evlenirken eşinin bulunduğu yere taşınıpda mutlu olan varmı?

Gurbette olunca geçimsizlik olduğunda erkek daha da baskın oluyor.Nasılsa kimsesi yok benden başka mecbur katlanacak vs. falan..Aynı ilde olunca biraz da olsa çekinti oluyor aileye karşı.Bir nebzede olsa.Allah hakkında hayırlısını eylesin.

Arkadaşım bilmiyor muydunuz evlenmeden önce geleceğiniz yeri nişanlıyken gidip görmediniz hiç sorgulamadınız mı şikayet ediyorsunuz. Sanki sizi zorla evlendirmişler mecbur etmişler çekiyormuşsunuz gibi konuşuyorsunuz. Eşinizin çevresi mesleği orada sizin ailenizin olduğu yere gelse bir erkek olarak çevresinin değişmesi daha zor iş bulması bilmediği yerde zor işe girmeye kalktığında kimse onu tanımadığı ve kefil olamayacağı için iş bulmak zor buldu girdi ayrıldı tekrar iş araması var. Benim eşim üniversitede hoca ben buraya geldim gördüm ona hiçbir şekilde ailemin yanına gideli orada hayat kuralım demedim bile çünkü tüm iş hayatı burada yayınlar yapıyor yükselmesi gerekiyor ve iş arkadaşlarıyla ortak çalışıyorlar bu adam İstanbul'a gitse yükselemez mutsuz olur. Eşleriniz bir ev yapıyor dayıyor döşüyor ne hayaller kuruyor seviyor ama yok ben buraya alışamadım annemin yanına taşınalım deyip bu kadar emeği görmezden gelebiliyorsunuz. Sevgi varsa ortada insan nereye olsa gider her zorluğa katlanır. Polisler subaylar hiç evlenmesin o zaman onlar şehir şehir geziyorlar bir yerde sabit değiller ama onlarında eşleri var ve eşlerini sevdikleri için onlar ne şartlardaysa o şartları kabul ediyorlar. Annelerimiz de çoğunluğu memleketlerinden eşleriyle gitmişler çocuk çocuğa karışmışlar. Kendi yuvalarını kurmuşlar. Gurbette yaşamak elbette zor ama bunun için ben yanış yaptım evlenerek demek ayrılmayı düşünmek o insana haksızlık. Bir söz vardır büyüklerimiz çok kullanır doğduğun yer değil, doyduğun yer diye..

Son düzenleme:

sanırım bazı konuları net anlatamadık.konu neden anamı babamı bıraktım deil.konu neden kocam anasından babasından alıştığı yerden ayrılmasın dıye anamı babamı memleketimi bıraktım.bilmiyorum anlatbıldımmı.
bende çalışıyorum oda.bide ustüne üstük ben ev işi bide çocukla ilgilneyorum.evlilikde bukadar eşitken "Eşinizin çevresi mesleği orada sizin ailenizin olduğu yere gelse bir erkek olarak çevresinin değişmesi daha zor iş bulması bilmediği yerde zor işe girmeye kalktığında kimse onu tanımadığı ve kefil olamayacağı için iş bulmak zor buldu girdi ayrıldı tekrar iş araması var." fikri bana biraz ters geliyor.erkek olarak çevresinin değişmesi 1 zorsa bayan için 2 zor.çünkü çalışan bir bayan olarak hem çalışma ortamını değiştiriyorsun.sende alışma yükselme evresi yaşıyorsun.bide üstüne üstük bayanların duygusal zekaları erkekler göre daha baskın.yanı bide bayanlar duygusal zorlukda yaşıyor.bunların üzerine bide eşinin bide kendi ailesine bölünmesi belli bir yerden sonra sabrı tüketiyo.
elbet kımse evlenırken zorlamadı.ama kımse kocan hem sana hemde ailesine bölünecekde demedi.
şuan bende karıyerımın peşindeyım.kocama haksızlık olan şeyler bana haksılık deilmi şuan?

ben eşimin memleketini seçenlerdenim hele hele kamu dairesinden istifa edip gidenlerdenim.6 yıllık evliyim asla pisman degilim...
allahıma binlerce sükürler olsunki eşim gibi birisini karsıma çıkarmış. eşimin memleketine gittiğimde gene kamu dairesinde işe girdim...yiyecek ekmeğimiz nerdeyse oluyor..

canım aynı senın ibiydim bende.yiyecek ekmek içiek suyum burdaymış mantıpındaydım hep.benım yerım kocamın yanı mantığındaydım.inan eşim sadece evıne konsantre olsa yıne aynı matıkda olrdum.ama sende herhafta sonu planlarımızı ailesine endekslı yapıyor olsayın belkı benım gıbı duşunmeye başlardın.bide hafta içide görüşüyoruz.

