- Konu Sahibi morbabetler
-
1-ben çalışmıyorum iş bulamıyorum demedım?
2-benım derdım karıyer.burdakı sıkıntım bu demedım.
3-ayrılacam demedım
4-kayınvalıdemle sorunluyum demedım
......
benı dıkkatlı okumamışsınız
ben bu konuyu benzer hayat yaşıyanların yapıcı fikirlerini almak için açtım.kendi dünyanızda size mutluluklar dilerim.ne mutlu size kendinizi mutlu etmeyi yada göstermeyi başarabılıyorsunuz.sizden öğrenmem gerekn şeyde sanırım sabırlı olmak.
hem evleniyim hemde anamın babamın dizi dibinde olmıyım derdinde olmadım hiçbir zaman.ondan zaten hiç düşünmeden geldim buraya.büyük bir şehirden küçük bir şehire geldim.herkez bana neden o gelmıyor dedı.çünkü aslında bakıldığına münasibi oydu.benım doğup büyüdüğüm yer herkezin yaşamak için can attığı bi yer.onun doğup büyüdüğü yer ise büyük bir ilçe havasında olan bir il.o kadar çok şeyi feda ettımkı.ama yavaş yavaş pişman olmaya başladım.ne değişecekse bundan sonra...
hem evleniyim hemde anamın babamın dizi dibinde olmıyım derdinde olmadım hiçbir zaman.ondan zaten hiç düşünmeden geldim buraya.büyük bir şehirden küçük bir şehire geldim.herkez bana neden o gelmıyor dedı.çünkü aslında bakıldığına münasibi oydu.benım doğup büyüdüğüm yer herkezin yaşamak için can attığı bi yer.onun doğup büyüdüğü yer ise büyük bir ilçe havasında olan bir il.o kadar çok şeyi feda ettımkı.ama yavaş yavaş pişman olmaya başladım.ne değişecekse bundan sonra...
Anlıyorum sizi merak etmeyin ama başta tabii canım sen nereye ben oraya elbette orda otururuz denirken flört döneminde bunlar sorun edilmezken evlenince neden sorun ediliyor. Evi geçindiren bakan erkektir kadın bir süre işsiz kalsa bir şey olmaz ama erkek işsiz kalırsa olmaz. Evi siz mi geçindireceksiniz aldığınız parayla. Bu eşinizin anne babasını bırakması değil ki evini geçindirebilme meselesi. Eşiniz boş yatıp siz mi çalışacaksınız. Kariyer derecenizi bilemem elbette ama genelde sektererliki yönetici asistanlığı tarzı işler yapıyor kadınlar bulunduğu yerde de iş bulabilir ama erkekler daha çok beceriye ihtiyaç olan belli kişilerin yapabildiği meslekler yapabiliyor benim eşim kimya mühendisi ve hoca yayınlar yapıyor bunları da arkadaşlarıyla yapıyor ortak. Başka yere gitse belki herkes kendi grubunu kurduğundan aralarına katılması zor olacak yükselemeyecek. Ama ben bir sekreterlilk, muhasebe, mali müşavirlik işini nerede olsa bulurum grup olarak çalışılan değil bireysel çalışılan meslekler. Kariyer peşindeydeyseniz o zaman enine boyuna düşünmeniz gerekirdi evlenmeden önce nasıl yaparım diye ama hep öyle oluyor evlenene kadar her istedğini yaparım senin olduğun yerdeyim denir evlendikten sonra yok bana göre değil bence de evlilik çocuk oyuncağı değil çok iyi düşünmek herşeyi hesaba katmak lazım belki de ben herşeyi çok iyi düşünüp tartıp mantığı da katarak evlendiğim için yadırgamıyorum. Dediğim gibi subay polis eşleri de var o eşlerinde kendi meslekleri vardır belki ama eşleriyle şehir şehir dolaşmak zorunda kalıyorlar eğer eşiniz şehir şehir dolaşmıyorsa sabitse kariyer planlarını o şehrin imkanlarına göre yapabilirsiniz.
