Evleniyoruz...çünkü...

BenBihter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2007
764
3
96
Eskişehir

Bugüne kadar hep "bekarlık sultanlıktır" dedik de neden herkes zamanı geldiğinde birini bulup evlendi hiç düşündünüz mü?

Aşk evliliğin tek sebebi tabii ki değil ama en başarılı ilişkilerin önemli öğeleri arasında aşk ve sevgiyi saymadan olmaz. İnsanları evliliğe iten başka etkenler de var... İşte sizlere belli başlı evlilik nedenleri:

Aile özlemi: Bir süredir güvenli bir ilişki sürdürüyorsunuz ve birbirinize bağlısınız. Çocuk yapmak istiyorsunuz ve evliliğin de bunun için en iyi ortamı sunacağını düşünüyorsunuz.

Doğru insan: Doğru insanı bulduğunuza inanıyor ve mutlu bir çift olarak yaşadığınız heyecanı aileniz ve dostlarınızla paylaşmak istiyorsunuz. Güvenli kendinizi iyi hissettiğiniz sağlam bir ilişkiniz var ve evlilik bir sonraki mantıklı adım olarak görünüyor.

Güven arayışı: İlişkiniz evlenmeden önce zaten güvence altında değilse evlendikten sonra güvenli olacağı da tartışılır. Üstelik evliyken ayrılmak da daha zor olacaktır.

Yalnızlık korkusu: Bazıları ileride yalnız kalmaktan korktukları veya başka kimsenin onları istemeyeceğini düşündükleri için evlenirler. Oysa tek kişilik yalnız bir hayat iki kişilik mutsuz bir hayattan daha iyidir.

Çocuk sevgisi: Çocukları çok seviyor ve sevdiğiniz erkekle en az iki tane çocuk yapmak istiyorsunuz. Ama sırf çocuklar için evlenmek mutlu aile ortamı sağlamaz. Çok iyi düşünmeniz gerek...

Yeniden denemek: Evlenip boşandıktan sonra "Evlenmek mi? Bir daha asla!" diyenler olduğu gibi ikinci bir evlilik yapıp ilkinin izlerini silmeyi arzulayanlar da yok değildir. Böylece ilk evliliğin olumsuz sonuçlarının üstesinden gelebildiklerini göstermeye çalışırlar. Oysa evlenme arzusu içten gelmelidir.kaydirigubbakcemile2

benim evlilik nedenim belli bihter bacım :jeyyar::jeyyar: sen anladın onu hemde en çok sen annadın -tatlicadiarzu-

Zaten 4 yıldır flört ettiğim adamla niye mi evlendim... Çünkü artık buluştuktan sonra ayrı evlere gitmek değil, aynı evde yaşamak, aynı yatakta uyumak, birbirimizi tamamlamak istedik...

evlendim çünkü soyadını taşımamı istedi
evlendim çünkü o benim hayatımın ta kendisi,
evlendim çünkü o benim ayaklarımı yerden kesen adam :asigim:

Benim çünkülerim o kadar çok ki...

Ama bu yazıdan bir çünkü belirtmem gerekirse;
Güven arayışı: İlişkiniz evlenmeden önce zaten güvence altında değilse evlendikten sonra güvenli olacağı da tartışılır. Üstelik evliyken ayrılmak da daha zor olacaktır.

3 yıllık beraberliğim var sözlüyüm nedenmi evleniyoruz.
birbirmize aşığız
yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr arrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttııııııııııııııııııkkkkkkkkkkkkkkkk evlenmek istiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
tak etti üç yıldır:asigim:
ayıpmı oldu aceba:lepi:kaydirigubbakcemile3

eğer kısmet olur da evlenirsem bu gece onun nefesiyle uyuyup sabah uyanıp ilk sevdiğim adamı görüp onu öpme arzusundan olacaktır

nedenmi evlendik 2 yıl gezdik tozduk eglendik öpüştük koklaştık anamm bi süre sonra bunlar yetmemeye başladı dedik bizim durum iiye gitmiyo :roflol: evlenelim artık evlendikkkk :teytey: 10 yıldırda ii kötü yuvarlanıp gidiyoruz

valla 6 sene cık cık cık nereye kadar sokak sokak gez sonunda gezıp dolasıp evımıze donmeyı hep hayal etmıstık keske sımdı bır evımız olsa dıye ve sonunda olduuuuuu