Bence sıkıntı eşin memleketinden çok eşin ailesi olarak karşımıza çıkıyor. Ben de Ankara'da doğup büyüdüm; hatta Alanyalı arkadaşın şikayet ettiği Ankara Çubuk'ta oturuyor ailem. Onlar da oralı değiller; memurlar ve 30 yıldır ordalar.

Ben ortaokuldan itibaren Ankara merkezde oturdum; üniversiteyi Ankara'da bitirdim; üstüne yüksek lisans yaptım. Uzak ilçe Çubuk'a gece 11.30'da da geldim; bir sıkıntı ile de karşılaşmadım; sosyal hayatım da bu şekilde devam etti.

Sonra eşimin ailesinin de yaşadığı Bursa'ya geldim. Alışma süreci sıkıntılıydı; ama atlattım. Çok yoğun çalışılan bir işim vardı; şikayet edecek zamanım dahi yoktu. Ama işte önemli konu şu ki eşimin ailesine her hafta gitmedik; hatta bazen aylarca gitmedik.

Yanlış anlaşılmasın; küsmedik; sıkıntı yaşamadık; arada bir gidip aynı şehirde evimiz olmasına rağmen onlarda da kaldık ama sıkı fıkı olmadık.

Ben bunu arkadaşlarıma anlatınca bayanlar ben aynı şehirde aylarca görüşmeden duramam dediler; yani bayanlar bu konuda daha hassas ve ailesi ile daha çok görüşmek istiyor. Ama eşim gerekirse kendi gitti ya da arada birlikte gittik; bir sıkıntı da yaşamadık. Aradan geçen 9 sene sonunda ben de artık buralı gibi oldum; her istediğime ulaşabiliyorum.

Şehirlerden çok kişiler önemli; ama gidilen şehir küçüldükçe sorunlar da artabiliyor. Biraz daha fazla sabır etmek gerekiyor. Bir de galiba taşınırken çok beklenti içine girmemek; zorluk çekeceğinizi kabul etmek gerekiyor.

ne güzel eşiniz bu dengeyi kurmuş
eğer sizin evinizn çocuğunuzun zamanından çalıp aillesine gitmiyorsa ne guzelbenım sindiremediğim ben yumurtadan çıkmadımkı.ben görmemeye dayanbılırken o 2 gun görmeden yapamıyor.yada bırgun başbaşa kalınca ertesigun hemen elı telefona gıdıyor ailesını aramak ıçın.onun ne luksu var bu kadar aile konusunda özgur olmak için, yada benım ne gunahım var herşeye anlayış göstermem için anlamaıyorum

aslında hepimiz benim yerim eşimin yanı diye evlendik.
yani bunda hemfikiriz aksi olsa burda işimişz ne bazı arkadaşlar yanlış anlıyo..
morbabetler benim bu konudan diğer çıkarımım şu,
herşeyi bıralıp geldinizde ,geldiğinize deydimi.
ayrıca gurbette olunca tartışsakta kavgada etsek nasıl olsa o evde biryere gitmez mantığı var eşimde bana göre

aynı yerde olsak belki çekip birkaç gün gidersin yada gidip ailenle kafanı dağıtırsın
ama malesef....
ve herşey herkese anlatılmıyor
uzakta olduğun için ailenin aklı kalmasın diye belli etmiyorsun....
herkes onu mükemmel damat zannediyor.
aynı yerde olsak bir şekilde gerçek yüzüyle karşılaşırlar... o da kendine çeki düzen verir bence
yani eşim benim yaşadığım yerde olsak bu kadar rahat davranmazdı bence.belki yine sorunlarımız olurdu ama ben bu kadar kendimi yanlız hissetmezdim benim şuanki halim koca bir yanlızlık.....

