Evlenme teklifi aldım

hmyraa_

Hayırlısı ya...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
3.026
1.726
333
Sakarya
Kızlar iyi akşamlar, derdim evlenme teklifi almak :) bu bir dert olmaması lazım tabiki ama ben çok kararsızım .Sebebi şu 2 aydır sevgiliyiz ama kafam çok karışık önce eğitim konusu kafama takıldı lise mezunu şimdi kafamda oturdu birşeyler bu anlamda fakat başka şeyler var kafamı karıştıran karakteriyle alakalı dolayısıyla evlenmekten korkuyorum. Ben 35 yaşındayım bir evlilkte karşı taraftan ne beklediğim, nasıl birisi olması gerektiğini çok iyi biliyorum aslında ama bu yaşıma kadar benim istediklerimin hiçbirisi olmadi olacağinida düsünmüyorum yanlış anlaşılmasın olağanüstü beklentilerim yok ama diyorumki zaten olsa şimdiye kadar olurdu hep yaşımı sıkıntı ettiler karşı taraf ya da istenmedim bir şekilde. Şimdiki sevgilimse benden küçük olmasına rağmen yaşı hem buna takılmadi hemde beni geeçekten seviyor inanıyorum bana ama ben seviyormuyum bilmiyorum resmen :( hoşlantı tabiki var evlilik teklifi ettiğinde bende kararsızım diyince dediki biraz ara verelim yanlış anlamazsan eğer hergün kafan karışık sende bende düşünelim ben çok mücadele ettim ama senin kafanın karisikliği gitmiyor dedi ve vedalaştık .Bense karmakarışığım şuan zaten karşima resmen 5 sene sonra biri çıktı e bir taraftan anne olmak istiyorum ve çok geç kaldım ay bana akıl verin :))birde 2 ay da evlilikmi olur yaa benmi yanlış düşünüyorum

Evlilik için erken ailesini tanınan lazım ama suda var insanlar yıllarca birlikte oluyor birbirini taniyamiyor birde içinde birşeyler varsa ekşi yönde icgudulerimiz bizi yaniltmaz evlilik yani basit birşey değil karsidakide yangından malmi kaçırıyor ne bu acele

2 ayda birbirinizi tanıyıp, evlenecek kadar sevebilecek olmak çok ütopik. Anlık his yoğunluğudur olsa olsa ve siz sevmiyorsunuz en önemlisi. Beklentilerinizi düşürmüşsünüz o sırada bu beyefendi çıkmış karşınıza. O değil bir başkası da olsa yine sevgili olacaktınız. Bu zamana kadar istediğiniz şekilde olmamış olması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor inanın. O beklentileriniz sizi siz yapan ve sizi mutlu edecek şeyler.

Evlilik için erken ailesini tanınan lazım ama suda var insanlar yıllarca birlikte oluyor birbirini taniyamiyor birde içinde birşeyler varsa ekşi yönde icgudulerimiz bizi yaniltmaz evlilik yani basit birşey değil karsidakide yangından malmi kaçırıyor ne bu acele
Bende onu anlamadim çok iyi tanımak gerek tabiki .Evlilik kararı vermek kafana yatmayınca çok zormus :(

İki ay çok erken ya, sizce neden evlilik teklif etti bu kadar erken
1) sizi çok sevdiği için,yaşınız da küçük değil beklemek istemedi. Zaten söz nişan evlilik olasiya zaten aylar geçer diye dusundu
2) memuriyetiniz/güzel maasiniz/ailenizin sahip olduğu imkanlar nedeniyle sizi kaçırmak istemiyor.
Eğer içinizden ikinci seçenek doğru gibi geliyorsa hayır deyin, birinci seçenek doğru gibi geliyorsa bir tanistirin ailenizle, siz bir görüşün söz vs olmadan. Bakalım sevecek misiniz birbirinizin ailelerini,uyumlu musunuz.