Tamda irmaak ve eluca nin yaysadigini anlatmak istedim
Gerceklerden ornek vemissiniz
Allah mutlulugunu daim etsin
Biz ailecek 11 yil once yasadigimiz ufak kasabadan buyuksehire goc ettik.kizkardesim 1bucuk sene sonra evlenip bizim kucuk memlekette bi ilceye gelin geldi.7 sene bu ilcede oturdu. Ve her gorusmemizde aglandi ben buraya alisamadim diye.o esnada ben o buyuksehirde evlendim ayrildim.isyerleri arkadas cevreleri derken benim buyuksehirde bi hayatim oldu.insan lukse cabuk alisiyor.ben orda bosanmis ve mutsuz (mutsuz saniyordum kendimi) yasarken ama ozgurken maasim arabam ve ozgurlugum varken kizkardesim araci oldu ve o kucucuk ilceden olan esimle tanistirdi beni.bende ilk evliligim o sehirden di de ne oldu onemli olan sehirler degil mutluuk dedim hem kardesimde orda yalniz olmam dedim.isten ayrildim.esim bi kapida iki araba olmaz dedi arabami sattim onun bi lafina.evlendim geldim bu ilceye...
Sonra ne mi oldu..esim benim ondan daha cok seyi bilmemi hazmedemedi.evliligimin ilk bir senesini bana zindan etti.oryam kurmama musade etmedi.arkadas edinmeme musade etmedi.arabasini bana vermedi.bu hala devam ediyor arabasini vermez bana.ve en onemlisi ne oldu biyormusunuz..kizkardesimin kocasi yasadigim o buyuksehirde is buldu ve gittiler.ailemin yanina..
Eee ben ne oldum simdi...siz soyleyin ben dusunuyorum dusunuyorum bulamiyorum..
Aslinda bu kadar salak olmamdan dolayi bulamiyorumdur dimi cevabi...
Biz ailecek 11 yil once yasadigimiz ufak kasabadan buyuksehire goc ettik.kizkardesim 1bucuk sene sonra evlenip bizim kucuk memlekette bi ilceye gelin geldi.7 sene bu ilcede oturdu. Ve her gorusmemizde aglandi ben buraya alisamadim diye.o esnada ben o buyuksehirde evlendim ayrildim.isyerleri arkadas cevreleri derken benim buyuksehirde bi hayatim oldu.insan lukse cabuk alisiyor.ben orda bosanmis ve mutsuz (mutsuz saniyordum kendimi) yasarken ama ozgurken maasim arabam ve ozgurlugum varken kizkardesim araci oldu ve o kucucuk ilceden olan esimle tanistirdi beni.bende ilk evliligim o sehirden di de ne oldu onemli olan sehirler degil mutluuk dedim hem kardesimde orda yalniz olmam dedim.isten ayrildim.esim bi kapida iki araba olmaz dedi arabami sattim onun bi lafina.evlendim geldim bu ilceye...
Sonra ne mi oldu..esim benim ondan daha cok seyi bilmemi hazmedemedi.evliligimin ilk bir senesini bana zindan etti.oryam kurmama musade etmedi.arkadas edinmeme musade etmedi.arabasini bana vermedi.bu hala devam ediyor arabasini vermez bana.ve en onemlisi ne oldu biyormusunuz..kizkardesimin kocasi yasadigim o buyuksehirde is buldu ve gittiler.ailemin yanina..
Eee ben ne oldum simdi...siz soyleyin ben dusunuyorum dusunuyorum bulamiyorum..
Aslinda bu kadar salak olmamdan dolayi bulamiyorumdur dimi cevabi...
