• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken Nasıldınız?

Daha önce bahsetmiştim görücü usulu gibi biriyle tanıştırıldım. Şu anda da nişanlıyım. Dün arkadaşlarımın storylerinee bakıyordum eşleriyle fotolarını falan atıp aşk vs. Yazıyorlar. Benim hiç böyle paylaşımlarım yok. (nişanlımdan öncede yoktu aslında sosyal medyayı bu anlamda sevmiyorum) Görmeyince özlüyorum ama kendime onsuz yapamam falan demem. Bunları düşününce yanlış bir evlilik kararı mı diye sorguluyorum. Ama onun dışında yanındayken mutluyum huzurlu hissediyorum kendimi sadece onun kadar heyecanlı bi yapım yok. Kafamda deli sorular var. Yanlış yolda mıyım?
Yanlış yolda mıyım?

bu soruyu sordurtan sadece sosyal medya aliskanliginizin arkadaslarinizdan farkli olmasi mi?
yoksa sevgilinizle de bi uyumsuzluk hissediyor musunuz?

Inanin sosyal medya aldatmacadır. Kimse oraya uzgun resmini koymaz sonuçta. Oraya bakıp kendinize kistas almayın. Sosyal medyaya bakarsanız her konuda mutsuz olursunuz

Sosyal medyada aşkını niye haykirirki hep üstelik eşi ve hergün evde özel hayatımi kalmış bunu göz önüne alirsan bazi şeylerin gizli ve özel kalmasını anlarsın banada çok saçma geliyor herkesin önünde aşkım özel cümleler kullanmak ben abimden çekinirim dolu akrabam istemiyorum görsün biraz kültürümüzlede alakalı birşey yabancılar fazlasıyla açık kız sevgilsinin üstüne çıkmış kız turk ama yurtdışında büyümüş sevgilisi yabanci üstüne çıkma foto çekinmiş tüşş yani

Daha önce bahsetmiştim görücü usulu gibi biriyle tanıştırıldım. Şu anda da nişanlıyım. Dün arkadaşlarımın storylerinee bakıyordum eşleriyle fotolarını falan atıp aşk vs. Yazıyorlar. Benim hiç böyle paylaşımlarım yok. (nişanlımdan öncede yoktu aslında sosyal medyayı bu anlamda sevmiyorum) Görmeyince özlüyorum ama kendime onsuz yapamam falan demem. Bunları düşününce yanlış bir evlilik kararı mı diye sorguluyorum. Ama onun dışında yanındayken mutluyum huzurlu hissediyorum kendimi sadece onun kadar heyecanlı bi yapım yok. Kafamda deli sorular var. Yanlış yolda mıyım?

Aslında bu soruyu kişiden kişiye değişir.
Karakteriniz nasıl, daha önceki ilişkilerinizde nasıl hissetmiştiniz, aşık olduğunuz zaman nasıl olursunuz bir sürü soru var.

Ha yazdıklarınızdan özellikle heyecan eksikliğinden aşık değilsiniz gibi geldi çünkü aşık olunca yanlış yolda mıyım sorusu akla bile gelmiyor bodoslama gidiyorsun.

O canim cicim sana geberirim yazanlarin hepsi arka fonda birbirlerini girtlakliyolar. Kime neyi ispatlicaksin bosver boyle seyleri

Yani yanlis olup olmadigini fotograflarla bunu sergileme geregi duyup duymamanizdan anlamamiz mumkun degil ki.
Esimi cokkkkk seviyorum gercekten o ve cocuklarim olmadan bir hayat dusunemem ama sosyal medya da hic paylasmisligim yoktur.
Ne bileyim anlasabiliyor musunuz mesela birlikte olmaktan keyif aliyor musun, ailesinin sana karsi tutumu, seni koruyup kollamasi vs..
Askin eksik oldugunu mu dusunuyorsunuz acaba?

Benim de sosyal medyada tek bir fotom bile yok. Bana gore cok kotu bir gosteris ortami. Ben de evliyim sadece soyadimi degistirdim. Evlendikten sonra ekledim esimi hatta. Seviyor muyum evet cok seviyorum. Bunu illa baskasina ilan etmeye gerek var mi? Devlete ilan ettik iste. Gerisi gosteris. Halamlar dayimlar niye gorsun her gun boyle fotolari? Is arkadaslarim? Kaynimgil? Herkes yapiyor diye mantikli olmuyor yani.

Sosyal medya yapay
Hiç tarzım da degıldır fotolar paylaşıp orada aşk sözcükleri yazmak.
Birbirlerinin yüzlerine demezler genelde
Millet görsün diye yazarlar

Sahte !!

Yanlis yolda olmamanizi umut ederim. Nisanliniz merhametli mi? Sizi guvende hissettiriyor mu? Edepli mi? Anne babaniz bu kisiden iyi bir insan diye mu bahsediyor yoksa onlarin da mi supheleri var? Efendi mi? Bunlara bakmaniz daha onemli. Sosyal medya fasa fisodur. Benim bir kuzenim 10 yildir onu aldatan kocasiyla her gun devasa ask yasiyor sirf o diger kadin gorsun diye. Adama da zorla kendine yorum yaptiriyor. Baska bir kuzenim asiri zengin sosyal medyada, devletten yardim aliyor. Bizden sadaka bekliyor ama sirf orada begeni almak icin benim bile cekinerek gidecegim yerlerde dolasiyor. Evde makarnadan baska bir sey yok. 2 cocugun rizkini yiyor begeniler icin. Hep elestirel bakmak lazim boyle ortamlara.

Siz kendi duygularini olcun tartin. Biz esimle aska goturen 36 soru diye bir anket var onu yapmistik misal. Ondan sonra cok daha emin ilerlemistik. 2 ayda tanisip evlenen hizli ciftlerdeniz biz de. Ama 1 gun bile pisman olmadim daha.

Konu sahibimiz evlilik konusunu tecrübe edenleri sosyal medyadan gordugu sekliyle yorumlamis. Reel hayatta da ayni seyler gecerli.

Demek istediği sey evleneceğim insan icin aşırı duygular hissedip ayaklarimin yerden kesilmesi mi gerekiyor?

Bunun cevabi kisiye gore değişir. Ve ayrica evlilik maalesef tam anlamiyla önceden kestirilen birsey degil. Ölüp bitip evlenme karari alirsin mutsuz olabilirsin mutlu da olabilirsin. Aşk degil ama muhabbet sevgi saygi vardir. Evlenirsin mutlu da olabilirsin mutsuz da olabilirsin :)

Anlaşmaniz, birbirinize verdiginiz kiymet, aranizdaki muhabbet, hayatı algilama bicimi.. bunlar uyuşuyorsa gözünüz gönlünuz de birbirinizi görünce aciliyorsa. Insallah guzel evlilik icin fazlaca maddeniz var demektir. Yine de muhakkak bilin ki hicbir seyin garantisi yoktur.

Onsuz yapamam değil de bu adamla bı ömür yaşayabilir miyim diye sorguladım ben kendimi. Çünkü bazı zamanlarda onsuz yaşarım diye dusunebilirsin. Ama olumsuz bişey olunca sonrasında barisinca . Yaa bu kadar herkeste olur. Ben ömrümü bu adamla yazabilirim diyorsan bu iş tamamdır.

Kocişkomla çok mutluyum diye sürekli paylaşım yapan bir tanıdığım var. Ama bu çocuk hayatındayken (daha evli değilken) başka erkeklerle gidip görüştüğünü ben biliyorum. Sonra gitti eşiyle evlendi çok mutluyum diye de fotolar atıyor. Yani sosyal medya=yalan.

Back
X