2 ayda birbirinizi tanıyıp, evlenecek kadar sevebilecek olmak çok ütopik. Anlık his yoğunluğudur olsa olsa ve siz sevmiyorsunuz en önemlisi. Beklentilerinizi düşürmüşsünüz o sırada bu beyefendi çıkmış karşınıza. O değil bir başkası da olsa yine sevgili olacaktınız. Bu zamana kadar istediğiniz şekilde olmamış olması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor inanın. O beklentileriniz sizi siz yapan ve sizi mutlu edecek şeyler.
Çok doğru ifade etmişsiniz hislerimi ama bi panik halindeyim sanki daha doğrusu paniklikten ziyade ben artık birileriyle tanışmaktan aynı seyleri yaşamaktam çok yoroldum

Çok doğru ifade etmişsiniz hislerimi ama bi panik halindeyim sanki daha doğrusu paniklikten ziyade ben artık birileriyle tanışmaktan aynı seyleri yaşamaktam çok yoroldum
Evet haklısınız ancak sırf böyle oldu diye içinizi titreten birisi ile olmamanız da kendinize haksızlık olmaz mı?

Ama mutsuz bir evlilik içinde olmak daha fena yorar.
İçinize sinmeyen bir adamla uyuyup uyanmak, annesini danasını çekmek, bayramlarda kendi ailenizden sonra oraya gitmek, tatsız muhabbetler, her akşam aynı masada oturup aynı evde yaşamak. Kavga etseniz, rahatsızlık duysanız aynı evde uzak duramazsınız onun da evi.
Gerçekten evlilik sevdiğiniz emin olduğunuz insanla güzel. Öbür türlü ciddi anlamda çekilmez olur.

Benim eşim, bana tanıştıktan iki hafta sonra evlenme teklif etmişti. Ben de kabul etmiştim ama kafamda hiç soru işareti yoktu. O iki haftayı gece gündüz beraber geçirmiştik. İkimizin de gözü başka birşey görmüyordu.
Hey gidi günler:)
Şimdi 11 yıllık evliyiz.
Ama her evlilik böyle olacak diye bir durum yok tabi. İki tarafın da ne istediğini net olarak bilmesi, olgun olması lazım.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

bu evlilik sizin açınızdan aşk evliliği olmayacak. karakteriyle ilgili içinize sinmeyen şeyler varsa mantık evliliği de olmayacak. kabul etmek demek büyük kumardır

Kızlar iyi akşamlar, derdim evlenme teklifi almak :) bu bir dert olmaması lazım tabiki ama ben çok kararsızım .Sebebi şu 2 aydır sevgiliyiz ama kafam çok karışık önce eğitim konusu kafama takıldı lise mezunu şimdi kafamda oturdu birşeyler bu anlamda fakat başka şeyler var kafamı karıştıran karakteriyle alakalı dolayısıyla evlenmekten korkuyorum. Ben 35 yaşındayım bir evlilkte karşı taraftan ne beklediğim, nasıl birisi olması gerektiğini çok iyi biliyorum aslında ama bu yaşıma kadar benim istediklerimin hiçbirisi olmadi olacağinida düsünmüyorum yanlış anlaşılmasın olağanüstü beklentilerim yok ama diyorumki zaten olsa şimdiye kadar olurdu hep yaşımı sıkıntı ettiler karşı taraf ya da istenmedim bir şekilde. Şimdiki sevgilimse benden küçük olmasına rağmen yaşı hem buna takılmadi hemde beni geeçekten seviyor inanıyorum bana ama ben seviyormuyum bilmiyorum resmen :KK43: hoşlantı tabiki var evlilik teklifi ettiğinde bende kararsızım diyince dediki biraz ara verelim yanlış anlamazsan eğer hergün kafan karışık sende bende düşünelim ben çok mücadele ettim ama senin kafanın karisikliği gitmiyor dedi ve vedalaştık .Bense karmakarışığım şuan zaten karşima resmen 5 sene sonra biri çıktı e bir taraftan anne olmak istiyorum ve çok geç kaldım ay bana akıl verin :))birde 2 ay da evlilikmi olur yaa benmi yanlış düşünüyorum
Çok geç kaldım konusuna katılmıyorum şuanda 35-40yasindaki kadınlar 25-30gosteriyor fizyolojik bir sıkıntınız da yoksa ( rahim yumurtalik menepoz gibi)biraz düşünün . Sevginizden emin olun iki taraf da üzülmesin. 2ay da evlilik kişiden kişiye değişir kimine çok hızlı gelir kimine zamanidir. karşı taraf için siz aradığı kisisinizdir ve uzatmak istemiyordur o yüzden acele etmiştir. Tabi evlilik için 2 tarafın da hazır olması gerekiyor. Umarım doğru kararı verirsiniz.

Back
X