Biz ailecek 11 yil once yasadigimiz ufak kasabadan buyuksehire goc ettik.kizkardesim 1bucuk sene sonra evlenip bizim kucuk memlekette bi ilceye gelin geldi.7 sene bu ilcede oturdu. Ve her gorusmemizde aglandi ben buraya alisamadim diye.o esnada ben o buyuksehirde evlendim ayrildim.isyerleri arkadas cevreleri derken benim buyuksehirde bi hayatim oldu.insan lukse cabuk alisiyor.ben orda bosanmis ve mutsuz (mutsuz saniyordum kendimi) yasarken ama ozgurken maasim arabam ve ozgurlugum varken kizkardesim araci oldu ve o kucucuk ilceden olan esimle tanistirdi beni.bende ilk evliligim o sehirden di de ne oldu onemli olan sehirler degil mutluuk dedim hem kardesimde orda yalniz olmam dedim.isten ayrildim.esim bi kapida iki araba olmaz dedi arabami sattim onun bi lafina.evlendim geldim bu ilceye... Sonra ne mi oldu..esim benim ondan daha cok seyi bilmemi hazmedemedi.evliligimin ilk bir senesini bana zindan etti.oryam kurmama musade etmedi.arkadas edinmeme musade etmedi.arabasini yaşadıkların ne kadar dramatikmiş, umarım ne yapıp edip yine mutluluğu bulursun, sevgisizde yaşanmaz ki
nikinde olumsuz ,sanırım bu evlilikle uzatmaları oynuyorsun sonuç belli yani , hep dram üzüntü ,gerçek hayat
ondan dünyaca 120inci sıradayız kadın hakları konusunda ,memlekette kadınların çoğu mutsuz mutlu olanlar belli çocuklar ve erkekler
çok merak ediyorum doğup büyüdüğü yeri ve ailesini arkasında bırakıp, aşık olduğu adamın peşinden gidip onun ailesininde bulunduğu memlekete taşınıp keşke demiyen varmı?
Nasip işi..Benim arkadasım evlendi gitti akraba binası karşı karşıya oturuyorlar kv ile ve eltileriylede aynı binadalar.Çok mutlu iyi anlaşıyorlar hiçbir sorunu yok..Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
daha öncede bir arkadaşın dediği gibi.ailemi bırakıp gelmeme değdimi acaba.beni düşündüren bu.neden bilimıyorum ama sanki anneme babama buraya gelerek çok hazksızlık etmışım psikolojisine girdim son zamanlarda.daha öncede bahsettiğim gibi benım gerçekten buraya gelmem keyfı oldu çunku.ıkımzınde işi sabıt deil.yani eşim istedi diye geldim.
belkı girdiğim bu psikolji çok yanlış.ama buraralar çok düşünüyorum.eşimin ailesi torunlarıyla her istedikleri an görüşürken bizimkiler ayda 2 ayda bır görüşebiliyolar ve biliyorumki deli gibide özluyorlar.
eşimi ve eşimin ailesini mutlu edicem dıye kendı ailemı feda ettım gibi geliyor sanki.biliyorum çok doğru bir düşünce deil.ama işte buara kafa hep bunlar dönüyor.asıl benı pişmanlığa sürüklüyende bu düşünceler.
daha öncede bir arkadaşın dediği gibi.ailemi bırakıp gelmeme değdimi acaba.beni düşündüren bu.neden bilimıyorum ama sanki anneme babama buraya gelerek çok hazksızlık etmışım psikolojisine girdim son zamanlarda.daha öncede bahsettiğim gibi benım gerçekten buraya gelmem keyfı oldu çunku.ıkımzınde işi sabıt deil.yani eşim istedi diye geldim.
belkı girdiğim bu psikolji çok yanlış.ama buraralar çok düşünüyorum.eşimin ailesi torunlarıyla her istedikleri an görüşürken bizimkiler ayda 2 ayda bır görüşebiliyolar ve biliyorumki deli gibide özluyorlar.
eşimi ve eşimin ailesini mutlu edicem dıye kendı ailemı feda ettım gibi geliyor sanki.biliyorum çok doğru bir düşünce deil.ama işte buara kafa hep bunlar dönüyor.asıl benı pişmanlığa sürüklüyende bu düşünceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?