• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirsek annemi babamı bırakamam dedi

FBahar

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
463
176
628
Merhaba kızlar önceden sürekli takılan birisiydim ama iş yoğunluğundan dolayı bayadır uğrayamıyorum. Umarım herkesin keyfi yerindedir.

Buaralar kafam karışık, fikir alışverişine fazlasıyla ihtiyacım var. Yeni birisiyle tanıştım yani yeni dediğim 2 ay oldu ama bazı konularda çok açık sözlü daha yeni olmamıza rağmen, misal bugün bana söylediği söz kafamı karıştırdı fazlasıyla ve bunu paylaşıcağım danışacağım kimse yok. Eğer ki ilişkimiz ciddi olurda evlenirsek ben annemle babamı bırakamam dedi her türlü kararına saygı duyarım dedi hani aksi durumda. Aslında altlı üstlü 1 tane kirada olan daireleri var ama o babama ait hani babam kira alıyor ondan , ona tutupta ben oturim burda baba diyemem ha ilerisi ne gösterir bilinmez diyor. Bu çocukla ben mantık olarak başladım ve iyi birisi işi gücü kişilik yerinde harika bi insan ama işin içine aile giriyor ve de 1tanede ablası var bekar, her ne kadar ablası için kendi halinde desede sonuçta aynı evde yaşayabiliriz istediği kadar kendi halinde olsun. Ailesi nasıl birisi öğrenebiliceğim bi yer yok. Erkek kardeşi ekimde evlenicek ve ayrı eve çıkıcaklarmış , hani bizim böyle bi durum yok mu diyince yok dedi. Bana bi akıl verin. ilerde karar değiştirmek istemiyorum. Nasıl bi anne babayla karşılaşacagımıda bilemiyorum. Düşünceler karmakarışık kafamda.

Teşekkürler şimdiden okuyan herkese.

valla canım şimdiden ailesiyle ilgili konularda bu kadar net ve kesin kararlar alıyorsa işin zor dediği gibi zaman ne gösterir bilinmez ama daha 2 ay olmuş iş dahada ilerler ve kendini kaptırırsan gidişhatta aynı evde yaşamaksa şimdiden iyice düşün derim.aşk sevgi bunlar güzel şeyler ama evlendiğinde heleki birlikte oturduğunda aşkın sevginin önüne neler geçiyo neler

haklısın canım ama yani aşk olarak bakmadım ben bu ilişkiye mantık olarak baktım hep ama böyle bi mantık olamaz. Çıkmaza girdi yani, olayların bu şekilde olabiliceğni katmamıştım hesaba.

Merhaba kızlar önceden sürekli takılan birisiydim ama iş yoğunluğundan dolayı bayadır uğrayamıyorum. Umarım herkesin keyfi yerindedir.

Buaralar kafam karışık, fikir alışverişine fazlasıyla ihtiyacım var. Yeni birisiyle tanıştım yani yeni dediğim 2 ay oldu ama bazı konularda çok açık sözlü daha yeni olmamıza rağmen, misal bugün bana söylediği söz kafamı karıştırdı fazlasıyla ve bunu paylaşıcağım danışacağım kimse yok. Eğer ki ilişkimiz ciddi olurda evlenirsek ben annemle babamı bırakamam dedi her türlü kararına saygı duyarım dedi hani aksi durumda. Aslında altlı üstlü 1 tane kirada olan daireleri var ama o babama ait hani babam kira alıyor ondan , ona tutupta ben oturim burda baba diyemem ha ilerisi ne gösterir bilinmez diyor. Bu çocukla ben mantık olarak başladım ve iyi birisi işi gücü kişilik yerinde harika bi insan ama işin içine aile giriyor ve de 1tanede ablası var bekar, her ne kadar ablası için kendi halinde desede sonuçta aynı evde yaşayabiliriz istediği kadar kendi halinde olsun. Ailesi nasıl birisi öğrenebiliceğim bi yer yok. Erkek kardeşi ekimde evlenicek ve ayrı eve çıkıcaklarmış , hani bizim böyle bi durum yok mu diyince yok dedi. Bana bi akıl verin. ilerde karar değiştirmek istemiyorum. Nasıl bi anne babayla karşılaşacagımıda bilemiyorum. Düşünceler karmakarışık kafamda.

Teşekkürler şimdiden okuyan herkese.
ya bana sacma geldı acıkcası dıger erkek kardesı ayrı eve cıkıcakmıs sız neden cıkamıosunuz soncta kendı de işi var ve kirada oturabılır annesı babası beraber yasayabılırler kızlarıda var yalnız degıller ya böle olması can sıkıcı olmus bence karsına alıp konusmlısın sncta bu sızın hayatınız olucak ve sen kendını kötu hssedebılırsın

Merhaba..Öncelikle neden ailesini merak ettin bu konudan sonra?Sende düşünüyorsun sanırım bunu.Ailesi çok çok iyi de olsa aynı evde olamaz canım..