erkek egemen kültür arkadaşım başka açıklaması yok bunun.'' bayramda hep sizde oluyoruz bizde de aynı şekilde vakit geçirelim'' dediğim zaman eşim ''sen bizim eve gelin geldin seni aldım, ben sizin eve damat girmedim'' demişti. geçen 1 buçuk yıl içinde düzeltti kendini çok şükür ama ilk etapta fikri böyleydi. biz ikimiz ailelerden ayrı bir şehirdeyiz bu arada ama eşim memlekete gidince öncelik kendi ailesinde olsun ister.

okadar haklısınkı.burda ben okadar göz onundayımkı sevabımda gunahımda bılınıyor.herşeye he desem hiiiiiç sıkıntı yok.ama kendi isteklerimi bellı edince uyumsuz yada kaynaşmıyan gelınım.ama eşim kısa surelı ailemle yanyana gelıyor. ondada zaten mısafırlık havasında geçiyo herşey.

ben burda hiçkımseye bişi anlatamıyorum.çünkü kimsye güvenmıyorum.dedıkodu çok.yapacak fazla bişiolmayınca burda mıllet birbirinin hayatını merak edıp dedıkodu yapıyor.

aslında şükür bir çok şeyıme.Hakkını yememek lazım eşimdende Allah razı olsun.zaten benım tek sıkıntım eşimın bizden başkalarına bölunmek zorunda hıssetmesı kendını.yanı bise konsantre olmaıyo tam olarak.planlarımızın bi koşesınde ailesi ve sülalesı var.ben yoran aslında bu

Anlıyorum sizi merak etmeyin ama başta tabii canım sen nereye ben oraya elbette orda otururuz denirken flört döneminde bunlar sorun edilmezken evlenince neden sorun ediliyor. Evi geçindiren bakan erkektir kadın bir süre işsiz kalsa bir şey olmaz ama erkek işsiz kalırsa olmaz. Evi siz mi geçindireceksiniz aldığınız parayla. Bu eşinizin anne babasını bırakması değil ki evini geçindirebilme meselesi. Eşiniz boş yatıp siz mi çalışacaksınız. Kariyer derecenizi bilemem elbette ama genelde sektererliki yönetici asistanlığı tarzı işler yapıyor kadınlar bulunduğu yerde de iş bulabilir ama erkekler daha çok beceriye ihtiyaç olan belli kişilerin yapabildiği meslekler yapabiliyor benim eşim kimya mühendisi ve hoca yayınlar yapıyor bunları da arkadaşlarıyla yapıyor ortak. Başka yere gitse belki herkes kendi grubunu kurduğundan aralarına katılması zor olacak yükselemeyecek. Ama ben bir sekreterlilk, muhasebe, mali müşavirlik işini nerede olsa bulurum grup olarak çalışılan değil bireysel çalışılan meslekler. Kariyer peşindeydeyseniz o zaman enine boyuna düşünmeniz gerekirdi evlenmeden önce nasıl yaparım diye ama hep öyle oluyor evlenene kadar her istedğini yaparım senin olduğun yerdeyim denir evlendikten sonra yok bana göre değil bence de evlilik çocuk oyuncağı değil çok iyi düşünmek herşeyi hesaba katmak lazım belki de ben herşeyi çok iyi düşünüp tartıp mantığı da katarak evlendiğim için yadırgamıyorum. Dediğim gibi subay polis eşleri de var o eşlerinde kendi meslekleri vardır belki ama eşleriyle şehir şehir dolaşmak zorunda kalıyorlar eğer eşiniz şehir şehir dolaşmıyorsa sabitse kariyer planlarını o şehrin imkanlarına göre yapabilirsiniz.

arkadaşım seni anlıyoruz da flört dönemindeki gibi devam ediyor benim kocam diyorsan maaşallah sana... ama evlenince işler değişiyor. en basitinden eşim flört döneminde öğretmenler gününde okuluma çiçek göndermişti iki senedir eve bile getirmiyor :) burada arkadaşlar sanmışlar ki tercihlerinin değeri bilinecek, erkek tarafı onları el üstünde tutacak... bunlar olmayınca, üstüne de aile hasreti eklenince, kv tarafı gelmedin aramadın diye hayata ambargo koymaya kalkınca mantık falan kalmıyor . ok? :))

offf çok üzüldüm canım.her halde görücü usulu kandırılarak evlendin.allah kurtarsın

kandırılmadım elbette. ama gelmeye yakın eşim buraya yazamayacağım bazı açıklamalarda, uyarılarda bulunduğu için sosyal hayatıma ambargo koymak zorunda kaldım. gelmeden önce böyle olacağını tahmin etmemiştim, elbette arkadaşlarım olacak diye düşünmüştüm.

