır tarafı mutlaka kendı anasında babasındada oluyor.çunku adam zaten alıştığı duzenden hıç kopmamış oluyor.sadece aynı şehırde adres değiştirmiş oluyor.hele hele bide şehir kuçukse adres değişikliği bile çok ufak kalıyor.o yuzden adam evlenınceye kadar alışmış olduğu sorumluluklar bırakamıyor.ama yarı şehırde olunca elbet yıne anne baba aranır sorulur ama her hafta sonu geldığınde onlara gıdılme zorunluluğu hıssedılmez.yada anne baba bı yere gıttımı aman ben sızı arabayla alıyım zorunluluğu hıssedılmez.gıbı gıbı.
biz hiç bi zaman hafta sonu planlarımız özgurce yapamadık.bunu eşşm kabul etmıyor.daha dun birlikteydık ya dıyor.ben eşim evim çocuklarım için tum düzenımı feda ettim.banada çok dediler.sen niye gidiyorsun o gelsin.burası daha guzel diye.onu şuan yaşadığım yere kesınlıle bağlıyan tek sebep ailesi.işi başka şehirlerde de yaşamay çok musait.
ben aslında daha nişanlıyken farkındaydım onun ailesini bırakmak istemediğini.burda akrabası çok.eşinin peşinden gittide dedirtmek istemedi.ben saygı duydum.ama o uzulmesın sıkıntı yaşamsın dedım.herşeyım feda ona dedım.yanı benım buraya gelmem tamamen keyfı.bizim burda yaşamaızın tek sebebı eşimin burdan ailesinden kopmak istememesi.yoksa ıkımızın işide bir çok yerde çalışmak ıçın musait.
işte ben bu kadar özverıde bulunduktan benım ailecek başbaşa bir hafta sonu geçirelim dememden sonra sen bizmkilee gitmek istemıyorsun sonucu çıkarılınca ucume gıdıyor.ben seneın için ailemi zaten çok az goruyorum.ha sende 2 gun görme nolur sankı.görmeyıpte kafesemı kapatcam.ailecek birşeyler yapmak tek derdım.
işte bunlar benı çooook yıprattı artık.bıde ben çok özgur yetişdim.akrabanın olmadığı sadece ailem eş dostumun olduğu buyuk bır şehirde yetişdim.ailemden başka kımsye sorumlukluklarım yoktu.onlarda bana guvenıp benı hep serbest bırakdılar.ama burda bu dar şehırde tek luksumun aile akraba gezmek olması benı çoooooook boğuyor artık.

ben neler yazmısımda ,siz bana bu kadar dolup satırlarca cvp vermissiniz ,sasırdım dogrusu. öncelikle siz benim ilk sayfadaki yorumumu bir okuyun ,sonradan kafanızda bu kurdugunuz senaryoları yeniden gözden gecirin .ben mutsuzum ,pişmanım ,evlilikten sogudum diye bir sey demedim ki .tam tersi şimdiye kadar pişman olmadım dedim ! benim burdaki tek sorunum : aile hasreti ,bırak o da olsun .

Gurbette olupda keşke demeyen var mıdır.Hele ki geçimsizlikte varsa cabası.17 senedir başka ildeyim.Ve halaa keşkeeee......

ahhh canlarım benm ben ne yapayım ben eşimi çok sevdim ve onun bulunduğu şehri seçerek oraya atandım üstelik bu adamın işsiz olduğunu bilerek sülalemden kimse gurbette değil ve ben bunu göze aldım sırf o adam için ama o ne yaptı benm tayinm memleketime çıktı die annesi oğlumu iç güveysi yollamam dedi ve şuan boşanma sürecindeyiz aslında arkadaşlar eşlerin aileleri bahane tamamen eşimiz bizi korusa arkamızda durup ezdirmese inanın fizanda bile mutlu olurduk rabbim kimsenin yuvasını bozmasınnnn

aile ve sosyal hayatımı bırakıp, tayinci olan eşimle ordan oraya, en yaşanılmayacak yerlere gidiyorum. zorlukları çok fazla. ama huzurum da çok fazla.

kendi ailem ve eşimin ailesi aynı yerde. asla iki tarafa ra yakın olmak iyi değil bence.
uzakta olunca huzurum oluyor. kendi ailemden feragat edip yine de eşimin ailesiyle aynı yerde oturmak istemem.
uzaklarda sürüneyim daha iyi. evimde mutluyum ya o yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…