Evlenmek = kendi evini kurmak demektir
bu kadar net bir sekilde bunu belirtiyorsa sizde eger bunu kaldiramiycaksanizki ben olsam kaldiramam
fazla uzatmanin baglanmanin bir anlami yok diye düsünüyorum.hayirlisi olsun sizin icin

aynı evde yaşayan 2 aile %100 anlaşamıyor
100 kişi bul 100üde pişman
bazıları boşanıo katlanamayıp
bir erkek ailesini sevecektir ama herkesin kendi bir yuvası olması gerektiğinide bilmesi gerekir
en basitinden örnek
sen yeni evleneceksin evde yaşlı kayınvalide kayınpeder görümce var
sen eşinle eğlenceli vakit geçirmen imkansız evde eşinle tek faaliyetin oturup tv izlemek olur
gece olunca yatak odaya girersiniz
aman annemler duymasın sessiz çok ses çıkarma ayyh acaba duydularmı
ayyh şimdi banyoya çıkıcaz anlıcaklar falan filan
bunları yaşayınca eşler birinirinden soğumaya başlıyor ve hayatı rolentiye alıyorlar
sıradan bir evlilk oluyor
evlilik sadece oturup tv izleyip yemek yemek olacaksa ne anlamı var bir ömür sevgili olurum daha iyi

Son düzenleme:
ailesi dünyanın en iyi insanları olabilirler..
kanatsız melekte olabilirler..
ama ev üstüne ev olmaz..
ben bunu bilir bunu söylerim..

ya bana sacma geldı acıkcası dıger erkek kardesı ayrı eve cıkıcakmıs sız neden cıkamıosunuz soncta kendı de işi var ve kirada oturabılır annesı babası beraber yasayabılırler kızlarıda var yalnız degıller ya böle olması can sıkıcı olmus bence karsına alıp konusmlısın sncta bu sızın hayatınız olucak ve sen kendını kötu hssedebılırsın

benm çevremdede var bunlardan bazı erkekler aşırı anneci babacı oluyor zengin bile olsa ayrı eve çıkmıyorlar ve eşlerini bir ömür çıldırtıolarlar çocuk olunca da boşanmak zor oluyor

Çok haklısınız kızlar kesinlikle doğru, olucak desemde kendimi kandırmış olurum.

Olmazsa olmaz kendisi düşünür artık nerede yanlış var diye. Eski çıktıklarından da bu sebepten mi ayrıldın dedim hayır dedi. 82li birisi bunu diyen ama inandırıcı gelmedi bana açıkcası

Aslında yine açık sözlü,dürüst olduğu için güzl bir şey..Bunu yapmayanlar da var..

Fakat bir benzeri başıma geldi, görücü usulü biryle tanışmıştım,1-2 ay görüştük. Sonra birşeyler tam ilerlerken bana ailesinin kendisine tahsis ettiği karşı dairede oturacağımızı bunun onun açısından olmazsa olmaz olduğunu belirtmişti.
Kusura bakmayın ama malesef kayınvalideye falan yakın olmak hep sorun yaratıyor. En yakın çevrelerimde bile bunu görüyorum. 2 taraf iyi niyetli insanlar da olsa 'sıkı fıkı olmanın',sürekli görüşüyor olmanın getirdiği dezavantajla birlikte ister istemez kırgınlıklar ve yanlış anlaşılmalarla başlayan problemler ortaya çıkıyor büyük ihtimalle. Benim tanıştığım kişinin ailesi iyiydi- ailem onaylamıştı.(yani siz tanımıyorsunuz bile erkek arkadaşınızı ailesini..daha da riskli) Fakat bu ihtimalleri düşününce vazgeçtim-bitti. Ben de çok mantıkla başlamıştım zaten,oyüzden ayrılınca çok da zor olmadı.(maddi durumları da iyiydi,kültürleri vs uyuşuyordu)

Bir de olmazsa olmazım demesi çok sinirime dokunmuştu. İlk günden söyleseymiş madem öyle.. Yani sonuçta bu ortak paylaşılacak bir hayat. İnsan en azından 'böyle bir durumum var,siz nasıl düşünürsünüz' demesi gerekirdi.. Daha baştan böyle kendi başına kararlarla hareket ediyorsa ileride hiç bana danışmaz diye düşnüüp bitirdim ..

Hakkınızda hayırlısı olsun.. bence çok iyi düşünün.

Aferin Sevgiline..
Açık Sözlü, Dürüst İnsanmış..
Ama Ne Olursa Olsun Kayınvalide ve Kayınpederle Aynı Evde Yaşanmaz..
Bunu da Unutma..

ev ev üstüne olmaz bence...bide görümce ..
bence sende dürüst ol olmaz de
ama açıklamanda ben evimde şortla dolaşmak isterim duştan çıkınca bornozumla tv izlemek veya yemek yemek isterim tarzında şeyler..
insan yeri gelio annesiyle anlaşamıyor....