her cümlenizi ayrı şaşkınlıkla okudum.hiçbir insan boşanmak için evlenmez.yani bir insna boşandıkdan sonra madem boşancaktın niye evlendın denemez.yada hiç doğuman sonra kilo almış bir bayana madem aldığın kıloları dert edecektın nıye doğurdun denmez.hayatın insana ne yaşatacağını bilemezsinki.bir diğer günün neler getireceğini.ben emin olun çoook kaderci bir ınsanımdır.tevekkül etmesınıde bilirm şükür.ama insanın kadaeri belli bir yere kadar kendı elınde bunuda biliyorum.
yani sizin eşineze olan bu teslımıyetçi tavrınıza saygı duyuyorum.dınımızdede var.koca hakkı çok önemlı.ama bende toplumda kımlığı olan bir ınsanım.birden fazla üniversite bitirdım.yanı kariyer noktasında kendımı eve kapatıp yada kocam olsun ben olmıyım zıhnıyetınde değilim.evın direği elbet kocadır.geçindirmek zorundada olan kocadır.ama inan öyle olmuyor.biz kadınların çalışmasının bize evimize çocuğumuza olan faydası gözardı edilemez.
ama benım ve diğer arkadaşlarımın anlatmak istediği konu okadar farklıkı.konu ben nedersem o olur.ben çektım oda çeksin.yada ben anamı babamı tanırım başkasını tanırım deil.
konu hayal edilen şeylerin olup olmamamsı ve herkezin sorumlulukların bilincinde olması.
bende kocam yükselsin kocam iyibir karıyer peşinde ve desteğindeyım hep.okadar çok konuda onu destekledımkı.benım bu şehirde yaşamama isteğim istedikden sonra hiçbir şekilde onun karıyerıne engel olmayacktır.ıkımızde bitirilen üniversiteler ve çalışılan yerler konusunda iyi durumlardayız şükür
ama hayat sadece iş ve cebe gire parad ibaret deil.aman kocam kazansın evime para getirsin ben istediğim gibi yaşıyım diye kendimizden ödün vermemiz gerekiyor.
birde yazdıysanızda ben kaçırdım galıba.eşinizin aile bulunduğunuz şehirdemiydı?

Hiç kimse flört dönemindeki gibi kalmıyor benim eşimde çiçek almıyor tabii ki o aşk heyecan evlenince olmuyor alışkanlıklar luıyor çünkü yerini sevgiye bırakıyor. Ama bana çiçek almıyor el üstünde tutmuyor diye ailemin yanına taşınalım sen orda iş bul hayat kur demek ne kadar mantıklı. Ne yani şehir değişince eşinizin huylarıda mı değişecek havasından suyundan mı acaba. Hayır değişmeyecek orada ailem var arkamda olur diyorsunuz hiçte öyle olmaz öyle olsa aynı şehide yaşayan hanımlar çok mutlu olurdu. Kaynana bu der siz başak şehire gidince de diyecek. Bu seferde sizin eşiniz senin annene çok gidiyoruz diyecek bayramlarda hep kendi annesine götürmeye çalışacak. Yani bir evlilikte aldatma, hakaret, şiddet, ciddi uyumsuzluk yoksa neden yok senin şehrin benim şehrim diye huzursuzluk çıksın. O zaman inatlaşacaksınız karşılıklı kariyerinizde önemli kaynanaya da tahammül edemiyorsunuz o zaman eyvallah ben yapamıyorum diyeceksiniz ve ortada elle tutulur bir şey yokken sırf bu yüzden ayrılacaksınız. Siz eşinizden fedakarlık bekliyorsunuz o da bir kadına yakışacak fedakarlığı bekliyor ki evlenirken bunlar konuşulmuş. Başka biriyle evlendiniz ailenize yakınsınız kaynananıza kilometrelerce uzaksınz hiçkimse size karışmıyor ama eşiniz size kötü davranıyor, ihanet ediyor, ilgisi yok daha mı iyi. Benim eşim evet çok ilgili alakalı ama bende fedakarlıklar yaptım kaynanamın dediklerini duymazsan geldim yuvama baktım.