6 sene kolay degıl esım evlenmek ıstemıyordu evlılıge karsıydı sımdı benden cocuk ıstıyor evlılık farklı bırsey yaaaa hıcde dusundugun gıbı olmuyorrrr

evlendım cunku kocamı cok sevıyorum ve benı ondan baskası bu kadar sevemez

kızz evlendik ii güzel oldu ama o zamankiler gibi olmuyo bee gizli olan tatlı oluyo yerimseniben bi öpücük için sabaha kadar ayy öpüştük ayy öpüştük diye sayıklamıştım şimdi olan oluyo dönüp popomuzu yatıyoruz :dilcikar:

evet cnm orası baskaaaaa eskıden oyleydı cnm sımdı nesıl ıcın ooo opusmezsen garıp sayıyolar eskıden elını tuttu dıye elımızı yıkamaya kıyamazdık sımdı ne kııııııı ben esımle sorunlu bır ask yasadım evlılıyım daha tatlı gelıo nedenseeee evlılık ıstemedıgı ıcın hep kavga ederdık bırde okuyordu samsunda bende ank beklıodum okul bıttı askerlık askerlıkden sonra evlenmeye karar verdı ama benımde canıma okudu sonunda evlendık :sm_cool: dokuz bucuk aydır evlıyız kocamı her gordugumde opesım gelıooooo nedenseeeeealkisalkisalkis evlılık guzel guzellllllllllllllldelikafadulden

evlendik çünki artık hasretten gözümüz dönmüştükaydirigubbakcemile3

Doğru insan: Doğru insanı bulduğunuza inanıyor ve mutlu bir çift olarak yaşadığınız heyecanı aileniz ve dostlarınızla paylaşmak istiyorsunuz. Güvenli kendinizi iyi hissettiğiniz sağlam bir ilişkiniz var ve evlilik bir sonraki mantıklı adım olarak görünüyor.
benim sebebim bu ....bütün hayatımı eşimle geçirebileceğimden bi an bile şüphe duymadan evet dedim yine olsa yine derim ! :)

doğru insanı doğru zamanda karşıma çıkardı Allah
biraz da pratik nedenlerle evlendik sevgilimle aynı evde yaşayıp tatile gitmem mümkün değildi kocişimle mümkün :))

bencede dogru insanı buldugunuz anda sorun kalmıyor...
bende eşimi hala çok seviyorum....
evlendik çünkü birbirimizi tamamlıyoruz...
evlendik çünkü 1 gün dahi ayrı kalamıyorduk ve aynı evde yaşamalıyız gizlimiz saklımız kalmamalı dedik....çok ugraştık benım aılemle ama sonuçta zafer bizimdi..4 yıl olduu yupiiiii
:lepi:

evlendik çünkü yıllar hep hasreti getirdi bize, artık kavuşalılm göz göze nefes nefese uyuyup uyanalım, birbirimiz canı, dert ortağı olalım dedik, ateşle barut patlamasın biran önce kavuşalım dedik :)) kavuştuk ama yine ayrıyız bu kezde devlet kıskandı aşkımızı ( eşim 1,5 ay sonra memur oldu , 9 aylık evliyiz (güya) ben bi şehirde o bişehirde .

yani evlilik her hasreti bitirmiyo muşşşşşş
evlendik yine kavuşamadık !!!!!!

peki bu durumda napmalı ????????

evlendık cunku gercekten bırbırımıze asıktık.. :asigim: hala daha oyle.. Şeniz
farklı sehırlerde farklı seylerı yapmak.. :sinifsinif: bıırbırımızı goremezken dokunamazken ayrı kalmak kotu oluyordu.. mafoldumben + kontor paralarına yetısemıyorduk.. lmaz: bı okadarda aldıgımız radyasyon.. kaydirigubbakcemile3 dedık hadı evlenek en ıyısı.. vereliniortak evlendık..
sengözlerimebaksanab

Çok iyi anlıyorum ayrı şehirlerde olmayıkaydirigubbakcemile3,farklı yerlerde farklı şeyler yapmayı...alkisalkisalkis

Çok iyi anlıyorum ayrı şehirlerde olmayıkaydirigubbakcemile3,farklı yerlerde farklı şeyler yapmayı...alkisalkisalkis

evet canım aynen.. :gitme: cok kotu oluyor mafoldumben ıste tek sey sabretmek lazım.. sabrın sonu selamet oluyor.. :asigim: cok sukur.. :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…