İsterse dünya' nın en iyi insanları olsun, bana hic bir zararları olmasın kısacası, '' melek '' te olsalar insan kendi evinde yalnız olmak ister, rahatca hareket etmek ister!
Benim yengem de anaannem ve deemlerle yasıyor üstüne üstlük bir de iki tane bekar görümcesi var yani teyzelerim o evde ne kadar cok problem oluguna en yakın sahit benim!
Su aileyle yasama fikri nedir hic anlamıyorum hayır, amac nedir? Madem öyle hic evlenme yasa ailenlee!

Son düzenleme:
Yuva yuva üstüne kurulmaz derler.Zorunlu gözüken zamanlarda bile bence başka bir yol bulunmalı.Ki kardeşi başka bir eve çıkarken sizin zorunluluğunuz neymiş?Birde ablası var.Çok saçma.

Mantıken başlamış ve daha iki ay olmuş bir ilişkiye bu şekilde devam etmenin bir manası yok.Aşk,sevgi olsa orta yolu bulun kopmayın derdim ama zaten iş mantıksa,mantığa uyan bir taraf yok.Bir de çok net dile getirmiş.Benim tercihim bu işine gelirse gibi.Açık kapı bıraksa zamanla olabilir derdik ama o da yok.Kaptırmayın daha fazla kendinizi.​

Haklısınız kızlar yapamıcağımı belirttim, çok acele karar veriyorsun düşün biraz sonra söylersin düşünceni diyor. Bu benim son düşüncem diyorum hayır bence değil diyor :S

mantıken her özellik uyuyor ama bu durum çok kötü, yani ben hani gündüz orda akşam evimize çekilmek isterim, senin hiç mi özel yaşamın olmucak diyorum olucak sen merak etme diyor. şaka gibi. nasıl düştüm bu işin içine offff :S cumartesi buluşalım kararını öyle söyle gerek yok bu son kararım ok dersen beraber devam edelim dedim. hala ısrarcı düşünmemde

Beni denediğini düşünmeye başladım artık :SS

Son düzenleme:
anne yada babasından biri yalnız olsaydı yaşlı insanlar yalnız olmaz eninde sonunda size kalır derdim ama hem karı koca sağ salim hem evde güçlerinin yetmeyeceği işe yetişecek bekar kız var üzerine bir de gelin girecek. eşim ve eşimin ailesi bölümünde yazılanlara bir göz at ölç biç düşün madem mantık evliliği diyorsun bence bu işin mantığı yok yeni evli bir çiftin ailelerle yakın bile oturmasına taraftar değilim açıkçası kaynım geçici olarak bizde kalıyor bir kaç aydır, gece geceliğimle tuvalete kalkmaya bile çekiniyorum ki biz 3 yıllık evliyiz ve o tek kişi; sen siz artı 3ten bahsediyorsun biri görmese biri görür, kendi düzenini kurmak istesen de imkansızdır evin düzenine uyman gerekir gelinsin diye her hizmet senden beklenir o bekar görümce evin hanımı oluveriri.
hasta yaşlı yalnız insanın hepimizin başı üstünde yeri vardır olmak zorundadır ama karşılıklı ihtiyaç yokken son derece gereksizdir, kendi ayağınla sorunların ortasına gitmektir. iyi düşün derim

Haklısınız kızlar yapamıcağımı belirttim, çok acele karar veriyorsun düşün biraz sonra söylersin düşünceni diyor. Bu benim son düşüncem diyorum hayır bence değil diyor :S

mantıken her özellik uyuyor ama bu durum çok kötü, yani ben hani gündüz orda akşam evimize çekilmek isterim, senin hiç mi özel yaşamın olmucak diyorum olucak sen merak etme diyor. şaka gibi. nasıl düştüm bu işin içine offff :S cumartesi buluşalım kararını öyle söyle gerek yok bu son kararım ok dersen beraber devam edelim dedim. hala ısrarcı düşünmemde

Beni denediğini düşünmeye başladım artık :SS

denediğini düşünüyorsan
"yarın elden ayaktan düşer bana ihtiyaç duyarlarsa başımın üzerinde yerleri var ama herkes sağlıklıyken bir araya gelip olur olmaz sorunlar yaşarsak elden ayaktan düşecekleri gün birbirimizin yüzüne bakacak yüzümüz olmaz o yüzden şu anda bu şekilde mutlu olmayacağımdan eminim" de.
denemek de nedir ya :47: o ne saçmalık. açık açık sor yarın ailemin ihtiyacı olrsa yardıma koşarmısın onlara bakarmısın de beraber yaşayalım ailemle ne demekmiş. kimse aç değil muhtaç açıkta değil o ne öyle. ailesinden ayrılamıyorsa evlenmesin. evlilik yeni bir aile olmaktır eski aileye yeni insan sokmak değildir. aile olacak gücü bulamıyor kendinde ya da keseleri ortak ailesi istemiyor para evden çıksın.

O Ne Demek Ya..:44:
Ne Konuştuğunun Farkında mı Acaba ?:44:

O Ne Demek Ya..:44:
Ne Konuştuğunun Farkında mı Acaba ?:44:

Sen düşün biraz acele karar verme diyince iyi geceler dedim kapadım telefonu az önce aradı açmadım. Bu olayın daha düşünmesimi var ya hero ya mero

Son düzenleme:
Back
X