canım tam olarak benı özetledın.sağolasın

Evet eşimin ailesi de burada hem de çok yakınlar haftada bir kere mutlaka gideriz ben kendi annemi 3 ayda bir görürüm. Kariyer meselesine getiren sizdiniz. Ne yazsam tersini yazmayı düşünüyorsunuz. Ben siz çalışmayın demedim ki eşim çalışsın ben oturayım mantığında değilim diyorsunuz hiç mi orada iş imkanınız yok sizin hiç mi çalışacağınız alan yok. Boşanmak için evlenmez tabii ki ama daha üniversite okurken kariyer planınız zaten bellidir o zaman bunlar konuşulsaydı eşinize ben burada nasıl iş bulurum nasıl eğitimim gerektirdiği işi yaparım diye o zaman sorgulamanız gerekirdi değil mi. Bulurum sandım ama bulamadım diyorsanız da o zaman kendi kariyeriniz için eşinize saygısızlık yapacaksınız. Çünkü olay dediğiniz gibi kariyer ve cebe giren para değil çevre. Eşinizin oradaki çevresi yadsınamaz sanırım. Bu doğum gibi değil her kadın kilo alacağını bilir neden katlanır buna anne olmak için kadında eşinin çevresine alışabilir neden eşini sevdiği için. Yine söylüyorum bir erkeğin doğup büyüdüğü yer ile başka yer aynı olmaz. Ben size diyorum ki siz niye orada kendinize iş bulma seçeneğini es geçiyorsunuz hiç kariyer yapılacak bir yer değil mi mesleğiniz ne ve nerede oturuyorsunuz. Yani bazı şeyler vardır çok açıktır tahmin edilemez şeyler değildir sürpriz ve zamanla ortaya çıkan şeyler değildir ki ben böyle beklemiyordum diyesiniz siz evlenmeden önce orada oturacağınızı biliyorsunuz iş imkanlarını da biliyorsunuzdur eşim beni kandırdı burada iş imkanları var dedi ama öyle değilmiş mi diyorsunuz yani. Dediğim gibi bu inatlaşma yüzünden yani benimde kariyer hakkım var senin kadar diyorsanız eşinize yok benim şehrim illa diyorsanız o zaman ayrılacaksınız ailenizin yanına döneceksiniz ve sadece kariyer yapacaksınız. Evliliğinizde şiddet, aldatma, şiddetli geçimsizlik yokken sırf bu nedenden yıkacaksınız yuvanızı. Ama gelen de gideni arattırabilir bunu unutmayın burada eşleriyle ne dertleri olan insanlar okuyoruz. Siz kendi ailenizin yanında olmak istiyorsunuz kaynanaya uzak olmak istiyorsunuz yoksa çalışılmak istendikten sonra ben sanmıyorum ki iş kapıları kapalı olsun hem de üniversite bitiren birine her neyse. Sonuçta ne denirse densiz siz kendi haklılığınızı savunacaksınız o zaman eşinizi ikna edeceksiniz tabi gerçekten o zaman mutlu olabileceğinize inanıyorsanız eşinizin bunu daha sonra sorun haline getirmeyeceğini düşünüyorsanız bence evlililği bitirmek için bir neden asla değil bunlar.

yazdığın bi kısım şeye hak verdım.ama ayrılma yada boşanma lafı eden yok.o nerden çıktı

1-ben çalışmıyorum iş bulamıyorum demedım?
2-benım derdım karıyer.burdakı sıkıntım bu demedım.
3-ayrılacam demedım
4-kayınvalıdemle sorunluyum demedım
......

benı dıkkatlı okumamışsınız

ben bu konuyu benzer hayat yaşıyanların yapıcı fikirlerini almak için açtım.kendi dünyanızda size mutluluklar dilerim.ne mutlu size kendinizi mutlu etmeyi yada göstermeyi başarabılıyorsunuz.sizden öğrenmem gerekn şeyde sanırım sabırlı olmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…